20 x Food Confessions tag

 

Iedereen heeft wel rare eetgewoontes en dingen waar andere mensen misschien niet zoveel van begrijpen. Dingen die je op vakantie wel lust en op andere momenten niet eet omdat je het gewoon niet lekker vindt dan, of dingen die je heel lekker vindt in combinatie met iets anders wat door andere als gek wordt gezien, etc. Omdat wij dit allemaal wel hebben op onze eigen manier leek het ons leuk om een Food Confession Tag te maken. Hierbij gaat het om confessions die horen bij een gezond eetpatroon. Hier onder lees je er een aantal van Scarlet, Nouska, Sandra en van mij!

food confessions

Laura's Food Confessions

♦ Ik lust geen kaas. Dat is iets wat de mensen in mijn omgeving allemaal weten maar niemand begrijpt het echt. Het is namelijk zo dat ik het echt niet eet en er misschien zelfs een beetje bang voor ben (al die gekke kazen, roomkaas, etc....) maar ik eet bijvoorbeeld wel gesmolten kaas en mozzarella en parmazaanse kaas over de pasta en op een hamburger. Veel mensen weten niet wat ik nou wel of niet eet terwijl het voor mij heel duidelijk is.. haha! 

♦ Na het avondeten, ook als ik helemaal vol zit en er echt niks meer bij kan, heb ik altijd zin in iets zoets. Het kan een snoepje zijn of een koekje bij de thee of wat dan ook. Ik denk dat ik dit heb overgehouden aan mijn vorige relatie. Hij deed dat ook altijd en ik heb dat nu dus ook. 

♦ Het ontbijt is nooit mijn favoriete maaltijd van de dag geweest. Als ik 's morgens wakker ben wil ik meestal direct weer slapen en heb ik meestal geen honger. Ik ontbijt wel, omdat ik weet dat ik mij anders niet goed ga voelen maar het is geen favoriet voor mij. Het gekke is dat ik op vakantie vaak wel kan uitkijken naar het ontbijt. Ik word dan altijd wel blij van mooie uitgebreide buffetten met lekkere zoete dingen. 

food confessions tag

♦ Ik ben gek op luxe broodjes. Ik eet graag buiten de deur en ik geef daar ook veel geld aan uit (aan andere dingen dan weer wat minder..). Ook als ik thuis ben maak ik vaak net even wat meer van mijn lunch met bijvoorbeeld sla en een lekker sausje.

♦ Ik ben kwart Chinees en vroeger vond ik Chinees eten heel vies. Inmiddels weet ik wat echt Chinees eten is... ik koppelde Chinees eten vaak aan die dikke witte afhaal bami maar dat is eigenlijk Nederlands Chinees eten haha! Echt Chinees eten kookte mijn moeder regelmatig maar dat vond ik blijkbaar niet echt Chinees... dat was gewoon het eten van mijn moeder, haha! Ik vind Chinees eten eigenlijk heel lekker.

Scarlet's Food Confessions

♥ Ik ben verslaafd aan drop. Ik moet iedere dag gewoonweg een aantal dropjes eten. Eet ik een dag geen drop, dan mis ik dat echt. Ik ben vooral dol op Oldtimers drop en muntdrop. Muntdrop moet ik altijd per twee eten, dan zijn ze het lekkerst. Wat ik ook erg lekker vind zijn griotten en krijtjes.

♥ Als ik pizza eet, eet ik standaard de tonijnpizza van Restorante. Ik koop hier dan bij de Appie een blik ananas bij en die snijd ik in stukjes over de pizza heen. Zo lekker, ik hoef nooit meer een andere diepvriespizza.

♥ Ik ben dol op ijs, gewoon simpel vanilleijs zonder al te veel poespas. Vroeger had ik een standaard recept wat ik in de zomer super vaak at. Ik kocht dan een fles pannenkoekenstroop, deed een paar eetlepels vanilleijs in een glas en goot hier flink wat stroop overheen. Echt een aanrader om eens te proberen!

food confessions tag

♥ Heel slecht, maar ik eet bijna nooit fruit. Als we fruit kopen, dan ligt het twee weken later nog op die fruitschaal. Het rot gewoon weg bij ons. Ter vervanging koop is soms wel een flesje verse sinaasappelsap, maar ik zou echt meer fruit moeten gaan eten!

♥ Ik vind zuurkool vies. Vroeger kon ik het nauwelijks wegkrijgen en nu eten we het gelukkig bijna niet. Mijn vriendin Joyce is er wel dol op, dus als we een keertje niet samen eten, kan je er donder op zeggen dat zij snel zuurkool in huis haalt.

Sandra's Food Confessions

♥ Vroeger was het bij ons thuis op zaterdag altijd patatdag. Toen ik nog heel jong en net vegetariër was, at ik bij mijn patat altijd een kaassouffle. Ik lustte toen alleen de gesmolten kaas niet die daarin zat. Ik haalde dan het hoekje eraf, duwde met een vork alle kaas eruit en at vervolgens alleen de buitenkant op. Meestal at mijn vader dan de kaas op. Inmiddels eet ik het wel gewoon op hoor.

♥ Ik ben al heel lang vegetariër en ik vind het vies als ik vleesvervangers eet die op vlees lijken. Ik hoor vaak dat mensen enthousiast zijn over bijvoorbeeld de Vegetarische Slager omdat ze dan dingen kunnen eten die heel erg op echt vlees lijken, maar van mij hoeft dat echt niet, liever niet zelfs. Het idee dat ik iets eet wat van een dier is, vind ik ontzettend vies en dat maakt dan ook dat ik geen vlees eet.

♥ Ik kan er niet zo goed tegen als er deuken of lelijke plekken op appels zitten. Ik snijd dat dan ook altijd weg als ik het zie omdat ik dat gewoon heel vies vind. Het liefst koop ik altijd van die appels die op een schaaltje zitten omdat er daar vaak veel minder deuken en lelijke plekken op zitten, maar die zijn helaas een stuk duurder dus dat gaat niet altijd.

food confessions tag

♥ Ik vind kinderbueno's superlekker om te eten en als ik die eet, dan eet ik ze op een hele vieze manier, dat doe ik dan ook alleen als er niemand bij is. Ik eet dan namelijk eerst de onderkant eraf en lepel vervolgens als het ware met m'n tong die zachte vulling eruit. Ja I know, heel vies maar wel heel lekker.

♥ Ik kan om de een of andere reden niet tegen bananen. Ik krijg er ontzettend veel buikkrampen van. Grappig feitje is wel dat mijn moeder dit ook heeft. Ik vind het op zich niet zo'n probleem, want ik houd ook niet zo van bananen dus ik zou ze sowieso al bijna nooit eten. Ik moet nu alleen af en toe extra checken of niet ergens in verwerkt zit, bijvoorbeeld in een smoothie.

Nouska's Food Confessions

♥ Ik ben verslaafd aan salmiak. Geef me wat salmiaktongen of van die 'konijnenkeutels' en ik eet het hele zakje leeg. Niet fijn, want het is super zout en dat kan me nog wel eens een heel opgefokt gevoel geven. Maar ik vind het gewoon zo lekker, die hele zoute drop. 

♥ Ik heb vaak een bepaald ontbijtje, drankje of eten dat ik ineens heel erg lekker vind en dan heel vaak of elke dag eet. Zo was dat een tijdje met brinta als ontbijt of met griekse joghurt en een bepaald soort cruesli. Ook had ik het met crackers met houmous of een keer met couscous. Dat at ik toen bijna drie dagen in de week. Als ik iets heel lekker vind, is het net als een favoriet liedje; dan luister ik het op repeat tot dat ik het ineene helemaal zat ben. 

♥ Ik lust geen (bruine) bonen, erwten en sperzieboontjes zijn ook niet favoriet bij mij. Ik houd niet van die melige smaak die deze groenten hebben. Vroeger kookte mijn moeder zelfs wat anders, als we bonen aten.

food confessions tag

♥ Ik eet best veel chocola. In mijn omgeving sta ik er bekend om dat ik veel chocola eet. Als het op tafel staat of iemand een reep met me deelt, is het vaak snel op. Ik vind melkchocolade met hazelnoten of Tony Chocolonely Caramel-Seasalt het lekkerste. Ik eet dan ook best vaak chocolade als tussendoortje en haal het altijd met het boodschappen doen. 

♥ Ik ben dol op verse groenten en fruit. Ik kan ervan watertanden als ik met een boodschappentas vol groenten en fruit thuis kom. Ik vind het leuk om ze met elkaar te combineren in gerechten of sapjes van te maken. Buiten dat het gezond is, vind ik het ook gewoon heel bijzonder wat er allemaal uit de natuur komt (uit de moestuin/kwekerij) en dat dit allemaal zulke bijzondere smaken heeft. 

Liefs
Laura, Sandra, Nouska & Scarlet

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

joya83 - Maandag 8 juni 2015 13:19
wat een leuke grappige feitjes van jullie!

ikzelf houd dus echt absoluut niet van fruit door/bij mijn warme maaltijd, vind dat zo vies! haha, bv ananas bij de pizza hawai of door een rijstgerecht fruit doen, nee dat vind ik dus echt niet lekker en verder houd ik ook niet van tutti frutti, brrr! wel ben ik dol op ...kikkerbillen, haha, voor het eerst een keer op Bali gegeten en vind dat echt lekker (mensen vinden dat vaak nogal vreemd!), als ik in een restaurant eet (bv een Japans restaurant) en er staan kikkerbillen op t menu, jummie, dan bestel ik dat! en, heeft verder niets met mijn eetprobleem te maken (heb dit al, net als mijn broer) van heel jongs af, vind ik boter op brood echt heel smerig! dit geld ook voor schimmelkazen en last but not least, honing! (k moest vroeger van mijn oma altijd een lepel honing nemen als ik last had van mijn keel, dus bij haar had ik dan ook echt nooit keelpijn, haha). oh, en misschien ook een rare; maar ik vind het dus lekker om spercieboontjes en worteltjes zo uit een pot/blik koud op te eten, tja, ik ben wat wonderlijk!
liil - Maandag 8 juni 2015 13:34
leuk :) hihi, herken wel wat dingen in wat Nouska zegt (dat laatste puntje vooral, heb ik ook heel sterk!) en Sandra (met nep-vlees en deukappels)
Dat van Laura en het Chinese eten vind ik wel weer superschattig :)
dancer! - Maandag 8 juni 2015 13:50
Ik herken echt superveel van Nouska!
Lara - Maandag 8 juni 2015 13:54
hahaha Sandra... ik voelde je afkomen met die 'vieze' manier van eten... guess what: ik doe het net zo! Gewoon lekker, joh! ;-)
cynthiaxd - Maandag 8 juni 2015 13:56
Dat van nouska over dat groente en fruit heb ik ook en die vleesvervangers die echt op vlees lijken bahhh ik kies bewust voor vleesvervanger en dan hoef ik echt niet iets wat erop lijkt en bijna precies hetzelfde is :):


Heel leuk dit blog !
Dorijn - Maandag 8 juni 2015 14:19
Bij Laura heb ik vooral overheen het zoeten heerlijk! Ik eet liever zoet als hartig!
Bij scarlet voor mijn eetstoornis deed ik ook op alle pizza's ananas hahaha
Bij Sandra de appels , en het vega vlees! Waarom zou ik vega vlees eten als het nog steeds naar vlees smaakt brrr.
En bij nouska alles komt over heen al kan ik wel genieten van sperziebonen als ze goed zijn klaar gemaakt ( niet te lang gekookt en geen draadjes) En het chocolade / en hele zoute drop was voor al voor mijn eetstoornis maar hopelijk komt dat ooit weer terug
xChanel - Maandag 8 juni 2015 14:30
Ik kan niet tegen brood met gaten erin of als het geplet is, dan hoef ik het gewoon écht niet meer.
Ingrid - Maandag 8 juni 2015 15:16
Leuk dit, en ook grappig!!! Ik ben gek op chocolade, iedereen die mij een beetje kent weet dat ;) Dat herhalen van lekkere dingetjes en mooie liedjes op repeat van Nouska is heel erg herkenbaar. Ook als ik ergens anders iets heb gegeten wat ik heel lekker vond, dan maak ik het de dag erna ook zelf klaar. Dat soort dingetjes.
Ik drink geen alcohol, vaak zeggen mensen neem dan lekker alcoholvrij bier of wijn, maar dat vind ik echt helemaal niks. Ik hoef het niet, dus ook niet iets wat dichtbij komt. Dat heeft Sandra met vleesvervangers. En Scarlet, drop koop ik liever niet, dan blijf ik graaien en voel me daarna meestal niet zo oke ;)
Laura,met Chinees eten had ik het andersom, ik had tot een paar jaar geleden alleen de "Hollandse"afhaal Chinees geproefd. Tot ik een keertje in een restaurant at met alleen authentieke gerechten, wat een verschil, niet te vergelijken, zo lekker en puur!
Danielle - Maandag 8 juni 2015 15:18
Super leuk om te lezen!
Ik ben eigenlijk een hele makkelijke eter, lust eigenlijk echt alles!
CC - Maandag 8 juni 2015 16:08
Als ontbijt eet ik eigenlijk altijd hele periodes hetzelfde. Dat is met toast geweest. Ik heb echt drie maanden ie-de-re (doordeweekse) dag toast op :D
yoyootje - Maandag 8 juni 2015 16:17
Hihi leuke grappige dingen allemaal.
Heb zelf ook wel een paar van die maffie gewoontes en dingen. Ik at vroeger bij m'n moeder thuis altijd eerst wat bonen, of kapucijners uit het blik voor ze ze ging koken, dan vond ik ze lekkerder ;) Net als verschillende andere groentes, geef mij maar de ongekookte versie, dan eet ik het zo weg.

Ik herken het ontbijten in de vakantie ook wel, dan vind ik het heerlijk om er de tijd voor te nemen, en vaak is dat dan ook met anderen samen, dat scheelt ook.
Anne-Maria - Maandag 8 juni 2015 16:22
Hihi, wat heerlijk om deze blog te lezen. Scarlet met haar tonijn-ananaspizza ^o^. En Sandra, ik zie het gelijk voor me, die kaassoufflémanouvre, haha.
Ik heb ook wel wat van die vreemde dingen vrees ik; ijs eten doe ik het liefst met een zo'n ieniemienie klein leventje. En koffie, ik neem altijd mijn eigen 'koffie' mee naar therapie, zakje van NesCafé - Hazelnoot, ChocoCappuccino of Macciatho -, dat maak ik dan aan met echte zwarte koffie en doe er dan nog gekookt water bij, mjammie.
Fems - Maandag 8 juni 2015 17:17
Sandra, bueno is het lekkerste eten wat er en ik eet hem op dezelfde manier ;)
Aine - Maandag 8 juni 2015 17:43
Leuk!!

* ik ben allergisch voor ei, veel groenten &fruit, noten, specerijen, kruiden, soja.

* ik drink in de ochtend nescafe caramel.
* ik eet geen bruinbrood, krijg zuuraanval van.
* ik ben gek op fruit!!!
* ik drink heeeeel veel cola.
Buenospoon - Maandag 8 juni 2015 18:18
Ik lepel een kinderbueno altijd uit met een theelepeltje, dat maakt het extra lekker!
Sanne - Maandag 8 juni 2015 18:29
Hoe grappig is dit ...
- Vroeger at ik maanden achter elkaar leverworst met mosterd op brood, afgewisseld met maanden achter elkaar boterhamworst met curry ;-)
- Ik kan echt niet tegen gedeukt brood, dus als het niet goed in de vriezer heeft gezeten dan kost het heel wat strijkwerk. En gebroken brood is helemaal een ramp, het liefst eet ik het niet meer op (maar dat is ook zo zonde!)
- 's Morgens eet ik altijd crackers met hagelslag. Vroeger hield ik erg van losse hagelslag wat uiteindelijk resulteerde in kale crackers en een bord vol hagelslag.
Maanmeisje - Maandag 8 juni 2015 19:20
De tweede bekentenis van Nouska herken ik wel.
Tessa - Maandag 8 juni 2015 19:32
Heerlijke Blog!
- ik heb ook altijd mijn ''repeat'' periodes, van broccolisoep tot couscous tot elk diner iets met daarin champignons verwerkt of mijn rijst/kerrie/groenten periodes met daarbij altijd in ieder geval appel, sperzieboontjes en paprika.
- M&M's kan ik niet eten zonder er allemaal lelijke knutselwerkjes mee te maken of ze in een of andere volgorde te moeten eten (altijd al gehad).
- Drop kan ik beter niet kopen want dan is misselijkheid gegarandeerd, keelpijn is dan altijd de perfecte reden om mezelf toch misselijk te eten ;).
- Bij elk ontbijt eet ik fruit, en het liefst verschillende soorten.
- Bij bijna elke lunch zit tomaat.
- Waar andere mensen soep maar een simpele saaie maaltijd vinden, vind ik het fantastisch (wel verse uiteraard).
framboosxx - Maandag 8 juni 2015 21:55
Hah, leuk idee zo'n blog!=)
d - Maandag 8 juni 2015 23:24
echt leuk om allemaal te lezen, haha!
Sofie - Maandag 8 juni 2015 23:56
Ohhh dear.. Die Bueno.. Yep, guitly! Ik eet 'm ook zo! Heeeeerlijk! (als je alleen bent uiteraard ^^) Super grappig! Veel herkenning!
Volgens mij is het helemaal niet 'raar' alleen anders dan het plaatje in het openbaar is, haha.
Leuke blog! Liefs!
RosieV - Dinsdag 9 juni 2015 13:31
Ik ben zelf ook gek op chocola en vooral die van kinder en muntdroo vind ik net als krijt ook erg lekker.
Ik houdt heel veel van kaas als het belegen, oud of geitenkaas is dus jong en room is een nee.
Ik hield vroeger ook niet van zuurkool maar vind het nu wel lekker.
Ik eet wel genoeg fruit.
alana - Dinsdag 9 juni 2015 17:55
ik vind alle dingen met groente echt heerlijk. mijn ouders vinden
dat ook en daarom eten wij met z'n vijven wel een kilo groente. ik lust eigenlijk best veel behalve nederlandse shit zoals boerenkool en aardappels enzo (ik eet altijd zoete als vervanging) en melk en kaas. met uitzondering van mozzarella, Ik houd ook absoluut niet van vlees. ben ook vegetarisch. waar ik wel gek op ben is noedels. ik zou het iedere dag wel willen eten. oja en ik doe overal kaneel op,
Marije - Dinsdag 9 juni 2015 19:26
Leuk!
Iets wat mensen totaal niet van mij snappen is dat ik pindakaas op pannenkoeken doe..it's so delicious!
T - Woensdag 10 juni 2015 21:54
Leuk om te lezen! Ik heb vooral lat van heel veel eetregels die door mijn eetstoornis zijn ontstaan. Maar ik weet nog wel van vroeger dat ik geroosterde ontbijtkoek met pindakaas echt goddelijk vond! En ik flikkerde werkelijk overal aromat op (dat gele zout) haha!
Knoepert - Zaterdag 13 juni 2015 20:01
Oke ik heb ook wel een ¨food confession¨ maar die is écht heel gestoord en genant

Op de een of andere manier houd ik enorm van broodbeleg (zoals chocopasta, speculoos, pindakaas enz.) uit een pot lepelen (deed ik vroeger altijd als mijn ouders niet keken). Tijdens mijn eetstoornis ¨mocht¨ dit niet meer, wat ik wel mocht is het allerlaatste restje uit zo´n pot (die eigenlijk naar het oud glas zou gaan) nog uitschrapen (ook al is dat meestal evenveel als gewoon een lepel uit de pot, maar dat terzijde). Tegenwoordig, nu glas met deksel en al in de glasbak mag, haal ik potten uit de glasbak als niemand kijkt, en ga ze stiekem ergens, onherkenbaar in een hoekje zitten leeglepelen xD haha. Ik weet het is héél gestoord, maar ik ben helemaal blij als ik weer een pindakaaspot ´gescoord´ heb....