What's in your bag?

 

Elke keer als ik mijn sleutels zoek, verbaas ik mijzelf weer dat ik altijd zoveel spullen meeneem. Mijn tas is eigenlijk best een rotzooi met verdwaalde bonnetjes, losgeld dat door mijn tas heen zwerft en heel veel andere dingen. Het ziet er heel anders uit dan bijvoorbeeld de tassen van mijn vriendinnen. Maar wat zegt dat eigenlijk over mij? En wat zegt de inhoud van jouw tas over jou? In deze blog laten we de inhoud van onze tas zien en vertel ik je wat meer over wat de inhoud van jouw tas kan betekenen.

Whats in your bag

Omdat er vaak veel verschillen zijn in wat vrouwen iedere dag meesjouwen, leek het ons leuk om jullie te laten zien wat er in onze tas zit.

♥ De inhoud van Scarlet's tas

tas

Mijn tas is meestal een beetje een chaos. Ik ben altijd allerlei dingen kwijt. Maar goed, als ik nu kijk naar de inhoud naar mijn tas dan zitten de volgende spulletjes er altijd in als ik naar mijn werk ga: Deodorant, mijn portemonnee, paracetamol, autosleutels, paspoort, maandverband (youneverknow), mijn laptop, een pen, een schrijfboekje, mijn lader (andere deel zit nog in de auto) en de oplader van mijn camera. Mijn fotocamera zit in een andere tas. Oh ja, en natuurlijk de sleutels van kantoor en mijn postvakje.

tas

Ik heb nu ook een krijtbordje bij me en krijtjes omdat ik dit nodig had voor een blog. Daarnaast heb ik Sultana bij me en een vodafone stick voor mobiel internet, maar die heb ik niet echt meer nodig, want ik gebruik dan meestal mijn telefoon als hotspot. Ook heb ik een envelop bij me met bonnen die ik nog moet declareren: spulletjes die ik gekocht heb voor de site.

♥ De inhoud van Laura's tas

tas

De inhoud van mijn tas ziet er elke keer weer anders uit. Dit was de inhoud van mijn tas op een dag werken op kantoor. De foto is na de lunch gemaakt, dus die staat er niet op. Ik heb dus ook mijn laptop mee en mijn agenda. Binnenkort moet ik toch echt mijn agenda in mijn telefoon zetten dus dat scheelt weer ruimte. Mijn tas zit altijd propvol. Ik heb altijd mijn portemonnee, sleutels en telefoon bij me. Vaak ook een telefoon oplader en headphones. 

tas

Daarnaast kan ik echt niet zonder lippenbalsem. Omdat ik zoveel tassen heb, heb ik eigenlijk ook heel veel verschillende soorten lippenbalsems omdat ik ze altijd kwijt ben. Wat verder eigenlijk ook altijd in mijn tas zit, is mijn roze make-up tasje. Hier heb ik standaard blusher, mascara, een spiegeltje, lippenbalsem, poeder en een kwast in. Vandaag paste deze helaas niet meer in mijn tas. Verder heb ik altijd wel iets lekkers bij me. Vandaag Bueno, Oreo koekjes en tictac. Ik denk ook dat wel te zien is dat mijn tas best wel een chaos is. Ik heb namelijk allemaal losse snoep papiertjes, losgeld en bonnetjes op de bodem zwerven.


♥ 
De inhoud van Nouska's tas

tas

Mijn tas is lekker groot en zit meestal helemaal vol. De tas heb ik gekocht bij Primark voor maar 15,- en ik ben er heel blij mee. Ik gebruik deze tas alleen voor werk. Mijn lunch en tussendoortjes zoals losse koekjes of nootjes doe ik zoveel mogelijk in bakjes, omdat ik plastic boterhamzakjes zonde vind. In mijn tas zitten in ieder geval mijn laptop, mijn iPad, agenda, mapje met OV-chipkaart, oordopjes en sleutels. 

tas

Ik heb ook altijd een toilettasje bij me. Hierin heb ik allerlei nood-spulletjes. Lipbalsem, spiegeltje, elastiekjes, Lemony Flutter, desinfecterende lotion, vochtige doekjes, poeder voor mijn haar en een nagelvijl in de vorm van een poes. Ook mijn toilettasjes is trouwens een poesje. Ik heb meestal best wel een georganiseerde tas. Ik heb meestal dezelfde dingen in mijn tas, al vergeet ik wel vaak iets. De belangrijkste dingen zitten eigenlijk altijd wel in mijn tas. Ik zet mijn tas vaak 'savonds al klaar. Zelf ben ik niet zo georganiseerd in mijn hoofd, maar in mijn tas wel. 

Wat zegt jouw tas over jou?
Vind je het moeilijk om te bedenken wat jouw tas over jou zegt? Misschien herken je je in één van de volgende beschrijvingen.

Georganiseerd en geordend
Je gebruikt vaak een tas met een normaal formaat, in ieder geval niet te groot. Je neemt alleen spullen mee die je ook daadwerkelijk nodig hebt zoals een portemonnee met contant geld en pasjes, je telefoon, sleutels en eventueel papieren en een pen als je naar een bespreking gaat. Al die extra's zijn overbodig en zorgen alleen maar voor chaos. Dit kan laten zien dat je een georganiseerd persoon bent die houdt van orde en overzicht. Het kan zijn dat je je makkelijk aanpast in verschillende situaties. Misschien ben je erg open en op de voorgrond maar het kan ook juist zijn dat je eerder de kat uit de boom kijkt en alleen zegt wat jij zelf als aanvulling ziet.

Controlerend en een echte opruimer
Naast de 'gebruikelijke' dingen zoals een portemonnee en sleutels, neem jij de dingen mee die je nodig zou kunnen hebben. Denk hierbij aan kauwgom, lippenbalsem, paracetamol, deo, pen en papier en oplader voor je telefoon. Je wilt voorbereid zijn en je bedenkt dus ook van te voren een scenario van wat je nodig zou kunnen hebben. Alles heeft zijn eigen plekje in de tas. Je hebt een apart plekje voor je sleutels en als ze daar dus niet liggen, weet je dat je ze om de één of andere reden vergeten bent. In je persoonlijke leven kan het zijn dat je je vast houdt aan controle en regelmaat. Je bent overal op voorbereid waar tegenover staat dat je niet houdt van verandering of spontane gebeurtenissen.

Avontuurlijk
Aan je tas is te zien dat je letterlijk op alles voorbereid bent. Je weet van te voren niet hoe je dag loopt, dus je neemt vanalles mee. Van je paspoort en een flesje water tot een (soort van) ehbo kit en een boek voor als je je gaat vervelen. Je bedenkt van te voren wat je nodig zou kunnen hebben maar tegelijkertijd bereid je je ook voor op dat je dag ook anders kan lopen. Waarschijnlijk ben je wel in voor nieuwe dingen en avontuur.

Creatief en een beetje chaotisch
Hoe meer er in kan, hoe beter. Waarschijnlijk heb je dan een grote tas die ook nog eens overvol is. Als het er in past, waarom neem je het dan niet mee? Verdwaalde bonnetjes en snoeppapiertjes, een overvolle portemonnee maar ook dingen die je vorige week nodig had en die er nog steeds in zitten. Dit kan zeggen dat je iemand bent die veel tegelijk doet. Wellicht ben je iemand die heel veel wil en hierdoor het leven soms wat chaotisch maakt voor zichzelf. Je neemt je misschien wel voor om je tas wat beter op te ruimen en de spullen die je niet gebruikt er uit te halen, maar op de één of andere manier komt dat er niet van.

Wat neem jij altijd mee in je tas?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

*** - Dinsdag 14 januari 2014 10:21
Niet moeilijk dat jullie niets terugvinden in je tas! Ik ben helemaal fan van mijn nieuwste handtas: ééntje met zijzakjes om toch iets van orde te scheppen.
Iris - Dinsdag 14 januari 2014 10:29
Ligt er echt aan wat ik die dag doen moet. Als ik naar de uni moet bijv.: lader Ipod, lader telefoon, lader laptop. Uiteraard Ipod, telefoon en laptop. Dan agenda, portemonnee, pennen/potloden, spiegeltje/borstel, lippenbalsem, lippenstick, tangles, haarelastiekjes, kauwgom, tampons, flesje drinken, bus deo en zakdoekjes.
*Esther* - Dinsdag 14 januari 2014 10:39
Ik heb nooit veel mee. Echt alleen de dingen die ik echt nodig heb, ik heb dus meestal een vet kleine tas mee, haha.. In de beschrijving staat dat ik georganiseerd en geordend ben, ja, dat klopt wel! :D
Rachel - Dinsdag 14 januari 2014 11:05
Swiggity swag, what's in the bag?
michelle - Dinsdag 14 januari 2014 11:05
Ik ben overduidelijk creatief en chaotisch. Klopt ook wel hahaha
Anne - Dinsdag 14 januari 2014 11:41
Ik kan het eigenlijk niet geloven dat iemand die psychologie gestuurd heeft, dit soort onzin-testjes plaatst.
Het kan misschien leuk zijn, maar het heeft absoluut niets met psychologie te maken.
Daphne - Dinsdag 14 januari 2014 11:43
Wat leuk. Doet me denken aan petite anthologie de sacs van Miss Lecroc, een Franse kunstenares die tekeningen maakt van de inhoud van damestassen. Hele mooie tekeningen. Check pinterest;-)
ano - Dinsdag 14 januari 2014 12:27
@anne: waarom zou alles over psychologie moeten gaan wat ze post? het mogen toch ook een luchtige en leuke dingen zijn? ze heeft al hele goede blogs geplaatst.
Anne - Dinsdag 14 januari 2014 13:28
Omdat het zich een beetje voordoet als een persoonlijkheidstest.
Natuurlijk mogen hier luchtige dingen staan ^^
PluiS - Dinsdag 14 januari 2014 14:07
Neeee, ik vind het een hele leuke blog!
Ik ben van het controlerende en opruimende type! Met een klein beetje creativiteit; meestal neem ik nog wel iets extra's mee voor als de trein vertraging heeft ofzo, of voor als m'n studieboeken niet leuk genoeg zijn. ;)
Laartje - Dinsdag 14 januari 2014 21:07
Leuke blog!

^^anne Een persoonlijkheidstest ziet er een stuk anders uit hoor, maar misschien heb jij geen psychologie gestudeerd zoals Laura ;)
Ingrid - Dinsdag 14 januari 2014 22:17
Leuk dit! Mijn tas is wel netjes met dingen die ik denk ik nodig heb haha, portemonnaie/pasjes, mijn foon, agenda van Happinez met een pen, lipglss/mascara/bruine oogschaduw/potloodje/nagelvijltje/luchtje/minideo/haarklem voor als ik mijn haar zat ben. Er gaat altijd en appel mee, losse briefjes/bonnetjes, paar theezakjes van pickwick is mijn favo smaak zoethout kwam ik net tegen en een tampon ;)
Sharon - Dinsdag 14 januari 2014 22:41
gelukkig kan ik altijd alles snel terugvinden in mijn tas. Wat zit er standaart in mijn tas:
- maandverband
- telefoon
- agenda
- mp3-speler met koptelefoon
- etui
- schrift
- deo
- rekenmachine
- binas
als ik naar school ga neem ik natuurlijk ook schoolboeken mee. Ik snap eigenlijk niet waarom ik de binas altijd meeneem. Misschien een goed idee om die er maar eens uit te halen. Hetzelfde geldt voor mijn rekenmachine.
Sharon - Dinsdag 14 januari 2014 22:42
ohja sorry vergeet portemonee. Altijd handig. Al vergeet ik mijn portemonee best vaak mee te nemen. Ik weet het slordig!
groente - Woensdag 15 januari 2014 12:26
chaotisch haha zeeeeker weten. hoe groter de tas hoe beter ;p
Lisa - Woensdag 15 januari 2014 16:59
Zijn die tasjes met die harten van Fab? Ik heb ook zo'n tasje. Precies hetzelfde alleen een roze met gouden letters
xxx - Woensdag 15 januari 2014 19:46
ik heb altijd mijn deo, parfum, foundation, borstel, mascara, oogpotlood mee( meestal los in mijn tas dus heeeel chaotisch) ook lippenbalsem en handcreme, verder heb ik een schrift bij me, en meestal wat pennen en potloden ik heb altijd mijn oplader voor mijn telefoon mee, mijn telefoon en verder nog allemaal onlogische spulletjes waarvan ik niet eens weet dat ik ze heb

DUIDELIJK CHAOTISCHE TYPE