Welke kleur kleding draag jij?

 

Onbewust of bewust kies jij ook misschien wel vaker voor een bepaalde kleur kleding. Misschien draag je veel zwart of juist veel ruitjes. Als je je kleding op kleur in je kast zou hangen, kun je waarschijnlijk duidelijk zien waar jij vaak voor kiest als je gaat shoppen. Soms zijn het kledingstukken waarin jij je veilig voelt of die juist heel duidelijk jouw stijl laten zien.

kleur van kleding

Ook Scarlet, Laura en ik hebben hun stiekeme voorkeur, als we kijken naar onze kledingkast. Een aantal kleuren dragen we vaker dan gemiddeld. Hier onder zullen we alle drie onze favoriete kleuren kleding laten zien.

♥ Lievelingskleuren kleding van Nouska
In mijn kledingkast hangen best heel wat crèmekleurige kledingstukken. Ik heb zelfs de afspraak met mijn vriendinnen dat ik geen crèmekleurige kleding mag kopen, als we gaan shoppen. Toch kwam ik laatst thuis met een crème shirtje met kant dat ik geshopt had waar zij bij waren.

kleuren kleding

Ik hou heel erg van de ‘kleur' en vind het gemakkelijk te combineren. Ik vind crème ook mooi staan bij bruin haar en in de zomer ook bij mijn bruine huid. Een vest of trui in deze kleur is erg basic, maar staat naar mijn idee mooi bij jeans. Soms vind ik de kleur ook romantisch, zoals een grote wollen gebreide crèmekleurige trui op het strand op een warme zomeravond of een shirtje met crèmekleurig kant. Wit vind ik dan weer te netjes, al draag ik ook die ‘kleur' graag. Crème of gebroken wit, vind ik een rustige en mooi kleur kleding.

Nouska de bruijn

Mijn andere favoriete kleur kleding is lichtblauw. Ik heb een aantal blousejes en shirtjes in deze kleur. Ik vind dat de kleur mij mooi staat. Ook is het een vrij basic kleur die je goed kunt combineren met crème. Ik hou vooral van een hele lichtblauwe kleur of bijna lavendelblauw.

♦ Minst geliefde kleur kleding van Nouska
Ik heb het minst groen en rood in mijn kledingkast. Af en toe kies ik toch voor een rode kleur kleding, maar achteraf zijn dit altijd mijn miskoopjes. Op de een of andere manier vind ik die kleur gewoon niet zo heel erg mooi en draag ik het weinig. Ik vind het een opvallende kleur die mij niet per se mooi staat. Ook roze is niet echt mijn ding, behalve lichtroze. Ik vind het misschien te meisjesachtig. Ik hou van vrouwelijke kleding, maar wel een beetje stoer.

Zwart is een kleur die ik eigenlijk best graag draag, maar weinig kan dragen vanwege mijn kat. Dat klinkt een beetje gek, maar door alle witte haren in huis, zit ik binnen drie seconden helemaal onder Knor z'n wol en is mijn zwarte shirt een mohair shirt geworden. Ik draag daarom wel af en toe donkergrijs, omdat je daar minder snel de haartjes op kunt zien. 

♥ Lievelingskleuren kleding van Scarlet
Mijn lievelingskleur is door de jaren heen flink veranderd. Lange tijd is mijn favoriete kleur kleding zwart geweest. Dit veranderde zo rond mijn 23ste in groen, de kleur van mijn ogen. Dit stond mooi bij me en ik vond het een mooie kleur omdat ik deze kleur zo dichtbij de natuur vond staan, iets waar ik erg van houd. Vandaag de dag draag ik meer lichte tinten. Ik heb het idee dat lichtere tinten me toch beter staan. Het maakt wat vriendelijker en meer positief. Ook op mijzelf heeft het die uitwerking. Ik voel me vrolijker in wat lichtere kleding.

kledingkast

Als je echter in mijn kledingkast kijkt, dan zie je dat er nog een heel groot deel donker is. Ja, het heeft wat tijd nodig om mijn hele kledingkast te veranderen, maar heel langzaam wordt het lichter. Rechts zie je alle lichte, crèmekleurige items hangen. Hoe verder naar links, hoe donkerder de kleding wordt. Die vind ik trouwens ook heel mooi hoor, maar ik draag nu gewoon liever de lichtere tinten.

scarlet hemkes

♦ Minst geliefde kleur kleding van Scarlet
Hier kan ik heel duidelijk over zijn: Oranje. Ik vind dat sowieso gewoon geen mooie kleur en al helemaal niet in kleding. Dat betekent trouwens niet dat ik oranje kleding bij andere mensen ook niet mooi vindt staan, want het kan anderen harstikke leuk staan. Aan mij is oranje kleding daarentegen niet besteedt. Op knallend geel ben ik ook niet zo dol, dat staat me gewoon niet zo goed. Neonkleurtjes vind ik bij sportschoenen en sportbroeken wel tof, maar die heb ik ook liever niet in andere kleding items.

♥ Lievelingskleuren kleding van Laura
Als ik in mijn kledingkast kijk, moet ik toch concluderen dat ik vooral veel basics heb en dit zijn ook de dingen die ik heel vaak koop als ik ga winkelen. Ik kijk toch het snelste naar leuke items in effen kleuren. Niet dat ik niet van printjes houd, maar het is gewoon makkelijker als het één kleur heeft. Best saai eigenlijk. Dit zorgt er wel voor dat ik enorm veel in mijn kast kan combineren. Ik heb het meeste aarde en nude tinten in mijn kast. Mijn doel is om alles op kleur te hangen en op te stapelen, maar aangezien mijn kast altijd veel te vol is en het eigenlijk niet past, lukt het vaak ook niet om alles op kleur en soort te sorteren. 

Ik hou ook wel van kleurtjes hoor. Zeker om dit te combineren met mooie basics. Bijvoorbeed pastelkleurtjes, groen en rood. Ik vind rood echt een toffe kleur, maar ik vind nooit zoveel dingen die ik leuk vind die echt rood zijn. Laatst heb ik styleadvies gekregen van een vrouw die gespecialiseerd was in kleuren. Ik ben een lente type. Hier passen verschillende kleuren goed bij en andere kleuren passen niet zo goed. Het haalt wat kleur in je gezicht weg waardoor je er minder mooi uitziet. Ik ben sindsdien heel anders naar kleding gaan kijken. Ik zou eigenlijk geen zwart moeten dragen als lente type maar dat draag ik best veel. Het is niet zo dat ik nu ineens geen zwart meer draag, maar ik sta er wel meer bij stil dat een andere kleur misschien meer voor mij kan doen.

laura hoes

♦ Minst geliefde kleur kleding van Laura
Wat mij naar mijn idee echt niet mooi staat, zijn gele en oranje kledingstukken. Ik vind het mooie kleuren, maar niet voor mij. Ik heb ooit een geel vestje gekocht en die hangt nog steeds in mijn kast. Ik heb hem nooit aangehad. Misschien is het tijd om het eens weg te doen. Wanneer het echt fel oranje is, staat het mij ook niet. Terwijl ik wel veel kleding heb in meer koraalachtige kleuren. Het komt dicht bij oranje in de buurt, maar het is net anders. 

Wat voor kleur kleding draag jij het meest en minst?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maanmeisje - Vrijdag 13 juni 2014 10:34
Mijn lievelingskleuren kleding zijn groen, bordeauxrood, paars en zwart (al is dat eigenlijk geen kleur). Minst geliefd zijn oranje, rood (behalve bordeaux), wit (behalve gebroken wit) en geel, maar het hangt ook van de tint af. De wat lichtere tinten oranje en geel kan ik bijvoorbeeld wel heel mooi vinden, en er zijn ook tinten groen en paars die ik niet graag draag. Ik houd in ieder geval niet van heel felle kleuren en neokleuren.
Denisee.. - Vrijdag 13 juni 2014 10:54
Het meest draag ik toch, rood, donkerblauw, donkergrijs/blauw en zwart.
Het minste draag ik geel en oranje, ik vind dit echt geen mooie kleuren en zeker niet in kleding.
T. - Vrijdag 13 juni 2014 11:12
Ok laat ik dan even de eerste zijn die helemaal dol is op felle kleuren :D
Het liefst felroze (vooral in combinatie met zwart).

k - Vrijdag 13 juni 2014 11:17
Ik draag meestal pastelkleuren
*** - Vrijdag 13 juni 2014 11:19
Ik ben gek van witte en crèmekleurige kledij. En verder draag ik vaak kaki en donkerblauw.
Het minst draag ik pastelkleuren.Die passen gewoon niet bij me terwijlik ze wel heel mooi vind bij anderen. En van die luokleuren vind ik afschuwelik.
S. - Vrijdag 13 juni 2014 11:20
Donkerblauw, grijs en zwart het meest.
Ik draag nooit oranje (ik haat die kleur) en van die neonkleuren.
question - Vrijdag 13 juni 2014 12:28
ik heb veel verschillende tinten blauw.
En ik heb pas een heel mooie tuniek gekocht in koraalrood.
danielle - Vrijdag 13 juni 2014 12:43
donkerblauw!
xChicksterr - Vrijdag 13 juni 2014 13:25
Ik draag alle kleuren, en ook echt alles bij elkaar. Mama noemt me altijd een kermis. Groene schoenen bij een bordeaux corduroy broek en dan een geel shirt en roze vest. Bijvoorbeeld. Ach ik trek gewoon wat aan wat op de grond ligt (mijn kleding licht voornamelijk op de grond, en als de schoonmaakster komt ruim ik het weer op en diezelfde week ligt het weer op de grond) Mijn lievelings "kleur" is zwart! En deep pink. Vooral bij elkaar. Zwart en paars vind ik ook mooi bij elkaar. Als ik dan kijk naar m'n zusje die loopt er heel fashionable bij, beetje zelfde kledingstijl als nouska laura en scarlet. En dan kom ik aan haha, ik lijk wel een kind van 4.
Ik draag ook vaak bandshirts.
Nikki - Vrijdag 13 juni 2014 14:02
Leuke blog!
xLieveheersbeestje - Vrijdag 13 juni 2014 16:31
Leuke blog om te lezen weer,

Zelf draag ik graag wit,zwart en blauw. Blauw kleurt goed bij mijn ogen haha. Spijkerblauw, donkerblauw babyblauw..Love it all!
Ik houd niet van neonkleuren tbh. Al heb ik wel een paar leuke neonoranje kledingstukken. Crèmekleurige dingen draag ik ook niet, maar dat is omdat ik dan nog bleker lijk dan dat ik al ben.
knorretje - Vrijdag 13 juni 2014 17:16
Ik draag graag zwart en mintgroen.
marleen - Vrijdag 13 juni 2014 17:23
ik heb best veel rood(tinten) en paars
verder de klassieke zwart, wit, jeans

maar 2 weken terug ben ik eens zot gaan doen en gaan shoppen inde L &L met 2 groepsgenootjes met elk een heel verschillende stijl. Behalve met een rood en een wit kleedje kwam ik ook terug met eentje met paars, roze en oranje in. Gek genoeg vonden we het allemaal meteen fantastisch.
Directioner - Vrijdag 13 juni 2014 17:48
Ik draag heel veel grijs, met dan een leuk shortje of broek.
Ik heb ook redelijk wat basics maar dan toch met een leuk detail. Zo heb ik van de H&M een basic grijs shirtje met bovenaan 2 zwart doorschijnende strepen zitten wat hem dan net wat leuker maakt! De kleuren die ik minder draag zijn geel, oranje en rood, maar ik draag ook niet heel veel groen!
T.. - Vrijdag 13 juni 2014 19:02
Ik heb veel paars, maar dat is puur toeval xD
Ik draag het liefst iets met een leuk printje, want daar word je vrolijk van als je in de spiegel kijkt, verder heb ik best wel veel blauw, roze en zwart
Haremaje - Vrijdag 13 juni 2014 20:31
Heel veel rood en dat vind ik ook super mooi! Ik hou niet zo van grijs.
Asyr Sei'Lar - Vrijdag 13 juni 2014 22:24
Leuke blog ..

Ik draag meestal zwart en dan volledig zwart. Ik krijg vaak de vraag of ik me dan niet somber voel maar dat is echt niet zo. Fel geel en fel roze zijn mijn persoonlijk minst favoriete kleuren.
Meh - Vrijdag 13 juni 2014 22:29
Zwart, donker blauw en grijs :) soms ook wel crème en pastel. Ik hou er alleen niet van om zwart op zwart te dragen, dat is dan weer te donker
Ingrid - Vrijdag 13 juni 2014 22:31
Aqua en aardetinten vind ik het mooiste en fijnste om te dragen. En dat terwijl ik echt heel veel zwart heb gedragen geleidelijk werd dat steeds minder en is dat nu wat meer in balans.
Leuke blog!!!!
Line - Zaterdag 14 juni 2014 11:41
Ik draag het meeste wit en blauw en rose dus zachte kleuren. Het minst draag ik zwart of een felle kleur of een donkere kleur dat vind ik niet mooi bij mij staan. Net als nouska ik spreek ook met mijn vriendinnen af dat ik geen wit meer mag kopen maar meestal doe ik het toch haha
jo3101 - Zaterdag 14 juni 2014 23:15
Ik heb bijna alle kleuren in mn kast hangen van zwart tot fel geel. Maar als ik ga kijken naar waar ik het meeste van heb is blauw en dan voornamelijk lichtblauw. Een kleur die ik echt niet zou dragen is knal oranje. Ik heb wel oranje kledingstukken maar die zijn dan een tintje lichter.
lillie - Zondag 15 juni 2014 09:33
ik hou van van alles, maar rood oranje en geel vind ik niks. Ik hou wel van blousejes of jurkjes met een gek printje en dan vind ik rood oranje of geel weer niet erg. Verder hou ik heel erg van diepe kleuren zoals oker, mosgroen en bordeaux rood of heel donker turquoise met een zwarte broek. Het zijn vaak toch wel wat donkerdere kleuren maar ik heb ook een hoop witten en crèmekleurige truien. Eigenlijk heel divers maar alles past ook wel weer bij elkaar
ikk - Zondag 15 juni 2014 19:44
Ik draag veel roze en nooit geel :)
Tiicothecutest - Vrijdag 27 juni 2014 17:39
Zelf ben ik meer van het paars, paarse hakken bijvoorbeeld vind ik zoo sexy staan.
In deze periode ook wel de oranje accenten erin gegooid, dat mag tenslotte in deze tijd!
Voor de rest kijk ik altijd bij mijn vriendinnen wat ze aan hebben, vaak is dat echt super cute!
Love colors!
bellefleur - Zaterdag 25 juli 2015 02:50
Altijd Alles zwart. Nou ja, dat probeer ik, het combineert erg goed en af en toe een gekleurd accent maakt het af. Een paar jaar geleden ben ik begonnen de gekleurde items uit mijn kast te saneren, dat was deels bestaande voorkeur (ik houd niet van gekleurde outfits bij mijzelf) en deels geïnspireerd op een uitspraak van een bandlid van OMNIA; wij zijn in de rouw voor wat de mens de natuur aandoet. Dat vind ik een mooie gedachte en zo kleed ik me ook meestal. Helaas ben ik nu verliefd op een regenboogklokrok.. nou ja, ik vind dat het mag. Het is tenslotte tweedehands en de symbolische waarde van de regenboog maakt een hoop kleur goed.