WarmeTruiendag! Doe je mee?

 

De groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Onder dit motto nemen elk jaar weer honderdduizenden Nederlanders actief deel aan Warmetruiendag. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we met elkaar zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. En dat we iets doen is hard nodig, niet voor niets werd de regering onlangs op de vingers getikt om haast te maken met het klimaatbeleid. 

De Greenchoice Warmetruiendag wordt jaarlijks in februari gehouden, rond de verjaardag van de inwerkingtreding van het Kyotoprotocol. Dit jaar is dat op 5 februari, vrijdag dus! De bedoeling van het Kyotoprotocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen. Het Klimaatverbond is de Nederlandse initiatiefnemer van de Warmetruiendag.

warme truien dag

Om je te enthousiasmeren om mee te doen aan de WarmeTruiendag delen we in deze blog 15 fijne warme truien die jou kunnen helpen om de verwarming een graadje lager te zetten. Om een beetje in de stijl van de groene keuze te blijven, heb ik ook een aantal truien gekozen uit de wat meer groene winkels.

Warme truien van People Tree

warmetruiendag

warmetruiendag

warmetruiendag

 

 

♥ Warme truien van Geiten Wollen Winkel

https://www.geitenwollenwinkel.nl

https://www.geitenwollenwinkel.nl

https://www.geitenwollenwinkel.nl

 

♥ Warme Truien van H&M

warme truien

warme truien

warme truien

 

♥ Warme Truien van Zara

 

trui

trui

trui

 

Warme truien van Pull & Bear

warme trui

warme trui

 

♥ Warme truien van Forever 21

warme truien

 

Doe jij mee aan WarmeTruiendag?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Romy - Woensdag 3 februari 2016 10:04
Leuk!!! Alleen 5 februari, dat is niet maandag maar vrijdag toch? :)
daantje - Woensdag 3 februari 2016 10:20
Ik hou van truien! Dus dit is zeker geen probleem en heel leuk! ;)

Ook is het goed eens bij het milieu stil te staan :)
Star* - Woensdag 3 februari 2016 13:15
wat een goed initiatief : )
Rebecca - Woensdag 3 februari 2016 13:57
Maar als iedereen er een nieuwe trui voor aan zou schaffen, zou dat juist slecht zijn voor het milieu, want daarvoor is ook energie nodig.. Overigens vind ik die groene trui van Zara erg leuk, dus ga ik die eens opzoeken haha.
S. - Woensdag 3 februari 2016 15:33
Dacht ik ook al, Rebecca. Wel een goed initiatief, al heb ik eigenlijk al vrij vaak zo'n dag. :P Ik zet de verwarming hier pas aan als het rond de 15 graden is, zolang het nog warmer is, is een extra laagje of een warmere trui genoeg.
Twirler - Woensdag 3 februari 2016 17:42
volgens mij is het vrijdag 5 februari! :P
miss.atelophobia - Woensdag 3 februari 2016 17:55
Zitten echt weer super leuke bij! Ook die oversized, basic maar lover.
Verwarming staat uit en ik heb een trui aan! √
Lamp - Woensdag 3 februari 2016 18:13
5 februari. Maandag.
...
In welk jaar dan? :P
Robin - Woensdag 3 februari 2016 22:49
Ik draag alleen maar warme truien in de winter (vaak meerdere lagen). Met de verwarming op 20 graden heb ik het dan nog steeds ijskoud. Dus de verwarming gaat echt niet nog lager. Ook niet hoger trouwens.

Ik heb trouwens geen ondergewicht dus daar komt het niet door.
vanAnaarB - Donderdag 4 februari 2016 06:36
Warmetruiendag vindt morgen plaats, op VRIJDAG 5 februari.
One Desire - Donderdag 4 februari 2016 10:53
Ik heb afgelopen week nog een warme trui gekocht! Ik doe niet mee aan de actie van 5 februari want ik probeer standaard al te besparen op mijn energie rekening en heb de verwarming vrij laag staan. Ik ben een koukleum, maar toch staat de thermostaat maar tussen de 17 en de 18 graden. Eigenlijk red ik dat nu niet met mijn slechte conditie maar ik probeer wat liever voor mezelf te zijn en af en toe een dagje de temperatuur een graadje hoger te zetten.

Omdat ik het altijd koud heb, vooral 's nachts draag ik nog meer laagjes, en draag ik ook 's nachts een trui over kleding heen, met drie dekens extra erbovenop.

Ik vind de kleding inspiratie en suggesties meestal wel leuk om naar te kijken. Alleen de websites waar ze vandaan komen vind ik vaak nogal duur, soms ook in dollars vanuit buitenland. De H&M lukt me nog wel eens, zeker in de sale. Maar de meeste aanraders, vooral van schoenen zou ik nooit kunnen betalen met mijn uitkering. Misschien kan er als tip wat meer rekening met budget gehouden worden? Soms mis ik dat een beetje.

Mijn gekochte trui is in ieder geval warm en er staat ook nog een leuke tekst op waar ik naartoe zou willen namelijk: "Think less, live more". Hij is wit met grijze mouwen. Bij de Zeeman! Voor een paar euro! De Zeeman heeft best vaak goede kleding, denk ook aan basics e.d. Ik vind daar mooie slipjes, voor ieder wat wils, en sokken of vesten, voor bijna geen geld. Dat scheelt een hele hoop!

De mooie Zeeman slips zijn zelfs beter in kwaliteit dan de basic katoenen slips die ik eens bij H&M kocht, die kon ik na een paar keer wassen weggooien. Dus de Zeeman is echt een aanrader, het mag er zeker zijn, en ik hoop het wat vaker terug te zien bij de kledingsuggesties :-)

Veel warmte voor iedereen toegewenst
Lost girl - Donderdag 4 februari 2016 17:54
Eens met one desire. Graag wat meer uitkeringproof hihi