Trend: kleding met details

 

Dit voorjaar zien we weer veel kleding met opvallende details zoals linten, strikken, rushes, een opvallend kraagje, knopen en pailletten. Soms in dezelfde kleur maar soms ook juist in een contrasterende kleur zodat ze wat meer opvallen. Het is een trend die je heel subtiel kan houden en dat is veilig voor degene die het liefste basics dragen, zoals ik. Je kunt ook wat meer uitpakken en juist gaan voor opvallende en extreme details en grote kleurverschillen.

Details maken kleding net even wat anders en het zorgt er vaak ook voor dat het er wat leuker en origineler uit ziet. Je kunt dus denken aan bepaalde strikken, rushes en pailletten maar ook aan ritsen op bijzondere plekken of een leuk klein tekstje of een andere opdruk. Ik heb wat leuke items bij elkaar gezocht die bij deze trend passen.

kleding met details

Durven opvallen
Zoals ik al aangaf, kun je deze trend volgen zoals je dat zelf leuk en fijn vindt. Details kunnen heel subtiel maar toch heel leuk zijn en soms zelfs een grappig effect hebben. Wanneer je van iets extremer houdt, kun je ook kiezen voor wat duidelijkere details. Je moet hier wel een beetje voor durven. Je valt sneller op als je bijvoorbeeld grotere kleurcontrasten op je kleding draagt, een blousje met rushes of een trui met een grote strik. Ik vind het altijd tof om te zien als mensen dit durven en ik vind het vaak ook heel leuk staan. Blijf vooral dicht bij jezelf en kies waar jij je goed in voelt, maar een beetje experimenteren kan geen kwaad.

Asos

jurk

jurk met strik

kraagje

jurkje

jumpsuit

blousjes

gestreept jurkje

kraagje

strik

jurkjes

strik

strik

schoenen met strik

H&M

kleding

kleding

strik

details

schoenen

schoenen

Nelly

jurkje

nelly

nelly

Wat vind jij van deze trend?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Laura - Zaterdag 16 januari 2016 11:15
Ik weet niet... Ik vind het al snel een beetje ordinair/goedkoop ogen.
rebeccaa - Zaterdag 16 januari 2016 14:27
Ik vind het heel mooi en juist simpele kledingstukken heel chique maken. Juist niet ordinair of zo. Van mij mag deze trend nog wel even blijven: basic kledingstukken die net wat anders zijn, heel chill.
BT - Zaterdag 16 januari 2016 14:44
overal weer strikjes!
Anne 93 - Zaterdag 16 januari 2016 15:58
Leuke blog! Hou zelf van wat subtiele details, maar sommige grote details zijn ook erg leuk!
E. - Zondag 17 januari 2016 07:02
Ik houd wel van mooie details, maar subtiel.Die opvallende vind ik ook ordinair of kinderlijk.
*** - Maandag 18 januari 2016 21:39
Hey Laura, even een idee: Misschien eens een blog over bh's? En dan bedoel ik over wat te doen met een bh onder zo'n leuk jurkje met een open rug. Zonder bh de straat opgaan vind ik nogal oncomfortabel maar is jammer dat dat het effect van zo'n jurkje wat verpest. Misschien heb jij tips? Aangezien ik hier vaak leuke modeblogs van jou zie passeren ...