Trend: Spijkerrokjes

 

Vroeger had een ik jurk van spijkerstof waar ik helemaal verliefd op was en ook spijkerrokjes waren in mijn tienerjaren een echte trend. Ik herinner mij dat bijna elk meisje die wel droeg. Inmiddels draag ik eigenlijk vooral spijkerbroeken maar verder heb ik niet echt kledingstukken van spijkerstof. Met uitzondering van een spijkerjasje die al een hele tijd, waarschijnlijk met een laagje stof, in mijn kledingkast ligt. Spijkerrokjes zijn wel weer helemaal in de mode en je kunt ze ook prima in de winter dragen. Gewoon met een warme maillot er onder en een dikke trui!

Terug naar vroeger..
Het spijkerrokje doet mij heel erg denken aan mijn kindertijd omdat ik het toen regelmatig droeg en ook veel om mij heen zag. Voor mij is dit denk ik gelijk de reden dat deze trend mij nu niet zo meer trekt. Ik vind mijzelf daar denk ik te oud voor, terwijl ik het wel leuk vind staan bij anderen en dan niet direct die gedachte heb. Ik koppel het voor mijzelf gewoon aan een bepaalde tijd uit mijn leven, maar het kan heel goed zijn dat een ander het juist graag draagt omdat zij zich er vroeger zo goed bij voelde en er blij van werd.

spijkerrok

Ik denk ook dat het inmiddels ook heel anders zal staan dan vroeger toen je klein was, omdat je nu eerder voor een ander model zou kiezen en ook gewoon omdat het nu heel anders staat. Daarnaast combineren we kleding naarmate we ouder worden vaak anders omdat we al langer de tijd hebben gehad een eigen kledingstijl te ontwikkelen, te ontdekken wat we echt leuk vinden maar ook omdat onze ouders steeds minder bepalen wat wij dragen.

Er zijn spijkerrokjes in verschillende soorten en maten. Je kunt het op talloze manieren, eigenlijk met alle kleuren combineren. Het is misschien wel net zo makkelijk als een spijkerbroek. Ik heb een aantal spijkerrokjes verzameld en voor jullie in een blog gezet. Ik ben natuurlijk erg benieuwd wat jullie van deze trend vinden, of jullie zelf weleens een spijkerrokje dragen en hoe je dit graag combineert.

H&M

rok

rok


Asos

asos rokje

rok

rok

rokje

spijkerrok

asos

rok

asos spijkerrokje

asos

rok

rok

Nelly

tuinrok

nelly rokje

nelly

rok

Wat vind jij van deze trend?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Laura - Dinsdag 2 februari 2016 10:48
Vind alleen zo'n simpele korte iets uitlopend model wel leuk
Amanda - Dinsdag 2 februari 2016 12:06
Ik vind het een leuke trend eigenlijk. Het doet mij ook denken aan mijn jeugd. Misschien heb ik nog wel een spijkerrokje liggen ergens. Ik vind het wel leuk om ze te dragen met een dikke maillot en enkellaarsjes met veters.
Anouk - Dinsdag 2 februari 2016 14:23
Ik ben helemaal verliefd op die tuinbroeken die er tussen staan. Die droegen wij toen we klein waren. Echt zĆ³ jaren 90.
Jansje - Dinsdag 2 februari 2016 19:51
De kortere jeansrokjes met knopen vind ik wel leuk. Een beetje stoer, maar toch wel weer vrouwelijk ofzo.
Die langere houd ik zelf niet zo van. Ik ben benieuwd of het inderdaad een trend wordt...
Het makkelijke is dat je er praktisch alle kleuren op kunt dragen.. Er is altijd wel iets geschikts in je kast.
Dorijn - Dinsdag 2 februari 2016 20:21
Ik vind die lange leuk van asos maar ik kan hem niet vinden in de webshop šŸ˜¢
Star* - Dinsdag 2 februari 2016 21:47
nog niet echt mijn ding eigenlijk (:
Lost girl - Donderdag 4 februari 2016 17:07
Vind ze soms wel leuk maar dan vooral op de meiden met een slank lichaam zoals hierboven op de foto's. Voor mezelf staat een rok nog lang niet.