Onze favoriete (web)winkels

 

De meeste vrouwen houden van shoppen en mooie nieuwe dingen kopen. Wanneer er een nieuw seizoen voor de deur staat, merk je in misschien al snel dat je toch niet genoeg truien hebt, je een andere maat nodig hebt, dat je je oude kleding niet leuk meer vindt of toch iets heel leuks voorbij zag komen op een webshop of in de winkel. Ook als je het niet leuk vindt om nieuwe kleding te kopen, is het toch iets waar we niet onderuit komen. En dan kun je het maar beter kopen in je favoriete winkels, toch? In deze blog delen wij wat onze favoriete winkels en webshops zijn. Natuurlijk shoppen wij ook weleens ergens anders, maar hieronder lees je over onze favorieten.

♥ Laura's favoriete (web)winkels
Eigenlijk shop ik overal. Ik koop inmiddels wel veel minder dan vroeger, maar ik koop wel in heel veel verschillende winkels. Zo koop ik mijn kleding bijvoorbeeld bij H&M, Zara, Sissy-boy, Asos en andere webshops maar ik ben wel steeds minder gaan kopen voor meer geld. Ik gaf eerst heel veel geld uit aan kleding en nu nog steeds wel, maar meer geld aan minder. Dat betekent eigenlijk dat ik mij bewuster ben geworden van mijn koopgedrag, liever investeer in wat duurdere en duurzame dingen dan in weer een zoveelste shirtje bij de H&M waar ik er al tien van heb liggen. Ook door mijn vriend heb ik meer de voorkeur gekregen voor andere winkels. Ik merk ook dat ik een stuk blijer ben met bijvoorbeeld mijn kleding van duurdere winkels als Sissy-Boy en Denham. De kwaliteit is vaak beter en de kleding wordt vaak geproduceerd onder betere arbeidsomstandigheden.

things i like, things i love

Brandy & Melville en kleine boetiekjes
Wanneer ik bijvoorbeeld op vakantie ben, vermijd ik tegenwoordig de Mango en H&M. Ik vind het niet leuk meer om daar te winkelen als ik op vakantie ben. Ik shop dan veel liever in de plaatselijke boetiekjes om op zoek te gaan naar iets moois. Eigenlijk is dit ook in Nederland het geval. Ik kom nog wel bij de ketens, maar veel minder dan voorheen. Mijn voorkeur ligt bij kleinere winkeltjes zoals Brandy & Melville en Things i like, things i love in Amsterdam. Van dit soort winkels komen er steeds meer en ze verkopen vaak ook interieur spulletjes. Ik hou ervan! Ook omdat het dingen zijn die heel goed bij mijn kledingstijl passen maar waar niet iedereen in loopt.

kleding Laura

Facebook.com
Mijn favoriete webshop is op dit moment: facebook.com! Klinkt misschien heel raar, maar via facebook heb ik al heel wat kleding verkocht en gekocht. Er bestaan heel wat facebook kleding groepen waar mijn hun kleding kopen en verkopen. Ik vind het echt super handig en hiermee geef je kleding die een ander niet meer draagt een tweede leven. Het is een soort marktplaats maar dan wat hipper en je hoeft niet per se naar dingen te zoeken. Het komt allemaal voorbij op je timeline! Ik vind het altijd super leuk om leuke nieuwe dingen te scoren voor kleine prijsjes. Verder ga ik regelmatig naar de IJhallen om daar mooie tweedehands kleding te kopen voor kleine prijsjes.

♥ Nouska's favoriete (web)winkels
Het laatste jaar winkel ik eigenlijk veel minder dan vroeger. Ik probeer te letten op eerlijkheid en duurzaamheid, waardoor ik sneller kies voor iets dat wat meer kost en langer mee gaat of eerlijk geproduceerd is. Daardoor kan ik misschien minder kleding kopen, maar ik merk tot nu toe dat mijn aankoop daardoor wel beter overdacht is en ik er veel blijer mee ben. Toch heb ik natuurlijk nog steeds favoriete winkels en zijn mijn aankopen niet voor 100% eerlijk en duuzaam. Daar wil ik uiteindelijk wel naartoe, maar ik doe dat met stapjes. Mijn favoriete winkels deel ik hieronder. 

Sissy-Boy
Alhoewel ze nog niet 100% Fair Wear, maar de kleding wordt geproduceerd in Europa, en dat betekent dat de arbeidsomstandigheden al een stuk beter zijn. Dat vind ik belangrijk en daarom vind ik Sissy-boy extra leuk. Buiten dit feit, ben ik ook gewoon heel dol op de leuke spulletjes in deze winkel. Je kunt er van alles kopen en de winkels zijn ook erg leuk vormgegeven. Ik vind het ook een leuke winkel om cadeautjes te kopen voor anderen.  

Dit gestreepte T-shirt met lange mouwen is van Sissy-boy.

sissy boy

IJhallen en vintage shops
Mijn vriend en ik gaat regelmatig een dagje naar Amsterdam. We gaan dan bijna altijd even naar de Zipper. Ook de Kiloshop aan het Waterlooplein vind ik erg leuk. Ik vind het leuk om er rond te kijken en te winkelen. Tot nu toe heb ik er een aantal leuke items gekocht, maar ik scoor ook graag tweedehands items op de IJhallen in Amsterdam. Marktplaats vind ik ook een erg leuke 'webshop' voor vintage kleding en ik ben lid van Bohemian Market Place op Facebook waar ik ook vaak leuke items voorbij zie komen. 

Deze witte blouse van Denham heb ik gekocht op Marktplaats en de hoed bij Tut en Hola in Amsterdam.

marktplaats

Geiten Wollen Shirts
Over deze webshop heb ik een keer een blog geschreven. Later heb ik er ook nog een paar keer hele basic T-shirts gekocht. Deze T-shirts zitten erg lekker. Ik heb een keer via hun webshop besteld, maar ben ook een keer naar de Pop-up store 'De Geiten Wollen Winkel' geweest in Amsterdam. Daar kun je trouwens ook hele leuke andere merken leren kennen.  

eerlijke kleding

♥ Sandra's favoriete (web)winkels
Er zijn jaren geweest dat ik altijd bij dezelfde winkels naar binnen liep. Ik heb tijden gehad dat ik bijvoorbeeld heel veel kleding kocht bij The Sting, maar inmiddels is er niet echt meer één winkel waar ik altijd slaag. Soms is dat weleens jammer, want als ik naar de stad ga om te shoppen, is het hierdoor niet altijd zeker dat ik ook ga slagen.  

Zoektocht
Ik heb dus ook niet één winkel waar ik direct naartoe ga of een merk waar ik heel veel kleding van in mijn kast heb hangen. Ik shop geregeld in Utrecht en ga dan eigenlijk heel veel winkels even naar binnen om te kijken of ik iets leuks zie. Hier hangt denk ik ook mee samen dat ik soms nog een beetje zoekende ben naar wat ik precies wil qua kledingstijl. Ik wil me graag volwassen kleden maar hierdoor vind ik veel dingen al snel heel saai, ik ben immers nog maar begin twintig.

Winkels waar ik weleens leuke dingen zie zijn bijvoorbeeld Mango, Only, Vero Moda en Pull&Bear. Deze winkels hebben kleding die voor mij redelijk betaalbaar is, qua kwaliteit goed genoeg is en de winkels zijn ook prettig om in te winkelen. Ik kan me bijvoorbeeld bij de H&M ontzettend storen aan de drukte en rommel en voor mij is dat dan ook een reden om niet meer naar een winkel toe te gaan.

  

Online: ASOS
Ook online shop ik graag omdat ik dan wat meer de tijd heb om alles rustig te bekijken. Het nadeel is natuurlijk dat je dan niet weet hoe iets er in het echt uit ziet, maar ik kijk meestal van tevoren hoe het zit met retourneren zodat ik dingen eventueel makkelijk terug kan sturen. Vooral ASOS vind ik een leuke webshop omdat ze daar meerdere merken verkopen. De webshop is wel erg groot waardoor je soms even moet zoeken om de leuke dingen te vinden, maar ik kan me daar juist ook wel prima mee vermaken.

♥ Scarlet's favoriete (web)winkels
De leukste webshop vind ik op dit moment Stradivarius. Deze winkel komt volgend jaar naar Amsterdam en zit nu o.a. in Frankrijk. Hier ben ik een tijdje geleden geweest en kocht direct twee paar schoenen en een blousje. De prijzen zijn vergelijkbaar met Bershka en de kledingstijl een kruising tussen Bershka en Zara. Ik zie er altijd wel iets leuks, sowieso schoenen. Online kan je er eenvoudig vanuit Nederland bestellen.

schoenen

Een andere leuke winkel vind ik & Other Stories. Deze zit o.a. in de Leidsestraat in Amsterdam. Ze hebben hier veel mooie en kwalitatieve kleding en daarnaast hippe sieraden en toffe schoenen. Ik heb hier gek genoeg nog niets gekocht, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren ;)

& Other Stories

Op dit moment heb ik een aantal toffe items in de webshop gezien van & Other Stories, waaronder een paar mooie oorbellen. Verder ben ik hier nog aan het kijken naar een winterjas.

oorbellen

Tenslotte ben ik dol op de buitenlandse webshop Lookbookstore. Ik heb hier een aantal keer iets besteld en ik ben eigenlijk nog nooit teleurgesteld. Het duurt even voordat je het ontvangt, maar komt netjes aan en de spullen zien er echt uit zoals op de foto's. Ik heb hier een zomerjasje van, een grijze winterjas, een paar zomerjurken en een groen giletje.

herfst

Waar koop jij je kleding het liefste?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ano - Maandag 16 november 2015 10:52
nieuwe winkels erbij voor mij hahaha ik weet wat ik doe vandaag :)

stradivarius is echt een hele leuke, maar wel donkere winkel vind ik.
ze hebben leuke dingen, maar ik vind de winkel zelf niet zo fijn om te shoppen.
M - Maandag 16 november 2015 11:18
Ik HOU van Nouska's stijl!
Ronja - Maandag 16 november 2015 13:34
Kleding shoppen vind ik nog echt moeilijk. Meestal koop ik iets bij de H&M, maar ik zou liever naar de kleinere winkeltjes gaan om iets specialers te kopen alleen durf ik dat nu nog niet.
De laatste tijd kijk ik wel vaker op webshops. Bij jullie favoriete webshops ga ik dan ook zeker even kijken. Misschien durf ik hier samen met iemand wel eens iets te bestellen.
Leuke Blog!
Sparkle1991 - Maandag 16 november 2015 14:07
Wat een leuke blog! Things I like, thing I love is zo leuk :-)
Mandy - Maandag 16 november 2015 21:25
@Noushka: Je intenties zijn super goed maar Sissy Boy is jammer genoeg totaal niet duurzaam, veel minder dan b.v. HM, C en A.
Op Rank a Brand zie je dat Sissy Boy een E heeft gekregen...slechter kun je niet krijgen.