Leuke outfits voor als het regent

 

Het duurt niet heel lang meer voordat het herfst is en dit seizoen staat toch wel bekend om zijn regen. Maar ook deze zomer hebben we wel wat regen gezien. Regen is vervelend, zeker als je naar je werk, school of een afspraak moet, maar als ik naar huis ga vind ik het eigenlijk niet zo heel erg. Ik kan er enorm naar uitkijken om lekker te douchen en in mijn home sweet home outfit te kruipen. Maar het is natuurlijk wel fijn om er ook leuk uit te zien als het regent. Hoe doe je dat? In deze blog zet ik een aantal leuke regen-proof items op een rijtje in combinatie met andere leuke items.

Paraplu

♥ Regenlaarzen
Regenlaarzen zijn super handig, zeker wanneer er echt veel regen is voorspeld en het water ook heel hoog staat. Ik heb eigenlijk vanaf mijn kinderleeftijd geen regenlaarzen meer gehad. Op de een of andere manier denk ik er niet aan om ze te kopen terwijl het wel heel handig is en er heel veel leuke zijn! Elke keer als het zo hard regent en mijn schoenen doorweekt zijn, heb ik er spijt van. Maar hoe combineer je nou een outfit als je regenlaarzen draagt? Ik geef wat voorbeelden in onderstaande collages.

Regenlaars outfit 1

Regenlaarzen: Zalando - Andere items: H&M

regenlaarzen
Regenlaarzen: Hipinderegen.nl

Je kunt eigenlijk alles wel dragen met regenlaarzen, al zou ik er wel rekening mee houden dat je geen rokjes draagt. De regen gaat dan ook makkelijk je laars in omdat ze wellicht minder goed aansluiten. Je krijgt dan dus alsnog natte voeten. Verder kies ik sowieso liever voor katoenen kleding of bijvoorbeeld een spijkerbroek en minder snel voor iets van wol. Ik vind dat altijd zo vies voelen als het regent. Natuurlijk is ook altijd een paraplu onmisbaar. Gelukkig zijn er heel veel leuke soorten. Hierdoor hoef je ook niet altijd een regenjas te dragen.

Regenlaarzen

Regenlaarzen: Zalando - Paraplu: Loveforrain.nl - Tasje: Asos - Broek en blouse: H&M - Jasje: Follow Fashion

laarzen
Regenlaarzen: Hipinderegen.nl

♥ Regenjassen
Als het echt hard regent, kun je je gewone jas, die op gegeven moment echt wel water doorlaat, vervangen door een regenjas. Ik heb zelf wel een regenpak liggen, maar echt fashion is het niet. Tegenwoordig zijn er heel veel leuke regenjassen te vinden. Sommige jassen lijken niet eens op een regenjas, zoals degene in de eerste collage. Die kun je ook prima als gewone jas aan. 

Regenjas

Regenjas: Zalando - Bloemenpak: Boohoo - Schoenen & Tas: Invito - Paraplu: H&M

regenjassen
Regenjassen: Asos

Natuurlijk kun je ook gewoon een regenjas en regenlaarzen aan. Hierdoor blijf je zo droog mogelijk (nouja, eigenlijk moet je dan ook een regenbroek aan) en kun je er toch leuk uitzien als je op school of op je werk aankomt. Je kunt altijd schoenen meenemen om later aan te doen. Zeker wanneer je open schoenen hebt of schoenen die veel water doorlaten zoals allstars, is het slim om eerst regenlaarzen te dragen. 

regenjas

Regenjas: Asos - Jumpsuit, clutch & schoenen: H&M - Paraplu: Esprit - Regenlaarzen: hipinderegen.nl

Daarnaast zijn er natuurlijk nog heel veel andere leuke regenjassen. Je kunt voor een regenjas kiezen die juist heel erg op een gewone jas lijkt, maar je hebt ook leuke met printjes en felle kleuren zoals de lila jas hierboven die een soort glanzende laag eroverheen heeft, of de rode jas hieronder met glitters.

Jassen

regenjassen
Regenjassen: Asos

Welke regen-proof items heb jij en hoe combineer je het?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne - Maandag 18 augustus 2014 10:01
Ik heb een paraplu en die combineer ik met alles ;)
josha - Maandag 18 augustus 2014 10:12
hahaha Anne, hier net zo ;-)
Quirine - Maandag 18 augustus 2014 10:12
Ik combineer het met een paraplu van de Hema, alleen vaak ben je dan toch nat want de paraplu van de Hema is nooit zo heel erg bestand tegen regen en wind! ;-)

Liefs
Janniekex - Maandag 18 augustus 2014 10:13
Dat bovenste setje is leuk !!!
Eilish - Maandag 18 augustus 2014 10:42
Leuke outfits! Ik kom niet verder dan regenlaarzen, het lelijkste regenpak ooit en een paraplu. Als ik maar droog blijf!
Mieke - Maandag 18 augustus 2014 10:56
Ik heb tijdens mijn vakantie in Schotland een geweldige regenjas gekocht. In het land van de eeuwige regen zullen ze wel weten wat ze doen toch ;-)
Leonie - Maandag 18 augustus 2014 11:34
Ik blijf toch vaak bij de mode-items het onderdeel voor de obesitas meiden missen. Zou echt fijn zijn als jullie daar ook rekening mee kunnen houden ;). Voor de meiden die net als ik altijd problemen hebben met bv regenlaarzen vanwege hun kuiten ;), **geen links** En gelukkig zijn er altijd nog leuke regen enkellaarsjes die wel passen én er cute uitzien. Voor leuke regenjassen hou ik me aanbevolen ;)
Floor* - Maandag 18 augustus 2014 14:24
@Leonie: dat is precies hetzelfde als kleding plaatsen in kindermaten: promoten van iets ongezonde. De foto's van de kleding die worden geplaatst zijn vaak tot en met maat 42 of xl verkrijgbaar. Genoeg rekening dus lijkt me ;).

OT: super schattige kleding!
Jessica - Maandag 18 augustus 2014 18:45
@floor

Helaas heb je met Obesitas wel last van bepaalde lichamelijke processen ;waardoor het niet zo makkelijk is als 'alleen maar afvallen' Dat denken mensen wel eens maar dat is echt niet zo. Door bepaalde processen kun je soms niet meer afvallen en blijf je met obesitas zitten. Dat mag dan 'ongezond' zijn, dat is niet altijd iemands schuld en dat heb je dan ook maar te accepteren zoals het is. Waar het uiteindelijk bij deze site om gaat; accepteren zoals je bent.
Leonie - Maandag 18 augustus 2014 19:27
@Jessica Precies! @Floor Ik promoot niets ongezonds, ik denk dat het goed is om te kijken waar de obesitas door is ontstaan en hoe je aan de gang kunt met een gezonde leefwijze. Je hebt alleen niet van de ene dag op de andere dag maat 48 voor 42 omgeruild. Sterker nog, het is beter dat geleidelijk te doen. Moet ik er in de tussentijd dan bijlopen in een hobbezak? Terwijl juist mooie kleding ook voor obese mensen een extra positieve invloed kan hebben op zelfvertrouwen? En daarmee de kans op bv eetbuien verminderd? Dus nee, ik vind dat de dames hun werk supergoed doen, maar ik zou het echt fijn vinden als ze ook rekening konden houden met obese meiden :)
Annieke - Dinsdag 19 augustus 2014 07:51
Voorlopig is het in mijn bol gewoon nog meer dan een maand zomer hoor ;-)...
We zijn - vind ik dan ;-) - gewoon ook enorm verwend met het zomerweer en ach... die 2 weekjes wind en regen overleven we ook wel weer. Wie weet is september weer lekker warm!
:-)
vera - Woensdag 1 oktober 2014 16:18
Maar waar kan ik die lichtblauwe jas met ananassen kopen? Want die staat nergens op de site van Asos :(