Hoe draag je een overgooier?

 

Dit voorjaar zien we de overgooier weer veel. Dit doet mij denken aan mijn jeugd maar ook als je wat ouder bent is dit een leuk en vooral ook speels kledingstuk. Het is een perfect kledingstuk om niet te serieus te nemen maar wat wel heel leuk kan staan. Het is perfect om wat meer uitgesproken te zijn in je kledingstijl en op te vallen en je kunt het op allerlei manieren heel leuk combineren. In deze blog deel ik een aantal leuke overgooiers die ik op verschillende websites heb gevonden en geef ik ook een aantal tips om de overgooier mee te combineren.

Dat het een grappig, speels en tegelijkertijd gewaagd kledingstuk is, kan het ook een beetje spannend maken. Het kan er voor zorgen dat je erg opvalt en misschien is dat niet altijd wat je wil. Het kan echter wel een enorme uitdaging zijn om uit je comfort zone te komen. Ik zou dit zelf niet zo snel dragen. Ik denk dat ik daar niet genoeg lef voor heb. Ik koppel het ook heel erg aan mijn jeugd, omdat ik vroeger dit weleens droeg. Ik vind het heel leuk staan bij veel mensen, maar ik voel mijzelf er heel jong in en ik word vaak al jonger geschat dan ik daadwerkelijk ben.

overgooier

Hoe combineer je het?
De overgooier kun je op verschillende manieren combineren. Om het niet een te opvallende outfit te maken, kun je het combineren met leuke gympen zoals allstars, ballerina's, flatjes of enkellaarsjes en je kunt er een simpel t-shirt onder dragen. Ik vind een shirt met streepjes eronder erg leuk of een mooie blouse. Door het met simpele accessoires te combineren, kun je dicht bij jezelf blijven maar toch een beetje uit je comfort zone komen.

casual
Boohoo & H&M

Je kunt ook kiezen voor een outfit die iets gewaagder is. Kies bijvoorbeeld voor een opvallend shirt of een grote blouse om er onder te dragen, een overgooier in een felle kleur of met een printje, een panty met glitters of een printje, kleurrijke accessoires en glitterschoenen. Dit is een look die ver van mijzelf af staat, maar ik vind het wel ontzettend stoer als ik vrouwen of meisjes zie die dit wel durven en vaak staat het hen dan ook erg leuk.

funky outfit
Asos, H&M & Modemusthaves

Hoe je het ook wil combineren, de overgooier zal je in ieder geval veel in de winkels en op webshops zien de komende weken. Ik heb al een aantal mensen op straat ermee gespot en dat kan best inspirerend zijn. Zou jij het durven te dragen en wat voor overgooier vind jij leuk? En hoe zou jij het combineren?

Asos

overgooier

overgooier

overgooier

overgooier

overgooier

overgooier

overgooier

overgooier

overgooier

H&M

H&M

Nelly

Nelly

Boohoo

overgooier

overgooier

overgooier

overgooier

jurk

Wat vind jij? Is de overgooier hot or not?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

yoyootje - Maandag 14 maart 2016 10:12
Overgooiers... das lang geleden!

Nu moet ik zeggen dat ik de "tuin-rok" variant nog wel in m'n kast heb liggen en die ook graag draag, dus wat dat betreft...
Ik vind de "bloesjes-overgooiers" (met knopen) ook leuk, maar de rest zou ik denk ik niet heel snel meer dragen.

Bedankt weer voor de leuke inspiraties!
() - Maandag 14 maart 2016 14:55
Hier zou je mij niet heel snel in zien lopen denk ik. Niet echt mijn ding.
lana - Maandag 14 maart 2016 15:55
ik moet er nog aan wennen... vermoed dat t ook niet mijn ding gaat worden
liz - Maandag 14 maart 2016 18:20
Leuk hoor! Hou ik wel van