Hakken of platte schoenen?

 

Schoenen met hakken waren jarenlang onmisbaar in de kledingkast van veel vrouwen. Het gaf een vrouwelijke look en vooral met speciale gelegenheden leken de schoenen een populair modeitem te zijn. Ondanks de blaren en pijn in je voeten die je achteraf kon hebben want dit hadden veel vrouwen er wel voor over. Gelukkig is de pijn niet meer nodig en worden juist platte schoenen steeds populairder. Toch voelen sommige vrouwen zich ook gewoon niet fijn op hakken. Ze voelen zich ongemakkelijk of onzeker. Anderen vinden juist platte schoenen niet fijn omdat ze klein zijn of zich dan niet vrouwelijk genoeg. 

"Ik durf geen hakken te dragen. Ik vind hakken wel mooi, maar als ik er op loop word ik erg onzeker. Vaak maken ze geluid, waardoor mannen sneller kijken. Ook voel ik me er heel opvallen bij. Dat vind ik een onprettig gevoel, waarschijnlijk omdat ik erg onzeker ben en liever niet gezien wil worden.'' - Hannah

collage

Uit een onderzoek van Mintel is gebleken dat vrouwen in Groot-Brittanië in 2015 steeds vaker platte schoenen kozen boven schoenen met hakken. Zelfs Victoria Beckham verscheen dit jaar op platte schoenen tijdens de New York Fashion Week. Zo blijkt weer dat platte schoenen steeds populairder worden en ook harstikke vrouwelijk kunnen zijn. Echter is de keuze niet altijd even makkelijk gemaakt: hoge hakken of toch liever platte schoenen?

"Het liefst loop ik op hakken, omdat ik dan het gevoel heb dat ik wat dunner lijk. Mijn benen zijn dan gewoon slanker. Als ik op platte schoenen loop, voel ik me lomp en dik. Met hakken voel ik me vaak ook trotser, maar misschien is dat ook wel mijn eetstoornis die dan trots is." - Sarah

Modemusthaves

hakken

Zalando

boots

boots

boots

Zara

boots

leren boots

bootsboots

rits

H&M

laarsjes

boots

Van Haren

hak

hak

Modemusthaves

laarsjes

laarzen

schoenen

sneakers

Zalando

boots

veter

veter

allstars

adidas

schoenen

Zara

sneakerssneakers

veterschoen

sneakers

H&M

laarsjes

boots

boots

Van Haren

veterschoen

sneaker


Ik loop zelf al jarenlang op platte schoenen en voor mij blijven ze ook wel het meest comfortabel. Ondanks dat heb ik wel een paar nette pumps en een paar nette boots voor speciale gelegenheden. Wie weet kunnen deze voortaan ook best in de kast blijven!

Waar kies jij het liefst voor; hakken of liever platte schoenen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

NeverlandNatascha - Woensdag 2 november 2016 10:26
Plat! Ik heb ooit mijn eerste paar hakken na 1 dag in de kast gegooit en daar liggen ze nog steeds. of dat denk ik toch? ;) geef mij maar comfy shoes. Ook daar zijn vrouwelijke schoentjes in te vinden :)
NeverlandNatascha - Woensdag 2 november 2016 10:26
Plat! Ik heb ooit mijn eerste paar hakken na 1 dag in de kast gegooit en daar liggen ze nog steeds. of dat denk ik toch? ;) geef mij maar comfy shoes. Ook daar zijn vrouwelijke schoentjes in te vinden :)
Laura J - Woensdag 2 november 2016 11:14
Ik wissel lekker af!
Fiona - Woensdag 2 november 2016 11:59
Hakken. Altijd hakken! :)
Jo3101 - Woensdag 2 november 2016 14:49
Ik ben zelf echt een hakken fan. Ik loop eigenlijk elke dag wel op hakken. Ik ben best klein en hakken maken me dan een stuk langer ook voel ik me er vrouwelijker door en past het erg goed bij mijn persoonlijkheid.
Ann - Woensdag 2 november 2016 17:11
Platte schoenen, dan val k niet zo snel om haha met hakken verzwik k altijd mn enkels :D
Nicole - Woensdag 2 november 2016 17:44
ik hou van hakken!
vind het vrouwelijk en echt heel erg mooi!
echter, ik ben 1,76 en met hakken ben ik wel heel erg lang (vind ik dan)
hier schaam ik me dan voor, dan voel ik me nog groter, lomper, meer aanwezig..
dit is de reden dat ik geen hakken draag, maar eigenlijk is dat toch belachelijk? ik draag geen hakken om wat een ánder er van zou kunnen vinden!?

wat zijn jullie ideeën/meningen hierover?
meer lange meiden met dit probleem?
Breadfish - Woensdag 2 november 2016 19:02
Ik heb nog nooit hakken gedragen.
Snoezel - Donderdag 3 november 2016 00:24
Ik draag het beiden. Als ik weet dat ik veel moet lopen kies ik voor platte schoenen en het is ook afhankelijk van de kleding die ik draag. In de winter draag ik bijvoorbeeld altijd laarsjes met een hak als ik een jurk of rok aan heb.
Tine - Donderdag 3 november 2016 08:05
@Nicole ik vind het juist prachtig als lange vrouwen hakken dragen. En niet omdat ik op vrouwen val of wat dan ook, maar omdat er dan echt iemand loopt! Trek mooi je hakken aan en loop met opgeheven hoofd rond meid! Dat mag, dat maakt een mens mooi!
Ik vind dat iemand mag dragen waar die zich goed bij voelt, zolang ie maar niet naakt rond gaat lopen ;)
Dus straal op je hakken ♡
Erna - Donderdag 3 november 2016 09:01
Ik kan geen hakken dragen vanwege voetproblemen. Ik troost mij ermee dat hakken niet gezond zijn om op te lopen, maar ik ben toch stiekem jaloers op vrouwen die gewoon uit alles kiezen kunnen : ( , : ) .

@Nicole
Ik ben ook 1,76 m en ik vind dat niet bijzonder lang.
Draag gewoon wat je wilt. Anderen zijn met hun eigen dingen bezig en je moet echt wel heel wat doen om op te vallen als je dat al zou willen. Wanneer ik mij lomp voel om welke reden dan ook ga ik op mijn houding letten ,zowel van binnen en van buiten,en dat helpt meestal meteen.
Ook : als je bang bent dat je op zal vallen met hakken, dan zal je overal bewijs vinden dat het inderdaad klopt omdat het in jezelf zit. Maar langere vrouwen kunnen gewoon de schoenen dragen die zij willen, er is geen stijlverbod wat dat betreft.
Floor* - Donderdag 3 november 2016 19:10
@nicole: ik ben 1m80, en ik vond het eerst ook eng, maar ik denk dan altijd: blake lively is 1m79, doutzen kroes is 1m78, en zij dragen ook hakken. Waarom zouden wij het dan niet mogen?
Natuurlijk ie het spannend, maar niemand vertelt jou wat je kunt dragen. Dus koop die hakken, trek ze aan, en draag ze met trots!
hummingbirdie. - Vrijdag 4 november 2016 07:37
hummingbirdie. - Vrijdag 4 november 2016 07:41
Ik kreeg het weer niet gepost met de app dus doe ik het maar even zo.
------
Ik vind hakken heel mooi.maar wanneer ik ze aandoe krijg ik zoveel last van zere voeten. Dat ik toch liever op plat loop.
Voor mij is elegantie heel belangrijk. Daarmee is het dus altijd een zoektocht voor mij. Ik hou niet van brute schoenen.
G. - Zaterdag 5 november 2016 08:52
1m80 en draag met liefde hakken/pumps: voel ik mij erg vrouwelijk door. :D voordeel is ook op werk: mannen die even groot zijn.. haha - zonder grapjes niet verkeerd. Je bent dan letterlijk even sterk & groot als de man voor je. (( heb je natuurlijk niet nodig : dezelfde lengte + er is niet atijd een verschil tussen man / vrouw.. maar het kan echt heel prettig zijn)).

Qua lompheid door lang zijn + hakken: oha maken hakkken juist elegant, lange benen = heel mooi..
Elisa - Zaterdag 7 september 2019 22:20
1.83
Niet leuk, heb er last van.
Ik zie er vrouwelijk uit maar schoenen zijn een probleem. Altijd plat.
Welke platte schoenen zijn mooi voor mij om te dragen? Heeft iemand een idee?