Geef je denim kleding nieuw leven

 

Denim is al jarenlang de trend die niet weggaat en daar sta ik volledig achter. Wel veranderen de trends rondom denim. Jaren geleden droeg iedereen een spijkerjack en inmiddels komt dat steeds meer terug. De spijkerbroek is altijd al favoriet bij heel veel mensen maar ook hierin veranderen de trends. Waar we de afgelopen jaren veel skinny jeans en boyfriend jeans modellen zagen, zijn nu de broeken met wijd uitlopende pijpen (zoals vroeger) weer veel te zien. Met denim kun je gelukkig eindeloos varieren en combineren maar je kunt kunt je eigen spijkerbroek, jasje, blouse of jumpsuit ook nieuw leven in blazen. Hoe doe je dat? Hieronder een aantal leuke ideetjes.

denim

♥ Broek afknippen tot shortjes
De zomer staat weer voor de deur en dan komt er in de kledingkast weer ruimte voor shorts. Ik draag graag korte broekjes alleen vind ik lang niet alle shorts leuk die ik in de winkel vind. Wat ik vaak doe is wellicht ook een goede tip voor jullie. Veel mensen hebben namelijk wel broeken in de kast hangen die je niet meer draagt, die eigenlijk niet meer zo mooi vallen of waar de gaten, scheuren en vlekken in zitten maar waar je toch geen afstand van wil doen. Deze broeken zijn perfect om te vermaken en af te knippen waardoor je een leuk shortje voor de zomer hebt. Trek de broek aan om te kijken hoelang je de pijpen wil en teken het af met een watervaste stift. Knip ze vervolgens af en klaar is je short! En het hoeft helemaal niet perfect. Een beetje rommelig hoort er een beetje bij deze zomer. Er zijn natuurlijk ook gewoon veel leuke shorts die je kunt kopen.

denim
Modemusthaves

short
Mango

shorts

shorts
H&M

♥ Zelf wijde pijpen maken
Heb je een broek die recht naar beneden loopt maar wil je het eigenlijk omtoveren in een broek met wijd uitlopende pijpen? Als je een beetje handig bent dan is dat niet zo moeilijk. Haal de naad aan de zijkant van de broek los tot ongeveer 20 centimeter zodat er een opening ontstaat en zoom beide flappen weer om. Misschien lukt dit zelf niet maar heb je wel een handige moeder of vriendin. Je kunt dit overigens ook gewoon laten doen bij de kleermaker. Er zijn natuurlijk ook mooie flared jeans te koop. Hieronder een aantal leuke voorbeeldjes.

asos

asos
Asos

flared jeans
H&M

♥ Destroyed jeans
We zien steeds meer broeken met gaten en soms is het zelfs moeilijk om er eentje zonder te vinden. Dat is niet zo gek want de destroyed jeans is nu een hot item. Heb je een mooie broek thuis die er wel wat rauwer en spannender uit mag zien? Dan kun je het ook makkelijk zelf maken. Dit effect kun je krijgen door met een scheermesje over de stof te wrijven! Natuurlijk kun je ook gaten knippen met een schaar. Wil je precies zien hoe je dit kunt doen? Wij schreven er eerder al een blog over. Toch liever kopen? Dat kan ook! Er zijn er genoeg.

destroyed jeans
Modemusthaves

jeans

jeans
Mango

jeans

jeans

H&M

♥ Labels op je kleding
Eerder schreef ik al een blog over labels op je kleding en dat dit een trend is die steeds populairder wordt. Ik zie het heel veel en je kunt het gelukkig ook heel makkelijk zelf maken. Je hebt daar geen nieuw jasje en geen nieuwe broek voor nodig. De patches die gebruikt worden, herken je misschien wel van vroeger. Als ik gevallen was en een gat in m'n broek had, kocht mijn moeder echt niet direct een nieuwe maar kregen we er zo'n plaatje op. Best cool! Je kunt ze gewoon halen in verschillende hobby winkels maar ook op de markt. Hier hebben ze een uitgebreid aanbod en je kunt ze ook steeds vaker in verschillende kledingwinkels vinden.

jasje

patches
Asos

labels
Stradivarius

♥ Broches en buttons
Ga je liever voor iets meer safe en wil je niet een opvallend detail op je kleding naaien of strijken zoals patches? Dan kan je ook kiezen voor broches. Ook deze doen mij erg denken aan vroeger. Het is een leuk detail op je kleding en je kunt het er makkelijk weer afhalen als je het zat bent. Je kunt overigens ook leuke buttons gebruiken. 

spijkerjack
Mango

Wat vind jij leuk en welke denim items draag jij het liefste?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Channah - Donderdag 26 mei 2016 15:11
leuk!
mn moeder lachte me uit: ''zie je wel, wijde pijpen komen terug''