Duurzame shirts: Geiten Wollen Shirts

 

In mijn wekelijkse boodschappen probeer ik zo goed als ik kan rekening te houden met milieu en arbeidsomstandigheden. Ik probeer te letten op fair trade chocolade, biologische producten en gerecycled plastic. Lastig, maar ik vind het goed om hier bewust mee om te gaan. Ik vroeg me af waarom ik dit eigenlijk niet met kleding deed en dus heb ik besloten me ook daar wat meer in te verdiepen. Op zoek naar winkels die eerlijke en biologische kleding verkopen, belandde ik op de webshop van Geitenwollenshirts.nl

goature geiten wollen sokken

Geiten Wollen Shirts verkoopt kleding die gemaakt is van goede kwaliteit biologisch katoen, geproduceerd onder fijne omstandigheden voor arbeiders. Ze zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation en dat houdt in:

  • Geen kinderarbeid
  • Geen gedwongen arbeid
  • Veilige en gezonde arbeidsomstandigheden
  • Een wettige arbeidsovereenkomst
  • Betaling van een leefbaar loon
  • Vrijheid van vakvereniging en recht op collectief onderhandelen
  • Geen discriminatie van werknemers
  • Geen excessieve werktijden

geiten wollen shirts

Buiten dat de kleding van Geiten Wollen Shirts eerlijk en biologisch is, ziet het er ook gewoon heel erg leuk uit. Vooral basics kun je vinden in de webshop, maar ook shirts met leuke opdruk, jurkjes, sweaters en hemdjes. Ik was erg benieuwd en heb twee truien en twee t-shirts uit deze webshop die ik jullie graag laat zien.

De webshop is opgedeeld in Geitjes (vrouwen) en Bokken (mannen). Ook alle kledingstukken hebben een geitennaam, zoals Bea, Berta, Pien, Bep, Gerda, Henk, Truus en bijvoorbeeld Joep. Leuk bedacht en het maakt de webshop meteen wat origineler.

Pien en het Geitenwollenschaap Grijs
Deze trui is lichtgrijs en heeft een grappige opdruk van een schaap met krullen. Het logo van de webshop is verwerkt als hoofd van het schaap. Wat mij opvalt is dat de sweater lange mouwen heeft. Ik ben zelf best lang en heb daardoor snel korte mouwen bij kledingstukken. Deze trui heeft dat in ieder geval niet en dat bevalt me wel.

Geiten wollen shirts

Gerda Haute Goature Blauw
Deze trui is lekker dik en heeft ook van die fijne lange mouwen. Ik ben er heel erg blij mee. De tekst is grappig en afgeleid van ‘Haute Couture'. Geiten Couture dus, om precies te zijn.

Geiten Wollen Shirts

Bea de Vrije Vogel
Dit shirt bestaat uit twee stukken stof. Het heeft bijna een soort kleine vlindermouwen. De opdruk vind ik ook erg leuk, met de vogel die uit de kooi is ontsnapt. Ik vind de stof zacht en soepel aanvoelen wat er voor zorgt dat het shirt ook mooi valt.

GWS

Joep T-shirt Okergeel
Dit shirt vind ik heel leuk. De kleur is mooi voor de herfst en ook de randjes van de mouwen en hals zijn leuk. Er zit een zakje op en hij valt vrij losjes. Ik vind dat wel stoer staan.

Geiten wollen sokken

Ik let zelf nog niet op iedere aankoop die ik doe, maar ik probeer me er wel steeds meer mee bezig te houden. Hou jij je bewust bezig met fair trade of duurzame kleding?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Zondag 5 oktober 2014 10:27
Staat je serieus leuk Nouska! Ik ga.... nú naar de site :-)
Aine - Zondag 5 oktober 2014 11:25
Oh wow Nouska wat een leuke kleding. Helemaal mijn stijl. Ik ga zeker wat bestellen van die site. Ik probeer ook zo goed mogelijk te letten op wat ik koop. Maar idd vaak met kleding denk ik er niet aan terwijl dat een branch is waar juist gewerkt wordt onder slechte voorwaarden zoals kinderarbeit. Echt te gek deze blog! Zal hem showen in mijn dagboekje als ik iets vind :o)~
Katja - Zondag 5 oktober 2014 11:51
Leuk! Ik ga meteen naar de website :)
Pauline_x - Zondag 5 oktober 2014 12:18
Wat schattig !! Maar is het niet duur?
Ik ga even de site checken ;)
anoniem - Zondag 5 oktober 2014 13:00
Het staat je echt leuk Nouska!
Maar ben ik de enige die dit duur vind?
Want Nouska heeft voor zo'n 4 kledingstukken iets van 180 euro betaald....
Dat laatste t-shirt kan je gewoon voor 5/10 euro kopen, maar op de website is het iets van 20 euro....
JT - Zondag 5 oktober 2014 13:08
Ik vind de prijzen wel meevallen eigenlijk! Het is zegmaar niet zo goedkoop als de primark, wibra, ofzo maar dat vind ik ook logisch want de kleding voldoet natuurlijk aan meer arbeidsvriendelijke eisen. Je betaald ongeveer zoveel als voor bepaalde merkkleding maar dit keer weet je dat het geld niet gaat naar het 'merkje' maar naar voorwaarden voor de omstandigheden van arbeiders etc. ^^

Bovendien vind ik de collectie ook leuk! Mooie collectie waar je kan kiezen tussen basics en wat leuke printjes! (ook voor mannen, zoals ik)
JT - Zondag 5 oktober 2014 13:10
*ter toevoeging, het is voor mij ook te prijzig om alleen maar kleding van deze site te kopen, ik zou ook niet zoveel betalen voor merkkleding oid. Maar 1 á 2 stukken (mocht ik kleren nodig hebben) zou ik wel betalen. Bijv. 50 euro voor een kwalitatief goede sweater vind ik nog wel te doen.
Dwarrel - Zondag 5 oktober 2014 13:27
Jaaa Ik houd van die site!
c - Zondag 5 oktober 2014 14:09
Cool ze hebben leuke spullen !
Anoniemo - Zondag 5 oktober 2014 16:24
De sweaters kosten meer dan dat ik kleedgeld krijg D:

Sadness. Tijd om weer shirts te kopen "waarvoor 3 chineesjes gestorven zijn", zoals mijn vader het spottend noemt.
Rebecca - Zondag 5 oktober 2014 17:43
Wauw, echt super super super leuke dingen!
*** - Zondag 5 oktober 2014 18:01
En ze zijn nog mooi ook! Hiervoor betaal ik graag wat meer. Liever 1 T-shirt die van deftige kwaliteit is en met liefde gemaakt ipv 5 goedkope T-shirts die gemaakt werden door kinderhandjes in China en na 2x wassen kapot gaan.
Cristina6 - Maandag 6 oktober 2014 21:57
Echt hele mooie kleren en ook toffe prints! En staat je inderdaad echt supergoed, Nouska! :-)
Maaike - Dinsdag 4 november 2014 23:33
Leuk!! Ik hou van dit soort kleding! Welke maat heb jij Noushka?