De nieuwe trends van 2017

 

Inmiddels is het alweer 2017 en een jaar brengt ook weer nieuwe trends met zich mee. Hoewel het eigenlijk nog winter is, is de SALE alweer in volle gang en hangen er zelfs al items voor de lente in de winkels. Na de donkere maanden is het natuurlijk ook wel fijn om uit te kijken naar wat fleurigs! Echter hoeven trends niet altijd helemaal uit het niets te komen. Dit jaar zien we net als voorgaande jaren weer veel oude trends terug maar dan in een nieuw jasje. Ik ben wel benieuwd naar de trends die we deze lente en in de zomer weer terug gaan zien. 

Wat vorig jaar nog als ‘fout' gezien werd, kan dit jaar helemaal in worden. Je weet nooit waar men het seizoen erna mee rond loopt. Ik vind het zelf altijd leuk om inspiratie te halen uit nieuwe trends, maar het belangrijkste is dat je het zelf leuk moet vinden en dat het bij je moet passen. Jij moet er uiteindelijk mee rondlopen en je er fijn bij voelen. Dus laat je niet te erg beïnvloeden door wat de trend is, maar kijk wat past bij jou. Ik ben benieuwd of hier iets tussen gaat zitten voor jullie!

kledingtrends

♥ Two-piece
Een two-piece komt soms wat oubollig over, maar met de leuke kleuren en hippe patronen worden ze dit jaar weer helemaal in. De naam zegt het eigenlijk al: het is een outfit dat bestaat uit twee matchende delen. Je kunt er een leuke casual look van maken, maar het is ook erg gepast voor een wat meer serieuze gelegenheid als je een andere print of een effen kleur kiest. Zo zie je maar weer dat de mogelijkheden met een two-piece toch breder ligt dan je misschien verwacht en wie weet kan je dit jaar ook een leuk exemplaar scoren. In eerste instantie kun je misschien denken dat het niet bij je past omdat je er een bepaald beeld bij hebt, maar misschien vind je wel een heel leuke uitvoering die wel bij je past.

two piece

two piece
Asos & Missguided

♥ Lak schoenen, kleding en tassen
Vroeger zag je al veel lak schoenen en inmiddels komt het weer helemaal terug. Dit jaar zullen we steeds meer items van lak leer terug zien in de winkels en waarschijnlijk uiteindelijk ook op straat.  

lak schoenen
Asos & H&M

♥ Legging
Hoewel sommige mensen leggings een beetje fout vinden, vind ik ze heerlijk zitten. Alleen draag ik het zelf ook niet graag als een echte broek, maar meer onder iets zodat het er wat netter uitziet. Het is eigenlijk een soort maillot of panty in mijn geval. Dit jaar zal je er nog minder makkelijk omheen kunnen als je dat al zou willen want er wordt voorspeld dat je ze nog vaker zult zien als broeken op zich. Daarvoor krijgen ze nog wel even een nieuwe look, namelijk de vintage-look. Leggings met gaten of doorzichtige stukken zouden namelijk helemaal in worden dit jaar. Ik moet zeggen dat ik ze best stoer vind! Verder zijn leggings met drukke prints en glitters al wel veel te zien.

legging

legging
H&M


♥ Bloemenprints

Het past perfect bij de seizoenen die nu in het vooruitzicht liggen. Kleding en accessoires met bloemenprints zijn weer helemaal hip, vooral voor tijdens de warmere dagen. Je ziet het in allerlei kledingstukken terug: jurkjes, shirts, truien maar ook broeken.

bloem
Asos 

♥ Linnen
Linnen wordt tegenwoordig niet vaak meer gekozen als stof voor kleding. Eigenlijk is dat erg zonde aangezien linnen ook veel voordelen heeft en heel mooi kan zijn. Dit jaar bleef het niet onopgemerkt. Niet alleet zit linnen kleding erg fijn, het voelt ook erg luchtig aan op warme dagen. Daar zagen grote merken wel potentie in en dat is de reden waarom je ze dit jaar vaker terug zult vinden in de winkels. Zeker in de zomerperiode.

linnen
Asos

♥ Roze kleuren
Roze kleding is eigenlijk nooit verdwenen uit de winkels maar het wordt wel weer steeds hipper. Tegenwoordig zie je ze niet alleen terug bij de dameskleding, maar zie je het ook steeds vaker bij de heren. Het blijft dit jaar niet meer bij fleurige shirts, maar je kunt roze steeds vaker vinden in andere kledingstukken en accessoires. Een vrolijk kleurtje voor het voorjaar.

zara
Zara

♥ Vintage Skinny Jeans
Een skinny jean kennen we inmiddels al heel wat jaren. Dit jaar gaat er van een oude klassieker ook een skinny variant uitgebracht worden, namelijk door niemand minder dan Levi's. Hun model 501 krijgt dit jaar een skinny jeans variant en er wordt verwacht dat dit een flinke hype gaat worden. Wie wil nou geen mooie jeans die ook nog eens fijn zit? Twee vliegen in één klap! Levi's is een groot merk waar veel mensen hun broeken kopen dus ik ben benieuwd. Natuurlijk blijft ook de skinny jeans van andere merken in de mode.

skinny
H&M

♥ Adidas
Ook Adidas brengt dit jaar een oldtimer terug naar het heden. De EQT Support 93/17 wordt de musthave van Adidas dit jaar. 24 jaar geleden kwam de eerste EQT uit en dit jaar zul je de 93/17 terugvinden in de winkels. Het lijkt nogal een ding te zijn, op de website van Adidas kun je maarliefst 1 paar per persoon bestellen en zijn er geen acties van toepassing. Dit is nog apart vermeld bij deze schoenen. Verder staan de winkels ook vol met heel veel andere soorten sneakers en is er genoeg keus om iets te kiezen wat bij jou past.

adidas
Adidas

♥ Schoenen met een kleine hak
Steeds vaker wordt er gekozen voor comfortabele schoenen boven de hoge hakken van een paar jaar geleden. Daar zullen de voeten vast blij mee zijn! Hoewel het tot voor kort nog lastig kon zijn om een paar leuke platte schoenen te vinden, zal het in dit jaar wel wat makkelijker worden. Schoenen met een kleinere hak zijn dit jaar eindelijk weer in!

schoenen

schoenen

H&M

Welke trend past bij jou?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

*** - Maandag 30 januari 2017 10:38
Tegen die laarsjes met een kleine hak zeg ik ja! :)
Liz - Maandag 30 januari 2017 10:44
Je vergeet de kleur groen!!
Anne - Maandag 30 januari 2017 12:46
Nee, ik vind dit niet leuk!
Ingrid - Maandag 30 januari 2017 16:38
Ik hou van bloemenprints ;) en roze items! Vorig jaar heb ik lakleren schoenen gekocht en ze twee keer aangehad, misschien moet ik ze in de lente toch maar vaak gaan dragen dan. En de vintage skinny jeans vind ik heel erg leuk en ze zitten heerlijk!
Janse Mode - Zaterdag 21 mei 2022 14:38
Hele mooie kleding en nog steeds niet uit de mode!