DIY haarband met een T-shirt

 

Van oude kleding of lapjes kun je vaak hele leuke dingen maken. Zo kun je van een oude trui zelf een Beanie maken of van een T-shirt een leuke haarband. In deze Do It Yourself laat ik je graag zien hoe je heel gemakkelijk een leuk haarbandje maakt van een T-shirt. En je leert meteen vlechten met niet drie, maar vijf strengen. 

headband

proud2bme

 Gebruik een T-shirt waar wat rek in zit. Ik gebruik, een super leuk, T-shirt van Proud2Bme voor deze DIY. Gebruik alleen de stof zonder opdruk. De stof met opdruk rekt namelijk niet genoeg. 

tshirt proud

 Knip nu vijf (voor de zekerheid zes) repen stof vanaf de onderkant. De zoom van het shirt knip je er af en gooi je weg. De stroken knip je aan de zijkant van het shirt open. Op de plek waar de schaar ligt op de foto. 

haarband

 Nu trek je alle stroken helemaal in de lengte. Zo rekken ze helemaal uit en wordt het een ronde sliert die je beter en mooier kunt vlechten. 

Braid

 Plak de vijf strengen aan de tafel of aanrecht vast zodat je ze gemakkelijk kunt vlechten. We maken een vlecht met vijf strengen, omdat deze dan iets breder is dan een vlecht met drie. Je begint zoals op de foto aangegeven is met drie strengen aan de ene kant en drie strengen aan de andere kant. 

5 string braid

 Nu leg je steeds de buitenste die als derde is, in het midden. Dus steeds 'drie is teveel' van buiten af. Vanaf links en dan weer vanaf rechts. Eigenlijk vlecht je dus gewoon op dezelfde manier als met die strengen. Je legt steeds de buitenste van de ene kant, en dan van de andere kant, in het midden. 

5 string braid

braid

 Als je een lekker eindje bent, kun je de vlecht aan elkaar knopen. Knip de overige stof af. Het haarbandje rekt vrij goed, dus hij hoeft niet heel groot te zijn. Je kunt er trouwens ook heel leuk een armband van maken. 

Nouska

Nu is je haarband klaar!

Wil je meer haarbanden maken? Bekijk dan deze DIY Flower Headband blog eens.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anoniem - Zondag 26 januari 2014 10:27
Mooi!
Minime - Zondag 26 januari 2014 11:17
Leuk! Ga hem als armband maken in verschillende kleuren :)
? - Zondag 26 januari 2014 11:40
Leuk idee
Nerveus - Zondag 26 januari 2014 12:51
Leuk idee! Alleen vind ik het wel super zonde van het shirt, hihi!
lolz - Zondag 26 januari 2014 19:04
Leuk!!
Lynnx - Dinsdag 28 januari 2014 19:01
Ik heb hem gemaakt alleen hij blijft niet in mijn haar zitten,
Tips daarvoor?xLynn
Annelien - Woensdag 20 mei 2015 18:08
Super leuk ben 11 en draag hem vaak vooral goed idee om dat met een oud t-shirt te doen, want daar heb ik een overdoses van heel leuk :)
Alise - Woensdag 30 december 2020 20:03
Super leuk idee, oude kleding zat super om dat zo op deze manier te recyclen