Bedrukte Yogamat van Sportbay

 

Omdat ik regelmatig aan yoga doe, of dat nu thuis is of bij een yogalerares, vind ik het leuk om goede en mooie spulletjes te hebben voor deze hobby. Ik heb fijne en leuke yogaleggings en had een oude yogamat waarop ik de oefeningen uitvoerde. Eén die inmiddels al flink versleten en verkleurd was en een kleur had die ik niet mooi vond, namelijk gifgroen. Ik was wel toe aan een nieuwe en zocht het hele internet af om een yogamat te kopen.

Ik kwam van alles tegen, zoals bijzondere bedrukte matjes op Etsy. Deze waren helaas vaak heel erg duur of lastig naar Nederland te halen. In andere webshops ontdekte ik ook bedrukte matjes, maar deze hadden felle, sportieve kleuren die niet echt bij mij passen. Op de Gezondheidsbeurs 2016 kwam ik wel leuke matjes tegen, bij het kraampje van Sportsbay. Ze verkopen standaard matjes, maar ook de leuke bedrukte waar ik naar op zoek was.

Yogamat Bedrukt Print

Ik ben gegaan voor het matje dat lijkt op een Perzisch tapijt. Deze vond ik het mooist. Er zijn nog twee andere leuke matjes verkrijgbaar in de Yogamat Design collectie, zoals eentje met bloemen en verer en eentje met karpers erop. Het matje voelt goed aan, is stevig maar niet te dik en de print zit er erg mooi op gedrukt. Mooier dan ik had verwacht!

Op de website Sportbay heeft ook heel veel andere sportieve items in hun collectie, zoals gewichten, fietskleding, kampeeruitrustingen, hoelahoeps, ballen en fitnsessapperatuur. Wil je op een gezonde manier lekker gaan sporten, dan kun je er dus wel terecht.

yogamat

yogamat

yogamat

yogamatvissen

Ik ben zelf heel blij met mijn yogamatje en ik wilde je graag laten weten, zoals ik in de video over De Gezondheidsbeurs 2016 ook al vertelde, dat deze matjes zo gemakkelijk te krijgen zijn inmiddels. Ook is de mat erg betaalbaar. Voor 24,90 kun je hem kopen en hij is van goede kwaliteit. Ik heb hem nu een aantal keren gebruikt en ben er erg tevreden over. Aan de achterkant is hij trouwens niet bedrukt, dus ik rol hem op met de mooie kant naar buiten, zodat het er leuk ziet als hij in de hoek van de kamer staat.

Ik doe yoga om mijn lichaam soepel te houden en vanwege mijn rugklachten. Ook vind ik yoga fijn omdat het me weer een beetje 'op aarde' brengt, in het hier & nu. Terug bij mezelf. Het helpt me om dingen los te laten, te ontspannen, om de dag fris te beginnen of juist rustig af te sluiten. Vaak combineer ik het met een mindfulnessoefening. Ik doe aan yoga thuis, maar volg ook lesjes.

yogamatje

Vind je dit matje net zo leuk als ik, dan heb je geluk, want je kunt er een winnen! Ik kreeg er een opgestuurd om weg te geven. Wil je kans maken, dan moet je het volgende doen:

  • Hieronder reageren en vertellen over jouw ervaring met yoga
  • Je naam, de naam waarmee je hebt gereageerd en je adresgegevens sturen naar win@proud2Bme.nl
  • Op Facebook wordt de winnaar bekend gemaakt, je kunt ons via Proud2BmeNL volgen

 

liefs

Wat vind jij van deze matjes? En doe jij wel eens Yoga?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Broccolieyogaa - Zaterdag 28 mei 2016 10:10
Sinds kort beoefen ik yoga, en dat bevalt me goed! Nu doe ik het thuis met een app, maar ik wil binnenkort ook lessen gaan volgen! Het brengt echt een beetje rust in me hoofd, wat natuurlijk heel erg fijn is. En met zo'n matje wordt het natuurlijk extra leuk ;)))
Broccolieyogaa - Zaterdag 28 mei 2016 10:14
Maar ik heb een vraagje, stel, als ik win, wordt mijn naam enzo dan op facebook vermeldt?
Leonie - Zaterdag 28 mei 2016 10:23
Wauw, het matje met de bloemen is echt prachtig! Ik doe zelfs sinds een jaar aan yoga en merk dat het me zoveel gebracht heeft. Na het doen van yoga ben ik een stuk rustiger in mijn hoofd, voel ik me beter geaard en ben ik bovendien weer lekker soepel in mijn lichaam! Ik zou het echt iedereen aanraden. Op één van deze mooie matjes kan ik deze zomer lekker yoga'en in de tuin, daar zou ik nu al naar uit kunnen zien :)
lovexdancing - Zaterdag 28 mei 2016 10:24
Ik was een halfjaar geleden gestopt met dansen wat ik al heel lang deed, maar was op zoek naar iets nieuws en toen kwam ik bij yoga uit, goed voor het lichaam en de gedachten en tot nu toe bevalt het super goed! Ik vind het altijd heel fijn en rustgevend om naar yoga te gaan en met dit matje kan ik het thuis ook gaan doen, dus dan hoef ik niet iedere keer te wachten totdat ik weer naar de yoga les kan, maar kan het gewoon wanneer ik er zin in heb :)
Waterlelie - Zaterdag 28 mei 2016 10:25
Voor mijn behandeling bij Ursula vond ik yoga en mindfulness zweverig. Pas na een gesprek met mijn psychiater en een boektip van mijn sociotherapeut ben ik me gaan verdiepen in mindfulness. De rust die dat met zich mee bracht! Waar was die rust? Maar sporten ging nog niet goed. Ik ben een fantatieke hardloper maar dat lukt nu niet meer zo goed. Dus out of nu comfort zone naar een yoga les geweest. Het was heerlijk! Bij elke ademhaling dieper in een houding komen. Ik stond versteld van wat mijn lichaam kan, mijn gezonde lichaam welteverstaan! Door yoga heb ik geleerd dat mijn lichaam heel veel kan, meer dan ik dacht. Kun je nagaan wat mijn lichaam kan als ik nog beter voor mezelf zou zorgen.
Broccolieyoga - Zaterdag 28 mei 2016 10:30
@Broccolieyoga

Enkel je voornaam en letter van je achternaam, zoals Broccolie Y., Sanne F. of Marjolein Q.
Peggy - Zaterdag 28 mei 2016 10:33
Helaas heb ik nog geen ervaring met Yoga, maar ik zou er heel graag mee willen starten om het herstel van mijn eetstoornis- Anorexia Nervosa - te bevorderen! Het lijkt me ontzettend mooi en helpend en ben er al een tijdje naar het zoeken. Daarnaast is Nouska mijn grote inspiratie, waardoor het veel voor me zou betekenen om hiermee te kunnen starten met deze ontzettend prachtige yogamat!
Liadan - Zaterdag 28 mei 2016 10:33
Ik doe nu zo'n vijf jaar aan yoga. Voor mij was het een van de belangrijkste dingen in mijn herstel van een eetstoornis. Yoga leerde me echt om mijn lichaam meer te waarderen, dankbaar te zijn voor wat het allemaal kan en leerde ik plezier te hebben in fysieke dingen. Ik was altijd de persoon die spijbelde bij gym en in de zomer niet in bikini durfde omdat ik bang was voor mijn lichaam, yoga heeft me geholpen dat los te kunnen laten en mijn lichaam op een andere manier te beleven. Nu doe ik dagelijks yoga en behalve dat het me rust brengt, heb ik er ook gewoon heel veel plezier in. Ik hou van yogafestivals en evenementen. Mijn yogamat is inmiddels ook aardig versleten en ik kan wel een nieuwe gebruiken!
janneke- - Zaterdag 28 mei 2016 11:10
Ik heb nu een paar weken ervaring met YOGA, maar ik heb nog geen matje en was er al naar opzoek, maar kon geen leuke vinden! Ik ga YOGA namelijk in mijn routine bouwen, elke ochtend doe ik het nu, alleen nu nog op de koude harde vloer ;)

Dit motiefje is echt tof, je hebt een leuke uitgekozen Nouska!
LittleMonkey ♡ - Zaterdag 28 mei 2016 11:20
Lieve Nouska,
Ik ben een meisje van 13 jaar. Sinds vorig jaar vecht ik tegen mijn eetstoornis, maar als sinds ik een heel klein meisje was, zat ik op de grond in de kleermakerszit te bedenken of ik op een dag op een wolk zou kunnen zweven. Ik ben alleen wel heel erg veranderd. Ik heb heb een eetstoornis en een gegeneraliseerde angststoornis. Hierdoor kan ik niet slapen en raak ik vaak in paniek als ik in bed lig. Toen ben ik weer gaan doen wat ik vroeger ook deed. In de kleermakerszit gaan zitten en rustig nadenken over alledaagse, mooie dingen. Ik merkte dat dat hielp. Het enige dat hielp. Ik doe nu elke avond wat simpele moeilteloze oefeningen in mijn bed, omdat ik geen matje heb. Ik mag nog niet heel veel energie verbruiken, maar hiermee wil ik zeker door gaan! De rust en vrede die het me brengt in mijn hoofd kan ik niet meer missen. Het "er zijn" zorgt voor een fijn gevoel. Een gelukkig gevoel. Een gevoel dat ik al zolang niet meer heb gehad. Ik zou heel graag dit supermooie matje willen winnen.
:)
Liefs Hanna,
Een meisje met een droom.

Sparkle1991 - Zaterdag 28 mei 2016 11:30
Yoga, zo zalig. Ik doe het steeds meer. Vooral samen met mijn stiefzusje. Sinds ik me wat meer naar en niet heel lekker in mijn vel zit, doe ik dit samen met haar. Ook doen we dan soms even wat fijne oefeningen wat meer met acroyoga te maken heeft. Heel fijn. Ook op een sup-surfplank is het heel heel fijn! Lekker dobberend op het water om even helemaal tot rust te komen. En hoe tof zou het zijn, om zo´n mega mooi matje te winnen! Ik duim heel hard!
Flower - Zaterdag 28 mei 2016 11:36
Ik doe al een aantal jaar yoga. Toen ik door mijn eetstoornis ziek thuis kwam te zitten heb ik veel yoga gedaan om mezelf tot rust te krijgen. ook beoefen ik mindfulness en daar is een matje ook heel fijn voor. Elke avond kom ik dan een kwartiertje tot rust. Ik heb zelf wel een matje thuis maar dat is niet eens een yogamatje en de gaten vallen erin! Ik zou daarom heel graag dit matje willen winnen, ik denk dat zo'n matje me nog meer energie zal geven om yoga te doen om me te ontspannen. Daarnaast zorgt yoga er bij mij voor dat ik mijn zorgen kan relativeren en krijg ik na yoga te doen weer een soort boost om tegen mijn eetstoornis te vechten. Ik zou het daarom heel leuk vinden om dit matje te winnen maar ik weet dat er net als mij heel veel andere meiden en jongens zijn die tegen een eetstoornis vechten en daarom gun ik het een ander net zo. Ik hoop alleen wel dat het matje naar een eerlijk persoon gaat, die het echt gaat gebruiken en niet alleen om het "hebben" een reactie schrijft of een zielig verhaal vertelt.

liefs Flower
Anoniem k - Zaterdag 28 mei 2016 11:57
Sinds ik proud heb leren kennen, las ik ook steeds meer over andere mogelijkheden tot ontspanning.Ik kon namelijk erg moeilijk loslaten.
Zo ook yoga, voornamelijk via Nouska, ook de moderators raadde dit wel eens aan.
Ik ging me verdiepen, en deed een yoga sessie mee. Ik vond het heerlijk om vaker te doen,
als ik nu een momentje ontspanning en rust nodig heb, dan doe ik toch even aan yoga, ik denk dat zo'n vrolijk matje mij nog meer in de sfeer zou brengen.
Manonnie - Zaterdag 28 mei 2016 13:03
Sinds twee maanden volg ik yogalessen bij een yogaschool bij mij in de stad en daar hebben ze voor iedereen yogamatten en meditatiekussens. Ik zou het alleen heel erg fijn vinden om zelf een mooie yogamat te hebben om ook thuis yoga te kunnen doen. Ik vind yoga heerlijk om te doen na een drukke schooldag of na een drukke week, omdat ik dan weer tot rust kom en tegelijkertijd lekker beweeg. Yoga helpt me ook heel erg om dingen te accepteren zoals ze zijn en om te accepteren dat ik niet álles in de wereld kan verbeteren om mijn kinderen later met een leefbare wereld achter te laten. Daarom houd ik enorm van yoga en het lijkt me super om zo'n vrolijke yogamat te hebben :)
Laura V - Zaterdag 28 mei 2016 13:05
Ik ben twee maand geleden begonnen met het volgen van yogalessen in het park. Er is een nieuwe wereld voor me opengegaan. Eentje waarin ik eindelijk de band en het evenwicht kon voelen tussen mijn lichaam en geest. Een wereld waar mijn eetstoornis niet bepaalde wie ik was. Yoga gaf me zin om te vechten voor mezelf en mijn lichaam. Het brengt me rust en sereniteit op momenten waar ik in de knoop lig met mezelf of dingen uit het dagelijks leven. Het geeft me dat duwtje extra om van elk moment uit het leven te genieten et te zoeken naar een evenwicht waar ik me goed bij voel. Ik zou graag beginnen met thuis wat te oefenen en zou me ontzettend vereerd voelen om dat op zo'n mooi matje te mogen doen.
Heel veel liefs aan allemaal & namaste ;-)!
Laura
Roxsanne - Zaterdag 28 mei 2016 14:01
Toen ik een paar jaar terug nog in een gesloten jeugdzorg internaat zat waren er behoorlijk van spanningen. De yoga die we daar kregen aangeboden heeft me toen geholpen om weer in in het hier en nu te leven.
xxJustMexx - Zaterdag 28 mei 2016 14:02
Toen ik in mijn eindexamen jaar zat moest ik voor school andere soorten sporten beoefenen ipv voetbal, hockey, softbal etc. Ik koos er toen voor om 3 weken te gaan yoga'en. Ik vond het zo leuk! Het gaf rust, je voelde je voldaan erna. Ik stop met hockey, heb vandaag nog een wedstrijd en volgende week nog een wedstrijd. Dan is na 8 jaar hockeyen toch echt het doek gevallen. Ik zou het leuk vinden om weer te gaan yoga'en. Laatst heb ik een heel uur op tv naar een yoga zender zitten kijken! Het geeft zo veel rust. Ik hoop dat ik het snel weer kan doen.
Groetjes
Mara
Romy - Zaterdag 28 mei 2016 16:09
Simpel: I LOVE YOGA! Echt, dat is zó rustgevend. Je kunt het zo lang doen als je zelf wilt en ook op je eigen manier. Heerlijk muziekje aan, kop yogi tea en daar ga ik dan, lekker ontspannen. Ik wil heel graag een professionele yoga mat , precies die op het plaatje en wilde die dus ook net vanmiddag kopen samen met m'n moeder. Toen ik dit zag, dacht ik, dan probeer ik het gewoon! Nee heb je, ja kun je krijgen toch? Ik hoop heel erg dat ik hem win maar ik gun het de andere ook! Dus ik hoor het vanzelf!

Knuffels Romy
Beaudine - Zaterdag 28 mei 2016 16:18
Wat toevallig! De laatste weken was ik steeds dingen aan het opzoeken over yoga, en het lijkt me echt heel fijn! Ik ga er van de week maar is mee beginnen! Heb jij nog tips Nouska? Voor een beginner? 💛 liefs, Beaudine
Katrijn - Zaterdag 28 mei 2016 17:04
Ik heb vroeger altijd geturnd. Hierin kon ik mijn frustratie kwijt, en bovenal deed ik het heel erg graag. Toen ik moest stoppen met terugkomende blessures is mijn eetstoornis erger geworden. De frustratie kon niet meer weg via het turnen, en ik kropte het op. Woede-aanvallen thuis,destructief gedrag richting mezelf dmv afvallen/obsessief bezig zijn met mijn lichaam waren het gevolg. De jaren die volgde kreeg ik een aantal opnames en veel therapie. De functie van mijn es was vrij duidelijk, en steeds kreeg ik de boodschap om positieve manieren te vinden om om te gaan met stress en spanning. Vele zaken geprobeerd, van kleuren tot een instrument bespelen, van fotografie tot kleding maken.. Niets leek me de ontlading te bieden die ik nodig had. Onder andere door proud, maar ook door een aantal persoonlijke ervaringen te horen besloot ik yoga een kans te geven. Een beetje wantrouwig en zonder al te veel verwachtingen begon ik met een aantal youtube filmpjes. Meteen voelde ik dat dit iets voor mij was. Ondertussen heb ik er een aantal workshops en lessen opzitten en doe ik dagelijks 15-30 min een yogaserie thuis. Ik ben zo blij dat ik eindelijk iets heb gevonden waarmee ik rust krijg in mijn hoofd..
Ook al zal het niet voor iedereen werken en vraagt het oefening en geduld voor het je echt kan ontspannen, voor mij is het echt wel iets dat me heel erg veel positieve energie geeft.. Het leert mij om weer contact te krijgen met mijn gevoelens en mijn lichaam, op een positieve manier..
shinymoon - Zaterdag 28 mei 2016 17:08
mijn ervaring met yoga? dat was hier ongeveer 1jaar geleden in de besloten kliniek...
was een hele mooie ervaring. ik geloofde er niets van en deed er nogal lacherig over. maar toch wilde ik een poging wagen, en deed serieus mee, met een klein groepje. het was heel leuk, en werd er heel rustig, en ontspannen van. Ik vond het fijn, en het gaf me vertrouwen, ook vertrouwen in de mensen om mij heen.... Dus ik besloot het vaker te doen. ik doe het nu ongever 1 keer per maand, en ik vind het nog steeds hartstikke leuk!!!! :)
Liadan - Zaterdag 28 mei 2016 17:47
Wat raar, ik had hier een berichtje achtergelaten, maar hij staat er niet!
UnknownAngel - Zaterdag 28 mei 2016 18:34
Oooh, dat matje met die bloemen is zoooo mooi! Ik doe zelf ook regelmatig yoga, bijna elke dag, , het helpt me enorm om meer te focussen op het hier zijn en tegen stress en ik ben daardoor ook bewuster geworden van mijn lichaam, maar niet in een negatieve manier, meer als in; voelen wanneer ik niet goed zit, een rechtere houding etc. Plus het geeft me ook zelfvertrouwen, toen ik begon (3 jaar geleden) zag ik bijvoorbeeld poses als crow en toen kon ik er werkelijk geen bal van, ik viel gewoon om. Inmiddels lukt het me wel en dat voelt gewoon zo goed, zo blij dat ik dat kan! Voor mij als klunzigste en meest onsportieve persoon ooit, heeft het echt een geweldige boost te doen :)
Elena - Zaterdag 28 mei 2016 19:05
Wat vrolijk! :) Twee jaar geleden heb ik yogalessen gevolgd en een boek gekocht om er zelf thuis mee aan de slag te gaan. Toen merkte ik dat ik er nog niet helemaal klaar voor was omdat je met yoga zo 'bewust' bent van je lichaam. Ik heb de lessen afgemaakt, een pauze genomen en mezelf beloofd yoga later weer eens op te pakken. Afgelopen paar maanden ben ik danslessen gaan volgen en ik heb mijn beginnerscertificaat gehaald, maar nu is er een zomerstop. Daarom ben ik er al even over aan het nadenken om yoga weer te op te pakken. Dit leuke matje komt dan goed van pas!
FienePas - Zaterdag 28 mei 2016 21:23
Yoga doe ik om te landen, om stil te staan, om mijn lichaam te leren voelen.
Om te mógen, om te onthaasten, om te léven.
Om zóveel.

En ik las ooit zo'n mooie quote, die me altijd helpt als ik balanceer.

'I will catch you if I fall'
- Yoga Mat
(Bron: niet te achterhalen helaas...)

Ik val ontzettend graag op zo'n prachtig matje, mocht dat dan toch gebeuren!
Carmen Zuidgeest - Zaterdag 28 mei 2016 22:35
Bedankt voor de tip, ik zoek ook al een tijdje zo'n mooie voor mijn dagelijkse sessie!
Daarom doe ik natuurlijk graag mee met deze leuke winstje. Ik ben een jaar geleden met een cursus Do-in Yoga begonnen, sindsdien doe ik het dagelijks thuis. Om mijn lichaam soepel te houden en mijn rugklachten een beetje te kunnen verzachten. Het geeft mij veel rust en ontspanning. Heerlijk om zo je dag te beginnen of af te sluiten. Liefs Carmen
Janneke W. - Zaterdag 28 mei 2016 23:38
Yoga heeft me altijd geholpen in mijn strijd tegen mijn eetstoornis. Toen ik net met de behandeling begon kon ik zelfs nog geen 5 minuten rustig zitten en bewust mijn lichaam voelen. Nu na 2,5 jaar intensieve strijd ben ik door een heel scala aan yogavarianten gegaan. Ik heb geleerd dat mijn lichaam me aangeeft wat het op ieder moment aankan.

Zo begon ik eerst met Hatha Yoga om kennis te maken met yoga en vertrouwd te raken met 'voelen'. Toen het fysiek beter met me ging ben ik overgestapt op Ashtanga Yoga, een intensieve yoga die mijn lichaam dusdanig moe maakte dat mijn hoofd ervan leegraakte en ik makkelijker de aandacht kon verleggen naar mijn eigen welzijn en de keuzes die dit beïnvloeden.
Nu ga ik door een heftige EMDR-periode en mijn lichaam trekt de intensieve oefeningen van de ashtanga niet. Ik heb hierdoor moeten leren om te luisteren naar wat mijn lichaam aangeeft en ben overgestapt naar yin yoga. Alhoewel ik het moeilijk vind om de rust in mijn hoofd te vinden en mijzelf de mildheid van deze yoga te laten ervaren, weet ik dat dit een goede keuze was. Ik voel veel tijdens deze yoga; boosheid, verdriet, machteloosheid en vaak ook onbezorgde vrolijkheid. Als yoga emoties kan losmaken, dan is het voor mij de juiste weg.

Ik zou ongelooflijk graag het yogamatje willen winnen. Zo heb ik een extra mooie reden om toch op die yogamat te stappen en goed voor mijzelf te zorgen.
julianne - Zondag 29 mei 2016 00:53
Yoga bracht mij de rust en ruimte die ik niet in bij mezelf of in mijn dagelijks leven kon vinden. Ik kom er jammer genoeg nauwelijks aan toe. Zo'n design op mijn matje geeft me een goed excuus er tóch tijd voor vrij te blijven maken :)
Vivian - Zondag 29 mei 2016 09:19
Ik zou dit matje niet voor mezelf, maar voor mijn moeder willen winnen. Door alle stress is haar lichaam toe aan ontspanning die ze zoekt in yoga, wat aardig helpt. Het is fijn om te zien als ze ontspant. Ik gun haar heel erg een mooi matje om de yoga nóg leuker te maken ;)
TheQueenBee - Zondag 29 mei 2016 10:41
Ik vind yoga prachtig! Ik doe het vaak met mijn vader, die zorgt voor veel gekreun en gesteun als soundtrack, maar het is wel erg leuk. Ik merk dat ik er beter door slaap, beter door ademhaal, beter door nadenk, gewoon beter door leef. Nu doe ik het op het tapijt, wat wel gaat, maar van de zomer ga ik op kamers en ik mag het gigantische woonkamer tapijt niet meenemen :( ik zou het heel erg missen, zelfs als ik niet zou winnen, dan zou ik wel zo'n mat vragen voor mijn verjaardag. Plus, als ik dan weer vast kom te zitten in "half pigeon" of hoe die pose ook heette, dan heb ik wel iets moois om naar te kijken totdat mijn hulptroepen klaar zijn met me uitlachen ;)
Felicia - Zondag 29 mei 2016 10:54
Wat een leuke vrolijke matjes! Ik zou heel graag zo'n matje willen winnen. Ik doe dan wel niet aan yoga, maar wel aan pilates en daar komen deze matjes evengoed van pas. Pilates helpt me om me sterker te voelen en weer in contact te komen met mijn lichaam. Hoe vreselijk en eng ik het eerst ook vond, ik leer door de pilates nu steeds meer om op een positieve manier om te gaan met mijn lichaam.
Kristien S. - Zondag 29 mei 2016 17:48
Wat leuk. Ik heb nog geen professionele ervaringen met yoga, om zowat dezelfde redenen: tijd, geld, groep... Maar ik probeer zelf wel wat dingen uit. Mijn lichaamsbeleving is me dankbaar, dat gaat stukjes beter. Ik gebruik nu een handdoek, een tapijtje of zelfs niet. Zo'n fijn matje is zeker welkom! :)
Tessa - Maandag 30 mei 2016 00:55
Mijn eerste ervaring met yoga was eigenlijk best spannend, ik had via Groupon voor weinig geld een 10-lessen kaart voor yoga lessen bij een yoga school in de buurt gekocht. Het was best een stap om daar naar binnen te lopen, maar ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb.

Het klinkt heel raar maar in eerste instantie werd ik er heel moe van, denk dat ik na de lessen iets dichter bij mezelf kwam en daardoor voelde dat ik mezelf eigenlijk keihard aan het voorbij rennen was. Daarna ben ik het vast gaan doen (inmiddels doe ik het 8 maanden) en haal ik er juist energie uit.

Ik heb geen yoga matje thuis maar het lijkt mij wel heel fijn om te hebben zodat ik het naast een lesje per week ook thuis kan beoefenen (doe dat nu soms op de grond maar dat is niet alles, haha) vind ze heel erg leuk en vrolijk, dit is wat anders dan een standaard matje, heel leuk :)
Tessa - Maandag 30 mei 2016 00:59
@broccoliyoga
Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat voor app je gebruikt?
Haas - Dinsdag 31 mei 2016 21:20
Met enige scepsis ging ik naar de eerste yogaproefles, maar ik wist direct: dit is goed voor me. Al raasden mijn gedachtes vrolijk door en kon ik absoluut niet in de houdingen zijn, omdat ik zo bezig was om ze perfect uit te voeren. Nog steeds (die eerste les is nu al een aantal jaar geleden) lukt het me vaak niet om echt aanwezig te zijn tijdens mijn wekelijkse yoga-uurtje. Maar soms merk ik opeens dat het toch stiekem doorwerkt in mijn dagelijkse leven.
Thuis kan ik de rust vaak niet vinden om echt tijd te nemen voor oefeningen of meditatie. Het blijft bij wat vluchtige zonnegroeten of twee minuutjes in lotushouding. Het is er ook nog steeds niet van gekomen om een mooi hoekje in te richten voor een moment van rust en bezinning, al ben ik dat al tijden van plan. Zo'n mooie yogamat zou een goede stimulans zijn om er eindelijk eens werk van te maken.
scattered - Woensdag 1 juni 2016 11:50
Ik heb een paar jaar terug aan bodybalance gedaan, altijd na bodypump om getrainde vermoeide spieren juist wat losser te krijgen. Ik voelde me erna altijd zo vrij en flexibel. De meditatie aan het eind van de les was voor mij altijd een mooi rust moment, zo op die begeleide manier.
Nu doe ik af en toe nog yoga, in de vorm van Bikram proeflessen en een keer kundalini yoga met een vriend die een opleiding volgt. Heel interessant al die verschillende vormen! Door het nadenken over de spirituele theorieën erachter, heb ik het idee een stapje dichter bij mezelf.
Op mijn werk is een stilte ruimte om te mediteren en te yoga'en, zou super zijn om op een cadeautje dit te kunnen gaan doen met mijn eigen mooie mat.
Madeliefje - Woensdag 1 juni 2016 16:21
Wat fijn om te lezen dat yoga jou zo goed ontspant. Ik herken mezelf er helemaal in.Ik moet een manier zoeken om met mijn stress om te leren gaan. Ik merk heel erg dat ik door stress mijn lichaam onbewust ga aanspannen en daardoor enorm last krijg van mijn schouders en rug. Ik heb nu zo veel last dat ik niet meer naar school kan gaan. De fysio raadde mij yoga aan, om bewust te worden van mijn lichaam en tot mezelf te komen.
Maar hoe moet ik nou beginnen? Omdat yogales te intensief is, kan ik niet op 'les'gaan en wil ik thuis beginnen.

Een yogamatje lijkt me super fijn want ik vind alles al heel snel erg hard worden en krijg dan last. Ik heb laats ook de filmpjes gekeken over thuis yoga doen op proud, en ik zie daar super fijne oefeningen . Oh, ik word al helemaal blij en rustig als ik er aan denk :).Josje - Woensdag 22 juni 2016 11:28
In de tijd dat ik mijn eetstoornis ontwikkelde, woonde ik in het buitenland boven een yogastudio. Ik volgde er maandenlang lessen, maar destijds stond mijn zelfbeeld me in de weg me aan de 'flow' over te geven. In de jaren die volgden, waarop ik werkte aan mijn herstel, heeft yoga me juist geholpen om mijn zelfbeeld te versterken. Het heeft me geleerd te omarmen wat ik niet kan veranderen. Yoga heeft daarom voor mij veel waarde, en een speciale mat zou een heel tof symbool zijn daarvoor!