Tranen met tuiten

 

3 oktober 2006 Vlinder

Mijn dochter is net 12 jaar oud en lijdt aan anorexia, ik sta op het punt haar definitief te laten opnemen in de kliniek te O. Ze wil alleen maar naar huis, wil geen hulp van de mensen die het haar kunnen geven en huilt dagelijks tranen met tuiten van de heimwee.

Ze ligt nu bijna drie weken in het ziekenhuis, omdat ze een meer dan ernstig ondergewicht heeft en tot 2 maanden lang vrijwel niets heeft gegeten en gedronken. Eerst tien dagen aan de sonde, een aantal kilo aangekomen en daarvan ernstige angstaanvallen gekregen. Hier krijgt ze nu medicatie voor.

Ik ben aan het eind van mijn Latijn, heb mijn kind in drie maanden tijd van een blozend meisje van 11 in een mini volwassene van 12 zien veranderen. Het doet zeer haar te zien lijden maar vooral omdat je als moeder machteloos moet toekijken hoe je kind zich uithongert en niet in staat is dit zelf onder ogen te kunnen zien. Zelf sta ik met mijn rug tegen de muur en moet beslissingen nemen waar ik als mama niet 100% achter sta, dit is te vroeg. Helaas het is niet anders.