Geen plek meer

 

22 juli 2009

Mijn kind 'loslaten' is niet bepaald iets waar ik goed in ben als moeder van een 15 jarige. Ik was vandaag eindelijk bij het beleidsgesprek, of wat ervoor doorging, de jeugdpsychiater was ziek gemeld, dus kreeg ik een doodstille kinderarts van de kliniek zelf erbij, en erger nog, geen Lara.

De conceptbrief wordt aangepast (zorgmelding van XX richting jeugdbescherming) Ik moet alle symptomen die Lara geeft eigenlijk negeren en werken met Lara aan een toekomstperspectief, dat is wat ze zeggen als ik vraag wat ik moet doen. Niet teveel gewicht hangen aan al die 'rare' dingen als bijvoorbeeld het braken. Op mijn vraag of ze denken dat dit vanzelf over gaat, heb ik een wat ontwijkende reactie gehad, volgens mij weten ze het niet.

Ik ben even uitgebabbeld, ik doe maar 'gewoon' wat ze zeggen, Lara luistert niet naar mij, en zegt op haar beurt dat zij, de mensen van de kliniek, hierover niet naar haar luisteren. Zo voelde dat voor mij vanmiddag eerlijk gezegd ook, maar ik ga hun advies opvolgen, aangezien ik Lara niet kan tegenhouden in haar gang naar bijvoorbeeld toilet.

Zout en azijn achter slot en grendel en geen inspraak meer over de boodschappen, al blijf ik wel die verd*mde optimel halen, ik heb geen zin meer in uitermate zinloze discussies met Lara. Kennelijk ben ik een instandhouder.

Ze gaan kijken naar een leefgroep voor Lara, voor overbrugging.Nou dat was het wel, ik blijf van mening dat dit anders had gekund maar ik ga akkoord, wat moet ik? Lara wil weg. Het voelt niet goed, maar wel als ik kijk naar de kleine, we hebben ruimte nodig, van alle fratsen die Lara meebrengt.

 

Reacties

Naomi - Dinsdag 1 december 2009 11:55
Jeetje..
Ik word er stil van. Wat zult u door een hel zijn gegaan!

Ik hoop dat het nu snel beter met jullie gaat:)

Heel veel sterkte!

Liefs,
Naomi
Lorraine - Zondag 6 december 2009 16:21
Ik heb net al de dagboeken gelezen.
ik word me nu een beetje pijnlijk bewust hoe het voor een ouder is om een kind te hebben met een eetstoornis.
ikzelf heb boulimia afwisselend met periodes van vasten.
ik denk dat ik het zo goed geheim weet te houden, maar misschien lijdt mijn moeder er net zoals u over.
misschien zwijgt ze wel omdat ze bang is mijn eetstoornis erger te maken.
het zou mij echt breken als mijn moeder zo veel pijn zou hebben.
maar ik weet dat ik er niet zelf voor kies, de ziekte.
ik vind dat u goed gehandeld heeft.
en ik hoop dat het nu beter gaat met u en met lara.

en ik hoop ook snel weer iets te lezen.

liefs, lorraine