Fase 2

 

November 2006

Lara mag naar fase 2 omdat het goed gaat. Ze moest heel wat veranderen wat betreft haar gedrag, ze was aldoor vreselijk tegendraads, opstandig en maakte van iedere mug echt een olifant. Ik had volgens mij al geprikt dat ze mocht grabbelen als ze meer dan 4 eetmomenten van de dag netjes zonder morren of welke vorm van onderhandeling dan ook had doorstaan.

Tot mijn verbazing grabbelt ze er nu al 2 weken lustig op los en ze is echt veranderd qua gedrag. Lara is altijd een lieve meid geweest, maar vanaf oktober 2005 veranderde ze stukje bij beetje in een draak van een griet. Dat was dus ook eigenlijk de eerste reden dat ik de psychologie opzocht. Nu heeft ze dus als diagnose ERS, een emotie regulatie stoornis, en de eetstoornis is daar een uitloper van. Je merkt dat ook aan Lara, ze heeft het niet zo over dik of dun, maar het gaat eerder een beetje als: als jij dit of dat niet voor mij doet, dan stop ik met eten.

Ze manipuleert mij met wel of niet eten. Ik hoop maar dat ze gelijk hebben, dan zal het allemaal wat makkelijker te behandelen zijn... Iig eet ze nu redelijk goed, behalve zoete dingen laat ze staan en ze wil ook geen suiker. Maar dat was vroeger eigenlijk ook al zo, Lara at liever een paprika of een wortel, dan een koekje of een snoepje. Toen ze een klein meisje was, had ze vaak in januari nog altijd haar snoep van 11 november, tricker or treat, in haar slaapkamer bewaart. (11 november gaan kids in Noord-Holland met een lampion langs de deuren voor snoep zingen...erg lief om te horen en te zien) 

Acht februari gaat het team van de kliniek Lara evalueren, waarschijnlijk worden dan de weekenden thuis uitgebreid, dan mag ze dus langer thuis blijven en slaapt ze vier nachten hier en drie nachten daar. Eigenlijk hoort ze nu in dagbehandeling thuis, maar ivm de afstand hebben we besloten dat ze zo vier hele dagen op de Unith is en dan hoef ik maar 2 x naar O. En dan vallen de bezoekdagen weg, mits iemand anders zich geroepen voelt natuurlijk....Fase twee betekent eigenlijk wat meer school en wat meer bewegingsvrijheid.

Als ik het goed heb mag ze nu ook helpen bij het koken op de Unith en kan ze niet wachten om een taart te bakken samen met Linda, een vriendin van de Unith.....Nou ja, tot zover maar weer, Lara was dit weekend bij paps, uiteraard liep het weer op een drama uit, ik ben boos op hem maar wacht voordat ik daar iets mee doe eerst maar even het telefoontje van de psychiater af. Vaders. Grrrrrrr.