De deur uitzetten?

 

20 juli 2009

Ik heb met Lara gesproken over haar gedrag hier in huis, nu. Het gaat namelijk slecht. Zij antwoordde dat zij bij mij te veel tijd heeft om na te denken, daardoor ook teveel eet (haar mening) en daarom meer kotst, meer zout neemt. Ook zei ze dit al geruime tijd op de kliniek te doen, maar lang niet zo erg als hier.

Ik heb haar naar aanleiding van dit gesprek gezegd dat zij dan zelf om hulp moet vragen, om een andere plek om de tijd te overbruggen. Ik zei haar dat ik hoopte dat ze dat kon doen in plaats van hier zo ver te gaan dat de situatie dreigt te escaleren, dat zij of doodziek wordt, of ik haar domweg een keer met kop en kont de deur uitzet.

Ze vroeg mij of ik het wilde doen, maar dat is nu juist het probleem, dat kan ik niet. Door hier te blijven, terwijl ze liever in de kliniek is, wordt Lara dus zieker, ik word er trouwens ook goed ziek van allemaal.

Ze is nu vertrokken naar de kliniek, om op deze manier aan te geven dat het crisis is, dat er gewoon geen andere manier is dan weg bij mij, voordat de boel ontploft, en niet erna!

 

 

 

 

 

 

 

 

.