Buikspier-oefeningen

 

03-02-07

Lara is nu thuis, ze heeft mij weer in onze intimiteit wat dingen verteld die bij mijn weten nogal anorectisch zijn, maar omdat ik er geen stempeltje op mag plakken en Lara dit soort dingen aldoor maar alleen blijft zeggen tegen mij en niemand anders, krijgen ze op de Unith zo'n beetje het idee dat Lara niet anorectisch is maar gedragsproblemen heeft en een persoonlijkheidsstoornis.

Ik geloof dit allemaal wel want in een persoonlijkheidsstoornis kan een eetstoornis zitten. Maar nu ze dus in fase 2 beland is, mag ze langer alleen op haar kamertje vertoeven. Gisteren zei ze mij dus dat ze alweer twee dagen niet gegeten had en buikspieroefeningen had gedaan, sit -ups, omdat ze nu haar gewicht wel weet.

Ook vertelde ze mij dat ze al vaker pogingen had gedaan om over te geven na de maaltijden alleen dat het haar niet lukte. Ik heb haar maar verteld dat overgeven totaal geen zin heeft als het gaat om af te vallen, wat ook zo is. Ook vertelde ze mij dat ze vorig jaar was gaan hongeren omdat dat het enige is waar ze goed in is.

Dat betekent volgens mij toch een wat dieper liggende anorexia dan ze in de kliniek denken, maar nu ze toch goed op gewicht is hoor ik nog altijd niet hoe ze dit gaan aanpakken, hoe zit dat eigenlijk met dat willen/ moeten lijnen, heeft er ooit iemand echt therapie gehad hiervoor waar je ook daadwerkelijk het gevoel van kreeg dat er dingen zijn in het leven waar je ook goed in bent?

Ik word zo nu en dan zo verdrietig van dit alles....