Zelf gellak nagels maken

 

Eén van mijn grootste ergernissen wat betreft nagellak is dat het meestal na een dag al af gaat bladderen. Soms houdt nagellak het bij mij niet eens een dag uit omdat ik al mijn nagellak gefrustreerd eraf haal als één nagel beschadigd blijkt te zijn. Lovelak heeft hier nu de ideale oplossing voor: gellak die je thuis aan kunt brengen en die volgens Lovelak maar liefst een aantal weken kan blijven zitten. Het voordeel hiervan is bovendien dat je dit allemaal thuis kunt doen en dus niet naar een nagelstudio hoeft. 

Als je direct aan de slag wilt, kun je bij Lovelak een starterspakket bestellen waarin alle producten zitten die je nodig hebt om perfecte nagels te krijgen.

starterskit

Hierin zitten de volgende producten:
♥ Vijl;
♥ 3 Woodsticks;
♥ Bufferblok;
♥ Nagel Cleaner;
 Primer;
♥ Base Coat;
♥ Gellak;
♥ Top Coat;
♥ Gellak Remover;
♥ Clean Wipes;
♥ Oil;
♥ 36W UV Lamp;
♥ Handleiding.

Aanbrengen van Lovelak

vijl woodstick bufferblock

♥ Start met het wassen van je handen met water en zeep. Vijl vervolgens je nagels in de gewenste vorm. Daarna kun je de Woodstick gebruiken om je nagelriemen iets terug te duwen. Tot slot kun je het Bufferblok gebruiken om je nagels wat ruwer te maken. Zo pakt de gellak straks beter. 

cleaner

♥ Maak je nagels vet- en stofvrij met behulp van de Nagel Cleaner. Breng vervolgens de Primer aan.

base lamp

♥ Breng nu de Base Coat aan. Lak je nagels, inclusief de voorkant waarmee je vaak tegen dingen aanstoot. Als je dit hebt gedaan laat je de Base Coat twee minuten uitharden onder de UV Lamp. Zelf merkte ik dat dit ongeveer de eerste tien seconden een beetje pijnlijk aanvoelde, maar dit verdween daarna vrij snel. Als de twee minuten voorbij zijn, voelen je nagels plakkerig aan maar dit is de bedoeling.

gellak lamp

♥ Breng vervolgens een laagje Lovelak aan. Let er hierbij op dat je een hele dunne laag aanbrengt. De lak is erg vloeibaar en ik heb gemerkt dat al snel je hele vinger er onder komt te zitten. Als je de lak hebt aangebracht laat je dit net als bij de Base Coat twee minuten uitharden. Vervolgens herhaal je deze stap.

top lamp

♥ Na de gekleurde lak breng je een Top Coat aan. Ook deze laat je weer twee minuten uitharden onder de lamp.

clean

♥ Nu ga je het gekke plaklaagje verwijderen met behulp van de Nagel Cleaner en de bijgeleverde Cleanwipe. Ik was erg bang dat ik dan de nagellak er weer af zou halen, maar dat was niet het geval omdat dit intussen echt al goed is uitgehard onder de lamp. 

eind

♥ En dit is dan het einderesultaat: klaar om te shinen! De nagels voelen direct erg stevig aan en je hoeft niet zoals bij gewone nagellak te wachten tot het helemaal droog is. Het nadeel vond ik dat de gellak zó vloeibaar was, dat het telkens in de ''groeven'' van mijn nagels ging zitten, zoals je kunt zien bij de middelvinger. Omdat de lak zo hard wordt, is het lastig om dit weg te halen zonder direct de hele nagel te beschadigen. Ik heb het daarom maar zo laten zitten omdat ik bang was anders mijn hele nagel eraf te trekken ;)

lovelak

De nagellak is een week heel mooi blijven zitten. Daarna heb ik het met behulp van de Gellak Remover weggehaald omdat ik uitgroei kreeg. Nagels groeien immers snel door. 

Het Lovelak Try Out Starterspakket is voor 109 euro te bestellen op Lovelak. Dit is behoorlijk prijzig, maar als je het vergelijkt met de kosten bij een nagelstudio, dan haal je het er uiteindelijk wel uit aangezien je hier lange tijd mee kunt doen.

Ga jij dit proberen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dini - Zaterdag 9 november 2013 12:32
Ik heb die ook, blijft super lang zitten!
B - Zaterdag 9 november 2013 13:27
Maar je nagels groeien toch ook? Dus dan heeft de onderkant op een gegeven moment geen nagellak?
B - Zaterdag 9 november 2013 13:28
Ohja, ik lees nu dat laatste stukje pas ;)
Sophie - Zaterdag 9 november 2013 16:22
Dit is voor mij te duur!
-Metaphor - Zondag 10 november 2013 17:13
Ik zie op de foto toch echt nog een 'randje' wat niet netjes is bij alle nagels.. of ligt dat aan mij?
-Metaphor - Zondag 10 november 2013 17:13
Ik zie op de foto toch echt nog een 'randje' wat niet netjes is bij alle nagels.. of ligt dat aan mij?