Welke oogschaduw past bij jou?

 

Oogschaduw kan ontzettend mooi zijn en je ogen nog mooier uit laten komen dan ze al zijn. Maar hoe kies je de juiste kleur en hoe breng je het aan? In deze blog geef ik je een aantal handige tips. Heb je blauwe, groene, bruine of lichtbruine ogen, voor iedereen zijn er kleuren die het beste bij die kleur ogen past. Maar, ben je het er niet mee eens, draag dan natuurlijk vooral wat jij gewoon een mooie kleur vindt!

Bruine ogen
Bij bruine ogen passen veel donkere maar ook felle kleuren. Bruin, koper en paarse tinten staan goed bij deze kleur ogen. De kleuren die je hiervoor kunt gebruiken zitten bijvoorbeeld ook in het Naked Palette van Urban Decay en de oogschaduws van Catrice bevatte hiervoor ook mooie tinten.

Urban Decay Naked palette

Naked  Palette van Urban Decay

Blauwe ogen
Taupe, grijs of bruin staan mooi bij blauwe ogen. Deze laten de blauwe kleur intenser overkomen en zorgen ervoor dat het de blauwe kleur van je ogen niet weghaalt, maar juist meer laat opvallen.

Ben je blond en heb je een lichte huidskleur en lichte wimpers en wenkbrauwharen, gebruik dan bruin oogpotlood in plaats van zwart om je kleur beter uit te laten komen. Pas op met harde kleuren zoals zwart en heel donkerblauw. 

oogschaduw blauwe ogen

Pink Sherbet

OMG i Want That

Catrice OMG I Want That

Groene ogen
Bij deze kleur ogen staat paars erg mooi. De paarse kleur laat de kleur van de ogen prachtig uit komen. Gebruik bijvoorbeeld voor de buitenste ooghoek "'Plum up the jam'' van Catrice samen met een lichte kleur in de binnenste ooghoek. Ook bruine tinten zijn erg mooi bij groene ogen. Pas bij deze kleur ogen wel goed op met hele lichte oogschaduw. 

Plum up the jam

Lichtbruine ogen
Leger groen en donkerblauw staan prachtig bij deze kleur ogen. Ook goudbruine tinten zijn mooi bij deze kleur ogen. Breng een extra beetje glans aan in de binnenste ooghoek voor een stalend effect.

Bruine ogen oogschaduw

fjleupold

Too Faced NaturalToo Faced Eye Shadow

Too Faced Eye Shadow Palettes 
Natural at Night en Natural eye palette 

Te koop bij Spehora

Tips: Pas op met zwart en wit. Wit kan je ooglid erg vlak maken, waardoor je weinig diepte en een kleiner oo krijgt. Pas ook op met lichtroze of lichtblauw. Deze ijzige kleuren geven weinig schaduw, en dat is wat oogschaduw juist moet doen. Zwart is ook een groot risico. Maak je een look voor een feestje, dan kan het gaaf zijn, maar voor overdag kan het vrij heftig zijn en je oog kleiner laten lijken. Kies ook overdags voor bruin oogpotlood of gebruik het enkel boven je oog en niet onder, zodat je je oog niet helemaal omlijnt waardoor het verkleint. 

Rood of roze zijn ook vrij lastige kleuren. Je moet deze echt goed blenden met andere kleuren, wil het er niet uitzien alsof je ziekjes bent. Ga dus lekker oefenen! Wil je meer tips over het aanbrengen van oogschaduw? Lees: How to: Natuurlijke oogschaduw.

Welke kleur oogschaduw draag jij graag?

Bron: Cosmopolitan

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Koffie - Zaterdag 12 januari 2013 13:18
Klopt! Ik heb lichtbruine ogen. Ik draag daarom vaak donker-metaalgroen en goudbruin of donkerblauw (minst).
Grappig, dit zijn net de kleurtjes die beschreven staan :p
Ik ben goed bezig dus xD
meisje14 - Zaterdag 12 januari 2013 16:35
ik kijk altijd welke oogschaduw bij mijn haarkleur past
Mary - Zaterdag 12 januari 2013 20:32
Ik heb bruine ogen. Daarom draag ik ook het liefste lichtbruine oogschaduw. Het hoeft niet zo op te vallen, ik doe het ook alleen bij feestjes.
meisje14 - Zaterdag 12 januari 2013 20:32
PS, Nouska, ik blijf je zo mooi vinden (ben geen lesbisch (hoe schrijf je dat), maar gewoon ;) )
J. - Zondag 13 januari 2013 15:15
Mijn ogen lijken bruin van verweg, maar eigenlijk zijn ze blauwgroenbruin echt raar haha. Dus een beetje lastig, maar goud tinten staan wel erg mooi bij mijn ogen :D
Lauren - Zondag 13 januari 2013 16:15
Ik heb grijze ogen, maar die staan er niet bij :P
Anne - Zondag 13 januari 2013 21:05
Ik heb blauwe ogen, maar bruine oogschaduw staat echt niet heel mooi bij me!!
Nathalie - Zaterdag 23 maart 2013 22:09
Ik weet eerlijk gezegd niet echt welke kleur ogen ik heb, blauw/groennig, maar als ik een moet kiezen, ik zou het niet weten. Ik heb lichtbruin, (met goude gloed) lang natuurlijke krullen, en vind goud/bruinige smokey eyes altijd heel mooi staan.
Mariet - Maandag 20 mei 2013 20:40
Ik heb blauw/groene ogen en draag taupe en beige als oogschaduw.
Mijn haar is krullend en geverfd goudblond. Van nature ben ik donkerblond
Met hier en daar wat grijs.Bruine oogschaduw staat me echt niet lijkt net of ik gehuild heb.