Welke beautytools gebruik jij?

 

Mijn make-up tafel staat vol met kwasten, kammetjes, sponsjes en andere beautytools. Ik hou van make-up en heb voor bijna ieder product een ander kwastje om het mee aan te brengen. Hieronder vind je mijn favoriete beautytools. Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wat jij graag gebruikt bij het opmaken of wat juist niet. 

Deze gebruik ik nu echt al jaren. Een tijdje gebruikte ik geen wimperkruller omdat mijn wimpers er van afbraken. Nu ik er eentje heb die erg zacht is door het kussentje, gaat dat veel beter. Je kunt goede kopen bij de parfumerie, H&M en mijn favoriet die een goed verend kussentje heeft is van E.L.F. en kreeg ik een tijdje terug in de Glossybox. Een fijne wimperkruller die goed veert en snel een fijne krul geeft. Ik breng meteen na het krullen een paar laagjes mascara aan, waardoor mijn wimpers een beetje in de gekrulde boog blijven.

blushkwasten

blushkwasten

Dit zijn mijn drie favoriete blushkwasten. De zwarte kwast met bovenaan wat oranje-roze is een kwast van Zoeva. Dit is mijn favoriet allertijden. Deze kwast heet een Stippling Brush en heeft bovenin vrij dunne haartjes. De kwast neemt dus pigment van een blush op, maar brengt het minder fel aan. Zo kun je de kleur goed opbouwen.

Blush

Lees hier hoe je blush, bronzer en highlighter aanbrengt

Ik gebruik de zwarte kwast met roze haartjes vaak om highlighter mee aan te brengen, maar het was lange tijd mijn blushkwast. Deze kwast is van Essence en is heel zacht. Hij neemt poeder goed op en hij is natuurlijk super budgetproof!

De middelste gele kwast is ook van Zoeva en zat in een kwastenset. Het is een bamboe kwast met zachte haren en een houten handvat. Deze kwast is wat dunner dan de anderen. Ik gebruik deze vaak voor bronzer (onder de jukbeenderen) of om blush heel plaatselijk aan te brengen.

Pilones pincet

Een goed pincet vinden, is nog best een hele opgave. Ik gebruikte vroeger die van mijn moeder van Tweezerman, maar toen we deze zoek raakten moesten we toch iets anders. De pincetten van Pilones zijn echt ontzettend goed en ze zien er ook nog eens geweldig uit. Deze heb ik zelf al jaren en is echt onwijs fijn. Hij pakt kleine haartjes en is goed scherp.

Lees hier hoe je de basis van je make-up aanbrengt

catrice eyebrow pencil

Dit is wat ik de laatste tijd vaak gebruik om mijn wenkbrauwen mee bij te tekenen. Ik wil ze er natuurlijk uit laten zien, maar ze mogen van mij wel net even iets meer opvallen dan normaal. Daarvoor gebruik ik al jaren het wenkbrauwpotloodje en de puntenslijper van Catrice. Met een scherpe punt (niet te scherp) kun je met dunne streepjes je wenkbrauwen heel natuurlijk bij kleuren. Met het borsteltje kam ik ze daarna door om het wat te vervagen.

Zoeva Bamboo Brush

Ik heb jarenlang poeder aangebracht met een kussentje dat bij mijn poeder in het doosje zat. Sinds ik de Zoeva Bamoo Brush Set heb, is dit mijn favoriete kwast. Hij is zacht, neemt goed wat poeder op en ik hoeft er maar één keer mee over mijn gezicht om het mat te maken. Een fijne volle poederkwast dus. Hema heeft ook fijne poederkwasten die heel budget-proof zijn.

Lees hier hoe je oogschaduw het best kunt aanbrengen

Blending Brush

Deze twee kwasten kan ik niet missen als het gaat om oogschaduw. Ik gebruik een iets dunnere om de oogschaduw aan te brengen en met deze Blending Brushes zorg ik ervoor dat de kleuren mooi in elkaar over gaan. Hoe zachter de blending brush hoe beter. Deze zijn van Zoeva en The Bodyshop. Die van The Bodyshop blijft mijn favoriet.

Stipping Brush Zoeva

Om foundation of BBcream aan te brengen, gebruik ik geen platte foundationkwast, geen sponsje, maar ook een Stippling Brush van Zoeva. Deze is super zacht en neemt de crème of foundation goed op. Ik stip eerst een klein beetje foundation op mijn gezicht en daarna verspreid ik dit met deze kwast in een draaiende, soms deppende beweging over mijn gezicht. Een fijne en snelle manier om foundation of BBcream aan te brengen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer handige attributen die je kunt gebruiken bij het opmaken. Zo zijn er applicators, wenkbrauwborsteltjes en -kammetjes, sponsjes, wattenstaafjes, lipkwastjes, verschillende poederkwasten, beautyblenders, wenkbrauwtrimmers, spiegeltjes en ga zo maar door. 

Welke beautytools gebruik jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

peanutbutter - Woensdag 2 oktober 2013 12:59
je post altijd dezelfde blogs.
hagelslag - Woensdag 2 oktober 2013 13:17
@peanutbutter
jij plaatst altijd dezelfde negatieve reacties.
PluiS - Woensdag 2 oktober 2013 14:41
Zelf ben ik niet zo van de kwastjes enzo, omdat ik praktisch geen make-up gebruik (overgevoelig). Wel heel leuk om dit altijd te lezen hoor!
*** - Woensdag 2 oktober 2013 15:52
Ik gebruik water en zeep.
Nee; oké, ook nog een pincet. Ik heb ook zo ééntje van Pilones. Die zijn echt goed!
En verder kan ik ook niet zonder watjes. Die komen overal van pas.
jorinde - Woensdag 2 oktober 2013 20:57
super leuke blogg!
Mar - Donderdag 3 oktober 2013 14:32
He leuk!
Staan goede tips tussen :)
anoniem - Zondag 6 oktober 2013 18:57
Ik vind zelf die van de hema echt niet fijn, hard en alle haartjes vallen er meteen uit. Maar wie weet toevallig net een verkeerde.
Gebruik zelf meestal die van catrice en essence?, zal wel niet zo goed zijn als de duurdere maar qua kwaliteit nog best goed tegenover de prijs.