Wasbaar maandverband van Cute Cotton

 

Sommige mensen zullen misschien een vies gezicht trekken bij het lezen ven de titel van dit blog. Andere mensen klikken enthousiast, omdat ze er wel nieuwsgierig naar zijn en er zullen ook mensen zijn die prima tevreden zijn met hun Libresse of Yoni. Toch is er steeds meer aandacht voor wasbaar maandverband en andere manieren om het ''maandelijkse damesbloed'' dat je tijdens je menstruatie verliest op te vangen dan wat je bij de drogist kunt kopen. Wasbaar maandverband is milieuvriendelijk, her te gebruiken, zacht voor de huid en uiteindelijk ook goedkoper. De dames achter de website Cutecotton.nl weten er alles van.

wasbaar maandverband

Ik mocht van Cute Cotton het een en ander uitproberen, om hiermee kennis te maken en deel graag mijn ervaring met jou. Wie weet kun jij het ook gaan gebruiken of breng ik je in ieder geval op de hoogte van het bestaan van deze inlegkruisjes en maandverband. Ben je niet iemand die graag iets naar binnen stopt zoals een menstruatiecup of tampon, dan gebruik je waarschijnlijk het liefst maandverband. Daar kun je op bezuinigen en milieuvriendelijker mee omgaan. Of als je irritaties ervaart, iets vriendelijkers voor aanschaffen. Niet alleen voor de wereld, maar ook voor jezelf kan het fijn zijn om deze zachte, wasbare pads te gebruiken. Juist omdat je ze altijd in huis hebt, ze van materiaal zijn gemaakt dat vriendelijk is voor je huid en geen gifstoffen bevat.

Wij mochten een aantal vragen stellen aan Judith van de webshop Cute Cotton.

♥ Wie zijn jullie en wat doen jullie als Cute Cotton?  
''Wij zijn Judith Houtenbos en Nienke Tode - Gottenbos, we hebben samen 2 webwinkels, waarvan cutecotton.nl er één is en winkel.groenevrouw.nl. Cute Cotton is een webwinkel gespecialiseerd in duurzame, gezonde en comfortabele producten rondom menstruatie en borstvoeding, die ook nog eens goed zijn voor de portemonnee! Wij merken dat vrouwen nog veel vragen hebben rondom het gebruik van wasbaar maandverband en menstruatiecups.

maandverband

Jammer genoeg zijn zaken rondom menstruatie en incontinentie vaak nog steeds taboe. Met Cute Cotton hopen we hier iets aan te kunnen doen door informatie te geven en vragen te beantwoorden. Helaas heeft ook nog een veel te grote groep vrouwen nooit gehoord van het feit dat er fantastische alternatieven zijn. But we have the right to know all of our options! Ons doel is dan ook dat elke vrouw voorzien wordt van de juiste informatie, zodat ze zelf een weloverwogen beslissing kan maken!''

♥ Waarom horen we nu ineens steeds meer over producten zoals de menstruatiecup en wasbaar maandverband?
''Omdat steeds meer mensen bewuster leven en beseffen dat we voorzichtig om moeten gaan met onze planeet. Om een idee te geven: elke vrouw gebruikt zo'n 11.000 tampons en maandverbanden in haar leven. Niet best voor het milieu - en echt lekker voor je lijf zijn ze ook niet. Daarnaast denkt de groeiende groep mensen die kiest voor natuurlijke voeding veel bewuster na over wat je in je lijf stopt. Niet alleen in je mond dus. En eenmaal de stap gezet, dan wil je nooit meer terug. Dat resulteert in een steeds grotere groep van enthousiaste dames die hun ervaringsverhaal verspreiden. Verreweg de meeste nieuwe klanten zijn op aanraden van een vriendin bij ons terecht gekomen, altijd leuk om te zien!''

Myllymuskut Daypad - ImseVimse Flower Daypad 
maandverband

♥ Wat zijn de voordelen van wasbaar maandverband?
''Buiten het overduidelijke voordeel op het gebied van duurzaamheid, is het gebruikt van cups en wasbaar maandverband ook een stuk gezonder, comfortabeler én goedkoper dan reguliere menstruatie-producten. Reguliere tampons en maandverband zijn meestal chemisch gebleekt en bevatten sporen van dioxine en pesticiden. Er zijn inmiddels wel een paar gezondere alternatieven op dat gebied, maar er kleven meer nadelen aan het gebruik van tampons.

Wasbaar maandverband is niet alleen geschikt om te gebruiken tijdens je menstruatie: het voldoet ook prima bij afscheiding, lichte (stress-)incontinentie of zelfs tijdens je kraamperiode. Elke vrouw die de overstap maakt van wegwerp maandverband naar wasbaar maandverband heeft daar andere redenen voor. Meestal gaat het om het comfortabele gevoel: wasbaar maandverband irriteert niet, broeit niet en voelt zacht aan. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom je over zou kunnen stappen.

Ecofemme Nightpad
ecofemme

De onfrisse geurtjes die je soms kunt opmerken bij wegwerp maandverband, daar heb je bij wasbaar maandverband geen last van! Wasbaar verband voorkomt uitdroging van je huid en beschermt daardoor tegen bijvoorbeeld schimmelinfecties. Tot slot wordt bij de productie van standaard wegwerp maandverband (en tampons) gebruik gemaakt van bleekmiddelen; bij dit proces komt dioxine vrij. Restjes dioxine vormen een risico voor je gezondheid. Zelfs kleine hoeveelheden dioxine kunnen bijdragen aan het ontstaan van bijvoorbeeld baarmoederhalskanker of endometriose. Ook bevatten veel wegwerpproducten parfum-stoffen die de gevoelige vagina kunnen irriteren.

Wasbaar maandverband is beter voor je gezondheid, milieuvriendelijker en fijner voor je portemonnee. Het ziet er leuker uit en is het gemaakt van zachte stoffen waardoor het comfortabel en prettig aanvoelt. En je zou het misschien niet verwachten, maar wasbaar maandverband lekt minder snel door dan wegwerp maandverband! Het waterproof anti-lek laagje in wasbaar maandverband is gemaakt van ademend materiaal (PUL). Wegwerp-maandverband bevat een plastic laagje dat lekken moet voorkomen. Maar door het plastic is er geen luchtcirculatie, waardoor bacteriën een voedingsbodem krijgen en er irritatie kan ontstaan door het broeien.''

maandverband

♥ Veel mensen vragen zich af of wasbaar maandverband wel schoon is, wat kun jij daarover vertellen?
''Wasbaar maandverband is niet vies, sterker nog: in vergelijking met wegwerp maandverband is het juist schoner! Omdat wasbaar maandverband niet broeit maar goed ademt, voelen bacteriën er zich minder prettig en vermenigvuldigen ze zich niet zo massaal als in wegwerp-verband. Menstruatiebloed verschilt in feite niet veel van het bloed na een snee in je vinger. Natuurlijk is wassen belangrijk, maar na het wassen is het maandverband net zo schoon als je ondergoed, en dat gooi je toch ook niet na 1 keer dragen weg? Een t-shirt met een bloedvlek gooi je ook niet meteen in de prullenbak, en mocht je nog twijfelen: zelfs in ziekenhuizen wordt bebloed beddengoed op grote schaal gewassen en opnieuw gebruikt. Gewassen is schoon!''

♥ Als je bang bent om door te lekken, is wasbaar maandverband dan handig?
''Zeker weten, wasbaar maandverband is minstens zo veilig als de plastic, broeierige variant, zoals je hierboven al kon lezen.''

♥ Hoe bevalt het wasbare maandverband mij?
Ik was erg benieuwd en toen ik de maandverbandjes uitpakte, merkte ik meteen hoe vrolijk het eruit ziet. Ik ontving 1 ImseVimse Flower Daypad, 1 Myllymuskut Daypad (rood met appeltjes), 1 Ecofemme Nightpad en een Honor Your Flow Pantliner. Aan de vleugels zitten drukknoopjes, waarmee je het maandverbandje in je onderbroek kan bevestigen. Dit blijft niet goed zitten in een dun onderbroekje, een smalle hipster, maar wel in een boxershortje of gewone, basic onderbroek. De Pantyliner is wel heel fijn in alle soorten ondergoed en bestaat ook in string-model. Toch kan het voor de andere maandverbandjes fijn zijn om een basic onderbroek of boxershortje aan te schaffen of uit je kast te pakken als je dit maandverband draagt. In ieder geval, dat voelde voor mij fijn. 

maandverband

Voor gebruik heb ik de maandverbandjes in een handwas gewassen en aan de waslijn gedroogd. Daarna ben ik ze gewoon gaan gebruiken. De eerste en ergste dag heb ik wel wat vaker gecontroleerd of ik niet doorgelekt was en of het maandverband nog op zijn plek zat. Een beetje onzekerheid was het, omdat dit ook nieuw voor mij is. Met de juiste onderbroek, blijft het prima zitten en doorlekken gebeurt eigenlijk juist niet. De stof neemt beter op dan maandverband, omdat het er echt helemaal in trekt. 

Na gebruik bewaar je het maandverbandje in een 'wetbag' of plastic toilettasje dat je hergebruikt. Thuis kun je het in een emmertje leggen in je toilet, voordat je ze wast. Het liefst in een laagje koud water, zodat de vlek kan weken. Met koud water kun je bloedvlekken goed verwijderen. Met een handwas kon ik de vlekken prima verwijderen, maar in de wasmachine op 30 graden en zelfs ook koud, ging dit nog beter. Even aan de waslijn en weer klaar voor gebruik. Je kunt ze trouwens ook goed opvouwen om mee te nemen, net zoals een wegwerp maandverbandje.

Honor Your Flow Pantyliner
maandverband

Ja, het is wat meer gedoe dan een wegwerp maandverbandje, maar er zijn andere voordelen die het gebruik van dit maandverband met zich mee brengen die mij overhalen dit zeker te gebruiken! Even wennen, maar uiteindelijk zal het net zo gewoon worden als wegwerp-maandverband. Op vakantie zou ik er eerlijk gezegd geen zin in hebben, dat zou ik liever biologisch maandverband gebruiken.  

Op bovenstande foto's zie je dat de maat niet heel anders is dan de wegwerp-maandverbandjes die veel vrouwen normaal gesproken gebruiken. De maat is eigenlijk hetzelfde. Alleen kraakt het plastic niet, is het heel zacht, zit er geen plakstrip onder en gooi je hem niet weg na gebruik. Het voelt trouwens heel fijn en zacht aan, dus ook qua gevoel is het niet vervelend of ongemakkelijk. Ik denk dat ik dit juist minder voel, omdat het aanvoelt als onderbroek, niet als iets dat van ander materiaal is gemaakt.

wasbaar maandverband

♥ Winnen!
Ik mag van Cute Cotton twee setjes maandverband weggeven. Het gaat om twee 3-packs ImseVimse Flower maandverband. Die vond ik heel fijn en zien er leuk uit! Wil jij dus graag dit wasbare maandverband eens proberen of (het liefst) echt gaan gebruiken? Laat dan je reactie hieronder achter. Ik ben sowieso benieuwd hoe jij hierover denkt! Mail ook naar win@proud2bme.nl met welke naam je hebt gereageerd en wat je adres is!

Hoe denk jij over wasbaar maandverband?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Hilde - Zaterdag 23 april 2016 10:13
Wow, wat goed en leuk om te zien dat jullie hier ook over schrijven!
Ik ben al een tijdje geleden geswitched naar wasbaar maandverband en cups en ik ga zeker nooit meer terug naar de wegwerp producten.
Blijkbaar zijn de herbruikbare producten bekender dan ik dacht en dat vind ik echt super :)
Leuke blog!
Minime - Zaterdag 23 april 2016 10:19
Ik las er laatst voor het eerst iets over op een andere site en ben toch wel heel nieuwsgierig geworden. Een jaar geleden ben ik overgestapt van normaal maandverband naar biologisch maandverband (ivm alle giftige stoffen en irritatie die ik merkte rond mijn maandelijkse periode), maar het idee om zoveel maandverband elke keer weg te gooien gaat me tegen staan. Toen ik voor het eerst over wasbaar maandverband las moest ik wel even aan het idee wennen, maar nu met alle duidelijke antwoorden hier op de site wil ik het toch eens gaan proberen.
lien - Zaterdag 23 april 2016 10:26
Ik had er nog nooit van gehoord. Maar na dit te hebben gelezen ga ik er wel over na denken om over te stappen op wasbaar maandverband. Echt superleuk dat jullie hierover schrijven!!
Mepi - Zaterdag 23 april 2016 10:38
Wauw, super handig! Ik wist niet eens dat dit bestond.
Ik zit er nu ook echt aan te denken om over te stappen naar wasbaar maandverband!
Amphitrite - Zaterdag 23 april 2016 10:46
Toen ik de titel las trok ik inderdaad eerst nogal een gek gezicht, maar na het lezen hiervan ben ik echt ontzettend nieuwsgierig geworden.
Eigenlijk is het te zot voor woorden dat we zoveel maandverband/tampons steeds weggooien en dat terwijl het juist een stuk minder hygiënisch is dan we denken omdat het inderdaad zoals ook al in het artikel staat, het is een ware broedplaats is voor bacteriën.
Ik probeer steeds bewuster met het milieu om te gaan door meer biologische producten te kopen e.d., maar ik zou dit ook zeker willen gaan gebruiken!
Leuk dat jullie hier over hebben geschreven, ik denk/hoop dat het mensen aan het denken zet!
Sunny - Zaterdag 23 april 2016 11:04
Ik vond het eerst even gek klinken, uitwasbaar maandverband, maar toen ik de rest van de blog las werd ik toch wel nieuwsgierig! Het ziet er nog leuk uit ook :) Ik zou ze graag proberen, vooral om het milieu te sparen en gewoon maandverband is idd heel zweterig en niet fijn! Ik wist ook helemaal niet dat er zulke schadelijke stoffen in gewoon maandverband zaten joh.

Bedankt voor deze tip:)
ano - Zaterdag 23 april 2016 11:35
eerst trok ik inderdaad een vies gezicht toen ik deze blog openklikte, maar na het lezen ben ik erg enthousiast geworden!
ik stuur meteen een mailtje en hoop dat ik zo'n exemplaar win.
ano - Zaterdag 23 april 2016 11:40
wat ik nog even extra wil vertellen, ik ben al 1 jaar vega en neem overal naartoe de fiets of ga lekker te voet. ik heb geen auto en gebruik het openbaar vervoer voor verdere afstanden. ik ben ook nooit van plan een auto te kopen. allemaal om mijn gezondheid en het milieu te sparen. ik ben zeker niet perfect en vergeet ook af en toe eens een lamp uit te doen of zet de wasmachine aan voor 2 truien, maar deze wasbare menstruatiedoekjes zouden zeker een leuke aanvulling zijn om het milieu te helpen :)
Laura12 - Zaterdag 23 april 2016 11:42
Ik erger me al langere tijd aan normale inlegkruisjes en maandverbanden, vooral omdat het binnen no-time echt vies ruikt en dat in mijn ogen nooit goed kan zijn voor "down-under".
Ik zou graag eens uittesten of uitwasbaar maandverband echt zo fijn werkt en niet doorlekt (want ik ben wel bang dat het niet goed op z'n plek blijft, bijv. 's nachts)

Aniek - Zaterdag 23 april 2016 11:53
Grappig, toen ik de titel las dacht ik: ieieieieiwww!
En na het lezen van het artikel denk ik: mwa, misschien het overwegen waard :)
Elena - Zaterdag 23 april 2016 12:17
Het lijkt me zeker het proberen waard ! Alle kleine dingen die beter zijn voor je gezondheid, voor de aarde en voor je portemonnee, kunnen bij elkaar een groot verschil maken. Ik doe graag mee aan de winactie :) En het ziet er zo vrolijk uit, dat maakt die paar dagen ongemak tijdens de maand stukken leuker haha!
S. - Zaterdag 23 april 2016 12:19
Ik gebruik ze al een aantal jaar en het bevalt me prima. Inderdaad, dat wassen/uitspoelen is soms wat vervelend, maar uiteindelijk vind ik het draagcomfort veel belangrijker en daar is wasbaar m.i. heel erg in het voordeel. Soms gebruik ik voor het gemak nog wel tampons, maar eigenlijk vind ik dat óók gedoe en bovendien wil ik die dingen liever niet in m'n lijf, en ze zijn ook nog eens slechter voor het milieu.

Er zijn wel veel verschillende soorten, dus het was even zoeken, maar nu weet ik welke wel en welke niet bevallen. Dat is (net als met wegwerp) een kwestie van uitproberen.
Annet B - Zaterdag 23 april 2016 12:34
Ik ben super enthousiast geworden. Het ziet er erg leuk uit. Ik vind normaal maandverband en inlegkruisjes niet lekker zitten. Ik zie het dan ook echt als een must. Ik vertelde mijn zus erover en die was ook super blij toen ze over deze oplossing hoorde. Ben meteen een kijkje gaan nemen op de site. Ook echt gaaf dat ze een nut ons give ons project hebben.
Christina - Zaterdag 23 april 2016 12:41
Goede review! Je hebt mij ook enthousiast gemaakt! Ik heb al een soort die niet zo fijn voor mij was, ik doe graag mee om de ImseVimse te winnen!
Christina - Zaterdag 23 april 2016 12:49
Wat ik nog kwijt wilde: Na het plaatsen van een koperspiraal vliegt het maandverband erdoorheen. Ik heb een ander merk wasbaar maandverband in huis, maar dat bevalt niet zo goed (veeeeel dikker) dit ziet een stuk comfortabeler uit en ik zou het graag gaan gebruiken.
Sharon - Zaterdag 23 april 2016 12:50
Brrr nee ik hou het fijn bij de tampons! En boxers met bloedvlekken krijg je vaak ook niet schoon.
mire - Zaterdag 23 april 2016 13:07
heb ik van eco femme. Nadeel vind ik dat je het moet wassen... en je er dus meerdere moet hebben en het duur is. Ik gebruik het soms. Wat het voordeel is, is dat het zachter is en minder irriterend dan maandverband. Bij een boxer heb ik dat de drukknoopjes soms wel iets te kort zijn, dus zogezegd dat de onderbroek iets verkleind word omdat de drukknoopjes anders niet dichtkunnen. Verder vind ik het dikker voelen dan maandverband. echt een luier zeg maar sommigen. Ehm dus voor thuis prima.
Iris - Zaterdag 23 april 2016 13:44
Gatverdamme, ik hou het bij tampons. Wil niks tussen m'n benen hebben.
En wat moet je doen als je je maandverband moet verwisselen als je een dagje weg bent. Moet je dan je vieze meeslepen, want weggooien kost te veel geld, bah. Nooit van m'n leven.
Roxsanne - Zaterdag 23 april 2016 13:47
Ik zal t niet dragen...
suprise - Zaterdag 23 april 2016 13:59
Ontzettend leuk! Ik ben al tijden hiermee bezig maar heb de overstap op wasbaar maandverband nog niet durven maken. Het lijkt mij zeker de moeite waart om eens te proberen! Ik doe graag mee om een pakketje te winnen.
Judith - Zaterdag 23 april 2016 14:01
Duur? Juist niet! Als je ze volgens de voorschriften wast gaan ze jaren mee!
A - Zaterdag 23 april 2016 14:05
Ik ben super blij met mijn menstruatiecups, maar het wasbare maandverband heeft nog niet mijn voorkeur. Plus de drukknoopjes zijn erg vervelend op de fiets
Irene - Zaterdag 23 april 2016 14:12
Eigenlijk heb ik nog een vraag, kun je ze ook op 60 graden wassen? Want dan krijg je toch veel meer bacteriën eruit dan op 30 of 40 graden!
Harriëtte - Zaterdag 23 april 2016 15:03
Tof artikel! Heb de menstruatiecup nu 2x geprobeerd en ben daar heel blij mee. Maar die vind ik niet zo fijn voor s nachts. Nu dus naar wasbaar maandverband aan het kijken en deze zien er super leuk uit! Ben heel benieuwd of het zacht blijft en of 1 verband het een nachtje kan redden. Hoop ze te winnen, kan ik het mooi proberen!
Anne-Maria - Zaterdag 23 april 2016 15:41
Als geroepen ;). Ik moet werkelijk heel vies gekeken hebben toen ik de titel van deze blog las, en bij het lezen kon ik een kreet van afschuw nog net onderdrukken. Ik wist helemaal niet dat dit bestaat. Eigenlijk ben ik wel heel nieuwsgierig geworden. Ben benieuwd of dit me beter zou bevallen dat 'gewoon' maandverband. Alle reden om dit eens te proberen. Hoe leuk is het dan als ik het win!
damagedbutterfly - Zaterdag 23 april 2016 15:44
Ik vind het wel vrolijk en leuk bedacht. Egt iets voor mij ik heb een hele gevoelige huid en krijg jeuk van alles, en met de normale ben ik altijd bang dat ik kraak als ik zit xD. En het is zeker goed dat er minder op de afval hoop komt!! Ik ben het nog jammer genoeg niet maar als ik het weer eens word kan ik er met deze verbandjes een soort feestje ervan maken, inplaats ervan er zo tegen op kijken :P vind ze er egt leuk en grappig uitzien!!
RosieV - Zaterdag 23 april 2016 16:04
Je kan een z'n ding de hele dag dragen maar je moet die wel elke dag weer wassen?
m987 - Zaterdag 23 april 2016 16:09
Deze winactie komt als geroepen ! Ik ben mij sinds kort aan het verdiepen in de gezondere mileuvriendelijke alternatieve van reguliere menstruatieproducten.Het zou super zijn als ik deze zou winnen dus ik doe heel graag mee !
Harriette - Zaterdag 23 april 2016 16:20
Ik gebruik al 3 jaar wasbare luiers, nu sinds kort over op de menstruatiecup en wasbare inlegkruisjes. Sta nu op het punt wasbaar maandverband te kopen om s nachts te kunnen dragen. Dan verlies ik niet veel bloed maar vindt de cup dan geen prettig idee. Deze actie komt precies op tijd. .. zou leuk zijn om dit te mogen gebruiken!
bellefleur - Zaterdag 23 april 2016 16:44
Eerst moest ik er niets van hebben, maar ben wel overgestapt naar een cup. Helaas is dat niet genoeg voor mij, ook met cup lekt er soms wat.
Nu het door de cup een kleinere hoeveelheid is, hiep hiep hoera maar 1 x wassen op een dag, wil ik ook het wasbare maandverband graag proberen.
bellefleur - Zaterdag 23 april 2016 16:53
Wat leuk dat jullie hier ook aandacht aan schenken (zendelingengedrag, ik wil iedereen overhalen..)

Voor ik een cup gebruikte wilde ik absoluut geen wasbaar maandverband. Het idee alleen al per dag drie vier van die dingen uit te moeten wassen.. brr
Helaas is een cup alleen niet genoeg, er lekt altijd wel wat. Nu wil ik het graag toch proberen, ook de wasbare inlegkruisjes.. want dat tikt toch wel aan zo door het jaar heen. Dure vervelend witte dingen..

ik wil niet meedingen voor de actie, ik koop ze toch wel en heb liever dat ze naar iemand gaan die anders door de opstartkosten was afgeschrikt.
Ieleen - Zaterdag 23 april 2016 17:46
Ik gebruik eigenlijk al jaren alleen maar tampons, omdat ik heel charmant door maandverband steeds weer een schimmelinfectie kreeg. Niet omdat ik tampons nou zo fijn vind om te gebruiken. Zeker omdat ik vaak heel licht ongesteld ben, is het met regelmaat een gehannes om hem zonder rotgevoel te verwijderen. Nu ik deze recensie lees, word ik toch stiekem wel heel nieuwsgierig. Doe dus graag mee met de actie!
Hannah2312 - Zaterdag 23 april 2016 17:54
Deze winnen lijkt me geweldig. Ik had al veel last van afscheiding, maar omdat ik ook vaak last heb van schimmeltjes zijn inlegkruisjes en maandverbandjes niet handig. Sinds ik zwanger ben is de afscheiding (en schimmeltjes) alleen maar erger geworden. Heel vervelend om meerdere keren per dag schoon ondergoed aan te trekken, en soms ook gewoon niet mogelijk, dus loop ik noodgedwongen met inlegkruisjes of maandverbandjes. Dit zou echt een top oplossing voor mij zijn, ook voor na m'n bevalling, in de kraamtijd, kan ik deze denk ik goed gebruiken. Weg met die vervelende, chemische verbandjes!
Floor* - Zaterdag 23 april 2016 18:21
Maar wat ik me dan afvraag: ik moet meestal wel echt elke 2 a 3 uur verwisselen. Loop je dan de hele dag met een tasje in je gewone tas rond waar die dingen dan helemaal bebloed en al in zitten? (Ik zie al zo'n horror moment voor me waarin ze uit je tas rollen).
En gaat het niet ontzettend verschuiven, omdat er geen plak strip op zit?
Want kwa materiaal lijkt het me opzich wel heel chill, gewoon maandverband schuurt altijd zo
Veerle - Zaterdag 23 april 2016 18:29
Ik vind het heel goed dat deze variant bestaat! In de tijd dat mijn moeder jong was, waren, zag je het veel vaker. Als ik geen spiraaltje zou hebben, had ik dit wel willen testen!
Lost girl - Zaterdag 23 april 2016 18:45
Dat gaat bij mij nooit werken. Ik moet altijd van voor naar achter een stuk of drie plakken dus dat past niet met die drukknoopjes. En heb een fobie voor alles wat met daar beneden te maken heeft dus ik ga er zeker niet met mijn handen in zitten zodat je haren en klonten bloed door je vingers voelt gaan. Brrr. Ik blijf bij mijn maandverbandjes die ik heerlijk weg kan gooien. Daarin ben ik dan maar niet zo milieuvriendelijk.
@ Floor - Zaterdag 23 april 2016 19:35
Ik gebruik buitenshuis nog vaak tampons, want dat vind ik makkelijker. Die tasjes zul je ook wel kunnen wassen/schoonmaken, lijkt me.
Sommige merken schuiven wel wat, maar soms trek ik ook een extra onderbroek eroverheen aan en dan blijft het echt goed zitten.
Anne - Zaterdag 23 april 2016 20:39
Ik vraag me af: hoe vaak vervang je zo iets? Als ik erg ongesteld ben gebruik ik wel 4/5 stuks maandverband op een dag. Moet je deze dan ook zo vaak op een dag vervangen?
M B - Zaterdag 23 april 2016 20:51
Hi Meiden,

Ik zou dit heel graag willen proberen ;-) Ik gebruik eigenlijk altijd Yoni tampons of de mooncup, maar met de mooncup heb ik mijn weg nog niet kunnen vinden. Persoonlijk probeer ik zo min mogelijk afval te produceren en zoveel mogelijk her te gebruiken; vandaar mijn interesse. Fijn dat jullie ook aan dit soort onderwerpen aandacht geven! Brengt toch een bewustwording met zich mee, wat iedereen er ook mee doet.

Liefs
gummybearx - Zondag 24 april 2016 09:06
nog nooit van gehoord, aangezien ik echt vreselijk ongesteld altijd ben, en bij elke maandelijkse periode wel een broek kan weggooien zou dit hopelijk prettiger zijn, ondanks ik om het uur mijn maandverband wissel lek ik altijd alsnog door. en ja wat moet je als je op school zit? dan schaam je je kapot erg!

Britt - Zondag 24 april 2016 09:34
Toen ik het bericht /artikel via Facebook opende was ik sceptisch. Ik dacht wat is dit nu weer voor iets raars (lees vies..) Maar na het lezen van het artikel is mijn gedachten hierover compleet veranderd ik ga ze zeker zelf uitproberen! Ik ben ontzettend benieuwd hoe ze mij bevallen, bedankt voor het leuke artikel.
flower - Zondag 24 april 2016 09:42
Wat een supermooie manier om én goed voor jezelf te zorgen én een steentje bij te dragen aan het milieu. Ik ben heel erg benieuwd en zou ze heel graag uit willen proberen!
Marsha-xx - Zondag 24 april 2016 14:45
Wauw, ik wist niet dat dit bestond. Wat een ontdekking :) Ik heb meteen de website gezocht en bekeken wat ze allemaal hebben. Ik wil het zeker een keertje uit proberen! Op dit moment is het helaas nog wat duur voor mij, dus ik moet mijn geduld nog even bewaren tot een later moment. Het zou daarom wel ideaal zijn als ik nu al een pakketje kon winnen :) Ik wil meerdere varianten proberen, dus dan is deze al meteen meegenomen.
Erg leuk en interessant artikel!
Rose Anne - Zondag 24 april 2016 21:01
Ik vind duurzaamheid en rentmeesterschap ontzettend belangrijk, dus ik vind dit een heel goed initiatief! Ik vroeg me nog af of je dit verband evenvaak moet verwisselen als normaal maandverband? Ik weet alleen niet of ik dit ook op mijn werk zou gebruiken, om een dag met gebruikt maandverband rond te lopen vind ik nogal wat.
Blub - Maandag 25 april 2016 13:12
Ik zou het heel graag een keer willen proberen. Zeker op dagen dat ik thuis ben. Ik ben het gebied van werk veel met duurzaamheid bezig, dus ik ben zeer geïnteresseerd of dit mij bevalt :)
Mayra van der Vrande - Maandag 25 april 2016 19:45
Ik doe mee! Ik ben altijd in voor duurzame alternatieven :)
cupido - Dinsdag 26 april 2016 19:01
Ik vind het echt goed dat er meer alternatieven voor wegwerpmaandverband / tampons komt. Ik gebruik zelf liever tampons, dat is handiger tijdens ballet ;-) Maar ik ben op zoek naar een merk tampons dat minder (of geen!) pesticiden en dioxine bevat. Weet iemand hier iets meer over. Ik heb al wel gehoord van yoni, maar je kan het alleen online kopen als ik me niet vergis.
Albertine - Woensdag 27 april 2016 14:12
Ik heb de menstruatiecup al. Ben daar nog een beetje mee aan het stoeien. Misschien dat ik toch een maatje groter moet hebben. Ik wil ook wasbaarmaandverband aanschaffen om erbij te gebruiken. Dat doe ik nu nog met weggooi inlegkruisjes. Ook zonde om die weg te doen, dus gebruik ik die eerst.
Maar om goed voor mezelf te zijn (inwendig en portemonnee) én het milieu maakte het voor mij goede redenen om dit te proberen!
Kim Weernink - Vrijdag 29 april 2016 10:44
Hoe denk jij over wasbaar maandverband?
Ik denk dat ik het voor langere tijd kan gebruiken, het is heel erg handig.
Dan hoef ik niet van die dure maandverband te kopen. Je geld gaat minder snel op.
Het is essentieel en heel erg belangrijk dat je altijd schone maandverband gebruikt.
Je hoeft je niet telkens te gaan verschonen.

*geen persoonlijke gegevens plaatsen*
Charlotte - Dinsdag 3 mei 2016 14:22
Ik zou heel graag winnen, ik vind dit echt fantastisch. Ik ben Charlotte
Rebekka - Zondag 31 juli 2016 17:52
Klinkt super goed zeker nu ik na mijn zwangerschap wat urineverlies hebt en allergisch ben voor alle soorten inleggers. Dus met deze zou ik wellicht zonder stress de deur weer uit kunnen.
PBW - Vrijdag 8 september 2017 11:32
Ik zou dit best eens willen uitproberen, omdat ik merk dat gewone producten iritatie opleveren aan de schaamlippen.
antje - Vrijdag 8 september 2017 18:21
Ik ben 55 maar nog steeds niet uitgebloed. Ik ben het wel verschrikkelijk beu om wegwerpmaandverband te gebruiken en wil heel graag de laatste loodjes comfortabel doen met wasbaar verband, wil het graag uitproberen.
Rachel - Dinsdag 10 juli 2018 16:05

Graag zou ik deze probeer set willen winnen...omdat ik heel graag het zachte gevoel en jullie enthousiasme ook, wil ervaren!
Groetjes, Rachel
Rachel IJzerkoper - Vrijdag 6 december 2019 12:42
Terug naar de bron :)
Mijn oma bleef ze gebruiken al was er al gewoon maandverband.
Ik nu 59 heb last van urineverlies zoals meer vrouwen maar een Tena vergeet het maar brand je doos weg dus ga ik net als mijn oma aan de katoentjes.
Goede zet meiden xxxx