Verwen jezelf met een masker

 

Zin om in de koude winterdagen een verrukkelijk zacht huidje te hebben, zonder er veel voor te doen? Neem een heerlijk maskertje! Ben je niet z'n winter type net als ik, dan is er natuurlijk ook voor jou een oplossing. Je kunt een van deze stappen volgen of alle stappen volgen voor een heerlijke eigen gezichtsbehandeling!

masker

Reinigen
Voordat je gaat beginnen met een maskertje moet je de huid grondig reinigen. Dat kan zoals ik doe met de Kruidvat reinigingsmelk voor de droge en gevoelige huid. Het enige nadeel van deze reinigingsmelk is dat je er niet teveel van moet gebruiken. Als je teveel wrijft gaat je huid een beetje brandig aanvoelen, wat alles behalve een prettig gevoel geeft en dat willen we natuurlijk niet. Na het reinigen kun je het beste de reinigingsmelk met lauw water afspoelen.

Kruidvat lotionwatjes van kruidvat

Je kunt ook kijken voor andere fijne lotions van Kruidvat!

Scrubben
Na het reinigen heb je de meeste bacteriën van je gezicht verwijderd. Maar je wil natuurlijk niet allemaal van die vieze mee-eters na je maskertje! Scrub daarom nog even je huid voordat je met je masker begint. Ik gebruik voor het scrubben de Kruidvat body scrub Mango&Papaya (2,89). Deze heeft een lekker fris fruitig geurtje. Maak je gezicht een beetje vochtig met lauw water, doe een beetje scrub op je hand en verdeel het met stippen op je gezicht. Maak zachte ronddraaiende bewegingen en verdeel het over je gezicht. Even 10 minuutjes laten in trekken en klaar! Nu alleen even met lauw water afspoelen. Deze body scrub is zeer mild en daarom ook voor het gezicht geschikt.

mango papaya

Maskertje
Ja eindelijk, het is tijd voor het maskertje! Ik heb zelf 2 soorten, de Chocolate van de Kruidvat(0,99) en Funny figs van Van der Hoog(2,23). Laten we eerst beginnen met Chocolate. Toen ik hem zag was ik al helemaal verkocht dus ik moest hem gewoon hebben! Het eerste wat me thuis opviel was dat je de verpakking in het midden los kan scheuren zodat je twee losse stukjes heb. Dat is natuurlijk een groot voordeel want dan hoef je niet in één keer heel je maskertje op te maken. Toen ik hem opende kwam er gelijk een lekkere chocolade geur vanaf en het lijkt op Nutella maar het gaf me gelijk een wintergevoel! Het nadeel van het maskertje is dat het snel hard word waardoor je gezicht strak gaat aanvoelen.

dr van der hoog masker        

Ben je niet zo'n winter liefhebber? En heb je liever een lentegeur om je heen? Neem dan zeker het Funny Figs masker. Ik zag hem op de site van www.drvanderhoog.nl en ik was gelijk verkocht door de naam. Ik maakte hem open en er kwam een lekkere frisse, licht zoetige geur van vijgen vrij. Het maskertje is wat vloeibaarder dan de Chocolate en het heeft een hele lichte mint kleur. Het trekt goed in je huid. Het nadeel was wel dat je huid een beetje vettig blijft. 

Wil je extra ontspannen? Leg dan nog twee komkommers schuifjes op je ogen en zet je lievelingsmuziek op en RELAXEN MAAR !

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

missy - Donderdag 7 februari 2013 15:19
zijn korrels van bodyscrub niet te grof voor je gezicht?
wel (weer) een leuk artikel trouwens
missy - Donderdag 7 februari 2013 15:20
oeps laat mr, niet goed gelezen over de korrels...