Tips voor mooie wimpers

 

Bijna iedereen wil graag volle en lange wimpers, maar niet iedereen heeft deze. Je kunt natuurlijk nepwimpers gebruiken of heel veel laagjes mascara, maar je kunt ook een aantal dingen doen om je wimpers wat gezonder en sterker te maken. Robin, een van onze gastbloggers heeft een aantal handige tips om je wimpers de juiste verzorging te geven om ze er op hun best uit te laten zien. 

Tip 1: Vaseline
Je kunt vaseline heel goed gebruiken om je wimpers te verzorgen. Dit kun je op twee verschillende manieren doen. Je doet een beetje vaseline op je duim en wijsvinger en haalt je vingers langs je wimpers als een mascara borsteltje. Dit doe je voor het slapengaan, zodat het in kan trekken. 

vaseline

De tweede manier is om een mascaraborsteltje te gebruiken. (kun je kopen bij de drogist) Je doet een beetje vaseline met je vinger op het borsteltje en brengt het aan net zoals mascara en dan ga je ermee slapen! Pas wel op dat de vaseline niet in je oog komt want dan krijg je allemaal vlekjes te zien, smeer dus niet te dik.

vaseline

Tip 2: Mascara
De meesten gebruiken dagelijks mascara. De één meer dan de ander, maar mascara is natuurlijk niet zo goed voor je wimpers. Sommige mensen gebruiken het niet en die hebben sooms gewoon hele mooie wimpers! Als je toch mascara wilt gebruiken, moet je geen waterproof gebruiken. Waterproof is heel slecht voor je wimpers. Het is lastig te verwijderen en je wimpers kunnen uitvallen. Als je een keertje gaat zwemmen kan je natuurlijk wel waterproof gebruiken. Maar voor dagelijks gebruik raad ik het je niet aan.

mascara's

Tip 3: Wimpers krullen
Als je wimpers hebt die stijl zijn dan kan je een wimperkruller gebruiken zodat er een mooie ‘krul' in komt ! Wimperkrullers kan je bij de drogist kopen maar ook bij de Action enzovoort. Knijp voorzichtig en gebruik deze voordat je mascara op doet. 

 

wimperkrullers

Tip 4: Reinigen
Maak ALTIJD je wimpers schoon als je make-up hebt gedragen! Als je de mascara laat zitten met het slapen, breken je wimpers snel af. Je moet alleen niet te hard wrijven als je de mascara verwijdert. Laat de remover even intrekken en wrijf dan voorzichtig je wimpers schoon.

volle wimpers

Tip 5: Serum
Er bestaan, net zoals voor je haar en gezicht, serums voor je wimpers. Ze maken je wimpers gezond, voller en langer. Het is alleen best wel prijzig maar dan heb je er wel wat voor! Je kunt dit kopen bij de drogist of parfumerie. 

Dat waren de vijf tips. Hopelijk hebben jullie er wat aan. Heb je zelf nog tips, dan ben ik erg benieuwd!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Peanutbutter - Woensdag 30 januari 2013 11:23
En epileren ook heel belangrijk.
Peanutbutter - Woensdag 30 januari 2013 11:26
Wenkbrauwen dan. Hihi. En niet te veel weghalen natuurlijk.
Pollewop - Woensdag 30 januari 2013 12:33
Wat een super fijne tips!
Ik heb best breekbare wimpers, dus ga dit denk ik wel eens proberen.
S. - Woensdag 30 januari 2013 13:00
Wat doet die vaseline dan precies voor je wimpers?
Oh, na even googlen kom ik erachter dat het toch wel handig is als verzorging!

'Of vaseline daadwerkelijk je wimpers laat groeien is nog niet bewezen, maar het vettige smeersel maakt je wimpers wel voller en soepeler. Vaseline verbetert namelijk de conditie van de droge en broze haartjes, waardoor ze er voller en mooier zullen gaan uitzien. Daarnaast helpt vaseline ook tegen wimperuitval…'

Toch maar eens proberen dan.
En ik vind wimperkrullers maar eng =P Ik gebruik vaak nepwimpers, dat vind ik fijner.

Jes - Woensdag 30 januari 2013 13:50
ligt het nou aan mij of vinden meerdere mensen mascara zoals op deze foto gewoon echt lelijk omdat het te dik is?
Ik vind het zoo vies als je van die klodders, en spinnepootige wimpers heb!
Laurien - Woensdag 30 januari 2013 18:12
O, dan moet ik maar stoppen met waterproof!
Thnx for the tips!
Annalisa - Woensdag 30 januari 2013 18:26
@ Jes: ik dacht er ook zo over, dacht ook aan spinnenpoten, haha.
Ik heb zelf behoorlijk korte wimpers dus vind een beetje mascara wel fijn. Leuk, die tip met vaseline, ga ik zeker proberen, heb toch een dozijn potjes staan ;). Alleen beetje eng: niet teveel anders krijg je vlekken voor je ogen wanneer het in je ogen komt. =o
Kelly47 - Woensdag 30 januari 2013 20:58
Wonderolie schijnt ook heel goed te zijn!
Heb 't een tijdje, elke avond voor 't slapen gaan, gebruikt en merkte in drie dagen al dat ik er nieuwe, vollere EN langere wimpers door kreeg! Kon m'n ogen niet geloven!
Joyce - Zaterdag 13 april 2013 20:46
Idd het helpt echt, heb het zelf ook geprobeert en het hielp echt!
xx
Fleurentien - Zaterdag 13 april 2013 20:48
Wat ook helpt is olijfolie!
Bij mij hielp dat echt!
mascara - Zondag 2 juni 2013 22:44
Ik gebruik elke dag mascara en vergeet het er altijd af te halen, mijn wimpers zien er nog gewoon hetzelfde uit als altijd, maar ik ga dat met die vaseline echt eens proberen...
Sneeuwwitje - Maandag 23 september 2013 03:23
Argan olie voor het slapen gaan even op je wimpers vrijven en volhouden.
Krijg je mooi lange wimpers van.
Mirjam - Vrijdag 15 november 2013 11:05
Ik heb heel veel kleine open poorien,wat kan ik doen om ze weg te hallen xx
anoniempje - Donderdag 12 november 2015 18:15
Kan je ze ook kopen bij de action in oosterhout het staat niet op de site kan iemand plz snel antwoorden met ze bedoel ik de wimperkrullers