Tips voor gezonde, sterke nagels

 

Veel vrouwen willen lange en sterkte nagels. Maar tijdens de winter kunnen je nagels nogal eens broos worden. Je kunt natuurlijk acryl- of nepnagels nemen, maar je kunt ook je eigen nagels goed verzorgen, gezond eten en de juiste producten gebruiken. Een aantal tips die ik uit eigen ervaring kan delen, heb ik voor je op een rij gezet. 

Vijlen of knippen
Ja, ‘of', want je hoeft je nagels op zich niet te knippen. Als je je nagels lang wilt laten groeien, hoef je ze enkel één tot twee keer per week te vijlen. En let op: Vijl je nagels altijd één kant op! Vijl je beide kanten op, dan ontstaan er sneller scheurtjes in je nagels. Gebruik hiervoor een buffer of zes-stappen nagelvijl van Essence. Deze is lekker goedkoop en werkt prima. Je hoeft niet alle stappen perse te volgen. Ik vijl mestal alleen met de grote witte zijde, stap 2 en soms maak ik het nog glad met de laatste.

nagellak


Remover

Gebruik een remover zonder aceton. Hema of Kruidvat heeft dit soort removers in de schappen liggen. Deze zorgt ervoor dat je nagels niet broos worden of uitdrogen en ze zijn vriendelijker voor de huid rondom je nagels.

Lakken
Een lange tijd dacht ik dat ik mijn nagels beter niet kon lakken, omdat ze hierdoor kwetsbaarder leken te worden. Nu ik een goede Nail Hardener heb gevonden, lak ik ze echter een paar keer per week. Best een mindfull klusje waarvan ik kan ontspannen. Ik gebruik hiervoor Herôme Nagel Verharder Extra Sterk. Deze kun je kopen bij de drogist of Albert Heijn en hij kost rond de 10,- Deze kun je ook als basecoat gebruiken.

nagellak


Nagelriemen terugduwen
Duw je nagelriemen hooguit ééns per week goed terug met de dop van de Herôme nagellak of een bokkepootje. Als je hierna de verharder op je nagels aanbrengt, hecht deze zich aan een groter stuk van je nagels en je kunt je nagelriemen ook beter verzorgen op deze manier.

Handen insmeren
Om de huid van je handen soepel en zacht te houden, moet je je handen regelmatig verzorgen met handcrème, zeker in de winter. Smeer dan ook je nagels en je nagelriemen goed in. Ook deze worden gezond en sterk van handcrème. Je hebt hier zelfs speciale handcrèmes voor, zoals die van Vaseline. Ik heb vaak een tubetje Schapenwol Handcrème van De Noordkroon Texel in mijn tas. Het is een fijn formaat, hij trekt goed in en is natuurlijk en lief voor dieren. (Gele tube op de foto)

handcreme

Nagelriemen insmeren
Je nagelriemen zijn belangrijk, omdat deze de nagel helpen beschermen. Als je nagelriemen goed verzorgd zijn, zien je handen er meteen een stuk verzorgder uit. Dit kun je doen met de nagelriemcrème van Lush. Hij heet Lemony Flutter en werkt super goed! Je hoeft hier niet iedere dag voor te gaan zitten. Neem het potje mee in je handtas en smeer het lekker tijdens je reis met het OV of in de pauze op school op je nagelriemen.

lemony flutter

Hoe verzorg jij je nagels?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jasmina - Woensdag 26 december 2012 11:07
niet :-)
1x per maand knip ik er een flink stuk af en that's it
erg nagelvriendelijk ben ik niet
sanne - Woensdag 26 december 2012 11:27
vele nemen nepnagels, maar dat is juist heel slecht voor je eigen nagels!
het is natuurlijk je eigen keuze wat je daarmee doet.
xXxpaula - Woensdag 26 december 2012 12:43
Goede tips! Alleen je kunt beter niet je nagelriemen terug duwen. Daar worden ze heel lelijk van en je nagelriemen zijn ook belangrijk voor de stevigheid van je (lange) nagels. Je kunt op je nagelriemen 2x per week een vette olie dun smeren (babyolie of olijfolie) dat houdt ze ook zacht en mooi.
amanda - Woensdag 26 december 2012 14:27
Ik ging in de douglas ook de nagelverharder van Herome halen. Die vrouw vertelde me dat je beter in plaats van "extra strong" "sensitive" kan kiezen. Die extra strong droogt je nagels uiteindelijk uit!
daphne - Woensdag 26 december 2012 16:38
als je echt nog hele zachte nagels hebt kun je ook bij de kruitvat een potje ´huid, haar en nagels´ pillen halen. hier zitten speciale vitaminen in waar je nagels heel sterk van worden en tegelijkertijd krijg je ook mooier kaar/een mooiere huid!
daphne - Woensdag 26 december 2012 16:38
* ik bedoelde natuurlijk mooier haar :p
anoniem5 - Woensdag 26 december 2012 19:49
van nagelak worden mijn handen altijd zo droog. herkend iemand dit?
elies - Donderdag 27 december 2012 01:11
Ik lak ze ook een paar keer per week, ik kan ze moeilijk lang houden dus ze moeten gelakt zijn want alleen dan blijf ik er vanaf. Voor het lakken ook nog een nagelcreme boost zodat ze niet uitdrogen en natuurlijk een base coat met knoflook hahaha
Iris - Donderdag 27 december 2012 11:52
Alle tips al een keer geprobeerd. Niks werkt helaas :(.
R - Donderdag 27 december 2012 15:55
Goed eten dus
eliseeexx - Vrijdag 25 januari 2013 17:10
de lemony flutter nog maar één dag in huis en al op slag verliefd
Mirjam - Vrijdag 15 maart 2013 19:17
Welke jongeman kan mij. Nagels masseren?
Rianne - Vrijdag 15 maart 2013 19:18
Awel, zijn der ook Vlaamse reactanten misschien? Da lijkt mij plezant!