Lush gezichtsverzorging

 

Tijdens de pubertijd hebben veel jonge vrouwen, en jongens, last van puistjes. Ik amper. Eens per maand -je weet wel- had ik een grote puist, maar verder had ik op een paar mee-eters eigenlijk nergens last van. Ik kreeg pas puistjes na mijn eenentwintigste denk ik. Vooral in tijden van stress, seizoensverandering of als ik ziek ben geweest heb ik er last van. Ik moet niet klagen hoor, want ik heb geen acne, maar toch kunnen puistjes je soms een akelig gevoel geven. Ook krijg ik door de puistjes velletjes, waar ik dan weer niet vanaf kan blijven en soms zelfs littekentjes krijg. Niet zo slim en dus ben ik al een tijdje op onderzoek uit om de juiste gezichtsverzorging te vinden voor mijn gemengde huid.

Lush

Een tijdje terug had ik een stuk of 20 puistjes tegelijk. Voor sommige misschien niet zoveel, maar voor mij was dit best aardig. Ze waren vrij groot en veel ervan deden pijn. Zelfs als ik niet in de spiegel keek, had ik dus last van de plekjes op mijn gezicht. Ik voelde me minder mooi en had het idee dat het een protest was van mijn huid tegen mijn gezichtsverzorging of omdat ik ziek was geweest. Ook hielp het hebben van al die puistjes mij niet om minder make-up te gebruiken. Integendeel. Ik vond het ineens helemaal niet fijn om make-uploos de deur uit te gaan. Dat vond ik geen fijn gevoel, dus wilde ik luisteren naar het signaal dat mijn huid mij gaf. Blijkbaar moest m'n huid iets kwijt en dus ben ik voor een passend advies gaan zoeken op internet.

Ik vond veel verschillende adviezen, maar een ervan sprak mij heel erg aan. Er werd iets geschreven over natuurlijke producten. Iets waar ik steeds meer, maar nog niet in mijn gezichtsverzorging mee bezig was. Omdat ik zelf een stukje natuur ben, leek het mij inderdaad beter om ook natuurlijke producten te gebruiken. Al die verzorgende ingrediënten zitten tenslotte niet voor niets in de natuur, dus waarom zou ik iets kunstmatigs of chemisch op mijn gezicht gaan smeren?

Ik besloot voor een advies naar een van de winkels van Lush Cosmetics te gaan om eens te kijken wat zij voor mijn puisterige huid konden doen. Natuurlijk kan ik de hormonale puistjes niet voorkomen, al kan sommige onnatuurlijke cosmetica wel invloed hebben op je hormonen. De oorzaak van mijn puistjes is dan ook niet geheel duidelijk. Komt het omdat ik ben gestopt met de pil, kom het doordat ik verkeerde cremes gebruik of is het toch mijn vitamine D (zon) tekort? Het kan ook nog komen omdat ik ziek ben geweest en mijn lichaam wat afvalstoffen kwijt moest. Dat duurt nu echter alleen al twee maanden.

Voor de kleinere puistjes en mijn onzuivere T-zone kreeg ik een aantal producten mee en twee proefmonstertjes. Ik zal hieronder beschrijven wat deze producten voor mijn huid hebben gedaan, welke ik wil blijven gebruiken en waar ik nog naar op zoek moet. 

screenshot

♥ Angels on Bare Skin
Waar ik vroeger mijn make-up eigenlijk nooit afhaalde, doe ik dit nu wel voor het slapengaan. Ook in de ochtend was ik mijn gezicht met water of een reiniger. Dit heeft gezorgd dat mijn huid al aardig opknapte. Angels on Bare Skin is voor mij echt een super fijne reiniger. Hij bevat een bepaalde soort klei die vuil absorbeert en verzachtende bestanddelen zoals amandelmelk, essentieel oliën en plantaardige glycerine om de huid te verzachten. De reiniger voelt aan als een lichte scrub die je met water erbij een beetje romig maakt. Mijn gezicht voelt rustig, schoon en toch erg zacht aan na het gebruik van deze reiniger en ook ziet hij er echt gladder uit. Deze reiniger wil ik zeker blijven gebruiken en heb ik zelfs al opnieuw gekocht. Hij voelt zo fijn aan. 

Lush Imperialis

♥ Imperialis
Deze dagcrème gebruik ik overdag en in de nacht. Hij maakt mijn huid zacht en glanzend, maar wordt ook juist er goed geabsorbeerd door mijn huid. Deze crème heeft heel veel plantaardige ingrediënten die rust zouden kunnen geven aan de huid, zoals lavendel en de oranjebloesem en St. Janskruid die erin zitten hebben een helende werking, wat goed is tegen puistjes. Er zitten verschillende soorten olie en boter in, die maken mijn huid dus waarschijnlijk zo zacht. Toch zijn mijn puistjes hiermee niet over gegaan. Ik vond de crème niet veel bijzonders doen voor mijn huid, al maakte hij mijn huid wel zacht. 

lush tea tree spray

♥ Tea Tree Water
Deze spray gebruik ik als ik een puistje heb uitgeknepen en in de morgen. Hij is lekker fris en door de Tea Tree olie en Grapefruit ontsmet het mijn huid goed. Mijn gezicht wordt er extra schoon door na het reinigen en ik word meteen goed wakker. Ook helpt deze spray mijn huid om sneller te herstellen na een puistje en voorkomt het dat deze meer worden verspreid. Deze gebruik ik dan ook nog steeds.

Resultaat
Sinds ik Lush producten gebruik heb ik minder last van mee-eters. Ik denk dat dit voornamelijk komt door de reiniger. Vriendinnen en ikzelf ook, zien duidelijk dat mijn huid gladder en rustiger is. Aan wat kleine puistjes of de maandelijkse pukkel ontkom ik natuurlijk niet, maar mijn huid is wel een stuk verbeterd. Wel, en dat moet ik erbij zeggen, heb ik veel zon opgezocht vanwege de vitamine D. Ook dit heeft heel veel goeds gedaan voor mijn huid. De zon heeft een helende werking. Er zit dus niet alleen veel natuurlijks in de producten van Lush, ook de natuur in je achtertuin (de zon) heeft veel te bieden voor je huid.

huidproblemen
Het is moeilijk om de puistjes en de verbetering echt op de foto vast te leggen, zoals het er echt uit ziet. Ik heb namelijk ook sproeten. Maar dit laat wel een beetje zien dat het nu beter gaat. Voornamelijk door de reiniging en extra vitamine D die ik tekort had door de winter.

♦ Proefmonster Enchanted Eye Cream
Door dit proefmonster ben ik helaas niet overgehaald. Het is goed dat ik het heb geprobeerd voordat ik het aanschafte, want het is niet voedend genoeg naar mijn idee. Mijn huid slurpt de crème op en heeft daarna eigenlijk alweer snel wat nodig. Door een beetje extra Imperialis rondom mijn ogen te smeren, wordt de huid daar wel voldoende gevoed, dus dat is voor mij voldoende. Ik vind twee crèmes voor mijn gezicht eerlijk gezegd ook iets teveel gedoe, al zal het voor sommige mensen heel fijn werken.

mask lush

♦ Proefmonster Mask of Magnaminty
Dit masker heb ik nu twee keer geprobeerd en reinigt mijn huid goed. Ik vind de geur niet zo heel lekker, maar het effect is wel heel goed. Dit masker droogt mijn huid niet uit, zoals veel andere maskers doen die ik in het verleden heb gebruikt. Ik denk dat ik dit masker ga kiezen als ik vijf lege potjes in ga leveren bij Lush binnenkort.

Lush is iets duurder dan een simpel merk van je drogist, maar voor mij heeft het soms fijne voordelen. Ik vind het prettig om iets natuurlijks op mijn gezicht te gebruiken. Daarnaast is Lush niet op dieren getest, vegetarisch (en vaak veganistisch) en doen ze ook leuke dingen voor goede doelen. Alle reden om jezelf er dus eens te laten verwennen. Mocht je niet zoveel geld hebben dan is het natuurlijk ook leuk om dingen cadeau te vragen of met een gepast budget om advies te vragen.

Als jullie het leuk vinden kan ik jullie ook een keer vertellen wat mijn favoriete Lush producten zijn, meer delen over mijn gezichtsverzorging en stel ook gerust andere vragen!

Gebruik jij wel eens producten van Lush?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Quirine - Zaterdag 9 mei 2015 10:57
Ik heb zelf ook een hele onrustige en vaak rode en droge huid! Ik smeerde vaak de dagcreme van Nivea en toch droogde het m'n huid alleen maar uit. Toen ik jou eerste stukje las over Lush - geloof in een plog - raakte ik geïnteresseerd en ben ook langs gegaan bij een winkel van Lush om passend advies te vragen. Uiteindelijk ben ik met testers naar huis gegaan - de imperialis, en de angels on bare skin onder andere - en ik moet zeggen dat ik na twee dagen proberen al zoveel verschil merkte!

Het verschil werd me helemaal duidelijk nadat m'n testers op waren en ik weer over moest op m'n eigen dagcreme en reinigingsspullen. Binnen de kortste keren was mijn huid weer rood, droog en onrustig.
Daarom heb ik ook besloten om toch iets meer te betalen voor fijne producten die wel werken voor mijn huid dus ga ik langzaam veranderen naar de producten van Lush!

Ik vind jou blogs over gezichtsreiniging altijd erg tof, dus graag meer! :')

Liefs
Maanmeisje - Zaterdag 9 mei 2015 12:32
Ja, ik gebruik vaak producten van de Lush en ik heb al veel lege potjes ingeleverd. Het ene product vind ik fijner/helpender dan het ander. Nu gebruik ik Aqua Marina. Een heel fijne reiniger, vind ik.
cees - Zaterdag 9 mei 2015 15:01
Ik heb vreemd genoeg nooit puistjes gehad. Een enkele keer eentje, maar dat is op een hand te tellen. Misschien dat het ooit nog gaat komen, maar ik ben inmiddels al 26 jaar. Ben er wel blij mee! Scheelt een hoop gedoe en onzekerheid.
RosieV - Zaterdag 9 mei 2015 15:04
Ik gebruik producten van hannah erg prijzig maar sindsdien glimt het niet zo meer.
Eerst had ik echt een vreselijke oliewaas over mijn hele voorhoofd. Ik kan sindskort ook weer foundation gebruiken wel gebruik ik alleen die van estee lauder double wear daar zitten niet veel schadelijke ingrediënten in. En geen oliën.
kelly - Zaterdag 9 mei 2015 20:00
Ik kan er ook doms ineens extreem last van hebben..grote pijnlijke ontstekingen ...kan daar zo van balen..en litekens daarna ...al een twee jaar gebruik ik nu Hannah creme van de schoonheidsspecialiste en werkt super goed...prijzig..maar heb dat er wel voor over.