Irritaties in de badkamer

 

De één gaat elke dag uitgebreid in bad en de ander doucht een paar keer per week even snel. Of je er nu lang of kort over doet, waarschijnlijk ben je elke dag wel even in de badkamer te vinden. Het blijkt dat mensen over het algemeen veel dezelfde irritaties in de badkamer ervaren. Wij hebben er tien voor je op een rijtje gezet. Ik ben benieuwd welke jij herkent, laat het gerust even weten in de reacties.


Bron

♥ In- en uit de douche stappen
Het moment dat je je toch echt uit zal moeten kleden en onder de douche moet stappen. Zo koud! Vervolgens ben je lekker aan het douchen en is het inmiddels heerlijk warm en dan komt het moment dat je er weer onderuit moet. Opnieuw: koud!

♥ Handdoek vergeten
Dit gebeurt iedereen denk ik weleens: je handdoek vergeten. Niet onoverkomelijk maar wel vervelend. Zeker als je lekker warm gedoucht hebt en je moet helemaal nat en in je blootje naar de kast rennen om alsnog een handdoek te pakken.

♥ Scheren onder de douche
Ik vraag me af of anderen dit herkennen, maar als ik mijn benen scheer, dan krijg ik het altijd voor elkaar om wondjes te creëren en met al dat water zorgt dit dan voor een enorm bloedbad, waardoor het lijkt alsof ik in een soort horrorfilm terecht ben gekomen. 

♥ De douchekop
Ik houd heel erg van een harde straal. Zo'n grote douchekop waarbij het voelt alsof er een soort waterval op je neerstort vind ik echt heerlijk, zeker met het wassen van je haar, dat gaat dan een stuk sneller. Wat valt het dan tegen als je bij iemand anders logeert of op vakantie bent en je dan onder een andere douche staat waar ze dat overduidelijk niet hebben. Dan is het meer alsof je een kind op je nek hebt zitten die net in z'n broek heeft geplast. Blegh.

showerhead
Bron

♥ Uitglijden
Dit is niet per se een irritatie maar ik denk dat veel mensen het wel herkennen: het moment dat je bijna uitglijdt tijdens het douchen of als je het bad in- of uitstapt. Altijd als mij dit gebeurt krijg ik een soort mini-hartaanvalletje en voel ik me daarna direct opgelucht dat ik me direct nog ergens vast heb kunnen grijpen. Ik ben altijd nog eens bang dat ik daadwerkelijk val en iets breek. Oh, wat me nu te binnen schiet: toen ik klein was zat ik een keer in bad en toen vielen ineens heel veel tegels van de muur. Dat was ook best vreemd en die badkamer was toen ook wel toe aan vervanging. Anyway, terug naar de irritaties.

♥ Handdoek laten vallen
Net als je je gaat afdrogen laat je je handdoek vallen terwijl er nog een klein laagje water in het bad staat of de vloer van de douche nog helemaal nat is. Die handdoek kun je dus niet meer gebruiken, jammer!

♥ Koud water
Niks zo vreselijk als je lekker staat te douchen en het water ineens koud wordt. Nu ik alleen woon heb ik hier niet zoveel last meer van, maar toen ik nog in een studentenhuis woonde gebeurde dit vaak. Een huisgenoot kon dan ineens gaan afwassen en dus de warme kraan gebruiken zonder daar verder bij na te denken. Heel hard op de muur slaan kon dan weleens helpen en anders moest je maar hopen dat hij weinig afwas had ;).

♥ Het doucheputje
Viezigheid in het doucheputje, en dan vooral viezigheid van iemand anders, brrrr. Ook hiermee heb ik veel ervaring van toen ik op kamers woonde. Je eigen haren uit een doucheputje halen is niet zo'n probleem, maar als ze van een ander zijn dan wordt het ineens een stuk viezer. Ook was het putje eens in de zoveel tijd verstopt waardoor het water nauwelijks meer wegliep en je bijna kon zwemmen in de douche. Leuk, als er tenminste niet allerlei haren tussen dreven.

Plakkend douchegordijn
De mensen die gezegend zijn met een bad of een douche met scherm kennen dit niet, maar een plakkend douchegordijn is ook niet bepaald prettig. Tijdens het douchen wordt alles warm en nat en op de een of andere manier gaat dat douchegordijn dan tegen je aan plakken. Dat voelt heel vies en onprettig en is ook irritant omdat je het telkens weer terug moet duwen.

Douchen in de zomer
Hier hebben we op dit moment niet mee te maken, maar douchen in de zomer kan ook nogal wat problemen opleveren. Als je heel erg zweet, kun je weleens denken dat je een frisse douche gaat nemen, maar eenmaal onder de douche zet je de kraan vaak toch lekker warm. Alles in de badkamer beslaat dan en wordt plakkerig en zodra je dan onder de douche vandaan komt, begin je eigenlijk direct weer te zweten. Het gevolg is, dat als je je eenmaal weer hebt aangekleed en klaar bent met douchen, je weer net zo erg zweet als voordat je ging douchen en je dus eigenlijk weer opnieuw kunt beginnen.  

Welke irritaties in de badkamer heb jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

jo3101 - Maandag 12 januari 2015 10:10
In deze blog gaat het voornamelijk over de douch maar wat dacht je van de wasbak als je bijvoorbeeld op vakantie bent en er liggen allemaal haren en tandpasta in en naast de wasbak.
Merizz - Maandag 12 januari 2015 10:21
Wanneer je de badkamer in wil gaan, deze net op slot wordt gedraait door een van je familieleden.. balen..
Grappige blog! Heel herkenbare dingen.
Anoniem - Maandag 12 januari 2015 10:57
Vooral dat koude water door een medebewoner :-)
Miku - Maandag 12 januari 2015 11:17
Oooohhh vind doucheputjes altijd zo erg! Nu wil mijn lieve vriend (die ik dan o zo dankbaar ben!) het putje eens in de zoveel dagen wel even legen, maar toen ik nog alleen woonde, raakte het putje regelmatig verstopt en kon ik deze ook niet makkelijk openen, omdat hij zat vast geschroefd in de vloer... Ik loste dat op door regelmatig een fles ontstopper er in te gooien en later regelmatig het ontstoppingsbedrijf te bellen... :s
saartje - Maandag 12 januari 2015 12:08
Onze badkamer heeft een kacheltje aan de muur dat warme lucht blaast, als ik onder de douche uit kom zet ik die aan tijdens het afdrogen. Echt de beste uitinding ooit!
;D - Maandag 12 januari 2015 12:33
Als je in een huis woont met 6 huisgenoten die je nauwelijks kent en je vergeet je handdoek, betekend dat gewoon je kleren aantrekken en zeiknat naar je kamer wandelen...
anoniem - Maandag 12 januari 2015 13:57
ik vind vooral het moment voor en na de douche vervelend, die kou. Daardoor is de stap erg groot om er onder te gaan en eruit te komen.. Die douchegordijn had ik altijd bij mijn moeder, ik leek wel een soort magneet, dat ding achtervolgde me overal in de douche haha. Ohja vandaag gleed ik bijna uit in de douche, ik schrok me dood.. En die douchekop bij mijn vriendje moet je zelf beethouden omdat hij niet goed blijft hangen, ook niet zo fijn dus.
Iris - Maandag 12 januari 2015 14:39
Eigenlijk alleen het uit de douche stappen en af en toe 't plakkende douchegordijn.
Simba - Maandag 12 januari 2015 15:31
Het plakkende douchegordijn. Én de ontdekking dat je shampoo op is en je dus onder de douche vandaan moet om een andere fles shampoo te zoeken.
helena - Maandag 12 januari 2015 15:44
ik herken alles eigenlijk:( alleen van dat douchegordijn niet. niet echt een irritatie maar wel vervelend: wij hebben een grote spiegel in de badkamer en als ik douche dan zie ik mezelf compleet:(
Anoniem - Maandag 12 januari 2015 16:21
De laatste twintig seconden super koud douchen Dan wil je wel uit de douche en is ook nog goed voor de doorbloeding
Justmarr - Maandag 12 januari 2015 17:16
Ik heb op dit moment 12 minuten warm water per dag... Best lastig voor iemand met dik haar en die bijna dagelijks sport en last heeft van smetvrees... Gelukkig wonen mijn ouders om de hoek... :-))
En idd, dat plakkerige, koude douchegordijn!
Ik heb er nog 1.. Mijn douchedeur sluit niet goed en ik heb een kat die gek is van water, dus vaak na het douchen, als ik niet goed heb opgelet, nog even de kat föhnen terwijl ik daar totaal geen tijd voor heb smorgens.. En dweilen.. :-S

MeAgain - Maandag 12 januari 2015 18:29
Haha heeeel herkenbaar!! Ik vind altijd de kou zo vreselijk! Sta ook altijd 20 minuten onder de douche en kom er pas uit als ik zo rood ben als een tomaatje door het warme water haha.
Safia - Maandag 12 januari 2015 22:26
Een paar jaar geleden toen ik 10 was ong ging ik naar de douhe toe en spoot ik overal zeep op de vloer en dan spoot ik er water op en dan gleed ik over de vloer. Best dom, want ik kon wel wat breken. Maar het was heel leuk eigenlijk, net als schaatsen en ik was een keer klaar met baden en er lag wat water op de vloer en toen viel ik, was erg pijnlijk en ik had barstende koppijn, geluk voor mij dat ik niet met me hoofd op de bad viel ik zat er maar een paar cm naast... oh ja, het is ook irritant dat als je in bad bent en dan plots de stopper of hoe het ook heet plots losgaat en dan het water verdwijnt, of dat als je te lang doucht of baad je huid verrimpelt raakt. Heel lang nat haar hebben of mensen kloppen dat ze hun tanden willen poetsen is ook irritant.
Star* - Maandag 12 januari 2015 22:35
als ik iets ben vergeten, of dat ik niks heb om mijn voet op te zetten als ik mijn benen wil scheren^^
Jansje - Dinsdag 13 januari 2015 18:17
Inderdaad die kou voordat je onder de douche stapt en als je er weer uitkomt...
Twee keer per week vind ik dus wel genoeg;-)
Anna - Dinsdag 13 januari 2015 23:13
Aan het eind van je douche weten dat je de kou in moet. Gruwel. Als ik later groot ben en een eigen badkamer kan samenstellen komt er sowieso een verwarming in.
Yara - Dinsdag 20 januari 2015 15:46
Doucheputje schoonmaken.
Bah. :O
Els - Maandag 13 juni 2016 13:22
Ik las online, dat een plakkend douchegordijn te verhelpen is door een grote frisdrank fles te vullen met water en deze op de grond voor het gordijn te zetten. Grandioos. Het helpt echt. Ik heb 3 flessen staan.