Irritaties bij make-up

 

Veel vrouwen houden ervan om zich mooi op te maken. Sommige meiden en vrouwen doen dit iedere dag, anderen alleen bij speciale gelegenheden en er zijn ook vrouwen die helemaal geen make-gebruiken. In alle gevallen is dat natuurlijk prima, het gaat er immers om dat je doet waar je je prettig bij voelt. Jezelf opmaken is erg leuk, maar er komen ook weleens de nodige frustraties bij kijken. Omdat veel vrouwen dit waarschijnlijk wel herkennen het eigenlijk ook wel grappig is, vandaag veelvoorkomende irritaties bij make-up.

♥ Eyeliner
Het is een hele kunst om twee mooie lijntjes boven je wimpers te krijgen. Ik heb al duizenden tutorials gekeken en onwijs veel eyeliners geprobeerd, maar ik krijg nooit twee mooie gelijke streepjes en maak de lijnen daardoor steeds dikker waardoor ik er uiteindelijk uit zie als een mislukte Amy Winehouse. Daarbij moet je hier ook geduld voor hebben en dat heb ik niet.

♥ Nagellak
Als je je nagels lakt, moet je natuurlijk altijd even wachten tot het droog is. Ik blijf meestal wel een tijdje zitten en pak spullen heel voorzichtig vast. Na een uurtje denk ik dan dat het echt wel droog moet zijn, aan de oppervlakte ziet de nagellak er dan ook heel mooi en droog uit. Schijn bedriegt helaas, want zodra je je beweegt en ergens tegenaan stoot, beschadigt de nagellak direct. Ook moet je om de een of andere reden altijd naar de wc als de nagellak er net op zit.

♥ Wimperkruller
Voordat je mascara op doet, kun je met een wimperkruller je wimpers alvast wat krullen. Op die manier komen je wimpers vaak wat mooier uit. Vroeger durfde ik dit nooit zo goed, maar inmiddels doe ik dit altijd en ik merk toch wel verschil. Die wimperkruller kun je alleen beter niet gebruiken als je bijvoorbeeld haast hebt, want als je er te wild mee doet, kun je 'm net iets te ver ‘'zetten'' en in plaats dat je dan je wimpers krult, neem je dan ook een stuk van je ooglid mee. Dit is zó pijnlijk!

lips
Bron

♥ Wenkbrauwen epileren
Veel vrouwen epileren hun wenkbrauwen en als je dit eenmaal doet, is het iets wat je regelmatig bij moet houden. Ik doe dit meestal eens in de paar dagen bij goed daglicht met een spiegeltje en als ik tussendoor in de badkamer een haartje zie die er niet ‘'hoort'', dan haal ik die ook even snel weg. Het kan weleens gebeuren dat je dan net een haartje teveel weghaalt waardoor er een vreemd gat ontstaat. Je wenkbrauwen bepalen voor een groot deel je gezicht dus dit kan best wel vervelend zijn. Je kunt er dan voor kiezen om hetzelfde aan de andere kant te doen, het maar zo te laten of het mooi bij te tekenen. Als het bij mij gebeurt laat ik het maar zo en teken ik het lichtjes bij, in de hoop dat het niet teveel opvalt. Wat je in ieder geval niet moet doen is nog meer haren weghalen om zo te proberen de vorm van die wenkbrauw te corrigeren, want dan houd je al snel geen wenkbrauw meer over.

♥ Slecht licht
Als je je thuis opmaakt, bijvoorbeeld in de badkamer, dan kun je in jouw beleving door gaan voor een model, maar zodra je een stap buiten de deur zet, blijk je er ineens uit te zien als een clown. Kunstmatig licht kan er soms voor zorgen dat je helemaal de mist in gaat met je make-up waardoor je denkt dat je er geweldig uit ziet terwijl je in werkelijkheid compleet voor schut loopt.

♥ Haren in je lipgloss
Met lipgloss kun je je lippen eenvoudig wat meer glans en veelal ook een mooi kleurtje geven. Het maakt je lippen echter ook plakkerig waardoor er binnen no time haren aan blijven plakken, ontzettend irritant.

♥ Mascara
Als je de wimperkruller overleefd hebt, kun je je wimpers mooier maken met mascara. Dit is geweldig spul, maar het mooi op je wimpers krijgen gaat niet altijd zonder problemen. De meeste vrouwen trekken sowieso een hele gekke bek en als je dan eenmaal bezig bent, krijg je het vaak ook nog voor elkaar om ineens heel raar met je ogen te knipperen of te niezen waardoor er overal mascara zit.

Welke irritaties herken jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dean - Donderdag 27 augustus 2015 10:12
Zo herken baar!

Ik hou het vaak bij eyeliner inder mijn ogen, klein beetje mascara en klein beetje fund.
() - Donderdag 27 augustus 2015 11:06
Haha, geniale plaatjes. Dit is echt story of my life.

Vooral die eyeliner. Pff.

En nagellak. Dan denk ik, nou nu is het vást droog. Dus dan ga ik dat checken (met mijn domme hoofd) en dan zit er op 1 nagel een vingerafdruk.
Maanmeisje - Donderdag 27 augustus 2015 11:33
Die van de nagellak, slecht licht en mascara herken ik.
Iris - Donderdag 27 augustus 2015 12:06
Alleen die van de nagellak want gebruik geen make up. Wenkbrauwen epileren hoef ik nauwelijks. Waar ik het vroeg regelmatig moest weghalen, zijn de haartjes daar verdwenen en hoef ik ze daarom nauwelijks bij te werken.
Liz27 - Donderdag 27 augustus 2015 12:41
Haha leuk geschreven! Heel herkenbaar, vooral die van de eyeliner. En ook irritant dat je make up er bij elk licht weer verschillend uitziet..
miss.atelophobia - Donderdag 27 augustus 2015 14:10
Story of my life.
Of dat je je wenkbrauwen te enthousiat epileerd en het gaat bloeden.
Annelies - Maandag 7 november 2016 18:30
Zo iri