H&M Conscious Beauty Collectie

 

H&M heeft sinds een aantal jaren een Conscious kledingcollectie die zicht meer en meer uitbreidt. Een collectie die niet gemaakt is onder slechte werkomstandigheden en gemaakt is van biologisch katoen of milieuvriendelijkere materialen. Een goed begin, vind ik! H&M voegt hier nu de Conscious Beauty Collectie aan toe, met basic producten voor lichaam en haar die officieel het EcoCert keurmerk dragen. De producten bestaan voor 95 procent uit natuurlijke ingrediënten en minimaal 10 procent van die ingrediënten zijn biologisch verkregen. Ook zijn de producten natuurlijk niet getest op dieren.

H&M Consious

De collectie bestaat uit 30 body- en haircare producten en ziet er basic, maar lief uit. Pastelkleuren en eenvoudige zwart-bruine en metalen potjes vormen de uitstraling van deze collectie. Precies wat je eigenlijk ook wel verwacht van een bio-collectie. Er is aluminium-vrije deodorant, parfum, maar de collectie bevat ook shampoo, conditioner en zelfs een droogshampoo! 

Eerst dacht ik dat de verpakkingen van plastic waren, maar dat lijkt mee te vallen, want alles is gemaakt van gerecycled en recyclebaar plastic. Ook goed over nagedacht, H&M! Ik ben zelf ook erg benieuwd of ze nu ook gaan komen met make-up, wat natuurlijk wel heel leuk zou zijn. En zouden ze deze collectie uitbreiden en uiteindelijke vervangen voor de normale collectie, dan ben ik helemaal tevreden! De producten zijn trouwens ook heel leuk om cadeau te geven, vind ik!

Lipbalsems in drie 'smaken'
iconcious

H&M Consious

Handcrème

H&M Consious

H&M Consious

Douchegel

H&M Consious

Shampoo

H&M Consious

Conditioner

H&M Consious

Handzeep

liefs

Pafrum in twee geuren

H&M Consious

H&M Consious

Bodycréme in twee geuren

H&M Consious

H&M Consious

Haarproduct

H&M Consious

Twee gezichtsmaskers

 

Lichaamsolie

H&M Consious

H&M Consious

Droogshampoo

H&M Consious

Wat vind jij van deze collectie?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ronja - Dinsdag 1 maart 2016 10:13
10 % biologisch is helemaal niet veel.
Ik denk dat ik toch ga voor een nog bewustere lijn.
Deborahhhxx - Dinsdag 1 maart 2016 13:39
Hoe Conscious is het werkelijk?
Ze kunnen wel zeggen dat het niet onder slechte werkomstandigheden is gemaakt. Maar hoe ga je dat na? Wie zegt dat het in de praktijk niet anders is.
Wat het wel is.
Aangezien er ook een docu over is geweest..
Ik geloof er niet zo in, in het eerlijk gemaakt.