Een zomergloed zonder zon

 

In de zomer vinden veel mensen het wel fijn om een mooi bruin kleurtje te krijgen maar helaas gaat dit niet bij iedereen zo snel. Ook als je nog niet veel in de zon hebt gelegen of als je niet zo snel bruin wordt, kun je dat zomerkleurtje faken. Hieronder een aantal tips die je er misschien bij kunt gebruiken. Ik moet zeggen dat sommige van deze onderstaande dingen ook weleens doe in de zomer om net even wat bruiner te lijken.

♥ Bodylotion
Maak je huid klaar voor de zomer door het dagelijks goed in te smeren met bodylotion. De zon kan je huid nogal uitdrogen en een mooi ingesmeerde huid ziet er toch al snel beter uit dan een huid met droge plekken. Ik vergeet het ook nog weleens hoor, en als ik dan naar beneden kijk als ik een jurkje aan heb met blote benen, zie ik benen met droge plekken. Charming. Je huid is veel intenser van kleur als je het insmeert en dan lijk je ook bruiner.

meisje
Bron

♥ Scrubben
Door regelmatig, ongeveer één keer per week, je huid te scrubben, worden de dode huidcellen verwijderd en zal je huid meer stralen en de kleur en intensiteit is mooier. Ook helpt het het natuurlijke bruiningsproces.

♥ Self Tanning
Je kunt natuurlijk ook self tan producten gebruiken. Dit is een soort bodylotion of spray waarin een middeltje zit waar je bruin van wordt. Ik heb dit weleens gebruikt maar vind het toch altijd een beetje spannend omdat ik bang ben dat ik het niet goed uitsmeer en daardoor vlekken krijg of omdat ik dan denk ik dat ik er oranje van word. Wanneer je dit wil gebruiken raad ik je aan om wat reviews te lezen over internet voordat je een product kiest. Verder is het belangrijk om het eerst op een stukje huid uit te proberen, bijvoorbeeld aan de binnenkant van je elleboog. Smeer het vervolgens goed en gelijkmatig uit. Ik heb het ook weleens gemengd met normale dagcreme. Dan wordt het iets minder intensief en gaat er minder snel iets fout.

♥ Beach hair
Beach hair is iets wat vrouwen vaak associeren met bruin worden en zomer. Het is eigenlijk een soort kapsel wat je krijgt als je een dag op het strand hebt gelegen en hebt gezwommen in de zee. Het zit dan rommeliger en heeft vaak ook meer volume. Het haar is dan vaak ook wat droger en meestal zit er ook slag in. Door de zon wordt mijn haar vaak wat lichter waardoor mijn ogen ook blauwer lijken. Hierdoor lijkt mijn huid vaak ook direct wat bruiner. Ga je niet naar het strand maar wil je die beach look zelf creëren? Doe dan wat water met zeezout in een plantenspuit en spray dit in je haar. Laat het in de buitenlucht, dus zonder föhn opdrogen voor hetzelfde effect. Je kunt er eventueel wat mousse in doen om het wat voller te maken en te verstevigen. Als je langer haar hebt, kun je je haar ook vlechten of in knotjes op je hoofd vastmaken waardoor je wat meer krul krijgt in je haar.

♥ High lights
Je lijkt ook sneller bruin als je haar wat lichter is. Zeker als je het lichter verft dan dat je normaal gesproken hebt. Mijn haar wordt van zichzelf al lichter wanneer het zonnetje er op schijnt en wel meer mensen hebben dit hoor ik vaak. Je kunt dit proces wat versnellen als je je haar gaat wassen met shampoo voor blond haar. Bij mij werkt het in ieder geval goed, ook als ik juist wat bruiner haar wil... dan was ik het met shampoo voor bruin haar. Ik gebruik zelf die shampoo's van Action maar ze zijn verkrijgbaar van verschillende merken. Je haar direct blond verven is ook zo wat als je bruin haar hebt en misschien is dat net even een te grote stap. In dat geval kun je ook kiezen voor high lights. Dit geeft ook echt een zomerse look en je behoudt verder wel gewoon je eigen haarkleur.

♥ Bronze poeder
Het gebruiken van bronzer is denk ik wel de makkelijkste manier om een bruiner kleurtje te krijgen. Daarnaast geeft het ook wel een gezonde en frisse uitstraling. Wel is het belangrijk om dit goed aan te brengen en een goede kleur te kiezen. Kies een kleur die net is donkerder is dan je eigen huidskleur en breng het alleen aan op je wangen en een beetje op de zijkant van je gezicht. Als je het lastig vindt op de juiste kleur te kiezen, kun je altijd even om advies vragen in de winkel.

beach look
Bron

♥ Highlighter
Op je jukbeenderen en in je ooghoeken kun je wat highlighter aanbrengen voor een extra mooie summerglow. Let er wel op dat je niet teveel aanbrengt, dan bereik je niet het subtiele effect.

♥ Felle nagellak
Felle kleurtjes nagellak zoals knal roze, oranje of turquoise doet het ook goed voor een summer look. Ik ben sowieso een voorstander van leuke nagellakkleurtjes en in de zomer al helemaal! Dus.... lak de nagels van je handen en voeten in een leuke kleur (bij de Hema hebben ze een enorm assortiment met de leukste kleuren). Het ziet er vaak ook verzorgder uit en je lijkt er wat bruiner door. Jezelf daarvoor een uitgebreide handen en voetenbehandeling geven is dan ook direct mooi meegenomen.

♥ Kleding
Ook door het dragen van bepaalde kleuren kun je bruiner lijken. Sowieso staan meer kleuren mooier als je een wat gebruindere huid hebt maar kleuren kunnen je ook bruiner laten lijken. Felle kleuren zoals paars, oranje, fuchia en koraalrood zijn hier heel goed voor en het staat ook nog eens zomers. Zacht groen, lichtblauw en turquoise hebben eigenlijk hetzelfde effect. Wit en zwart geven vaak een te groot contrast en dit kun je dan beter dragen als je al wat bruiner bent geworden.

Dit zijn mijn tips als je graag een wat zomerser tintje wilt. Natuurlijk hoeft dit helemaal niet en ben je niet minder mooi als je gewoon je eigen huiskleur hebt... maar soms kun je je net wat zekerder voelen als je ook wat bruiner kan lijken zonder dat je de hele dag in de zon zit.

Wat is jouw tip om een summerglow te krijgen zonder zon?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Iris - Maandag 27 juli 2015 10:36
Helaas helpt niks bij mij, wordt gewoon niet snel bruin. En ik houd niet van 'bruin' uit een potje.
soof - Maandag 27 juli 2015 13:23
Ik doe altijd een klein beetje foundation door mijn bodylotion. Zorgt voor een mooie natuurlijke teint. Niet te veel doen want dan krijg je strepen en vlekken. Ook zorgen dat je het goed uitsmeert zodat het niet af geeft.
123 - Maandag 27 juli 2015 14:18
de nagellak van de hema is helemaal niet zo goed
S. - Maandag 27 juli 2015 20:13
Ik hoef helemaal niet per se bruin te worden (ga de zon zelfs liever uit de weg), maar zelfs met gewoon buiten zijn (naar werk, boodschappen doen, stukje wandelen) ben ik al behoorlijk bruin geworden. Ik snap ook niet dat mensen daar wel om geven, zo'n bruin kleurtje, maar ja. :P
Anne-Maria - Maandag 27 juli 2015 23:52
De beachlook-tip met zeezout klinkt wel leuk. De kapper heeft mij 's brachspray willen verkopen, kost me nogwat meer. Ik vraag me alleen wel af of zeezout icm föhn wel zo goed is voor je haar...