Een egale en gezonde huid

 

Iedereen heeft een andere huid, dat is nu eenmaal zo. `sommige mensen hebben een bruine huid, andere een wat wittere, rode of roze huid. De een heeft sproeten, rimpeltjes, donkere kringen onder de ogen of wat puistjes. Dat soort dingen zijn eigenlijk heel normaal in een gezicht en maken het ook een bijzonder gezicht om naar te kijken. Toch kun je last hebben van veel oneffenheden in je gewicht, met name van puistjes of donkere kringen.

Toen ik een tijdje door stress heel veel puistjes had en wallen, vond ik dat niet fijn. Ik accepteerde het wel en hoopte dat het gewoon vanzelf weer weg zou gaan, maar dat duurde best lang. Inmiddels heb ik nog steeds vaak donkere kringen en natuurlijk heb ik soms een puistje of meerdere. Dat is helaas zo en dat is ook heel normaal. Toen mijn huid echter heel erg veel oneffenheden had, vond ik dat dit de aandacht voor de mooie delen, zoals mijn ogen, wegtrok. Ik probeerde het een beetje te camoufleren, maar dat pakte niet altijd even goed uit.

citrus
Bron

Je kunt wallen onder je ogen natuurlijk wel een beetje camoufleren met een dun laagje foundation. Dit verspreid je dan met een kloppende beweging rondom je oog, zodat het niet opvalt dat dit alleen onder je oog is aangebracht. Ik vind de foundation van Clinique hier heel erg fijn voor. Toch is camoufleren niet altijd de oplossing om oneffenheden te verminderen, vaak komen de problemen daardoor juist terug, zoals bij puistjes, of valt het juist meer op. In dit blog geef ik een aantal tips om je huid egaal te maken, zonder dat je de huid dichtsmeert met foundation.

♥ Drankjes voor je huid
Als je iedere avond een kop detox thee drinkt, kan dit je huid helpen te zuiveren. Ook brandnetelthee heeft die werking. Mijn vriendinnetje, die vroeger veel last had van acne deed dit en merkte een beetje verschil. Ik zelf drink vaak in de avond een drankje dat geïnspireerd is op een drankje van Rens Kroes voor een gladde huid. Ik drink een kopje kamillethee met honing, een beetje gemberpoeder en een halve uitgeperste citroen. Als ik dit meerdere keren per week drink in de avond, merk ik echt dat mijn huid schoner is, hoe gek het ook klinkt. Gember en citroen reinigen namelijk en werken als een soort afvalstoffenverwerking, zoals detox thee.

♥ Hapjes voor je huid
Het is goed om veel vitamine C te eten of te drinken, als je een gezonde huid wilt. Heb je een eetstoornis, dan ontbreekt het nog wel eens aan voldoende vitamines, mineralen en vetten in je voeding. Een goed eetpatroon is dus heel belangrijk, niet alleen voor je huid natuurlijk, maar voor je hele gezondheid. Als je goed eet, maar huidproblemen hebt, kan het helpen om wat extra te letten op vitamine C. Eet of drink het sap van citroen, sinaasappel, gember, grapefruit, abrikozen en wortel. Deze fruitsoorten verbeteren de tint van de huid en zorgen voor veel vitamines die de huid gezond houden. Vooral oranje en rode groenten en fruit zorgen voor een frisse huidteint. Ook vette vis zoals zalm en voldoende granen en noten zijn belangrijk voor een stralende huid. 

clinique tea tree

♥ Verzorging voor je huid
Natuurlijk is het niet alleen goed om van binnenuit de huid te verzorgen, maar ook je huid van buitenaf te beschermen en te reinigen. In de stad hangen veel vervuilende gassen en gedurende een dag komt er vaak ook wat vuil op je gezicht. Het is belangrijk om je huid minimaal een en maximaal twee keer per dag te reinigen. Reinig een vette huid niet te vaak met facewash, maar gebruik daar een lotion op een watje voor. Een facewash kan het vet misschien wel tijdelijk verminderen, maar haalt ook de beschermlaag van je huid, waardoor je extra veel talgaanmaak krijgt en dus een vettere huid.

Reining je huid dus niet te vaak en ook niet te weinig. Water is bijna altijd goed en een scrub kun je maximaal eens per week toevoegen aan je gewone reinigingsgewoontes. Ik reinig mijn huid dagelijks met de Tea Tree Facewash van Kruidvat die goedkoop en fijn is. Je huid kan hier echter wel wat trekkerig van aanvoelen, dus gebruik hem niet te vaak en spoel ook soms gewoon je gezicht af met water.

Stomen kan je huid extra reinigen. Ik doe dit ook af en toe en merk dat mijn huid dan weer even aan een nieuwe start kan beginnen. Het voelt lekker glad en schoon. Doe dit tien minuten boven heet water met een zakje kamillethee. Dit kalmeert de huid en maakt hem zacht. Daarna is het belangrijk om je huid goed te verzorgen met dagcrème, nadat de huis is afgekoeld.

creme
Bron

♥ Minder make-up zorgt voor minder puistjes
Als je veel last hebt van oneffenheden, ben je misschien geneigd om veel make-up te gebruiken. Probeer dit echter niet te doen. Wallen onder je ogen kun je eventueel wat camoufleren, maar puistjes of verwijde poriën, kun je het beste lekker laten ‘ademen'. Gebruik daarop zo min mogelijk of het liefst geen foundation. Je kunt de aandacht van die puistjes wegtrekken door een dun lijntje eyeliner te zetten of een beetje natuurlijke oogschaduw te gebruiken. Zo leg je de aandacht op je ogen en vallen je puistjes al veel minder op.

Iedereen, ook mensen met een hele gladde huid, heeft wel eens een puistje of een plekje. Probeer te denken aan wat je uitstraalt, niet alleen maar aan hoe je eruit ziet. Zorg goed voor je lichaam en geest, dan zullen die puistjes niet alleen minder worden, maar zullen ze ook veel minder opvallen.

liefs

 

Gerelateerde blogposts