DIY Beautybehandeling

 

Het is belangrijk om regelmatig lief voor jezelf te zijn en dat kan op allerlei manieren. Ik doe dit soms door een uitgebreide gezichtsbehandeling te doen bij mezelf. Naar een salon gaan is namelijk erg duur. Ik vind het heerlijk om mijn gezicht grondig reinigen, te scrubben en te verzorgen. Ik besteed aandacht aan mijn lichaam op een positieve manier en voel me daarna helemaal schoon en fris. Wil je zelf ook eens een gezichtsbehandeling doen, dan heb ik een aantal handige tips voor je. 

gezichtsbehandeling

 Voorbereiding
Op deze foto zie je alles wat je kunt gebruiken bij een gezichtsbehandeling. Een grote kom heet water, bruistablet, kaarsjes, geurbrander, tijdschriften, handdoek, watjes en een heleboel beautyproducten. Zorg dat alles klaar ligt voor je gaat beginnen. Als je nog dingen moet pakken, terwijl je met je gezicht boven een kom warm water hangt of net je maskertje op hebt gesmeerd kun je natuurlijk niet goed ontspannen. 

gezichtsbehandeling

 Stap1: Stomen
Voor je hiermee begint is het belangrijk om je huid te reinigen met bijvoorbeeld facewash en make-up remover. Kook wat water en giet dit in een kom. Laat dit gerust vijf minuten afkoelen, zodat het geen 100 graden meer is. Je kunt hier wat geurende olie in druppelen of een bruistabletje gebruiken van Lush. Deze maakt je huid erg zacht en kost slechts 1 euro. 

gezichtsbehandeling

Als je met je hoofd boven de kom gaat hangen, is het belangrijk om er een handdoek overheen te gooien. Hier kun je dan onder gaan zitten en zo kun je goed stomen. Je kunt een wekkertje zetten op vijf minuten.

gezichtsbehandeling

 Stap 2: Bijwerken
Na vijf minuten stomen kun je puistjes die 'rijp' zijn uitknijpen of je wenkbrauwen epileren. Dit gaat veel gemakkelijker omdat je poriën open staan door de warmte van het stomen. Knijp geen puistjes uit met je nagels, maar gebruik watjes zodat je de huid niet beschadigt. Dep de plekjes die je hebt uitgeknepen daarna even af met wat tonic om het te ontsmetten. Gebruik een tonic met alcohol niet op je gehele gezicht, zoals deze van Clinique. Dat kan voor veel huidtypen wat te heftig zijn. Je kunt nu, als je dat wilt, opnieuw vijf minuten stomen. 

Het pincet dat ik gebruik is erg fijn en van Pylones, te koop bij o.a. de Bijenkorf. 

gezichtsbehandeling

 Stap 3: Scrubben
Voor een zachte en diep gereinigde huid, is het goed om regelmatig een scrub te gebruiken. Deze mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens deze gezichtsbehandeling. Gebruik scrub met een ronddraaiende beweging. Ontwijk wondjes of net uitgeknepen puistjes. Deze scrubs vind ik zelf heel fijn. Het zijn de Seaweed scrub van The Body Shop en mijn lievelingsscrub uit Engeland van St. Ives

gezichtsmasker

 Stap 4: Tijd voor een masker
Nu kun je lekker even de tijd nemen voor een masker. Je kunt eventueel ook vlak na het stomen een neusstrip gebruiken. Daarmee kun je heel goed je mee-eters weghalen. Heb je bij stap twee wat puistjes uitgeknepen, bedek deze dan niet met het masker. Laat het maskertje gerust een half uurtje intrekken en spoel het af met het afgekoelde water uit de kom. Tijdens het wachten kun je eventueel lekker een tijdschrift lezen, muziek luisteren en wat lekkers te eten en te drinken pakken. 

De maskertjes die je hier ziet zijn het VitamineE masker van The Body Shop (erg lekker voor een droge huid), het Lovely Muddy Mask van Wat Maakt Je Mooi, het Cupcake masker van Dr. van der Hoog, een maskertje van Action en een scrubmasker van Hema.

 Stap 5: Hydrateren
Het is belangrijk je huid na deze behandeling goed in te smeren. Zo voed je de huid, komt deze tot rust en voorkom je uitdrogen. Ik gebruik een crème van Vichy. Je kunt ook meteen je lippen insmeren met een lekkere lipbalsem en als je nog zin hebt, kun je natuurlijk ook nu nog even lekker je nagels gaan lakken of jezelf insmeren met bodybutter!

Geef jij jezelf wel eens een beautybehandeling?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Latifa - Maandag 6 januari 2014 10:39
Dit komt goed van pas! Handige blog.
Vlindertje - Maandag 6 januari 2014 11:48
ik heb pas het rechter maskertje op de onderste foto (van de Hema) gedaan, een aanrader! super zacht en ruikt lekker! ♥
x - Maandag 6 januari 2014 16:49
Al die maskers van de Hema zijn fijn! En ook niet onbelangrijk, niet duur. ;)
Flower - Dinsdag 7 januari 2014 11:18
Elke week heb ik zo'n heerlijk beautyavondje! echt ontspanning, kan ik echt van genieten!