Bezoekje aan de beautysalon

 

Onlangs heb ik een bezoekje gebracht aan een beautysalon. Ik had een cadeaubon gekregen voor mijn verjaardag en wilde deze eens goed besteden. Ik had een afspraak gemaakt voor een gezichtsbehandeling, om me eens lekker te laten verwennen. Ik deed dit op een donderdagmiddag, zodat ik er tegen het weekend helemaal top uit zou zien. De behandeling was heerlijk. De crèmes en scrubs die gebruikt werden, roken heel natuurlijk en ook toen ik thuis was rook ik die ontspannende luchtjes nog steeds.

De mevrouw die de behandeling uitvoerde praatte niet teveel en niet te weinig en had hele zachte handen. Ik vond het leuk om te weten wat ze deed en wat het voor mijn huid deed en daarom legde ze steeds uit wat ze precies deed. Ik vond het stoomapparaat en het uitknijpen van puistjes niet zo'n feest, maar als ik nu naar mijn huid kijk, zie ik dat deze wel heel mooi glad en schoon is.

Als je een gezichtsbehandeling ondergaat moet je niet verwachten dat je met een egale, stralende huid weer de deur uit gaat! Integendeel. Je huid kan wat rood zijn en je huid heeft minimaal een dag nodig om daarvan te herstellen.

Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal in een beautysalon? In veel salons worden gezichtsbehandelingen gegeven. Een gezichtsbehandeling bestaat in ieder geval uit een reiniging, een masker, massage, scrub en verzorging. De reiniging kan bestaan uit een peeling of scrub, maar ook verwijderen van gerstekorreltjes, puistjes of ontharen kan hier bij horen, mits je dit aangeeft. Vaak worden mee-eters wel weggehaald. Dit kan even pijnlijk zijn, maar doordat het wordt gedaan, nadat de huid is verwarmd of gestoomd, worden de poriën goed schoon en gaat het heel snel.

De rest van de behandeling ruikt vaak heerlijk en voelt ontspannend aan. Soms krijg je tijdens het inwerken van het gezichtsmasker even een momentje voor jezelf, met een muziekje aan. Anderen salons masseren tijdens het intrekken van het masker je handen of voeten.

Vind je dingen eng of voelt iets niet fijn, geef dan vooral zelf aan wat jij prettig vindt. De schoonheidsspecialiste is daar alleen maar blij mee, want zij wil jou laten genieten en ontspannend. Dat kan niet als ze niet weet wat jij fijn vindt.

Als jij niet wilt dat iemand je armen of voeten masseert, vraag dan of ze iets anders kan doen in de tussentijd. Denk er aan dat het jouw behandeling is en ook jouw geld is. Doet iets pijn of lig je niet lekker, zeg dit dan gewoon. En prikt een masker, doet het zeer of brand het, geef dit dan meteen aan. Het kan zijn dat je huid overgevoelig is voor de producten die gebruikt worden. 

Verder worden er ook vaak massages, manicure en pedicures gegeven in beautysalons. Deze kunnen heel verschillend zijn. Massages zijn er in alle soorten en maten. Je kunt massages reserveren van 15 minuten tot anderhalf uur. Ze kunnen gegeven worden met Hot Stones, kruidenstempels of handen. Veel massages worden gegeven in combinatie met warmte en massageolie die heerlijk ruikt.

Vind je het niet prettig als iemand je aanraakt met zijn of haar handen, dan is een Hot Stone of kruidenstempel massage meer iets voor jou. Hier worden zo min mogelijk de blote handen gebruikt bij het masseren. Enne, denk er maar gewoon aan dat iedereen zich wel eens ongemakkelijk voelt als hij alleen een handdoekje om heeft, maar dat de masseuse duizenden half blote vrouwen ziet en ze gewoon haar werk doet.

Probeer niet heel krampachtig te ontspannen tijdens een massage of gezichtsbehandeling. Je kunt je beter proberen te richten op de geuren en warmte die je voelt. Het is zoals het is en hopelijk kun je er lekker van genieten.

Je huid voelt vaak dagen erna nog heerlijk zacht aan, ook wanneer je een massage hebt gehad. De oliën en crèmes trekken vaak heerlijk in je huid en voeden deze optimaal! Even lekker jezelf verwennen is zo nu en dan belangrijk. Je verdient het en het doet je lichaam goed.

Heb jij wel eens een beautybehandeling gehad?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

1 - Zondag 6 januari 2013 14:05
Nog nooit gehad
Vahva - Zondag 6 januari 2013 15:24
Ik heb een bon voor mijn verjaardag gekregen, dus ga binnenkort een afspraak maken! :) Vind het wel spannend, het is de eerste keer namelijk. Maar dankzij jou blog, Nouska, weet ik een beetje wat me te wachten staat, dankjewel!
alaya - Woensdag 17 april 2013 18:18
me weng brouwen