Beauty ontdekking: Volume poeder!

 

volume

Afgelopen weekend was ik bij een vriendinnetje om te eten. We besloten later op de avond toch nog te gaan stappen. Ik zei meteen ''Maar mijn haar zit plat!'' Op zich niet erg, maar bij het uit gaan vind ik het toch altijd wel lekker als m'n haar wat voller is. Ik kreeg meteen een klein groen busje in mijn handen geduwd; Taft Instant Volume Powder. En ik deed zowaar een beauty ontdekking! 

Taft Instant Volume Powder werkt beter dan alle Volume producten die ik tot u toe heb geprobeerd. Zo heb ik een tijdje Beach Look producten geprobeerd, om mijn haar lekker stug te maken, maar deze zijn uit het assortiment. Met Taft Instant Volume Powder voelt je haar lekker dik en een beetje vies aan. Het voelt alsof je het licht getoupeerd hebt, maar dan zonder klitten. 

 Hoe werkt het?

Als je met nat haar begint, föhn dit dan eerst droog en breng het eventueel in model met stijltang of je vingers. Doe dit met je hoofd naar bedenen, zodat je haar 'los komt' van je hoofdhuid. Als je erg fijn har hebt kun je voor het föhnen kun je eventueel al iets in je haar doen wat verstevingd zoals een heel klein beetje schuim of spray. Doe er niet te veel in, want het poeder dat je later gaat gebruiken, maakt je haar stug genoeg.

volume

Hoe gebruik je Instant Volume Powder van Taft?

volume

Als je het poeder voor de eerste keer probeert, strooi dan eerst een beetje op je handen en masseer dit in. Ga je er meteen goed voor, dan kun je het poeder bij de hoofdhuid aanbrengen. Til een pluk haar op en klop het poeder zachtjes uit de verpakking. Kneed je haar daarna flink op de hoofdhuid, zodat het product haar werk goed kan doen. Dit kneden kun je gedurende de dag steeds even opnieuw doen, zodat je haar weer lekker volume krijgt. 

volume

Het resultaat is haar dat voller aanvoelt en laagjes die beter op elkaar blijven ''leunen'' waardoor je meer volume in je kapsel krijgt. Natuurlijk kun je het volume net zo heftig maken als je zelf wilt. Eventueel verstevig je de coupe met wat haarlak. 

volume

Nadeel is wel dat je je haar de volgende dag wel moet wassen of in een staart moet dragen. Maar misschien was je zelf je haar sowieso al iedere dag. Ik gebruik het zelf niet iedere dag. Omdat het ook wel eens fijn is gewoon glad fris haar te voelen.  Maar voor wat extra volume is het een ideaal product!

Heb jij Instant Volume Powder van Taft al geprobeerd of heb je nog andere tips voor volume?

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lamp - Zondag 11 maart 2012 10:09
Ik heb wel een tip zonder dat je spul erin hoef te smeren: na het douchen en haren kammen moet je het een beetje omhoog duwen (dus niet plat op je hoofd laten zitten). Vooral de eerste dag volume gegarandeerd :)
Deb - Zondag 11 maart 2012 11:08
Babypoeder en adrelon droogshampoo hebben hetzelfde effect.
Wordt je haar echt vet van dit spul of alleen stug en droog?
En wat is de prijs?
~Anne. - Zondag 11 maart 2012 12:04
Dat doe ik ook altijd in mijn haar, maar dan de mannelijke versie want die werkt veel beter (aangezien je haar daar stuk van wordt zoals het hoort: De vrouwelijke versie moet het natuurlijk ook nog glanzen dus dat houdt veel minder goed.)
Angela - Zondag 11 maart 2012 14:56
Hej, Volume Powder van Taft, echt super spul!! Je haar wordt niet vet, alleen droog en stug, maar niet zichtbaar droog... :).

Ongeveer 6 euro.

Zou alleen niet elke dag je haar in poederen, want je krijgt het er lastig uit met wassen, maar voor een speciale gelegenheid is het top!
Susanne - Zondag 11 maart 2012 17:57
Haha, ik gebruik dat al halfjaartje, echt geweldig. Eindelijk niet meer touperen! :D
Evy - Dinsdag 13 maart 2012 11:12
Ik gebruik het ook en het is zeker aan te raden! Ik heb heel erg steil haar, maar met een klein beetje poeder ziet het er al veel mooier uit!
judy - Dinsdag 20 maart 2012 12:31
weet iemand wat voor kleur dit poeder is? Ik heb zelf donker haar en die droogshampoos zijn wit en als je dat dan uitkamt dan wordt je haar heel dof en lijkt het alsof je grijs bent :s
Dus is dit poeder ook wit, want dan heb ik er niets aan!! Of hebben ze ook een donkere variant?
Truus - Donderdag 29 maart 2012 13:12
Ik heb dit vanmorgen ook gekocht, het lijkt best aardig te werken! In ieder geval voor mensen met een niet-zo-hele-dikke-bos zoals ik wel heel prettig dat je nu wat meer het gevoel hebt dat er echt haar op je hoofd zit! Tot nu toe is het vooral stug en droog en dus wat voller (het glijdt niet zo makkelijk in elkaar over).
Het poeder is wit Judy, ik zag toevallig bij de etos vanmorgen wel dat er ook droogshampoo stond speciaal voor donker haar, van Lee Stafford (knalroze verpakkingen).
x1990x - Vrijdag 31 augustus 2012 02:03
Je bent echt een snoepje ;)
Ginny - Woensdag 31 oktober 2012 12:44
Waar kun je dit kopen?
Ginny - Woensdag 31 oktober 2012 12:44
waar kun je dit kopen?
Gerda - Zaterdag 21 maart 2015 19:24
het wit van het poeder zie je niet in donker haar, je wrijft het onzichtbaar in je handen....ik vind het na 1 keer gebruik al geweldig!!!
Anke - Dinsdag 2 februari 2016 09:00
Zou het effect met gewone babypoeder hetzelfde zijn als met volumepoeder ?
Silvia - Woensdag 18 juli 2018 22:28
Heb het vandaag ook gekocht ! Werkt echt top!!
De medewerkster zei wel dat talkpoeder t zelfde doet.
Dus dat ga ik morgen ook even proberen!