Arganolie: wondermiddel voor haar en huid?

 

Arganolie is een typisch Marokkaanse olie die gebruikt wordt in gerechten, maar op dit moment helemaal hip is om in beautyproducten te verwerken. Vooral in haarmaskers, haarshampoo of haarolie wordt dit veel verwerkt, maar Arganolie is ook erg goed voor je huid of droge plekjes. Het is een product dat al eeuwen lang gebruikt wordt en wordt verkregen uit de vruchten van de Arganboom. Het product is vrij schaars en daarom wordt het ook wel ‘Vloeibaar goud' genoemd.

argan olie

Voor de binnenkant van je lichaam heeft de olie ook veel voordelen. Arganolie is erg gezond in voeding. Bijvoorbeeld in een salade. Je mag de olie namelijk niet verwarmen. Arganolie is gezond vanwege de ontstekingsremmende werking en ook is het goed voor hart- en bloedvaten.

Ook voor de buitenkant van je lichaam is het een fijn product. Arganolie is goed voor huid, haar en nagelriemen. Ook voor de onzuivere huid, extreem droog haar of eczeem kan Arganolie wonderen doen. In steeds meer producten wordt deze olie verwerkt. Bijvoorbeeld in de Oil&Care lijn van Andrélon of in haarolie van Elvive.

arganolie andrelon  arganolie

Wij hebben her serum van de Oil&Care Collectie gebruikt en vonden deze echter niet zo goed bevallen.
Toch maar pure Arganolie gebruiken misschien?

Deze producten bevatten echter slechts een zeer laag percentage echte Arganolie. Wil je de herstellende eigenschap van Arganolie zo goed mogelijk ervaren, dan kun je het beste pure Arganolie kopen. Deze kun je vinden bij webshops zoals Arganwinkel.nl of een natuurwinkel in buurt. Laatst kocht ik een groot buisje Arganolie (niet 100% puur) bij Primark voor 3 euro. Dat is vrij goedkoop. Arganolie is door haar zeldzaamheid in de pure vorm bijvoorbeeld pas vanaf 17,50 per 50ml verkrijgbaar bij Arganolie. Daarvoor heb je dan ook wel een heel fijn product en je gebruikt heel weinig per keer.

arganwinkel

Hoe gebruik je Arganolie?
Pure Arganolie kun je gebruiken in je haarpunten als voedend masker om je haar weer gezond, glad en glanzend te maken. Je kunt dit het beste de avond van te voren op het haar aanbrengen. Breng het alleen aan op de haarpunten en niet op de hoofdhuid. Je haar ziet er een beetje vet uit nu, maar de volgende morgen is dit weg. Slaap bijvoorbeeld even met een vlecht en je hebt de volgende morgen weer lekker zacht haar. Doe je dit voor een langere periode, dan wordt je haar al snel weer steeds gezonder.

Op de huid kun je het aanbrengen als masker of serum. Het is een vrij vette olie die goed intrekt in de huid, maar wel een glans achter laat. Ik smeer een paar druppeltjes olie op mijn gezicht voor het slapen gaan of na het douchen en laat het de hele nacht intrekken. De volgende ochtend was ik mijn gezicht en voelt mijn huid nog steeds zacht aan.

olie

Arganolie werkt onder andere goed om:

  • Rimpels minder zichtbaar maken
  • Droge huid weer zacht te maken
  • Huidirritatie te verminderen
  • Eelt zachter te maken
  • Eczeem te verminderen
  • Nagelriemen verzachten
  • Nagels sterker maken
  • Lippen te verzachten
  • Droog haar zacht en glanzend te maken

 

Lijkt jou dit een fijn product?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Chantalltje - Dinsdag 16 april 2013 11:26
Ja die heb ik ook! Gaat je haar mooi van glimmen!! Maar niet te veel anders word je haar nog al vet...
MissD - Dinsdag 16 april 2013 12:30
Jaaa ik ben al een tijdje fan van pure arganolie. Heerlijk voor mijn droge en gevoelige huid!
angstig meisje. - Dinsdag 16 april 2013 12:33
HEBBEN HEBBEN HEBBEN.
die van de primark ga ik zoeken.
Chantal - Dinsdag 16 april 2013 14:41
Geef mij die kat maar :)
Peanutbutter - Dinsdag 16 april 2013 14:55
Ebay!!! Wil je echt goed spul voor je haar, neem je macadamia!
anoniemo - Dinsdag 16 april 2013 22:50
100% arganolie is troebel. Dus zodra het helder is, is het verdunt en vermengt met olijfolie.
Dit was laatst in het nieuws ;)

Verder heb ik bij toeval ook de spray voor mijn haar van Andrélon, maar mijn haar wordt er heel snel vet van.
Melanie - Vrijdag 19 april 2013 10:22
Dat is toch hetzelfde als wonderolie die gebruik ik namelijk zodat me wimpers
Langer worden