8 redenen om NIET aan plastische chirurgie te beginnen

 

Borstvergroting, borstverkleining, liposuctie, botox.. Ga zo maar door. Afgelopen jaren is het aantal plastische ingrepen erg toegenomen. In Aziatische landen laten sommige mensen hun benen verlengen om zo de kans op een baan te verhogen. Maar veel mensen doen dit slechts vanwege ijdelheid. Maar als je er echt bij stil gaat staan, zal je misschien plastische chirurgie achterwege laten.

Wanneer het echt niet hoeft zou ik niet aan plastische chirurgie willen beginnen.. Ik geef je hier 8 redenen om NIET aan plastische chirurgie te beginnen:

I feel "PRETTY"

  1. Oud worden hoort er nou eenmaal bij! Waarom zou je de natuur tegen gaan en vast blijven houden aan hoe je eruit zag 20 jaar geleden? Straks zit je in een bejaardentehuis met een strak koppie (of juist helemaal uitgevallen na al die botox-behandelingen) terwijl de anderen er gewoon uitzien zoals het hoort!
  2. Als je denkt dat niemand aan je ziet dat je een plastische ingreep hebt gehad moet je toch even beter research doen. Misschien wordt het niet tegen je gezegd maar mensen om je heen zien het echt wel. 
  3. Daarnaast kost het nog tonnen met geld. Een ooglidcorrectie zou al rond de €800 euro kosten! Moet je je voorstellen wat de rest allemaal wel niet zou kosten.
  4. Plastische chirurgie is mooi voor het moment zelf. Maar niemand weet eigenlijk wat voor een effect het op je heeft in de toekomst. Hoe weet je hoe jouw ingreep over 40 jaar uitvalt?
  5. Dan hebben we het nog niet over de gevaren van de ingrepen zelf. Je weet niet hoe jouw lichaam reageert op de narcose of op de botox of opvullers zelf! Waarom zou je daarop willen wagen terwijl ouderdom de normaalste zaak van de wereld is?
  6. Wat nou als de ingreep zelf mislukt? Plastische chirurgie zou je zogenaamd mooier maken maar wie garandeert dat? Het is altijd op eigen risico. Maar wanneer het misgaat, kan je niemand de schuld geven dan jezelf...
  7. Ookal heb je veel ingrepen gehad... Ben je dan tevreden? Wanneer houdt het op? Je vind jezelf pas mooi wanneer je jezelf accepteert zoals je eruit ziet. Plastische chirurgie verandert alleen jouw uiterlijk. Hoe jij er zelf naar kijkt ligt aan jezelf..
  8. Nog niet overtuigd? Bekijk eens wat plaatjes van mensen die ook een een "kleine" ingreep hebben gehad...
 

Gerelateerde blogposts

27
DEC
Borsten
17

Reacties

Belle - Maandag 13 december 2010 10:29
Ow My God!!! Doe foto's zijn echt verschrikkelijk!! Wat vreselijk dat mensen zichzelf die aan doen.... Echt erg... Nee geen ''plastic'' polonaise aan mijn leven, zeker niet na het zien van deze BAH BAH foto's... Die Heidi van the Hills was een hartstikke mooi meisje :(
fleurceresse - Maandag 13 december 2010 11:04
Ik denk niet dat dieeen 'kleine' ingreep hebben gehad
Marleen - Maandag 13 december 2010 11:47
Verschikkelijk!!! Kijk, ik zou ook wel een buikwandcorrectie willen vanwege het loshangend vel rond mijn buik maar ik sta nog steeds achter mijn uitspraak!

*In een gezond lichaam ga je niet snijden!!!!*

Het kan alleen maar verkeerd uitpakken, accepteer hoe je bent, daar wordt je het gelukkigst van denk ik uiteindelijk!
lisanne - Maandag 13 december 2010 13:50
Ik heb weleens een grote moedervlek laten weghalen bij de plastische chirurg.. en vanuit mn zogenaamde idealistische gedachten wou ik vaak allerlei plastische ingrepen..maar nee...denk dat het tijd is om blij te zijn met wie ik ben.Dit is mijn lichaam..en in mijn lichaam leeft denk ik een best wel geweldig meisje :)
ik - Maandag 13 december 2010 17:43
kijk, als je nou zulke grote borsten hebt dat je er rugpijn van krijgt, of een ongeluk gehad hebt waardoor je gezicht 1 litteken geworden is, dan snap ik het wel. maar dit is toch zonde...
maureen - Maandag 13 december 2010 21:08
Zelf zou ik geen plastische chirurgie willen, maar goed ik ben begin 20 en weet niet hoe deze vorm van chirurgie/opereren eruit ziet als ik oud en gerimpeld ben.
Mare21 - Woensdag 15 december 2010 10:46
IKZELF heb plastische chirurgie ondergaan.
Ik heb borsten gekregen op mijn negentiende en ik ben er zielsblij mee. Na zes jaren vol strijd met mijn lichaam en het eten voel ik me eindelijk geen dik kolossaal meisje meer dat koste wat het kost mager moet worden. Ik walg niet meer van mezelf als ik in de spiegel kijk. Ik walg niet meer van mijn heupen, mijn buik, mijn benen. Ik voel me eindelijk mezelf, compleet, een vrouw in de bloei van haar leven.

En laat duidelijk zijn: de mijne zien er niet zo vreselijk nep en opgeblazen uit als bovenstaande (schrijnende) foto's. De mijne zien er nu precies hetzelfde uit als die van mijn vriendinnen. Mijn vriend wist het eerst niet en had het niet eens door.

De ene plastische ingreep is de andere niet! De mensen op de foto's zijn helemaal geflipt en geobsedeerd geraakt. Ik ben niet geflipt of gestoord of zielig, ook al heb ik een borstvergroting laten doen.

Ik ben het met de blog en de 8 punten eens hoor, maar enige nuance wilde ik met dit berichtje toch maken.

ps. is er iemand die ook een ingreep heeft laten doen? Het lijkt me wel fijn om is met iemand te praten die er ook ervaring mee heeft.

Jackie - Zaterdag 18 december 2010 23:10
Niks mis met plastisch chirurgie, loop zelf al jaren bij de plastisch chirurg met wie ik in middels goed bevriend ben, die man voert fantastisch werk uit. Waarom lelijk en verrimpeld oud worden als het niet hoeft? Er word nu wel heel negatief gedaan over plastisch chirurgie, erg jammer...want één ingreep kan je al zoveel mooier maken en zo'n jonger uiterlijk geven. Ikzelf heb een tijdje geleden een permanente rimpelvuller laten doen, dus hoef niet elke paar maanden terug voor een nieuwe botoxbehandeling. In het verleden heb ik ook een aantal ingrepen laten doen. Die foto's die hier getoond worden, zijn meteen weer erg overdreven... trouwens, de kans is erg klein dat een ingreep mislukt. De methoden worden tegenwoordig steeds beter. Daarnaast vertrouw ik mijn chirurg volledig, hij weet wat hij doet. Nog nooit heeft hij klachten van iemand gehad, en nog nooit ben ik door hem teleurgesteld. Ik ben ben nu 47, en liever een mooie, plastic barbiepop dan een verrimpelde 47-jarige. Uiterlijk vind ik belangrijk, ik verzorg mezelf goed, wat ook nodig is want ik werk bij een drogisterij waar op uiterlijk word gelet en uiterlijk een grote rol speelt. Ik ga maandelijks naar de schoonheidsspecialiste voor onder andere lange nagels, en ga vaak naar de kapper voor mijn hairextensions. Of is dat volgens jullie ook al 'onnatuurlijk oud worden'?
Moniek - Vrijdag 14 januari 2011 18:21
Ik ben 48 en heb onlangs een ooglidcorrectie laten doen, door een betrouwbare plastisch chirurg. Ben het helemaal eens met de 8 punten, maar wil mooi oud worden.
Jacky, ik zou geen permanente fillers meer laten inspuiten, want je vindt daar erg veel ellende-verhalen over!
En beter een verrimpelde 47-jarige dan een door foute fillers, ongelukkig geworden en verminkte mens. en door botox schijn je minder emoties te gaan voelen....
Me - Donderdag 15 maart 2012 19:09
Niet janet maar Latoia jackson ;-)

Niet iedereen wordt er beter van/knapper op!
Voor mij geen beginnen aan, liever imperfect mezelf dan perfect een ander...
Iris - Vrijdag 16 maart 2012 00:00
Ik kan het alleen begrijpen als het echt om iets heftigs gaat, een litteken bijv of iets wat erg opvalt, of te grote, totaal geen of ongelijke borsten. voor de rest vind ik dat men zich hoort te accepteren zoals hij is.

Wat is de schaamte in ouder worden? Dat begrijp ik nooit zo goed.
Men kan zich toch naar de leeftijd met klasse kleden, soms zie ik vrouwen van rond de 50 in de stad lopen en dan denk ik: vrouwke toch, zie je niet dat dit er niet uit ziet met lange blonde haren, strakke kleding, teveel zonnebruin en botox? Ik ben liever gerimpeld dan nep eerlijk gezegd.

Maar iedereen heeft natuurlijk het recht om zelf hiervoor te kiezen, het is je eigen lijf en je eigen keuze
amy - Woensdag 27 juni 2012 22:40
ik schaam me niet om oud te worden, maar ik wil wel mooi blijven. ik wil mijn lip aan de de bovenkant laten opspuiten, en een oogcorrectie iig. en ik weet niet of ik de enige ben, maar sommige van het filmpje vind ik wel mooier geworden :$
Annelies - Zondag 30 september 2012 13:22
Mijn god! hoe hard kan je overdrijven met die foto's!

Jeetje, er zijn echt wel mensen die het doen voor hun gezondheid en omdat ze niet anders kunnen. Spreek eens over mensen met echte verhalen en niet over die celebrities...
Marie - Dinsdag 23 oktober 2012 15:34
huh dat is toch latoya?
WendyH - Dinsdag 23 oktober 2012 18:50
Dat is niet Janet Jackson maar Latoya Jackson.

wie is dat bruine skelet in dat gele pakje?!
AF-SCHU-WE-LIJK!!!!!
Kelly - Woensdag 5 december 2012 11:02
Jullie hebben ook wel het ergste van het ergste erop gezet. Er zijn zat mensen die botox gebruikt hebben waarvan je het geen eens ziet!!

Dit zijn ook echt de extreme Hollywood gevallen!
Lunamira - Dinsdag 2 april 2013 16:45
dit zijn de extreme voorbeelden. Ik ken iemand die had ongelijke borsten, groot gelijk als je die gelijk laat maken maar als het alleen maar om ijdelheid gaat vind ik het belachelijk en vooral zonde, want wat een mooie mensen waren het voĆ³r al die operaties zeg!
ange - Maandag 13 mei 2013 13:00
aah sommigen zijn fake gemaakt! bewerkt met een programma dat zie je zo!
janet ziet zo echt niet uit hahaha wat een overdreven shit!
Ellen - Zondag 22 december 2013 19:39
Heel jammer dat hier alleen aandacht uit gaat naar de extreme gevallen op dit gebied, dat is echt te gemakkelijk. Ik heb een tijd geleden mijn lippen laten opvullen en heb er nog iedere dag plezier van en dat komt nog niet in de buurt van het minst extreme op deze site! Je moet je natuurlijk eerst goed informeren voordat je sowieso ergens aan begint.
Vera - Zondag 26 januari 2014 11:56
Ik heb 4 jaar geleden een borstverkleining laten doen en ik zou het zo opnieuw doen!
Ik had hele grote,hangende borsten en had er rugpijn van. Mijn bh deed ook altyd veel pijn en sneed in mijn huid. Ook werd ik er jarenlang mee gepest, zowel op school als op het werk. Ik had geen leven meer en raakte depressief. Toen besloot ik om mijn borsten te laten verkleinen. Toen ik wakker werd uit de narcose, straalde ik gelijk en heb nog lang stralend rondgelopen. Ik kreeg dagelijks complimentjes en vrouwen met grote borsten kwamen vragen waar ik geopereerd was. Ik heb geen pijn gehad en alles is heel mooi genezen. Ik ben nog steeds heel gelukkig met mijn borsten en kan eindelijk mooie lingerie aan!
Rens - Donderdag 23 juli 2015 17:45
Cosmetische chirurgie om jong te blijven is iets anders dan je gezicht in balans willen brengen door bijvoorbeeld een te grote neus te verkleinen of een terug staande kin wat naar voren te willen brengen. Daar word je namelijk niet lelijk mee oud.

Vind de argumenten om het niet te doen ook zwak.
Zo kan ik het ook:

8 redenen om geen auto te rijden:
- Je zou een ongeluk kunnen krijgen en zwaar verminkt door het leven gaan als je al niet dood bent. Er gebeuren jaarlijk namelijk honderdmiljoen ongelukken alleen al in Nederland.
- Je auto werkt op benzine en dat is brandbaar, er bestaat een kleine kans dat je ontploft tijdens het rijden.
- Het kost tonnen geld, ga gewoon lekker 200 km lopen!
- ect.

Een beetje ijdel zijn is niets mis mee, en als je ergens aan stoort laat het gewoon lekker veranderen als je er goed over nagedacht hebt. Maar overdrijf niet, probeer de mooiste versie van jezelf te worden en niet de mooiste versie van het ideaalbeeld.
eva - Woensdag 29 juni 2016 17:35
die vrouw is niet janet maar latoya. een zus van michael jackson. en michael jackson heeft zich niet verpest hij is niet mooier geworden maar ook niet lelijk. oke ik geef toe het paardje stond hem niet maar hij heeft zich niet verpest. de vorm is wel veranderd maar voor de rest is er niet echt verschil. sorry voor dit maar ik hou van michael jackson.
maar voor de rest. mooi gedaan.
eva - Woensdag 29 juni 2016 17:36
sorry ik bedoel baardje
Ikkie - Dinsdag 5 juli 2016 14:14
Het is niet Janet maar LaToya Jackson.
Sabrina - Vrijdag 28 juli 2017 11:25
Er zijn ook heel veel redenen om het wel te doen.
Ik heb een borstverkleining gehad....Na jaren rug en nek klachten, kledij die niet paste en psychische problemen Door de gigantische boobs. Als je een maat 38 hebt en een H cup..... Dan piep je wel anders.
Nu heb ik een 80 C .... Mooie borsten....kledij past, bhs koop ik zoals iedereen en ik durf mijn BH uit te trekken zonder schaamte. ... De littekens? Als je het niet weet zie je het niet....Ik durf topless het strand op. Bij deze een tegen verhaal
Sabrina - Zaterdag 22 juni 2019 10:48
Als twintiger al gezegd met een aardige cup maat. Op mijn 45 jaar had ik een 75 H met een gewone maat 38/40.
Ik heb ze laten verkleinen.
Motivatie? Kledij die beter past, lengerie vinden waar geen meloen in past, het gewicht dat aan je borst zit weg.
Ja natuurlijk zijn ze mooi, staan rechtop en littekens zijn nauwelijks zichtbaar....
Als je iets wil doen zoek dan een goeie arts die luistert! Vraag referenties. Informeer je voldoende.
Streef naar een natuurlijke look voor je leeftijd! Maar laat je niet afschrikken door horror verhalen, die zijn in de minderheid.
Gouden regel? Overdaad schaad!