5 leuke zomerse kapsels

 

Het is alweer een tijdje geleden dat wij een blog schreven met wat leuke kapsel ideetjes terwijl het wel leuk is om eens wat anders met je haar te doen. Het is weer zomer en dan zie je vaker dat vrouwen hun haar in een knotje dragen, in een staart of vlecht. Ook denk ik door het warme weer omdat het dan vaak fijner is om je haar omhoog te dragen in verband met de warmte. Ik ben zelf een beetje lui als het om mijn haar gaat en ik heb dan 's morgens niet zoveel tijd om er iets bijzonders mee te doen, maar als ik dan een keertje iets anders in mijn haar heb, vind ik dat wel leuk.

In deze blog delen wij wat leuke ideetjes voor zomerkapsels met jullie. Leuk om eens samen met een vriendin te proberen op een middagje in de tuin en er zijn ook via YouTube bijvoorbeeld heel veel turorials hiervoor te vinden. Mijn haar is heel belangrijk voor mij en als het goed zit, voel ik mij ook wat zekerder en mooier. Laatst heb ik bijvoorbeeld weer mijn uitgroei bij laten verven en dan ben ik erna een stuk blijer als ik in de spiegel kijk. Misschien herken je dit wel, dat als je iets leuks met je haar gedaan hebt, je jezelf er leuker uit vindt zien. Laat je inspireren en probeer ook eens iets anders uit. We zijn ook benieuwd naar hoe jij je haar graag draagt.

kapsels

♥ Haar half los met strik
Strikken kennen we meestal als accessoire. Bijvoorbeeld een stoffen strik die je op kleding bevestigd of een strik met een speldje die je in je haar kunt doen. Je kan ook met je eigen haar een strik maken in je kapsel en het is makkelijker dan je misschien denkt. Eerst moet je je haar in tweeën delen waarbij je van het bovenste deel een staartje maakt. Je haalt niet al je haar door het elastiekje heen. Je krijgt daardoor een soort hang knotje. Het staat nu ook wel bekend als een soort hipster knotje. Deze deel je in tweeen waardoor je de lussen van de strik krijgt. Van het overgebleven haar van de staart maak je het middelste gedeelte door het tussen de lussen heen te vouwen. Boven je elastiekje maak je een gaatje met je vingers en daar haal je de pluk haar doorheen waardoor je een strik hebt. Ik voelde me een beetje Mickey Mouse en het is niet echt mijn ding, maar ik denk dat het best leuk kan staan. Ik vind het in ieder geval heel origineel.

strik

♥ Vlecht met hoge knot
Dit kapsel vind ik erg leuk voor de zomer en ik denk dat dit heel veel mensen leuk staat. Je maakt eigenlijk boven op je hoofd een invlecht en daarna maak je het vast als rommelig knotje. Je kunt er natuurlijk ook een staart van maken. Vroeger droeg ik weleens een invlecht en had ik vervolgens een knotje aan de onderkant. Dan vlecht je wat langer door. Het is makkelijk als iemand dit bij je maakt, maar als je een beetje oefent met invlechten lukt het misschien ook als je het zelf doet... met een beetje geduld.

knot

♥ Zijvlecht met lage knot
Ik vind dit een heel leuk kapsel. Je begint met een schuine invlecht over de zijkant van je hoofd en je vlecht door tot iets onder je oor. Hier maak je een knotje met een elastiekje. Je het hoeft niet netjes te zijn, een rommelig knotje is juist leuk. Zeker wanneer het haar in de loop van de dag wat uitzakt heb je een heel leuk speels kapsel. Je kunt natuurlijk ook tot beneden doorvlechten of het juist in een staartje doen. Je kunt ook juist wat minder ver doorvlechten en het haar met een schuifspeldje vastzetten.

vlecht

♥ Boxer braids
Ik denk dat iedereen dit kapsel wel kent, en op het moment is het weer helemaal hot. Ik zie het veel bij bloggers en op Instagram zie ik het ook veel voorbij komen. Vroeger maakte mijn moeder vaak twee vlechtjes of invlechten bij mij en dat vond ik altijd heel leuk en schattig staan. Inmiddels vind ik mijzelf er een beetje te oud voor, maar voor een dagje is het best leuk! Voor de zomermaanden vind ik het wel een heel fijn kapsel. Je hoeft er de rest van de dag niet meer naar om te kijken en je hebt niet zoveel haar in je gezicht of in je nek. Dat vind ik namelijk bij hele hoge temperaturen niet zo fijn.

boxer breads

♥ Los opgestoken
Wil je iets anders met je haar en een lekker wild zomers kapsel? Dan kun je het bijvoorbeeld ook opsteken. Het mag best wel een beetje een beach effect hebben dus het hoeft niet perfect symmetrisch en strak te zijn. Nouska heeft dit even snel zelf gedaan door wat poeder in haar haar te strooien voor een wat voller en warriger effect en daarna een deel van het haar vast te zetten met speldjes. Voor de zomer is het ook leuk om er bijvoorbeeld een bloemenkrans in te doen of losse bloemen in te verwerken.

haar

Dit waren een aantal zomerse kapsels ter inspiratie die je natuurlijk gewoon het hele jaar door kan dragen. We zijn benieuwd naar welke jij het leukste vindt en misschien weleens wil proberen en hoe jij je haar het liefste draagt.

Wat vind jij een leuk zomerkapsel?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

question - Maandag 1 augustus 2016 10:57
ik vind het er heel mooi uitzien!
alleen is mijn haar nog niet lang genoeg voor deze kapsels.
Ben het wel aan het laten groeien, maar dat gaat niet zo snel........
Aniek - Maandag 1 augustus 2016 12:33
Leuke kapsels zeg!
Ayla - Maandag 1 augustus 2016 14:32
Die boxer braids! Wat leuk!
Tess - Maandag 1 augustus 2016 20:58
Leuk! Ik ga ook een keer wat anders proberen met mijn haar. Alleen los is toch een beetje saai
hummingbirdie. - Zaterdag 6 augustus 2016 20:37
Waauw leuk! Die zeemeerminnendot van Sandra supermooi.