40 Beauty vragen tag van Laura

 

Eigenlijk ben ik niet heel bewust met beauty dingen bezig. Ik gebruik wel bepaalde producten en heb zoals iedere vrouw wel bepaalde beauty gewoonten en rituelen, maar ik ben er eigenlijk niet zoveel mee bezig. Toen ik laatst voor een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste was, merkte ik wel dat ik het leuk vond om bepaalde dingen over mijn huid te weten en dan neem ik mij ook wel voor om mijn gezicht beter te verzorgen. Het leek mij leuk om de 40 Beauty Questions Tag in te vullen dus dat ga ik hieronder doen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen en vul hem gerust ook zelf in.

1. Hoe vaak per dag was je je gezicht?
Meestal doe ik dat twee keer. 's Morgens en 's Avonds.

2. Wat is je huidtype?
Ik heb een normale tot droge huid. Zeker in de winter heb ik snel last van droge plekjes en komt mijn huid vocht te kort. Dit zegt de schoonheidsspecialiste ook vaak tegen mij. Ik probeer meer te drinken en zelfs dan heb ik nog een vrij droge huid. Vochtinbrengende gezichtscrème helpt dan wel goed. Verder heb ik een heel makkelijke huid. Ik heb nauwelijks last van puistjes en mijn huid is egaal. Soms wel een rood plekje of oneffenheden maar ik mag niet klagen.

wimpers

3. Welke facewash gebruik je op het moment?
Op dit moment gebruik ik vooral water. Ik heb wel een goede facewash gehad van Dermalogica maar die is inmiddels op.

4. Scrub je wel eens?

Ja. Ik gebruik af en toe een gezichtsscrub, maar eigenlijk niet echt met regelmaat.

5. Welk merk gebruik je daarvoor?
Ik heb een gezichtsscrub van de Tuinen.

6. Welke dagcrème gebruik je?

Ik gebruik op het moment een gezichtscreme van Rituals of Nivea

7. Heb je sproeten?

Op het moment zijn ze niet zo goed zichtbaar, maar in de zomer heb ik er ineens een stuk meer en zijn ze ook veel duidelijker.

8. Gebruik je oogcrème?
Nee, ik heb het wel een tijdje gedaan maar ik merkte weinig verschil.

9. Heb je of had je een acnè-gevoelige huid?
Gelukkig niet heel erg. In mijn puberteit had ik weleens puistjes en ook op plekken waar ze altijd weer terug kwamen, maar ik heb niet heel erg last gehad van acne.

10. Heb je ooit ProActiv gebruikt?
Nee niet bewust, maar volgens mij zit het in sommige boters enzo ook dus het kan best zijn dat ik dat weleens heb gegeten. Of misschien is het iets anders...

11. Welke foundation gebruik je?
Ik gebruik geen foundation. Wel BB cream van Maybelline. Die vind ik heel fijn.

12. En welke concealer?
Geen

13. Weet je wat je ondertoon-kleur is?
Eh, ik heb geen idee.. ik denk een beetje een gelige ondertoon vanwege mijn Chinese achtergrond. Maar ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe je dat echt kunt ontdekken.

14. Wat vind je van valse wimpers?
Ik vind van die opplak wimpers aan niet mooi omdat het er vaak een beetje nep uit ziet. Wimperextensions kunnen wel mooi zijn. Ik heb het zelf ook geprobeerd en moest eerst enorm wennen maar toen het er wat natuurlijker uit begon te zien (toen er wat wimpertjes uitvielen en het wat meer door de war zat), vond ik het een stuk mooier. Ik vind het alleen te duur om het goed te onderhouden dus ik doe het inmiddels gewoon met mijn eigen wimpers.

15. Wist je dat mascara officieel maar 3 maanden houdbaar is?
Nee. Ik dacht een jaar. Ik gebruik niet elke dag mascara en ik vervang hem meestal wanneer ik merk dat het droog wordt en er niet meer mooi uit ziet.

16. Welk merk van mascara gebruik je?
Ik heb een hele fijne waterproof mascara van Lancome gehad. Die was echt perfect en ook perfect waterproof. Veel waterproof mascara blijkt bij mij vaak toch niet waterproof te zijn en dan zit het aan het einde van de dag onder mijn ogen. Inmiddels gebruik ik een wat meer budget mascara van Catrice. Dit is even wennen omdat ik hem net nieuw heb. Ik weet nog niet zo goed wat ik er van vind.

17. Sephora of MAC?
Sephora. Ik baal ontzettend dat de Sephora weg is uit de V&D. Ik werd altijd blij van de 3 voor €10,00 euro actie.

makeup
Hema

18. Heb je een MAC Pro-Card?
Nee. Ik heb ook geen idee wat het is...

19. Welke make-up tools gebruik je voor het aanbrengen van je make-up?
Ik gebruik vooral mijn vingers, een poeder kwast, soms een wenkbrauwborsteltje en watjes.

20. Gebruik je een basis of primer voor de ogen?
Nee

21. En voor het gezicht?
Ik heb een hele tijd de gezichtsprimer van Sephora gebruikt. Deze vond ik heel fijn want mijn make-up bleef langer zitten en het was een super zachte substantie waardoor het leek alsof er een soort fluweel laagje over mijn gezicht kwam. Inmiddels gebruik ik die niet meer omdat Sephora is verdwenen uit de V&D. Ik gebruik nu meestal BB Cream en daardoor blijft make-up ook wel wat beter zitten.

22. Wat is je favoriete oogschaduw (kleur of tint)?
Heel saai misschien, maar ik gebruik eigenlijk nooit oogschaduw. Mijn Chinese ogen zijn hier niet geschikt voor omdat je het toch niet ziet.

23. Gebruik je vloeibare eyeliner of een potlood?
Allebei niet, alleen soms oogpotlood

24. Hoe vaak prik je jezelf in de ogen met een oogpotlood?
Ik gebruik bijna nooit oogpotlood dus dat komt gelukkig niet zo vaak voor

25. Wat vind je van losse oogschaduws?
Ik heb hier niet zoveel ervaring mee

26. Gebruik je minerale make-up?
Ik heb dat een tijd gebruikt maar ik heb niet echt minerale make-up gehad waarvan ik dacht: "nu hij op is, moet ik hem weer hebben!"

27. Wat is je favoriete lippenstift?
Ik heb laatst de Soft Matt Lipbalm van de Hema gekocht. Lekker goedkoop en ik ben er heel blij mee. Het is een soort lippenbalsem met een intense kleur een goede dekking. Ik heb een redelijk natuurlijke mat roze kleur. Verder gebruik ik niet heel veel lippenstift maar ik heb ook een fijn lippotlood van Mac en eentje van Hema. Dit blijft bij mij wat langer zitten dan lippenstift en is ook mooi mat.

28. En lipgloss?
Eigenlijk gebruik ik al geen lipgloss meer sinds de middelbare school. Ik weet nog wel dat ik het in de eerste jaren wel nog gebruikte en dat ik het zo irritant vond als mijn haar er in bleef plakken.

29. Wat is je favoriete blush?
Mijn favoriet is toch wel de blush van Sephora maar die is inmiddels ook op. Nu gebruik ik een van Catrice en eentje van Revlon. Ik wissel een beetje af.

30. Koop je wel eens make-up via Ebay?
Nee, ik bestel weleens andere dingen via eBay maar ik heb eigenlijk nog nooit make-up daar gekocht.

31. Houd je van drogisterij make-up?
Zeker. Ik koop eigenlijk bijna al mijn make-up gewoon bij Kruidvat. Ik vind het ook heerlijk om naar verschillende kleuren nagellak te kijken.

32. Ga je wel eens naar CCO's? (Cosmetic Company Outlets)
Nog nooit van gehoord.

makeup
Douglas

33. Heb je ooit overwogen make-up lessen te nemen?
Ik heb twee keer een visagie workshop gedaan. Best leuk voor een keertje, maar uiteindelijk maak ik mij toch weer op zoals ik zelf gewend ben.

34. Ben je klunzig bij het aanbrengen van make-up?
Valt mee, maar ik gebruik geen oogschaduw of eyeliner. Dit laatste zou bij mij gegarandeerd mis gaan.

35. Welke make-up misser vind je verschrikkelijk?
Te dunne getekende wenkbrauwen of als je echt overduidelijk teveel make-up op hebt. En lippenstift op je tanden.

36. Houd je van kleurrijke make-up (lippen en ogen) of juist van neutrale tinten?
Ik hou eerder van natuurlijke tinten, maar voor lippenstift vind ik roze en rood wel leuk en dan mag het ook best wat feller zijn. Daarnaast houd ik wel van felle kleuren nagellak.

37. Welke celebrity heeft vaak mooie make-up?
Daar heb ik echt nog nooit bewust op gelet. Misschien is dat ook wel hoe ik make-up het liefste zie. Ik vind het mooi als het iemands sterke punten kan benadrukken en als het er natuurlijk uit ziet.

38. Als je het huis maar met één make-up item kon verlaten, wat zou het dan zijn?
Bronzer of blush. Dit geeft mijn gezicht wat meer kleur en soms als ik geen tijd heb dan doe ik ook alleen maar een beetje blush op. Dat geeft mij dan toch een wat gezondere uitstraling. Ik heb van mijzelf niet echt rode wangen.

39. Verlaat je wel eens je huis zonder make-up op?
Ja hoor. Dat komt meerdere keren per week voor. Vaak heb ik 's morgens te weinig tijd om mij op te maken en dan doe ik het of onderweg, of niet.

40. Vind je dat je er goed uitziet, zelfs zonder make-up?
Ik ben best tevreden met mijn uiterlijk. Ik voel mij vaak wel wat mooier met make-up maar het komt vaak voor dat ik helemaal geen make-up draag en dan voel ik mij ook wel prima.

Dit was de 40 Beauty Questions Tag! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en beantwoord de vragen ook eens voor jezelf.

handtekening

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

xLaura - Maandag 1 februari 2016 10:16
Nummer 21 is niet afgemaakt. Er staat inmiddels.. Ik ben benieuwd wat er achter komt. ;)

Verder een leuk artikel!
Laura - Maandag 1 februari 2016 10:45
@xLaura : Dat is stom, ik heb de zin afgemaakt! :) Bedankt voor je oplettendheid.
RosieV - Maandag 1 februari 2016 11:05
1: Meestal doe ik dat ook twee keer.
2: Ik heb een gecombineerde huid met een vette t-zone. Soms heb ik puistjes uitbraken soms bijna niets. Als het uitbraken zijn dan is dat bijna altijd op de t-zone.
Ik gebruik dus ook geen crème en let op de make up producten die ik koop. Ik gebruik niks met siliconen, oliën of alcohol.
3: Ik gebruik een parfumvrije, alcoholvrije en hypoallergene face fash maar ik weet het merk niet meer. Verder gebruik een exfoliant met 1% salicylzuur van Dr. Jetske Ultee en ook de toner voor een normale tot vette huid. En soms benzoylperoxide (sterkste dosis) als ik uitbraken heb. Is een middel tegen acne.
4: Eigenlijk bijna nooit. Deed ik eerst wel regelmatig.
7: Ik heb alleen in de zomer heeeeeeel soms sproeten. Maar eigenlijk is mijn huid meer dan de bruine pigmentvlekjes (die chocoladebruine). Ik heb ook een hele schattige wel een beetje grote op mijn voorhoofd.
8: Nee.
9: Ja, de ergste periode was rond mijn 14e. Toen had ik mijn voorhoofd vol pukkels en een paar puistjes. Ook heb ik acne vulgaris op mijn rug gehad, vrij ernstig maar ik heb het geluk gehad dat ik door antibioticakuren die om de zoveel jaar herhaalt kunnen worden er geen tot weinig last meer van heb gehad. Nu heb ik nog zo af en toe een aantal puistjes op mijn voorhoofd. Meestal niet meer dan 10 als ik een uitbraak heb en heel zelden 20. Dus op zich mag ik niet klagen.
10: Nee.
11: Estee Louder Double Wear Foundation, die is hypo allergeen. Maar ik gebruik niet heel vaak foundation.
12: Geen, vind ik niet nodig.
13: Geel, vanwege mijn Joodse achtergrond denk ik.
14: Ik durf ze niet te gebruiken, al dat lijm enzo bij je ooglid en ik vind het ja een soort van alsof je niet trots op je eigen wimpers bent.
15: Ja, maar ik ben er niet zo strikt mee. Als het nog prima aanbrengt dan is dat net zoals als met boter op brood. Zolang het er nog goed uitziet maar het is over de datum kun je het nog wel gebruiken.
16: Loreal Paris.
17: MAC, ik hou van hun lippenstift. Vooral de matt.
18: Nee.
19: Kwastjes, en ik reinig mijn handen altijd helemaal van tevoren. Tevens onderhoud ik mijn kwastjes met z'n reiniger speciaal voor kwastjes.
20: Nee, vind ik niet nodig. Oogschaduw ofzo pakt mijn huid bij de ogen van zichzelf wel mooi op.
21: Nee, daar kan mijn huid niet tegen.
22: Grijsblauw ( niet te opvallend) met bruin vind ik wel mooi. Goudtinten en nude vind ik ook mooi.
23: Meestal vloeibare eyeliner, als ik het opdoe.
24: Ik gebruik het bijna nooit. En zelden.
25: Ik vind de pallets fijner.
26: Nee.
27: MAC matt Diva bordeaux rood en Verve bruin-paarsachtig.
28: die van rimmel london apocalips, celestial.
29: Ik denk die van mac mocha.
30: Nee.
31: Nee, bepaalde dingen bij de kruidvat en bepaalde dingen bij MAC of douglas.
32: Nooit van gehoord.
33: Het lijkt me wel leuk maar nee.
34: Niet echt maar ik heb echt moeite en 9/10 x lukt het me niet om een winged eyeliner aan te brengen.
35: Wenkbrauwen verkeerd tekenen, of als je de oogschaduw zo vreselijk aanbrengt dat je wel een ja mag het eigenlijk niet zeggen maar op een prostituee lijkt. Of de bekende mandarijnen foundation look.
36: Beiden.
37: Lily Collins.
38: Wenkbrauwpotlood, ik vind dat gewoon echt mooi.
39: Jazeker.
40: Soms wel, soms niet. Ligt eraan hoe mijn huid erop dat moment uitziet.
Maar als ik last van uitbraken heb draag ik sowieso weinig make up. Meestal alleen poeder en oog make up. Dan verzorg ik het liever even goed dan verbergen.Myrthe - Maandag 1 februari 2016 11:18
@Laura Je kunt je ondertoon bepalen door te kijken naar de adertjes in je pols! Als je in daglicht kijkt naar je pols, hebben je aderen een blauwe/paarse of groene kleur. Als je een blauwe/paarse kleur hebt heb je een koele ondertoon en als je aderen er groenig uit zien, heb je een warme ondertoon. De ondertoon van je huid bepaalt vaak welke kleuren mooi staan bij jouw huid. :)
Ano - Maandag 1 februari 2016 11:24
Voor wie hierin geïnteresseerd is, de face wash van de Hema is heel goed!
Lotje9 - Maandag 1 februari 2016 17:21
Goed, hier komt de mijne! ;-)

1. Hoe vaak per dag was je je gezicht?
Hooguit 1x

2. Wat is je huidtype?
Geen flauw idee. Nat denk ik, want ik heb altijd zweethanden.

3. Welke facewash gebruik je op het moment?
Ehm... water denk ik?

4. Scrub je wel eens?

Wat is dat?

5. Welk merk gebruik je daarvoor?
geen

6. Welke dagcrème gebruik je?

geen

7. Heb je sproeten?

Een beetje! =D maar vooral puisten eigenlijk xD

8. Gebruik je oogcrème?
Nee

9. Heb je of had je een acnè-gevoelige huid?
Wat is acnè?

10. Heb je ooit ProActiv gebruikt?
Nee

11. Welke foundation gebruik je?
Ik gebruik geen foundation.

12. En welke concealer?
Geen

13. Weet je wat je ondertoon-kleur is?
Geen flauw idee.

14. Wat vind je van valse wimpers?
Lelijk

15. Wist je dat mascara officieel maar 3 maanden houdbaar is?
Nee.

16. Welk merk van mascara gebruik je?
Ik gebruik geen mascara

17. Sephora of MAC?
??????

18. Heb je een MAC Pro-Card?
Wat is dat?

19. Welke make-up tools gebruik je voor het aanbrengen van je make-up?
ik gebruik geen make-up

20. Gebruik je een basis of primer voor de ogen?
zoals ik al zei: ik gebruik geen make up

21. En voor het gezicht?
ARCH! zoals ik al zei: ik gebruik geen make up!

22. Wat is je favoriete oogschaduw (kleur of tint)?
Geen oogschaduw is mijn favoriete kleur

23. Gebruik je vloeibare eyeliner of een potlood?
Allebei niet

24. Hoe vaak prik je jezelf in de ogen met een oogpotlood?
NOOIT

25. Wat vind je van losse oogschaduws?
Wat zijn dat?

26. Gebruik je minerale make-up?
IK GEBRUIK GEEN MAKE UP!!

27. Wat is je favoriete lippenstift?
heb ik niet

28. En lipgloss?
heb ik ook al niet

29. Wat is je favoriete blush?
Ook niet

30. Koop je wel eens make-up via Ebay?
Nee

31. Houd je van drogisterij make-up?
Nooit geprobeerd

32. Ga je wel eens naar CCO's? (Cosmetic Company Outlets)
Nog nooit van gehoord.

33. Heb je ooit overwogen make-up lessen te nemen?
Nee

34. Ben je klunzig bij het aanbrengen van make-up?
Geen idee, nooit geprobeerd. Maar in sminken ben ik wel goed! :)

35. Welke make-up misser vind je verschrikkelijk?


36. Houd je van kleurrijke make-up (lippen en ogen) of juist van neutrale tinten?
Zo veel mogelijk kleurtjes!

37. Welke celebrity heeft vaak mooie make-up?
Geen flauw idee

38. Als je het huis maar met één make-up item kon verlaten, wat zou het dan zijn?
Moet ik perse iets kiezen?
Dan lippenbalsem (of telt dat niet?)

39. Verlaat je wel eens je huis zonder make-up op?
Elke dag

40. Vind je dat je er goed uitziet, zelfs zonder make-up?
Nee, maar met make up zou het nog lelijker zijn
Melissa Otterman - Maandag 1 februari 2016 17:52
@lotje9 😂😂😂lol