Weg met je BH!

 

Vanaf het moment dat je borsten een beetje beginnen te groeien, draag je waarschijnlijk een bh. Dit zou er voor zorgen dat je minder last van je rug hebt, je borsten niet snel gaan hangen en ze beschermd en ondersteunend worden. De Franse professor Jean-Denis Rouillon bewijst met zijn onderzoek het tegendeel. Hij geeft aan dat de meeste vrouwen eigenlijk geen bh hoeven te dragen. 

Door het dragen van een BH kunnen borsten volgens hem juist eerder slap worden. Ze worden ondersteund door de BH en zijn zelf dus niet 'getraind'. Volgens Rouillon kun je, indien je dit eigenlijk niet echt nodig hebt, beter geen BH dragen, als je wilt dat je borsten mooi in vorm blijven. 

Er is wel een kanttekening bij het onderzoek gezet. Er hebben namelijk slechts 130 jonge vrouwen meegedaan aan het onderzoek die slank waren en geen grote maat borsten hadden. Professor van den Broecke beweert dan ook dat een BH voor iemand met een grote cupmaat wel degelijk verlichting geeft voor de rug.

Weg met die BH dus! Al is dat misschien wel weer erg overdreven. Toch zitten er veel voordelen aan het niet dragen van een BH. Zo spaar je in ieder geval een hoop geld uit. Uit onderzoek van een tijdje geleden bleek namelijk dat vrouwen onnodig veel BH's in hun kast hebben en veel van die BH's niet eens lekker zitten. 

Het bandje schuurt of de maat is niet helemaal goed, waardoor hij niet lekker zit. Ook zijn er vaak ongemakken zoals een gebroken beugel of een tandje van de sluiting dat kapot is. Het vinden van de ideale BH is dan ook een hele zoektocht voor veel vrouwen. Misschien is het dan toch wel een goed idee om die BH de deur uit te doen?

Wij hebben in ieder geval een paar leuke alternatieven voor het dragen van een voorgevormde of beugelbh voor je op een rij gezet. 

H&M

h&m
9,95

 

HB

9,95

BH

BH

7,95

HM BH

BH

BH niet voorgevormd, wel met beugel

14,95

bh

bh

12,95

Nelly.com

BH
29,95

HM
25,95

Asos

asos
52,67

ASOS

6,75

Bijenkorf

Bijenkorf
60,95

Livera

Livera
12,99

Hunkemöller

hunkemöller
22,99

Topshop

TOPSHOP

18,-

TOPSHOP

16,-

HB

14,-

Forever21

bh

Forever21

7,90

 

Draag jij wel eens geen BH als je de deur uit gaat?

Bron: Nieuwsblad.be, vrouwenblog

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Rianne - Zaterdag 13 april 2013 19:24
Ik heb wel een paar voorgevormde bh's die ik onder wat dunnere shirts aantrek. Maar met een cup B vind ik het ook geen ramp om zo nu en dan even zonder de deur uit te gaan. Als ik van school kom trek ik 'm meestal meteen uit, en als ik daarna nog de stad in moet vergeet ik gewoon dat ik 'm heb uit gedaan, maar ik vind het best wel lekker zitten zonder.
Lily - Zaterdag 13 april 2013 19:38
Bahbahbah ik moet er niet aan denken!
Ik krijg zoveel pijn in mijn borsten als ik er geen draag, dus ook s'nachts blijft ie aan! Ik weet dat het niet echt goed is, maar die pijn is ook niet echt fijn. Mijn BH's koop ik bij de zeeman, en die zijn goedkoop én zitten fijn! Ik heb er in totaal vier, en allevier zijn ze hartstikke goed. Ook al heb ik maar cup B, ik moet er niet aan denken om zonder de deur uit te gaan, om überhaupt zonder te moeten rondlopen...
Ik wil dit artikel niet helemaal gaan afkraken, maar ik heb te veel last zonder.
Xxx
Anoniem - Zaterdag 13 april 2013 19:39
Ik kan echt niet zonder een BH. Ik heb dan misschien geen hele grote cupmaat, maar zonder een BH doen mijn bosten pijn. Ik draag ze dus graag en heb ze altijd om, behalve tijdens het slapen.
Vera - Zaterdag 13 april 2013 19:48
Ik koop m'n bh's altijd van het merk Dyanne. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Een H&Mtje zit me niet fijn.
Sophie - Zaterdag 13 april 2013 19:51
ik zou heel wat over hebben voor een fijne b-cup, met mijn cup e kun je echt helemaal niets en leuke lingerie is er ook nauwelijks te vinden, laat staan de schattige dingen die op deze foto's staan!
Nerveus - Zaterdag 13 april 2013 19:53
Nee, dan zouden mijn borsten veel kleiner lijken en dat lijkt me echt totaal niet comfortabel, het is juist fijn dat het ondersteund wordt, anders voel je ze steeds bewegen, ook niet echt prettig.
Scared - Zaterdag 13 april 2013 20:03
Ondergetekende heeft cup D/E (ligt aan het merk soms is het 70D soms 70E), die thee zakjes van de H&M zitten niet fijn. Ik kan sowieso geen bh's kopen bij de H&M.... Als ik geen bh aan zou doen dan vlogen mijn borsten alle kanten uit. En dat ziet er gek uit.
Rebecca - Zaterdag 13 april 2013 20:14
^ ik heb 75 of 70 D (soms C) en ik kan bij de h&m prima slagen.
marjoleintje - Zaterdag 13 april 2013 20:37
Ik zou willen dat ik een bh kon dragen. Maar ik hele kleine borstjes. Nog kleiner dan cup AAA. Alleen met uitgaan draag ik een bh die ik opvul. Dan zie ik er niet zo lelijk plat uit. Ik zal later wel een borstvergroting moeten om een vriend te kunnen krijgen.
Black Rose - Zaterdag 13 april 2013 21:25
Ik draag ALTIJD een bh, ook 's nachts. En ik blijf het mooi doen ook! :D
Tyrande Whisperwind - Zaterdag 13 april 2013 21:36
gadverdamme, hele dag naar iedereens tepels kijken zeker. bah.
Roos - Zaterdag 13 april 2013 22:17
Nee ik zou niet zonder bh over straat willen lopen! Ik zou het van anderen ook niet willen zien, met bh is het ook veel mooier, mooi rond enzo. Zonder zien ze er gewoon zo raar uit onder kleding ;p
Koffie - Zaterdag 13 april 2013 22:38
Ik vind het soms in huis wel gezellig zonder, maar dan in pyjama ofzo.
Maar zonder op straat, dat durf ik eerlijk gezeg niet. Ik hoor wel bij die groep die geen bh nodig heeft, maar het is allemaal zo plat als ik geen bh draag onder men kleding. Dat voelt heel onwennig. Terwijl als ik mezelf naakt zie vind ik wel dat men borstjes er mogen zijn, maar dat zie je niet onder kledij zonder bh. Voelt ook zo naakt zonder :p
Rebecca - Zaterdag 13 april 2013 22:47
ik vind die bandeau tops trouwens geweldig voor onder laag uitgesneden hemdjes aan de zijkant, ik vind een bh dan niet zo mooi daaronder maar die tops wel! ik durf het alleen zelf niet te dragen hahaha.
N.I.91 - Zaterdag 13 april 2013 23:21
Als ik visite krijg, of op visite ga dan draag ik een bh. Ook als ik gewoon op straat loop. Behalve als ik thuis een relax dag heb, vind ik het wel lekker om geen bh te dragen. En draag zelf alleen sportbh's en die zitten echt comfortabel ;)
Crazy_cc - Zaterdag 13 april 2013 23:22
Ik heb grote zware borsten, dus zou ik niet zonder BH kunnen. Ik laat wel altijd mijn borsten opmeten en vraag advies bij het uitzoeken van een BH, ik betaal liever dan ook wat meer voor een BH die goed zit.

N.I.91 - Zaterdag 13 april 2013 23:24
P.S. Het enige nadeel is, dat ik best een kleine cupmaat heb en in die maat vind ik vaak geen sportbh, maar deze zitten ook best oké ;) :)
MeAgain - Zondag 14 april 2013 01:01
Ik draag altijd een bh, behalve s'nachts. Ik heb cup B/C maar ik heb altijd het idee dat als ik geen bh draag ze op manboobs lijken. Dus ik draag lekker een bh ^-^
Charlotte - Zondag 14 april 2013 01:24
Bij gaan ze ook pijn doen als ik geen BH draag. Alleen als ik een hele dag thuis ben draag ik er soms geen, maar dan loop ik vaak ook in mijn pyjama rond. En dan moet ik ook echt niet fanatiek gaan wii'en ofzo, haha.
Maar echt goeie BH's vinden is wel een ramp hoor. HEMA en H&M pas ik bijna nooit (65/70C), bij de Livera is het echt zoeken, maar meestal doe ik dat toch maar want bij andere zaken wordt het vaak zo duur...
Sophia-Lauren - Zondag 14 april 2013 04:00
@marjoleintje: "Dan zie ik er niet zo lelijk plat uit. Ik zal later wel een borstvergroting moeten om een vriend te kunnen krijgen" .Wanneer ik deze gedachte van je lees, schrik er een beetje van..Denk je dat , grotere brosten hebben een voorwaarde is voor jou , voor een jongen verliefd op jou te worden? Ik hoop dat de jongen die gek op jou word, hier niet eens aan denkt, en zal vallen voor jou leuke persoonlijkheid bijvoorbeeld.
A - Zondag 14 april 2013 08:36
Ik heb een stuk of 4 bh's, maar daarvan pas ik er nog maar 2, die andere zijn te groot.. Ik heb bijna geen borsten.
*Linee* - Zondag 14 april 2013 09:43
Ik moet er echt niet aan deken om geen bh aan te hebben.
Ik heb misschien veel bh's maar ze zitten allemaal perfect, ik ga altijd naar een hele goede winkel om mij bh's te kopen.
Lamp - Zondag 14 april 2013 10:21
Hahaha, mooie borsten zonder beha? Daarom hebben mensen die in het oerwoud leven van die welgevormde borsten ;)
belle - Zondag 14 april 2013 10:47
Nou fijn nieuws als 't echt waar is. Ik haat bh's, maar ik draag altijd eentje, juist omdat ik anders bang ben dat ze gaan hangen.

Trouwens complimenten voor de bloggers vd site; op de foto's staat nu vaak ook een vol model tussen de slanke modellen; vind ik leuk :)
EB91 - Zondag 14 april 2013 10:51
Dit heb ik ook wel eens gehoord. Meestal draag ik wel een bh omdat je anders gauw tepels door kleding heen ziet, maar voor ondersteuning zou het voor mij niet nodig zijn met mijn cup AA. Afgelopen winter ben ik wel regelmatig zonder bh de deur uit geweest, want door dat ***weer en die rot kou had ik totaal geen zin om de moeite te nemen om een bh aan te trekken. En met al die lagen kleding was het toch niet te zien dat ik geen bh aan had.
nina.. - Zondag 14 april 2013 11:05
In t weekend ga ik t maar ns proberen. Dan zit ik vak toch alleen maar thuis, niemand die t ziet.
m - Zondag 14 april 2013 11:17
Ik durfde als tiener 4 jaar niet zelf de deur uit om kleding te kopen. Niemand die een bh voor me kocht, mijn borsten zijn gewoon een trauma voor me, ik haat ze, vooral zonder bh.
meisje14 - Zondag 14 april 2013 12:06
Ik heb cup AA, niets dus, whaha, maar alsnog draag ik altijd een bh'tje, anders voel ik me zo weird. :P
Cath - Zondag 14 april 2013 12:51
@meisje 14: ja ik heb precies hetzelfde. Vind het met mijn cup AA juist fijn om een bh te dragen, dan lijkt het tenminste nog alsof ik borsten heb haha.
jessica - Zondag 14 april 2013 13:48
Heeerlijk zonder bh!!

Is bijna het eerste wat ik doe als ik thuis kom!
hahaha

En ja, soms ga ik ook wel eens zonder bh de deur uit, niemand die het ziet onder je jas!
Marij_Marij - Zondag 14 april 2013 14:52
Ik draag alleen ´s nachts geen bh. Voor de rest vind ik het juist fijn dat het ondersteuning geeft.
Bibi - Zondag 14 april 2013 14:59
Ik ga echt niet zonder BH de deur uit.. ik heb een grote maat.. (E)
je ziet niet meteen dat ik zulke grote heb ofzo..
MP - Zondag 14 april 2013 15:05
Aaaaah dan zien ze meteen of je het koud hebt ofniet :|
Lunamira - Zondag 14 april 2013 15:24
mm heerlijk zonder bh, ik ben deze week 2 keer naar de winkel gegaan zonder bh aan maar ja dan heb ik wel een trui en jas aan dus niemand die het ziet. Voelt wel heerlijk trouwens, lekker vrij en echt enne beter voor de borstspieren denk ik. Die moeten dan hun werk doen.

@marjoleintje ik schrik net als sophia lauren van je tekst. Ik dacht vroeger ook altijd dat mijn borsten te klein waren en ik ben nog altijd onzeker over mijn kleine borsten maar ik heb nu toch echt een man die mijn borsten mooi vind en die vreselijk veel van mij houd. Wat zíjn borsten nou eigenlijk?? Het gaat er om wie je bent, laat je alsublieft niet afleiden door die onzin dat grote borsten een must zijn!!

Leuk die vollere modellen, !!!
Charlotte - Zondag 14 april 2013 15:25
Ik draag zo vaak geen bh :P ziet niemand hoor.... heb 75B
Lunamira - Zondag 14 april 2013 16:23
@ charlotte, ik heb ook die maat. maar als je het koud hebt.... vind ik zo irritant... mensen kijken echt naar je :)
girl - Zondag 14 april 2013 18:06
Draag er altijd een, (behalve s' nachts) anders doet het zeer als ik loop, voel je je ze zo schudden XD (heb C75) Tegen het hangen doe ik vast wel genoeg push-ups tijdens trainingen :)
Proud2beelies - Maandag 15 april 2013 11:05
Sinds ik zwanger ben heb ik al 6 nieuwe bh's gekocht. Ik ben bang dat als ik borstvoeding ga geven weer nieuwe nodig heb. Pfff, zonde van het geld. Koop liever babykleding.
S. - Maandag 15 april 2013 15:16
Ik vind bh's zelf heel lekker zitten en ook heel leuk, dus zie het probleem niet zo. Maar misschien zou het leuk zijn voor mensen die het vervelend vinden zitten als het wat meer geaccepteerd was als je gewoon koos of je met of zonder bh wil =P

Ik maak me er wel schuldig aan dat ik veeeeeeeeeeeel ste veel bh's heb xD Volgensmij wel bijna 40.
Anke - Maandag 15 april 2013 21:32
Ik heb een kleine 80A, dus echt nodig heb ik het niet, maar het zorgt er wel voor dat ik niet zo extreem plat lijk, dus ik ga nooit zonder naar buiten. Thuis maakt het me echter niet zoveel uit.
Zara - Maandag 1 juli 2013 01:17
Kom op zeg je bent niet met een bh geboren dus stel je nie zo aan dat je niet zonder ken:) dat vrouwen pijn hebben wanneer ze geen bh dragen is omdat de spieren slapper zijn geworden. Heb zelf cup b85 en draag al jaaaaren geen bh meer en ze zien dr super mooi uit. Heb ook geen pijn ed. Wel begrijp ik rdat vrouwen met grotere borsten het wel fijn vinden voor steun etc. Ik ben iig blij met dit onderzoek eindelijk einde aan hangborstfabeltje :))
Maartje - Vrijdag 12 juli 2013 22:42
Ik heb maat 85E en draag al zo'n jaar of 7 helemaal geen bh's meer. En ik vind het heerlijk. Ik ben ook van mening dat gezonde borsten geen pijn horen te doen zonder bh. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, dat neem ik graag aan.
Voor mij dus geen knellende krengen meer!!
lisa - Zondag 21 juli 2013 11:38
Ik ben 10 (bijna 11 over 8 dagen) en draag nu sinds een paar dagen een bh omdat je door mijn shirt heen kon zien dat ik borstjes kreeg en ik dacht dat iedereen er dan naar keek
Miekiee - Zondag 12 januari 2014 00:01
Nou, ik ben 11. Ik heb echt een BH nodig. Ik heb het gevoel op school dat iedereen naar me kijkt O_O
eva - Woensdag 18 juni 2014 21:58
ik vind het helemaal niet erg om geen BH te dragen. mijn enige reden dat ik het doe is dat ik bang ben dat mijn tepels doordrukken als ik een dun shirtje draag. persoonlijk vind ik dat en natuurlijk rond zwabberende borsten niet bepaald sexy.
hans - Donderdag 26 juni 2014 17:01
sommige meiden dragen geen BH's en dan zie je hun tepels er doorheen.
nou echt heel sexy.
doe alstublieft een BH aan :(
chanel xx - Zondag 29 juni 2014 00:23
voor de geenee die zonder bh pijn krijgen , dat betekent ook dat je hormonen een beetje in de weg zitten, en dat komt ook omdat je dan waarschijnlijk te vaak een bh draagt ik zou zeggen probeer een x om 1 hele nacht zonder bh te slapen x
xxx - Zondag 22 maart 2015 17:02
Ik draag elke dag een bh maat aa 😂 zelfs die is te groot voor mij ik ben zo plat. al mn vriendinnen hebben al borsten en ik ben zo plat als een pannenkoek. ik schaam me er best wel voor en daarom draag ik een bh dan lijkt alsof ik teminste nog iets heb. xx meisje 13 jaar
Dana - Maandag 13 april 2015 18:25
Wat een gedoe over borsten zeg. Ik had geen idee dat er zoveel meisjes/vrouwen er zoveel problemen mee hadden. Ik draag al een tijd geen bh meer en vind het heerlijk. Ja ze zwabberen wat rond en ja je kunt mijn tepels zien. So what, al dat preutse gedoe. En laat je niets wijs maken, met of zonder bh, groot of klein, ze gaan allemaal hangen als je ouder wordt. In borsten zitten geen spieren. Je kunt ze dus niet trainen.
Hannah - Zaterdag 31 december 2016 21:06
Helemaal eens met Dana, dat de preutsheid me verbaast.
Al ben ik pas zonder BH gaan lopen (ja ook wel buiten) toen mijn huid over mijn ribben overgevoelig is geworden en ik er dus geen een meer verdraag. Ik heb maat 85 maar zelfs maat 105 irriteert me nog.
Nu zoek ik een japanse sarashi (soort zwachteldoek, werd traditioneel bij de kimono gedragen) voor als ik echt niet zonder "support" de deur uit wil [al is het om anderen niet te shockeren :).] Maar blijkbaar wordt dit niet in Nederland verkocht. Of vergis ik me?