Wat maakt jou mooi?

 

Bij de vraag 'wat maakt jou mooi?' denken veel mensen direct aan uiterlijke kenmerken. Maar is dat echt waar het om gaat? Als je meer denkt aan 'wat maakt een mens mooi?' denk je misschien meer aan kenmerkende en mooie eigenschappen die er voor zorgen dat jij jij bent. Project Heal heeft een nieuwe fotocampagne waarin 14 vrouwen te zien zijn die allemaal erg van elkaar verschillen. Hierin delen ze wat ervoor zorgt dat zij zich mooi voelen. Echte schoonheid wordt niet bepaald door een maat, vorm of kleur. Het is niet te labelen. Het zit van binnen.

Voor dit foto project zijn 14 vrouwen gefotografeerd die aangaven wat hun mooi maakt. Alle vrouwen kozen iets uit over hunzelf wat verder gaat dan alleen hun uiterlijk. De campagne is zondag gelanceerd als kick off van de eerste dag van de Nationale Eating Disorder Awareness Week. Het is een krachtig statement naar iedereen die worstelt met een eetstoornis. Het laat zien dat hun schoonheid en waarde niet ligt in de fysieke verschijning.

projectheal

Elke dag worden mensen geconfronteerd met beelden in bijvoorbeeld tijdschriften, op tv en social media, van het 'perfecte' lichaam. Dit schoonheidsideaal is echter geen normale afspiegeling van de maatschappij waar wij in leven. We moeten juist naar een cultuur streven waarin we het schoonheidsideaal verbreden en afstemmen op verschillende leeftijden, etnische groepen, vormen en maten. Daarnaast wil Project Heal mensen laten inzien dat hun waarde verder gaat dan alleen hun fysieke verschijning.

Wanneer hen gevraagd wordt wat ze zouden zeggen tegen iemand met een eetstoornis als ze maar één ding konden zeggen, zou dat zijn dat herstel echt mogelijk is. Dit zegt Rosenman tegen Huffington Post. Niemand kan het voor je doen, je moet zelf het besluit maken dat je wil herstellen. Het is een proces en het kost tijd. Het vraagt om geduld en het kost enorm veel energie. Maar het bereiken van dat herstel is alles waard. Het is het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven. Hieronder kun je wat foto's zien van deze mooie #WhatMakesMeBeautiful campagne. Wil je meer zien? Kijk dan hier

vrouw

project heal

vrouw

project heal

project heal

Ik vind het heel mooi dat er op deze manier aandacht is voor schoonheid. Ik denk bij schoonheid ook al snel aan uiterlijke schoonheid, zeker omdat dit vaak een eerste indruk is en je de innerlijke schoonheid van mensen niet kent. Maar tegelijkertijd weet ik dat ik mensen heel mooi kan vinden omdat het mooie personen zijn. Als ik kijk naar mijzelf, vind ik mijzelf mooi om mijn loyaliteit en betrokkenheid naar mijn vrienden en familie, maar ook omdat ik altijd probeer het mooie in andere mensen te zien. 

Bron: huffingtonpost & Project Heal

Wat maakt jou mooi?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ronja - Vrijdag 26 februari 2016 19:10
oei, moeilijk, maar ik ga er over nadenken.
Vind het een mooie campagne
Haylen - Vrijdag 26 februari 2016 21:09
Goede blog!
Hmm, wat mij mooi maakt? Het voelt zo egoïstisch om eigenschappen van mezelf mooi te noemen. Ik denk erover na..