Hoeveel tijd besteed jij aan je haar?

 

'Ik kom er zo aan, nog even mijn haar doen, 2 minuutjes!' ....ja ja, 2 minuutjes, die kennen we wel. Want meestal worden die 2 minuutjes al snel 15 minuutjes. Uit een recent onderzoek, van de haarverzorgingsproducent Fabriah, onder 500 Britse vrouwen, blijkt dat vrouwen gemiddeld 10 dagen per jaar besteden aan het verzorgen van hun haar. We zijn niet allemaal zo bezig met ons haar, want een kleine 10 procent borstelt of kamt het haar alleen even in de ochtend en doet er verder niets meer aan.

Als jijzelf veel tijd besteed aan je haar, begrijp je dit vast, maar voor de mensen die er minder tijd aan besteden; dit doen vrouwen met hun haar:

  • Haartjes wassen: 10 minuten per dag
  • Haartjes drogen: 15 minuten per dag
  • Haartjes stylen: 15 minuten per dag
  • Haartjes extra verzorgen: iedere twee weken.

Maar op avonden dat de vrouwen uitgaan, besteed de helft nog eens flink wat meer tijd aan het doen van het haar.

Een kleine 12 procent is niet zo bezig met haar haar en kamt of borstelt het enkel even in de ochtend om er vervolgens niet meer naar om te kijken. Slechts 5 procent wast haar haar niet iedere dag en draagt om die reden soms een staartje of muts.

Bron: dailymail.co.uk

borstel

Als ik naar mezelf kijk, dan hoor ik vrees ik bij die 12 procent die weinig aandacht besteedt aan haar haar. Ik was mijn haar om de dag of om de drie dagen en borstel het 's morgens even snel en doe het dan meestal met een knip omhoog. Ik kan me ook eigenlijk niet voorstellen dat 95 procent van de vrouwen haar haar iedere dag wast!

En jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Rebecca - Vrijdag 21 december 2012 19:38
Veelllll. vooral als ik uitga ben ik lang mee bezig.
Bo* - Vrijdag 21 december 2012 19:45
Woah, ik echt heel weinig. Ik was het om de 2 dagen ongeveer, eigenlijk gewoon als het nodig is. Is dat een dag later al, so be it.
Ik haal er een borstel door heen en klaar. Draag het wel vaak in een vlecht of knot, los zit zo in de weg..
p. - Vrijdag 21 december 2012 19:49
Slechts 5 procent wast haar haar niet iedere dag en draagt om die reden soms een staartje of muts.

Ehm, het is juist heel slecht voor je haar om het iedere dag te wassen? Dan krijg je veel sneller dode punten...
Beetje vreemd dit
Rebecca - Vrijdag 21 december 2012 20:05
Je hoeft geen dode punten te krijgen van veelvuldig wassen, hoor. Iedereen zegt altijd dat veel wassen zo slecht is, maar dat valt best wel mee
Luna - Vrijdag 21 december 2012 20:05
Weinig ik moet altijd hulp vragen vanwege mijn hemiplegie. Ik heb er nog geen oplossing voor gevonden het enige wat ik met mijn haar kan is het borstelen. Om een staart te maken of iets anders heb ik hulp bij nodig helaas
p. - Vrijdag 21 december 2012 20:17
Als ik het zomers iedere dag was merk ik duidelijk verschil.
Ik hou het bij om de dag, doe wel iedere dag mn haar. Heb wel het geluk dat mijn haar makkelijk is en ik er niet zoveel aan hoef te doen :)
Rebecca - Vrijdag 21 december 2012 20:27
Ik heb ook het makkelijkste haar dat je hebben kan zo'n beetje, maar vind het gewoon niet fris om m'n haar niet te wassen haha. Merk ook geen verschil met wel of niet wassen, enige waar m'n haar dood van gaat is verven en haarstiekjes met stukjes (y)
Rianne - Vrijdag 21 december 2012 21:31
Niet zo bijzonder veel eigenlijk. Twee of drie keer in de week wassen, mijn haar is niet zo snel vet. En meestal wel een bostel er doorheen, beetje haarlak en klaar om te gaan!
M. - Vrijdag 21 december 2012 21:56
Ik was het twee keer per week, maar mijn haar heeft wel veel verzorging nodig. Lang leve de Zuid-Amerikaanse roots haha. Iedere dag kammen, want borstelen zorgt voor pluizig haar, kokosolie of andersoortig vet gebruiken en in model brengen. Toch ben ik wel heel blij met mijn haar, krijg er super vaak (jaloerse) reacties op haha
Flowbow - Zaterdag 22 december 2012 00:34
In 1 minuut klaar (als ik het niet was)
meisje14 - Zaterdag 22 december 2012 11:47
Ik was het om de dag.
Als ik het gewassen heb, föhn ik het als ik weg moet en als ik thuis blijf niet, dan droogt het vanzelf wel.
Verder laat ik alleen altijd de punten eraf knippen. Heb een 'saai' kapsel dus. Gewoon haar dat langs mijn hoofd hangt xd
En verder doe ik er nooit cremetjes of ander spul in.
Nouja, wel anti-klit spray voordat ik het ga borstelen, want anders houd ik geen haar meer over.
Heb het nog nooit geverfd. En ja. Dit was mijn info weeeeer.
Inge - Zaterdag 22 december 2012 12:53
Ik hou mn haar wel goed schoon, maar doe er verder op styilinggebied vrijwel niets meer; ik ben er onhandig mee en langer in mijn bed kunnen liggen is me toch een hoop waard xD Ik zou best es een leuk kleurtje erin willen doen, maar ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat ik dan weer totaal geen zin heb om de uitgroei te behandelen, dus dat wordt em niet xD
E. - Zaterdag 22 december 2012 14:59
Elke dag wassen, fohnen , een hoop zooi erin om het zo goed mogelijk te laten zitten en vervolgens heb ik ook nog een scheve pony die elke dag gestijld moet worden omdat hij anders niet goed blijft zitten...!!
jeske - Zaterdag 22 december 2012 15:14
Ik was het om de dag maar besteed wel mega veel tijd aan mijn haar, sowieso elke ochtend sta ik een halfuur voor de spiegel het te borstelen en ik heb altijd een borstel bij in mn tas voor als ik ergens ben zodat ik mn haar dan ook kan borstelen.. en voor t slapen gaan natuurlijk.. hahaha.. en ik stijl het ook echt super vaak
168421 - Zaterdag 22 december 2012 17:12
Ik was het om de dag, en verder kam ik het nooit, ik ga ongeveer eens per jaar naar de kapper, en meestal doe ik het los, in een staart, of slordig ingevlochten.

Als ik uitga vind ik het wel leuk om het even te krullen, maar meestal houd ik het simpel!

Ik hou van mijn haar dat nooit klit of pluist, thanks to mijn verbeterde eetpatroon :)
Jeske - Zondag 23 december 2012 19:49
Nog een Jeske! Die naam kom ik niet zo vaak tegen.
Ik heb echt lastig haar. Ik ben er op zich niet heel lang mee bezig, maar wel vaak op de dag. Ik heb een soort krullen en het blijft nooit goed zitten. Als ik gefietst heb moet ik het altijd weer recht kammen met mijn handen.
Voor de es had ik mooi en best vol haar. Tenminste dat zie ik terug op foto's. Nu is het echt niks. Ik baal echt, ik hoop dat het weer terugkomt.
LimeTree - Maandag 24 december 2012 18:47
Doe nooit wat met m'n haar, was het maar 1x in de week, soms 1x in de twee weken, en kam het alleen als het er zelfs met pet of muts niet meer uitziet.
Caro - Maandag 24 december 2012 23:02
Ik heb heel makkelijk haar, dus 's morgens een borstel erdoor en klaar! :)
Wel iedere dag wassen en heel af en toe fohnen
S. - Dinsdag 25 december 2012 19:09
Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller het ook weer vet wordt. Niet dat het zo slecht is ofzo, maar dan moet je het uiteindelijk wel elke dag wassen ja.

Ik was het niet zo vaak, maar ik besteed er wel heel veel tijd aan. Ik verf het vaak een andere kleur, of vlecht of krul het.
dia - Dinsdag 26 februari 2013 21:45
ik was mijn haar 3 x per week maar stel het wel vaak want heb echt van die lelijke krullen en veder doe ik soms haarspray en 1 x in de week olie behandeling
meisjee 14 years. - Zondag 19 mei 2013 17:54
ik was m'n haar om de dag.. want het is slecht voor je haar zo vaak je haar wassen.. ik styl me haar om de week ofzo en ik doe er creams in .. waarvan me haar glad wordt en een styling geeft

pc doe elke avond een vlecht in je haar daar wordt je haar ook langer van :).
ciao x
Mirthe - Zaterdag 25 mei 2013 10:33
Ik was mn haar 3 x in de week, ik heb krullen dus draag t ook altijd gewoon los
emma2001 - Woensdag 29 mei 2013 14:38
ik was het een keer in de 2 dagen en ik doe vaak een haar masker in dat helpt echt heel goed!!!! ciao x :)
priscilla - Zaterdag 20 juli 2013 16:42
niet stylen of krullen erin zetten maakt het haar alleen maar kapot ,alleen borstelen ,wassen en af en toe een hennamasker is super goed voor je haar!
draag een doekje en dat doet mijn haar sneller laten groeien.
marlena - Donderdag 31 oktober 2013 19:49
wat ze zegt is wel waar maar niet stylen en krullen dat is een beetje slecht voor je harennn xxx xD
Joyce - Maandag 25 november 2013 21:09
Ik borstel het 2 keer per dag
hjhj - Zondag 7 december 2014 15:57
yo yo .het werkt ok echt
roozie - Zondag 7 juni 2015 17:46
Mijn haar is erg dun ik hoop dat door deze tipsijn haar sneller gaat groeien en dat mijn haar ook sterker word. Alsvast bedankt iedereen.