Hashtag Fatkini trending

 

Misschien heb je de hashtag #Fatkini al wel voorbij zien komen op Instagram. Via deze hashtag vind je foto's van volslanke vrouwen in bikini. Vrouwen die niet voldoen aan het schoonheidsideaal maar vinden dat ook zij zich gewoon mooi mogen voelen in bikini, verspreiden op deze manier hun boodschap via social media.

Vorig jaar al gebruikte Gabi Gregg de hashtag bij foto's van haar grote maten lijn met bikini's. Ze wilde inspiratie geven aan mollige vrouwen. ‘'Ik wil volslanke vrouwen aanmoedingen om gewoon naar het zwembad of strand te gaan. Laat de schaamte voor je lichaam je niet tegenhouden!''

Calliethorpe

fatshaming

Danielle Melnyczenko is een Australische plus-size blogger die het statement aanmoedigt. Ze hoopt dat vrouwen door dit soort foto's op social media zichzelf weer durven te laten zien, ook als ze een maatje meer hebben. Vrouwen moeten volgens haar kunnen dragen wat ze willen en mogen trots zijn op hoe ze eruit zien, ongeacht de maat. ‘'Het toont diversiteit in lichamen, iets wat in de bladen ontbreekt.''

Wij hebben op de redactie via de hasthag #Fatkini wat trotse foto's van vrouwen opgezocht die met hun foto de stelling ondersteunen. Onderstaand vind je er een aantal, met de link naar het betreffende Instagram account.

Thismisskate

https://instagram.com/thismisskate

Schnoodledoodle

instagram

Calliethorpe

calliet horpe

Abrooklynbroad

fatkini

NicolePigott

fatshaming

LoryGlory22

smotherteresa

Sidewaysphotography

Melindamarkert

Natuurlijk is een gezond gewicht beter voor je lichamelijke gezondheid, maar dat betekent niet dat je jezelf niet mooi mag vinden als je overgewicht hebt natuurlijk. Of de hashtag #Fatkini helpend is, is natuurlijk wel de vraag. Wat denk jij?

Bron: ad.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Eef - Maandag 11 augustus 2014 17:02
Sorry ik heb niets met dit soort initiatieven! Ik vind het idee goed en ik denk dat je jezelf ook mag accepteren als je een maatje meer hebt, maar dit hoeft van mij niet. Ik hoef overigens ook geen foto's in bikini's te zien van meiden met ondergewicht. Die uitersten mogen van mij een keer weg...
Joanne - Maandag 11 augustus 2014 17:16
Vast en zeker alleen maar goede bedoelingen met dit bericht maar ik heb toch een kritische noot op te merken; er wordt hier al vanaf het begin gekozen géén aanstotende afbeeldingen te plaatsen van meiden/jongens/mannen/vrouwen met een (ernstig) ondergewicht evenals dat er geen gewichten en BMI's genoemd worden. Dit alles om te voorkomen dat bezoekers getriggerd worden. Ik vind dat met het plaatsen van deze afbeeldingen voorbij wordt gegaan aan de zojuist genoemde boodschap. Ook met deze afbeeldingen worden er uitersten laten zien en in mijn ogen is dit niets anders dan het plaatsen van anorectische portretten. Nogmaals, het zal niet de bedoeling geweest zijn en ik persoonlijk heb niets tegen de vollere vrouw maar wil dit puntje toch even aanstippen!
Lisa - Maandag 11 augustus 2014 17:17
Ah super goed idee!

Het zou ook tof zijn als bijvoorbeeld de elle eens wat dames meepakt met iets meer dan maatje 32 :)
En eigenlijk vind ik het hier stiekem ook nog veel mooier :)
x - Maandag 11 augustus 2014 17:30
Eeehhw
waarom moet het gelijk weer zo overdreven zijn?
Heel mager zijn is niet gezond, maar zo dik zijn is ook niet gezond!
Femke - Maandag 11 augustus 2014 17:36
Overgewicht is toch ook niet gezond!?
Xxxxx - Maandag 11 augustus 2014 17:37
Ik vind het mooi dat ook dit bekendheid krijgt op proud2Bme, waarbij het gaat om het accepteren wie je bent.

Foto's van deze 'stralende' en zelfverzekerde vrouwen in bikini mét een maatje meer kan een voorbeeld zijn voor meisje en vrouwen die ook een maatje meer hebben.

Een gezond gewicht is inderdaad beter voor je lichamelijke gezondheid, maar het is nu eenmaal een feit dat veel mensen een maatje meer hebben. Niet iedereen heeft de drive om daar wat aan te doen, dus waarom zouden zij zich niet gewoon mogen laten zien zoals ze zijn.

Als het je niet aan staat dan volg je deze accounts op instagram gewoon niet óf je slaat de blog op Proud gewoon over. Gelukkig biedt Proud veel verschillende blogs aan, voor iedereen wat. Je pikt eruit waar je wat aan het.
Deze blog met deze foto's kan dus best wel helpend zijn voor sommige vrouwen/meisjes/ proudbezoekers.
RosieV - Maandag 11 augustus 2014 17:43
Sommige hebben inderdaad ernstig overgewicht maar bij sommigen is er ook sprake van gewoon overgewicht of licht. Ik vind de laatste foto er namelijk als figuur nog best mooi uitzien. Het is daar allemaal nog redelijk proportie.

E - Maandag 11 augustus 2014 17:52
Mee eens met Eef....
Amelie - Maandag 11 augustus 2014 18:06
tja ik vind het dubbel, kan me vinden in beide soorten reacties, ja het is goed dat die meiden weten voor wat ze staan, maar WHY op deze manier?? ik heb er een beetje moeite mee...
Anoniem - Maandag 11 augustus 2014 18:06
Ik weet dat ik hier kritiek op zal krijgen, maar eerlijk gezegd denk ik: "als je zo bent (en ja, ik ben ook zo geweest), trek dan in ieder geval géén bikini aan." Ik vind het niet zo smakelijk om deze foto's te zien.

Als je er graag zo bij wilt lopen, heb je daar uiteraard ook het recht op. Als je je er lekker bij voelt of trots op wilt zijn: ook prima. Maar ik heb er wel een mening over en ik zou het nooit, nooit, nooit doen.

Voor het overige sluit ik me aan bij de mensen die eerder iets hebben gezegd over extremen. Dit is net zo min gezond als ondergewicht, dus waarom dergelijke initiatieven wel ondersteunen op Proud, maar thinspo op pro-ana sites niet?
Eef - Maandag 11 augustus 2014 18:18
@ Anoniem jij verwoordt precies wat ik niet durfde te zeggen. Weet dus dat je niet de enige bent die er zo over denkt.
xx - Maandag 11 augustus 2014 18:23
Jeetje, een site over zelfacceptatie en dan nog wordt er massaal geoordeeld over te dik, te dun, en hoe onsmakelijk mensen eruit zouden zien. Hypocriet.
@anoniem - Maandag 11 augustus 2014 18:24
Ik wist niet hoe ik het moest verwoorden toen ik het zag maar nu ik jou reactie lees denk ik: mee eens. Waarom wel volslanke vrouwen in bikini en niet magere?
k - Maandag 11 augustus 2014 18:34
Ik vind het erg dapper van deze vrouwen.
Je bent mooi zoals je bent en iedereen heeft het recht om een bikini te dragen :-)
Eef - Maandag 11 augustus 2014 18:37
@ xx daar ben ik het niet mee eens. Ik vind persoonlijk heel mager ook niet mooi om te zien. daarbij hou ik inderdaad meer van een gezond slank figuur. Dat is mijn mening. Daar hoef jij het niet mee eens te zijn, maar dat betekent niet gelijk dat het ook hypocriet is. Mensen hebben nu eenmaal een mening over dingen..
Me - Maandag 11 augustus 2014 18:40
Ik ben een beetje selfie moe...of je nu dun,dik, weet ik veel wat bent...
Ik ben trots op mijzelf en geen behoefte om dit de hele wereld te tonen, en daarmee te zeggen: "echt waar..kijk maar..want ik plaats nu een foto van mijzelf..zo trots ben ik op mijzelf....".
Stop met al die energie in te steken om al die mensen te laten weten dat je trots bent op je zelf..want ergens voelt dat erg ongezond...
Ik - Maandag 11 augustus 2014 18:42
Weet je als je dik bent is het niet goed als je dun bent is het niet goed en normaal is ook weer niet goed want ook normaal kan dik of dun zijn bij sommige in de ogen
Bedoel het is ook nooit goed
Zien jullie zelf niet hoe hoog jullie de lat leggen van iets wat niet bestaat
En dan maar kritische zijn op andere
Sorry hoor oke iedereen mag een andere mening hebben dan de ander
En ja je bent hier met een reden een eetstorenis of jezelf niet kunnen accepteren
Enja ik heb het ook en ook ik moet er hard voor werken maar ik heb zoiets waarom iemand naar beneden halen die gezond en happy is met zijn gewicht en dat durft te laten zien ongeacht de maat
Inger - Maandag 11 augustus 2014 18:43
Ik sta zo dubbel in dit soort initiatieven,

Mening 1. Waarom moeten mensen tegenwoordig zo nodig van de daken schreeuwen dat ze er mogen zijn, voor ze het (wellicht) zelf geloven....

Mening 2. Anderzijds, er zijn veel vollere vrouwen onzeker over hun figuur.
Dit soort posts kunnen iemand wel uit hun schulp helpen.

Mening 3.A.
Het gaat op deze website geloof ik over gezond/gelukkig zijn of worden.
Om het oogpunt gezond in acht te nemen, deze vorm van overgewicht is niet gezond. Net zoals te mager zijn niet gezond is.
Aan de ene kant vraag ik me dan af in hoeverre dit gepromoted moet worden?
En in hoeverre het wellicht voor sommige mensen een trigger kan zijn die al moeite hebben met het vinden van een evenwicht.

Mening 3.B.
Sommige mensen hebben lichamelijke ziektes waardoor onder- of overgewicht nauwelijks te voorkomen is.
Ik vind dat hun ook liefde verdienen, liefde van zichzelf en liefde van anderen.
Dit soort projecten laat wel zien dat ze niet alleen zijn.
Maar waarom worden er hier dan geen projecten gelanceerd van dames die ondergewicht hebben door schuld van lichamelijke ziektes?
Hun zijn vaak ook onzeker?

Is dat dan omdat er meer meiden getriggerd worden door ondergewicht dan door overgewicht?
Dit is absoluut niet bedoelt als aanval, of als klacht.
Het is gewoon een vraag, gebaseerd op een strijd tussen welke mening ik het meest bij mij vind aansluiten....
En de keuze of ik wel een mening uit moet kiezen.

Ben benieuwd hoe jullie hierin staan?
MT - Maandag 11 augustus 2014 18:46
natuurlijk is dik zijn niet gezond. maar daar gaat het niet over. "dikke mensen" mogen er gewoon ook zijn en ook in bikini/zwempak op het strand lopen. Weet jij veel, wie weten hebben deze vrouwen BED en durven ze dus niks vanwege hun lijf. Het is geen aanmoediging om dik te worden. Meer een aanmoediging om niet depressief thuis te zitten als je volslank/dik bent terwijl alle vriendinnen het strand op gaan. Bovendien als je lekker zwemt en onder de mensen bent eet je vaak minder en je beweegt ook nog eens.

Ik vind het vervelend dat er steeds wordt gereageerd door meisjes met "ieeuw... dik is ook niet gezond en moet niet worden aangemoedigd" .. Neeeee, DUH! Daar gaat het niet om. Mensen met anorexia moet je toch ook niet opsluiten omdat hun lichaam niet gezond is?
S* - Maandag 11 augustus 2014 18:50
Acceptatie van wie je bent is nooit in beeld te krijgen. Het speelt zich van binnen af. Dat iemand zijn of haar lichaam mooi vindt (dik, dun, normaal, in verhouding, uit verhouding, klein, lang, met alle lichaamsdelen of lichamelijk beperkt, e.a.) en dit op deze manier, wereldwijd ten toon wilt spreiden, moet die persoon weten weten. Dat is hun keus.
Een foto waarbij gezegd wordt jezelf te accepteren en een toonbeeld te willen zijn voor anderen met een vergelijkbaar uiterlijk vindt ik niets meer dan een vorm van commercie en zelfverheerlijking. En in mijn ogen blijft het nikszeggend over wie de persoon werkelijk is.

Ik kies ervoor om hier niet naar te kijken, want ik vind dit echt ronduit lelijk, walgelijk en weerzinwekkend. Evenals de uitersten van mager zijn.
Iedereen heeft zijn eigen maatstaven, normen en waarden.

Ik kijk wel in de spiegel om te bepalen of ik mezelf accepteer of niet.
S* - Maandag 11 augustus 2014 18:50
En ik vind de reactie van Joanne ook erg sterk. Daar sluit ik me eveneens bij aan.
xx - Maandag 11 augustus 2014 18:58
Iedereen mag zijn eigen mening hebben hierover. Je mag dit zeker niet oke vinden. Maar het is een ander verhaal als je deze mensen gaat kleineren door woorden als walgelijk en onsmakelijk te gebruiken. Dat is niet een mening hebben, dat is veroordelen.
Anoniem - Maandag 11 augustus 2014 19:00
@ xx:
Zelfacceptatie is prima, en dat ondersteun ik ook wel degelijk.

Ook met een dergelijk figuur mag je jezelf van mij best accepteren. Ook ik accepteer je zoals je bent. Als jij je lekker voelt bij een fatkini-selfie of als jij je fijn voelt in een bikini: ook prima, doe je ding.
Ik zal je er echt niet minder aardig om vinden; ik zal je ook niet afwijzen als je bij me komt solliciteren (behalve als je door je gewicht het werk fysiek niet aankunt, maar dat is zeker niet bij iedereen zo); ik zal echt niet verder van je vandaan gaan liggen op het strand dan ik bij andere mensen zou doen.

Maar als ik (weer) zo zou zijn, zou ik mezelf (mijn persoonlijkheid) accepteren zoals hij is, maar mijn lichaam zeker niet. Het is gewoon echt niet gezond, het beperkt je op zo veel manieren. Dat lichaam hoef ik ook niet te accepteren, omdat er - uitzonderingen daargelaten - iets aan gedaan kan worden. Ik weet ook niet of je zo'n lichaam moet willen accepteren (en vooral erin berusten), puur op basis van gezondheid, maar dat is een andere discussie.

Ik heb er daarnaast ook gewoon een beetje moeite mee dat dit soort initiatieven steeds zo extreem moeten zijn. Je hoeft echt geen zwaar overgewicht te hebben om een statement te maken tegen de mode-industrie.
Amelie - Maandag 11 augustus 2014 19:18
@ eef, ben het wel met je eens ja,... als ik er zo uitzag zou ik ook niet in bikini durven verschijnen en inderdaad echt 'mooi' kan ik dit niet noemen, zonder een uitspraak te willen doen over wie deze mensen zijn.
de nadruk ligt, ook op proud (door beautyblogs etc) zo vaak op dat uiterlijk.
nee deze mensen zijn niet minder dan iemand die een normaal/gezond of lichter gewicht hebben maar dit ondersteund toch ook enkel het idee dat je aan mensen zou kunnen zien WIE ze zijn, en dat is niet zo... Hun uiterlijk is duidelijk niet hun sterkste kant van deze meiden, maar daarmee zeg ik niet dat dit geen leuke meiden kunnen zijn terwijl deze boodschap is: 'ik ben trots op mezelf, zelfs als ik meer weeg en ik mag er zijn', en ja je mag er zijn ongeacht hoe je eruit ziet of hoeveel je weegt omdat je gewicht of uiterlijk je niet definieerd ... dus benadruk het niet! ik vind gewoon dat we een beetje moeten loskomen van die enorme nadruk op ons uiterlijk.
xx - Maandag 11 augustus 2014 19:19
Bovendien is er in mijn optiek een groot verschil tussen hoe dikke mensen behandeld worden en hoe dunne mensen behandeld worden. Hoe ongezond beiden ook zijn, dun zijn wordt nog steeds opgehemeld en dik zijn wordt nog steeds afgewezen. Te dikke mensen worden veel meer onderdrukt en afgewezen binnen onze maatschappij dan dunne mensen. En daarom vind ik het juist goed dat initiatieven zoals deze steeds meer de kop opsteken. Dat geeft andere dikke dames even een hart onder de riem. Dat te dik zijn ongezond is dat ontkent niemand. Maar met een eetstoornis lukt het niet altijd om een gezond gewicht te hebben. En als we dan met z'n allen gaan roepen dat selfies oke zijn maar selfies als je te dik of te dun bent niet, dan bevestigen we juist dat gemene stemmetje van de eetstoornis dat zegt: je bent niet goed genoeg. En dat willen we juist met z'n allen op deze mooie site niet doen. We willen juist zeggen tegen elkaar en tegen onszelf dat we ok zijn. Hoe we er ook uitzien.
doran - Maandag 11 augustus 2014 19:38
Ieder doet zijn ding. Als deze meiden een fijner leven hebben door in bikini op instagram te verschijnen. Be my guest. Ik ben het er wel mee eens dat iets dergelijks ook voor magere mensen geldt. Ik geef toe dst ik best moeite heb om mager te zijn, de teacties de vooroordelen, en ja dan zou het soms fijn zijn om een selfie te maken en te zeggen dit ben ik! Ik ben nou eenmaal zo, accepteer me of ga weg! Dik dun, lang kort, rood, blond alles is moeilijk en mensen zijn we allemaal
S. - Maandag 11 augustus 2014 19:41
Heel leuk allemaal, maar ik snap niet dat deze foto's wel kunnen, maar triggerende foto's van anorecten van het forum verwijderd worden. Beetje raar dat het ene wel kan en het andere niet...

kimgaatervoor - Maandag 11 augustus 2014 19:58
Alleen al het feit dat er een hashtag met "fatkini" bestaat vind ik al best erg. Daarnaast ben ik het eens met de bovenstaande reacties dat er op Proud geen ongezonde voorbeelden (dus uitersten) moeten worden gegeven.
Het is fijn dat de meisjes op deze foto's zichzelf mooi voelen, maar het is wel ontzettend ongezond om zo vol te zijn.

Janneke - Maandag 11 augustus 2014 20:05
Wat iemand gewicht ook is en hoe iemand zijn figuur ook is: je moet kunnen genieten van je vakantie, van dagjes strand en naar zwembaden gaan. Dit dan zonder je druk te maken over je lijf. Als die dames met hun plussize dat kunnen dan vind ik dat helemaal top. Zo denk ik er ook over bij iemand met ondergewicht. Ik zal de laatste zijn die oordeelt als ik iemand met ondergewicht of overgewicht tegen zou komen bij het zwembad of aan het strand. Ik zit zelf ook in een gevecht met mijn lichaam.
- - Maandag 11 augustus 2014 20:10
;'Volslanke vrouwen'. Ik vind de meeste dames gewoon dik.
Bij sommigen staat een bikini mooi, maar bij anderen ook weer echt niet.
De hoge broekjes, vind ik ook niet mooi en ook vrij 'zinloos'.

En daarmee ben ik het eens, dat we soms een beetje ver gaan in het 'oh, we zijn allemaal zo geweldig, of je nu dik of dun bent, laten we dat accepteren'.
Accepteren kun je ook doen, door gewoon niks te schrijven of foto's te plaatsen.

Crannberries - Maandag 11 augustus 2014 20:11
deze vrouwen zijn allemaal mooi, iedereen is mooi op zijn eigen manier maar iedereen moet zich 'bewijzen'

Door al deze dingen denken sommige mensen misschien ook dat ze zichzelf ' lelijk' moeten vinden ofja er wordt zoveel gepraat over accepteer jezelf maakt niet uit hoe je eruitziet. zelfs zoveel dat vrouwen daar misschien ook wel onzeker door worden (en mannen ) als het niet uitmaakt, waarom wordt er dan zoveel aandacht aan besteed.. ik bedoel voordat ik veel op internet zat enz (toen ik dus altijd buiten was en onbezorgd speelde) had ik me hier nooit druk omgemaakt of me afgevraagd : zie ik er goed uit..

zo , is deze aandacht (goede of slechte) wel goed?
Maiskolf - Maandag 11 augustus 2014 20:12
Hoezo is het aan ons om te oordelen? Waarom moet er altijd gezegd worden dat het ongezond is, of niet mooi? Het is er. Sommige mensen zien er zo uit. Sommige mensen maken foto's van zichzelf. Kunnen we het niet gewoon aannemen voor een feit en zeggen; oke, ik hoef er geen mening over te hebben. Het is er. Het bestaat. En het is soms ook goed om er gewoon even niet over te oordelen.
Het is zo normaal om tegenwoordig overal altijd maar commentaar op te hebben op anderen en altijd maar te laten weten hoe goed je het zelf zo veel beter weet.
Nicole - Maandag 11 augustus 2014 20:18
Oké, ik wil hier toch ook even wat over kwijt.

Ja, ik snap dat overgewicht ongezond kan zijn. Maar, zoals een aantal mensen eerder ook al gezegd hebben, niet iedereen kan er wat aan doen.

Daarnaast vind ik het echt belachelijk dat er mensen zijn die zeggen dat iemand met overgewicht geen bikini zou mogen dragen. Zouden die mensen, puur vanwege hun gewicht, geen lol mogen hebben? Mogen ze niet lekker gaan zwemmen? Mogen ze geen foto's nemen met vrienden en familie? Dat slaat echt helemaal nergens op.

Ik word echt boos van de mensen die zeggen dat ze dit walgelijk vinden. Dat doe je gewoon niet. Natuurlijk, het is jouw mening en die mening mag jij hebben. Dat betekent echter niet dat je het ook moet uitspreken, moet delen met de wereld. Je hebt recht op je eigen mening, maar denk alsjeblieft ook aan andere mensen. Misschien leest iemand met overgewicht die probeert van zichzelf te leren houden en zichzelf te accepteren wel dergelijke opmerkingen. Wat denk je dat dat voor impact heeft?

Sorry hoor, maar dit moest ik er écht even over kwijt. Heb respect voor je medemens en de gevoelens van anderen en houd je mening voor je als het iemand kan kwetsen en of schaden.
marleen - Maandag 11 augustus 2014 20:28
ik snap gewoon de fun niet van bikinifoto's op internet te delen
en dan maakt het me niet uit met welk bmi.
fijn dat iedereen zichzelf mag accepteren maar voor mij moet dat niet gedeeld wordne met de hele wereld. Ik heb er geen enkel probleem mee als een van deze meiden naast me op het strand zou liggen, maar ik heb wel iets tegen dit soort selfies.
Gail - Maandag 11 augustus 2014 20:36
Jeetje, wat een felle discussie. Het haalt veel naar boven!

Ik zou graag een punt willen maken, al zal niet iedereen het ermee eens zijn. De claim dat er geen magere mensen op deze site staan, is niet waar. Er worden vaak foto's geplaatst van modellen die de nieuwste mode presenteren. En dat is oké, zolang er ook foto's van mensen met andere figuren geplaatst worden en de modellen in kwestie geen eetstoornis promoten. Je kunt aan iemands gewicht nu eenmaal niet zien of er sprake is van een eetstoornis. Er zijn mensen met overgewicht die een normale verhouding met eten hebben en er zijn mensen die te licht zijn en gewoon eten wat ze lekker vinden. Uit beide categorieën komen enkele van mijn beste vrienden.

Nu kun je mensen met overgewicht niet mooi vinden, misschien door persoonlijke smaak of doordat je nog diep in de eetstoornis zit. Dan kan het vervelend of lastig zijn om met deze mensen geconfroneerd te worden. Deze mensen mogen zich echter ook laten zien, zich ook mooi voelen. Ik heb zelf zwaar overgewicht meegemaakt en weet hoeveel moeite het deze vrouwen kost om de schaamte naast zich neer te leggen. Zelf zou ik dit niet doen, maar ik heb er wel bewondering voor!

Dunne en dikke mensen lopen nu eenmaal gewoon op straat, in de supermarkt en op het strand. Ik denk dat het deel van het genezingsproces van een eetstoornis is om te leren omgaan met het feit dat niet iedereen een gezond BMI heeft, dan niet ziek hoeft te zijn en deze mensen wèl trots mogen zijn op zichzelf. En dat is waar Proud2BMe naar mijn idee voor staat: iedereen mag Proud zijn, hoe je er ook uitziet.
miri - Maandag 11 augustus 2014 20:40
iedereen heeft bestaansrecht, dunne, normale en dikke mensen en alles er tussenin, dus ook deze vrouwen. Wij mensen hebben regels verbonden aan uiterlijke dingen zoals de woorden dik en dun en wat dat inhoudt. In de tijd van Rubens waren deze vrouwen het ideaal beeld.
Deze vrouwen doen wat hoort; ze doen wat ze willen, namelijk lekker in bikini zwemmen of zonnen en hebben schijt aan de regels dat overgewicht lelijk is, net zoals mensen schijt mogen hebben aan ondergewicht. Los van of het gezond is voor je.
Er mogen zijn, dat is pas gezond!!!
Anoniemo - Maandag 11 augustus 2014 20:50
Pfff. Iedereen moet weer respect hebben voor mensen met een "maatje meer", terwijl hun aders dichtslippen en ze hartkwalen krijgen!
Overgewicht = Ongezond = Ondergewicht

Als dit #thinkini geweest was dan was deze blog geen respecterende/motiverende/happy blog geweest, maar een haatblog of überhaupt geen blog wegens triggers. Plaatjes van meiden in bikini waar iedereen kritiek op heeft zijn meestal niet eens zo "erg". Natuurlijk zijn ze slank, maar wat ik meestal meekrijg op social media is maat 36/S. Dat is normaliter geen ondergewicht; ik heb S en heb een hartstikke normaal en gezond gewicht bijvoorbeeld.
D - Maandag 11 augustus 2014 20:51
Proud gaat voor mijn buiten de voorlichting over Eetstoornissen en het daar tegen vechten ook heel erg om accepteren van wie je bent.
Zeggen dat je geen bikini zou mogen dragen als je een maatje meer bent, omdat dat "walgelijk" is, vindt ik eerlijk gezegd walgelijk.
Ik lees regelmatig op het forum dat mensen die aan het herstellen zijn van een eetstoornis en door hun gezonde eetpatroon overgewicht krijgen. Soms hoort het bij je bouw dat je wat boven de door de maatschappij gezette lijn van gezond en niet gezond zit. Voor hun lijkt het me vreselijk de berichten te lezen die hier boven staan.
Ik heb zelf ook overgewicht en het feit dat dit me al niet meer zoveel doet, omdat ik er aan gewent ben dat veel mensen zeggen dat je minder bestaans recht hebt alleen door het nummer dat op de weegschaal staat, is misschien nog wel net zo schokkend.
Liz - Maandag 11 augustus 2014 21:18
Waarom moet alles zo in extremen? Ik noem dit niet volslank, in mijn ogen is dit gewoon dik. En obesitas is net zo ongezond als welke eetstoornis ook. Dus stop alsjeblieft met het promoten van overgewicht. Ik snap dat ze af willen van extreem dunne modellen maar streef dan naar iets gemiddelds. Of stop überhaupt met focussen op uiterlijk en gewicht. No offense naar proud hoor, maar als ik dit soort dikke vrouwen zie dan triggert het mij juist om superdun te blijven..
H - Maandag 11 augustus 2014 22:24
Bedankt, prachtige boodschap.

Elke vrouw ziet er goed uit als ze zich goed voélt!
H - Maandag 11 augustus 2014 22:25
Ik volg de redenering van 'ik'
Anne - Maandag 11 augustus 2014 22:31
Je kan dit soort overgewicht en zwaar ondergewicht toch niet vergelijken zoals iedereen hier doet ? Een eetstoornis blijft vooral een geestelijke ziekte die zich gwn uit in een 'zeker gewicht'
Lotje - Maandag 11 augustus 2014 22:47
miri en D,

naar mijn mening houdt dit gewoon de discussie over meer of minder bestaansrecht in functie van je gewicht in stant omdat het juist zo de focus legt op het overgewicht van deze dames. We moeten er juist vanaf om te denken over het bestaansrecht van iemand in termen van iemands gewicht. Iedereen heeft idd bestaansrecht, punt.
Anoniemx - Maandag 11 augustus 2014 23:12
Is het raar dat ik dir echt verschrikkelijk vind al die stevige vrouwen ?
Anoniemx - Maandag 11 augustus 2014 23:14
Van mij hoeft dit niet ik vind het echt verschrikkelijk maar wel knap dt ze dat durven
Me - Maandag 11 augustus 2014 23:18
Mooie bikini's.
Eef - Maandag 11 augustus 2014 23:48
Hahaha wat is dit nu weer voor discussie. Amen aan jouw reactie Amelie. Ik ben het helemaal met je eens. Daarbij zal ik nooit zeggen dat deze vrouwen niet in bikini mogen rondlopen. Ik vind alleen bij dit figuur een badpak mooier staan. Maar ik vind badpakken heel vaak mooier staan (ongeacht gewicht). Dus dat is gewoon mijn mening geen oordeel of zij wel of geen bikini aanmogen. Ik zal mensen daar ook niet anders om beoordelen. Dat betekent echter niet dat ik voorstander ben voor dit soort projecten. Ik hoef geen meiden in bikini te zien om hun zelfacceptatie te "zien". Ik geloof ook dat zelfacceptatie van binnenuit komt. Dat is iets dat een persoon uitstraalt, niet een gewicht op een foto.
Eef - Maandag 11 augustus 2014 23:49
Oeps sorry mijn eerste zin was niet zo aardig. Ik bedoelde daarmee te zeggen dat ik de reacties ook weer zeer vel vind.
xsnoesje - Dinsdag 12 augustus 2014 00:12
ik krijg bij proud steeds meer zo'n 'ondergewicht = not / overgewicht = hot'-idee...
Emma - Dinsdag 12 augustus 2014 12:25
lol ik zal vast de enige zijn hierin, maar als ik dit soort foto's zie dan wil ik juist afvallen omdat ik niet zo wil zijn
Line - Dinsdag 12 augustus 2014 12:30
Ik vind het echt niet om aan te zien!
Dat is hetzelfde als je meiden met ernstig ondergewicht zo op de foto zet, dat is ook verschrikkelijk!
Overgewicht is niet goed en ondergewicht is niet goed dus promoot het dan allebei niet!
Sorry voor mijn botte reactie maar het is wel de harde waarheid.
- - Dinsdag 12 augustus 2014 13:27
GADVER
Celae - Dinsdag 12 augustus 2014 14:49
Wow, al deze reacties hebben voor mij de doorslag gegeven om nooit meer in een badpak rond te gaan lopen. Ik schaamde me al voor mijn figuur en mijn littekens, maar nu er zoveel mensen zijn die dit eigenlijk gewoon 'vies' vinden.. ik doe het nooit meer..
anoniempje - Dinsdag 12 augustus 2014 15:06
wauw... al die reactie over walgelijk gadver enz. kunnen we niet gewoon iedereen accepteren zoals hij/zij is..
dit zijn juist de reactie die er bij mij voor gezorgd hebben dat ik een eetstoornis heb ontwikkeld. ik was vroeger dik op het randje van extreem overgewicht. en door al die reactie dat mensen met overgewicht 'anders' zijn zichzelf niet mooi kunnen vinden hebben mij echt veel geraakt. en met mij nog 100 andere meiden, en die dit ook lezen.
is het niet juist de bedoeling dat iedereen elkaart accepteerd zoals die is? en ja deze meiden/vrouwen zijn misschien (ontzettend) ongezond maar als zij zich lekker voelen. daar kan ik alleen maar respect voor hebben.

maarja iedereen denkt er anders over
Eva - Dinsdag 12 augustus 2014 16:04
Ik vind sommige reacties hier wel heel hard. Iedereen zal elkaar inderdaad gewoon moeten kunnen accepteren, zonder gelijk te oordelen. Reacties als "gadver" vind ik gewoon te ver gaan. Ook meiden met een maatje meer mogen er zijn. Dat je het niet mooi vindt, dat kan smaak zijn. Maar deze meiden beledigen vind ik te ver gaan.

Daarbij ik vind dit soort initiatieven ook niet geweldig. Maar ik zal ook nooit een foto van mijzelf in bikini op internet posten (en ik heb dan wel een ander gewicht, maar daar gaat het mij niet om in deze) Schoonheid en acceptatie komt van binnen uit. Dat zie je niet op een foto. Ongeacht welk bmi iemand heeft.
Ik - Dinsdag 12 augustus 2014 16:44
Dit is net zo een uiting van een eetstoornis als te magere mensen. Een te in het gewicht betekend voor het grootste deel van de mensen een gestoord eetpatroon.
. - Dinsdag 12 augustus 2014 19:14
Ik zou het fijn vinden als de mods van Proud in gaan grijpen in de smaakloze, harteloze en schadelijke reacties die hier tussen staan. Ik schaam me (plaatsvervangend) voor sommige dingen die hier zijn gezegd. Het is schadelijk voor veel mensen die (omdat ze al kwetsbaar zijn) deze site bezoeken. Dit is geen veilige sfeer. Please, doe hier iets aan.
Angstig meisje - Dinsdag 12 augustus 2014 19:48
Als een thingap en uitsteekbotten promoten verboden is dan dit ook want obesitas is ook niet gezond!
M. - Dinsdag 12 augustus 2014 22:11
Het eerste wat ik bij deze blog dacht, was van een paar foto's; goh, leuk dat er ook bikini's zijn die echt leuk staan bij vollere meiden! Hoewel ik zelf ook niet zo van de selfies ben, keek ik hierbij eigenlijk vooral naar de bikini's ipv de meiden die ze droegen, net als dat het bij een mode magazine ook om de kleding gaat en niet om de modellen... toch? Of vergeten we dat wel vaak?
Wel jammer dat er sommige reacties tussen staan, waardoor sommige meiden nu niet meer in badkleding durven. En ik snap wel dat mensen denken; "ja maar foto's van dunne meiden mogen ook niet", maar laten we wel zijn; foto's/films van dunne meiden zien we veelal nog steeds in elke reclame, tv serie of bioscoopfilm als "the heroïnes", en worden daarmee geïndoctrineerd dat dat als enige normaal is, maar ik denk dat vollere meiden echt zelf ook hun lichamen onder de aandacht moeten brengen, om te laten weten "wij zijn er ook nog!". De media doet dat immers nog niet echt voor ze. En ja; op moment zie je best veel foto's van vollere meiden op social media, maar mag dat ook een keer na decennia van dun, dun, dun? No offence, ik ben zelf ook aan de dunne kant (al ben ik ook wel tijden wat te zwaar geweest), maar kan slecht tegen onrecht en vind het erg dat mensen deze meiden walgelijk noemen, want ik vind ze sterk; als zij durven in bikini te lopen, durf ik dat misschien ook. Ik vind persoonlijk ook niet dat het hier gaat om "shockerende foto's". Het zijn geen obese mensen die bijvoorbeeld hun huis niet meer uit kunnen ofzo. Zou wel kunnen begrijpen dat mensen daar moeite mee hebben, al moet je die mensen ook nog steeds in hun waarde laten. Maar ik denk dat het belangrijk is dat iedereen gezien blijft worden en voor het totaalplaatje vind ik dat vollere meiden daar ook zeker bij horen, maar eerlijk; zie jij ooit een parfum reclame of een catwalk met vollere vrouwen voor lingerie? Ik nauwelijks tot niet. Maar goed; betrap mezelf er op dat ik voor het lezen van de reacties niet eens op het wel of niet dik zijn van die meiden op de foto's lette en er nu toch weer de discussie over aanga, maar kunnen we niet gaan leren naar de schoonheid van personen te gaan kijken, of ze nou dik of dun, ziek of gezond zijn? En wat voor dunne meiden geldt, geldt ook voor vollere; niet elk meisje dat zwaarder is dan gemiddeld, is ook meteen ongezond, net zoals niet elk dunner meisje dat is.
En eens met "." Als ik mijn bovenstaande reactie terug lees, is die misschien ook wat fel en wil ook zeker geen mensen kwetsen (anders verwijder mijn reactie maar), alleen hoop ik echt dat meiden die zich nu onzeker voelen door bepaalde reacties, zich er niet van laten weerhouden dat ze lekker gaan zwemmen!
X - Dinsdag 12 augustus 2014 22:28
Ik vind dit niks. Ik heb helemaal niks tegen dikke mensen in een bikini maar zo prominent op de foto vind ik weer het andere uiterste. Ik denk ook niet dat het helpt voor zelfacceptatie, het legt de focus ook heel erg op uiterlijk, terwijl het er in mijn ogen meer om gaat hoe je je van binnen uit voelt.
Luxx - Dinsdag 12 augustus 2014 22:28
De reactie's op deze site zijn meestal zo beschamend, het voelt net alsof ik reactie's lees van een stel kleuters die niet kunnen accepteren dat niet iedereen hetzelfde is.
Sanne - Dinsdag 12 augustus 2014 23:51
Ik sluit me volledig aan bij de reacties van Amelie.

Ik heb echter nog wel een vraag aan het mod-team. Vanwaar de keuze om deze foto's te plaatsen? Jullie zijn fel, terecht, tegen foto's van mensen met (zwaar) ondergewicht want dat is triggerend en ongezond. Maar waarom dan wel foto's plaatsen van mensen met flink overgewicht? Dat is m.i. net zo ongezond en triggerend. En vind ik dus alles behalve iets wat 'gepromoot' moet worden. Ik ben heel benieuwd naar jullie beweegredenen om deze blog te plaatsen.
Jelle - Dinsdag 12 augustus 2014 23:59
Volslanke? Ik zou eerder zeggen moddervette. Ik vind het raar dat deze foto's op de site van Proud worden geplaatst. Naar mijn mening doet het zelfs afbreuk aan de site. Ik kan me dan ook helemaal aansluiten bij de reactie van Sanne. Ik zie niet in dat dik triggerend kan zin, maar dat het ongezond is, staat als een paal boven water. Prima dat ze een bikini willen dragen, maar als je zo'n figuur hebt, zet het dan niet op internet. Sowieso zou ik een bikini afraden.
Sima - Woensdag 13 augustus 2014 08:07
@jelle ben je in het echt ook zo respectloos en lomp of heb je alleen online zo'n grote mond?

Treurig hoe lomp sommige mensen reageren terwijl ze zelf doodsbang zijn voor kritiek op hun lichaam.

Snap ook de vragen aan proud niet. Er worden hier ook vaak genoeg nieuwsartikelrn geplaatst over anorexia en magerte.
N.I.91 - Woensdag 13 augustus 2014 08:38
Ik dacht, laat ik het eens omdraaien. Eerst de reacties lezen en dan pas de foto's kijken. Door al deze reacties had ik al een heel ander beeld in gedachte, wat de foto's zouden zijn. En om eerlijk te zeggen vind ik het nog meevallen ook. Sommige vind ik niet eens zo erg dik. Kijk, ik zelf zou geen bikini aantrekken als ik een maatje meer heb, maar dat komt omdat ik mij daar ongemakkelijk bij zou voelen. Nu vind ik het al lastig dus ja, maar dat is mijn ding. Soms zie ik ook wel mensen op het strand lopen en denk ik wel echt 'oei...'
Maar bovenstaande mensen proberen het wel op een leuke manier goed voor de dag te komen. Ik zelf vind het wel een leuk initiatief, want je merkt dat ze wel echt aandacht besteden aan wat ze aantrekken.
Sykora - Woensdag 13 augustus 2014 08:50
Ik vind het heel erg pijnlijk om te lezen hoe hard er hier door sommigen veroordeeld wordt. En dat er uitspraken worden gedaan als walgelijk, afzichtelijk etc. etc.
Mensen LEEF EN LAAT LEVEN!

Zo jammer dat er wederom weer gekeken wordt naar lichamelijke vormen.
Volgens mij is het doel van dit blog om JUIST te laten zien dat het niet uit maakt of je dik/dun, groot/klein, blond/bruin, man/vrouw etc etc bent, maar dat de focus ligt op het stukje EIGENWAARDE! en trots..

En zoals al eerder gezegd, als het je niet bevalt kijk je NIET, als je zo respectloos bent, hou dan gewoon je mond! En draai het eens om, hoe zou jij het vinden als je dit doet en je krijgt allemaal van zulke reactie's..

Ik zie dit niet als een ik ben pas trots als ik het deel- actie. Ik zie dit juist als een middelvinger naar alle kortzichtige en respectloze mensen die het lef hebben om te oordelen over uiterlijke vormen!LiveStrong - Woensdag 13 augustus 2014 09:31
1001% eens met Sykora. Mooi gezegd!

Kom op, mensen. Laten we eens proberen te zien met welke reden en andere blogs hier op Proud worden geschreven.

Niet om ondergewicht te promoten, niet om overgewicht te promoten, niet om een bepaald BMI te promoten, niet om een bepaalde seksualiteit te promoten, niet om een bepaalde huidskleur te promoten, niet om een bepaalde haarkleur te promoten, niet om een bepaald geloof te promoten. Allemaal niet.

Maar om te laten zien dat iedereen anders is. Dat iedereen uniek is. Dat iedereen zichzelf mag zijn. Dat iedereen er mag zijn, no matter what, en dat we elkaar kunnen accepteren en respecteren. Ik denk dat een gedeelte van bovenstaande reacties meer zeggen over de personen die ze geschreven hebben, dan over de personen die hier op deze foto's staan -- denk erover na.
N.I.91 - Woensdag 13 augustus 2014 10:10
Eens met Sykora en LiveStrong!
L - Woensdag 13 augustus 2014 10:36
Jeetje, wat zijn sommige reacties ontzettend hard en respectloos. En dat voor meiden die waarschijnlijk bijna allemaal hier een eetstoornis hebben. Zo kom je nooit bij zelfacceptatie en van je eetstoornis af, als je zo blijft denken. Daarnaast maakt het je ook niet bepaald een leuker en milder persoon.

Ik vind de foto's en vrouwen inspirerend, daar kan ik nog wat van leren. Ik durf niet eens naar een zwembad toe, terwijl ik dat heel graag zou willen.
D. - Woensdag 13 augustus 2014 11:14
Zeker respectloos sommige reacties, dit raakt mij wel! Bedankt ;)
A - Woensdag 13 augustus 2014 14:12
ik begrijp de laatste reacties wel, maar evengoed begrijp ik de andere reacties. Je kunt zeggen dat overgewicht ongezond is, maar je kunt ook zeggen dat iemand 'dik' is. Overgewicht is een objectief feit, waarvan we weten dat wanneer je overgewicht hebt in die mate als de vrouwen op bovenstaande foto's het écht ongezond is. Echter wanneer je zegt dat iemand 'dik' is, is dat een oordeel met negatieve connotatie. Dat dit beledigend en respectloos is, ben ik het helemaal mee eens.

Wat ik wel vind, is dat de manier waarop het punt, waarvoor deze meiden lijken te staan, helemaal niet bereikt wordt op deze manier. Elke vrouw, welke maat die ook mag hebben, kan en mag genieten van een dagje strand in bikini of badpak maar WAAROM moet dit het hele internet rond gaan??? Dan heb ik het niet enkel ook deze meiden met zwaar overgewicht die onze gezondheidszorg veel geld (zullen) kosten, maar evengoed voor meiden met ondergewicht (die onze gezondheidszorg misschien ook veel geld kosten) en voor dames met een gewoon gezond gewicht. WAAROM moeten onze foto's de wereld rond gaan en geven we er nog een 'nobele' boodschap aan?

Ik krijg hier geen sympathie voor. Wanneer ik op het strand zo'n dame tegenkom kan ik dat waarderen, maar om dan foto's van halfnaakte dames op het internet te zetten en dan te zeggen 'I love myself the way I am'... dan kan ik enkel zuchten. Ik kan het weinig respect, laat staan waardering voor opbrengen.
Lynn - Woensdag 13 augustus 2014 19:30
Mensen met overgewicht en ondergewicht kom je in principe overal tegen en als je naar het strand gaat, zie je ze ook, dus in principe het 'aanzicht', daar heb ik niks op tegen. Trek prouds beslissing ze te plaatsen wel een beetje in twijfel. Maar dat zal wel een onderdeel van de identiteit vd site zijn, toch?

Maar over deze blog... Zoveel vet is niet echt gezond. Het huidige schoonheidsideaal is misschien een beetje bizar, maar.. ach. Ik denk dat ik dikke mensen gewoon liever midden in een groep mensen in allerlei maten had gezien. Dat is een eerlijke representatie van de bevolking.
Kate - Donderdag 14 augustus 2014 07:26
Dik, dun, groot of klein. Wat maakt het uit... Als je jezelf maar fijn voelt in bikini. Al die foto's van dikke mensen... Sorry dat ik het zeg vind ik nogal triggerend om af te vallen. Niet dat ik iets heb tegen mensen met een vol figuur, ik vind het gewoon niet mooi. Ben momenteel bezig om van mijn eetstoornis (anorexia) af te komen. En de verheerlijking van mensen met een maatje meer vind ik momenteel zo moeilijk. Stel ik hou mezelf aan mijn eetlijst, wordt ik dan ook zo? Moet ik daar dan ook blij mee zijn... Ik denk het niet want ik wil gezond worden zonder ondergewicht of overgewicht.
Kyona-Lynn - Donderdag 14 augustus 2014 12:00
Ouch... wat doen sommige reacties pijn om te lezen.
Ik ben zelf ook volslank met maatje 38. Na 50 kilo bij te komen door prednison en dan van maat 46 naar maat 38 te gaan is mijn lijf niet lekker strak, slank en mooi om aan te zien, terwijl ik wel een normale maat 38 heb. Voordat ik de prednison kreeg had ik ernstig ondergewicht. Daarnaast heb ik ook nog een kind gebaard.

Ik vind het als volslanke vrouw net FIJN om deze blogs te lezen om te zien dat ook volslanke of zoals sommigen het noemen 'dikke' vrouwen er ook mooi uit kunnen zien.
Ik zit heel erg met mijn zelfbeeld en voel me al dik, lelijk en worstel met een eetstoornis, dan doen sommige reacties gewoon echt, maar ook echt pijn om te lezen. Ik krijg dat het gevoel alsof je je als volslanke persoon moet verstoppen, lelijk bent, en dat alles wat de stemmen in je hoofd zeggen waar is en dat je waardeloos bent.

Ik zoek nu ook regelmatig naar plussize models zoals Tara Lynn en Jennie Runk. Om zo knappe vrouwen te zien met een wat grotere maat geeft mij een goed gevoel. Ik krijg daardoor het gevoel dat schoonheid niet aan ligt dat je dun bent. Mij hadden ze gewoon altijd geleerd dan schoonheid dun zijn is en ik doe mijn best om DAT te veranderen en door sommige reacties hier wordt het alleen maar weer moeilijker...

Heb asjeblieft wat respect. Overgewicht is ongezond. Dat weten die vrouwen ook wel. Maar dan mogen ze toch trots op zichzelf zijn en het delen? Why not? En daarbij.. ik vind niet alle vrouwen op de fotos echt dik. Sommige hebben een heel mooi figuur vind ik. Laat de mensen asjeblieft in de waarde en hou zulke respectloze en smakelijkeloze commentaren asjeblieft voor jezelf en boor wat flinkere volslanke vrouwen asjeblieft niet de bodem in.
Loes - Donderdag 14 augustus 2014 15:36
Ik begrijp wat je bedoelt, maar bedenk wel; bij al die lompe, hatelijke en gemene opmerkingen is de eetstoornis aan het woord!
En zoals wij allen weten zeggen eetstoornissen nooit, maar dan ook he-le-maal nooit iets liefs, milds of positiefs.
Het is dan ook het beste om eetstoornissen compleet te negeren c.q. voor goed uit je leven te bannen.
Dat dit niet eenvoudig is daar weet ik alles van, ik heb er meer dan 20 jaar over gedaan.

Tot slot nog een quote van Eleanor Roosevelt:

Niemand kan je een minderwaardig gevoel geven zonder jou goedkeuring!!
xx - Donderdag 14 augustus 2014 16:28
Kijk eens naar de nieuwe blog van Scarlet. Dat is nou een super blog. Een eerlijke representatie van hoe de normale vrouw eruit ziet. Dit gaat over zelfacceptatie en het hebben van een reëel beeld van hoe vrouwen eruit zien. Een mooie reactie op de vorige blogs waar in de reacties fel gereageerd wordt. Of het nou dikke vrouwen zijn of dunne vrouwen, er wordt door veel mensen zeer negatief gereageerd. Wat op zich goed weergeeft hoe scheef het zelfbeeld van mensen is als ze het alleen ok vinden als "mooie" mensen op de foto gaan. Dik, dun, goot, klein, striae, sinaasappelhuid, hangende borsten; alles wat afwijkt wordt afgewezen. Verschrikkelijk eigenlijk, dat juist mensen met een eetstoornis die hier op de site komen niet in de gaten hebben hoe schadelijk opmerkingen als 'gadver' of 'walgelijk' zijn. Misschien een noot voor de moderators om vroeger of later een standpunt hierin te nemen of op zijn minst schadelijke reacties te verwijderen?
jelle - Zaterdag 16 augustus 2014 09:07
@ Sima: ik ben helemaal niet lomp en respectloos. Volslank is echt een eufemisme, dan is moddervet een betere kwalificatie. Of gewoon erg dik.
C. - Zondag 17 augustus 2014 09:29
@Jelle: schaam je ajb hard voor jezelf, ik neem jou niet serieus meer op het forum en zal echt 0,0 aandacht aan je besteden, ben blij dat je vandaag in het vliegtuig naar Portugal zit en wat dat betreft, dat ik niet meer mee mocht, anders had ik met jou in een groep gezeten. Bah..
Anoniemm - Vrijdag 6 maart 2015 02:00
Ik ben met toeval op dit artikel gekomen, en vind het fijn om te lezen dat die mensen zichzelf accepteren. Nog fijner zou het zijn als het geaccepteerd zou worden en geen scheve blikken krijgt als je gaat sporten met zo'n figuur. Want dat gebeurd zo'n beetje altijd... wil je er iets aan doen, krijg je nog scheve blikken. Zwemmen vind ik super leuk... maar tot nu gewoon nog niet een badpak tegen gekomen die ik pas en die me slanker maakt.. ook niet een waarbij je geen scheve blikken krijgt. Zelfde van kleding... ben tot nu toe nog geen enkel kledingzaak binnen gekomen waarbij ze echt mooie kleding voor volle vrouwen hebben. En meestal ben ik genoodzaakt om een T-shirt en truien van mannen te pakken.. want die hals is mega groot bij vrouwenkleding!
En volgens mij weet elke vollere vrouw wel dat het ongezond is... hoe vaak dat wel niet gezegd word!... zelfs nog wanneer je bezig bent met sporten... Het haalt je meer omlaag dan dat je zin krijgt in sport.. En dat is ook net het probleem.. dat je altijd scheve blikken hebt, zelfs als je er iets aan doet.