Ben jij mooi of gemiddeld?

 

Dove stelde vrouwen in vijf steden over de hele wereld de vraag of zij zichzelf mooi of gemiddeld vinden. Ze hingen boven deuren van een groot gebouw de woorden ‘Mooi' en ‘Gemiddeld', de vrouwen konden een van de twee deuren kiezen om naar binnen te gaan. Veel vrouwen kozen voor de deur waar ‘Gemiddeld' boven stond, andere vrouwen kozen niet en een aantal vrouwen kozen voor ‘Mooi'. Een deel van de vrouwen voelde zichzelf juist mooier door de keuze te maken om door de deur ‘Mooi' naar binnen te gaan. Anderen durfden niet door die deur te gaan, omdat ze zichzelf niet mooi genoeg vonden. In de onderstaande video komt naar voren wat dit met de vrouwen deed.

Als ik voor deze deuren zou staan, zou ik ook wel eventjes kort moeten nadenken. Ik vind mooi of lelijk geen moeilijke keuze, maar gemiddeld of mooi is wat anders. Wel weet ergens heel goed ik dat ik mooi ben. Juist zoals ik ben. Toch is zeggen dat je mooi bent in Nederland snel iets dat wordt gezien als opscheppen. Ik vind dat we best wel een beetje mogen opscheppen. Het is denk ik ook goed om juist door het deurtje met 'mooi' te lopen, ook al ervaar je dat zelf nog niet zo. Het is beter om heel vaak te zeggen dat je mooi bent, dan te zeggen dat je lelijk bent of 'maar gemiddeld'. Ik zal dan ook zeker door het poortje 'mooi' lopen als ik deze deurtjes ergens tegenkom, maar ook in mijn dagelijks leven is het belangrijk om regelmatig spreekwoordelijk door zo'n deurtje te lopen. 

Wat vind jij van deze video?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

cynthiaxd - Woensdag 8 april 2015 12:38
Mooi en leuk om te kijkee
N - Woensdag 8 april 2015 13:34
Bijzonder en het zet je wel aan het denken
miri - Woensdag 8 april 2015 15:06
mooi om te zien, ik zou ook twijfelen, ik vind mezelf mooi maar ik zou vooral bang zijn dat mensen mij als arrogant zouden zien. Door de 'gemiddelde' deur lopen lijkt mij veiliger omdat mensen dat bescheiden vinden, bescheidenheid wordt toch meer gewaardeerd dan jezelf op waarde schatten...
X - Woensdag 8 april 2015 16:33
Wat een fantastisch idee, en uitkomst ook!
GLM1993 - Woensdag 8 april 2015 16:38
Ik zou zéker door mooi gaan!
x - Woensdag 8 april 2015 19:02
Ik zou door de mooie gaan :) why not??
Maanmeisje - Woensdag 8 april 2015 19:22
Mooi idee.
Safia - Woensdag 8 april 2015 21:21
Eigenlijk, vind ik gemiddeld niet echt een lelijk woord of iets.
Iedereen is mooi, dus iedereen is even gemiddeld mooi.
Dus iedereen is mooi.
En iedereen is gemiddeld. (Gelijk)
Tenminste, zo ervaar ik, sommige ervaren het anders zoals in het filmpje. Ik vind niet dat iemand mag denken op de wereld dat diegene beter is dan de ander. Niet dat ik het erg vind als je door de mooie deur gaat. Maar ik vind wel dat je mooier bent dan anderen of iets, omdat iedereen wel iets moois heeft, vanbinnen én van buiten. ☺✌
Henriette - Woensdag 8 april 2015 22:37
Gaaf! Ik ga door de mooie!!
heeeja - Vrijdag 10 april 2015 17:04
mmm.... best wel heftig om te zeggen: IK A DOOR DE MOOIE EN IK BEN MOOI! Beetje arrogant! En toch zeg ik het :-)
Lenaa - Vrijdag 10 april 2015 18:54
Wat een bijzonder filmpje! Echt een fantastisch idee. Ik zou voor mijn gevoel denk ik kiezen voor de gemiddelde deur omdat ik mezelf gewoon niet mooi vind (vind gemiddeld zelfs nog een groot woord), en het heel moeilijk zou vinden om door de mooie deur te stappen. Maar ik weet ook dat ik dan met negatieve gevoelens in die winkel zou rondlopen, ik denk dat dat voor iedereen geld. En als je juist door de mooie deur gaat het je een comfidence en happy boost geeft, ookal is het maar voor even.
C - Dinsdag 5 mei 2015 04:27
Super mooi filmpje!! Echt heel bijzonder om te zien dat sommige meisjes gewoon zonder twijfelen op de average door aflopen, wat ik zelf waarschijnlijk ook zou doen. Ik ben toch best wel een beetje jaloers op de meisjes die door de beautiful door durven te lopen en ik hoop dat ik dat ooit ook zal kunnen en willen doen. Ik denk wel dat je je juist door het kiezen voor die beautiful door ook weer wat mooier gaat vinden. Ik vind het in ieder geval een heel mooi idee van Dove!!
Celine - Maandag 22 juni 2015 21:04
Wat een geweldig filmpje aan het eind rolde de tranen over mijn wangen van ontroering. Whaa zo mooi... Ik zelf zou denk ik ook door de average door lopen als ik alleen was maar als ik met vriendinnen of mijn moeder ofzo zou zijn denk ik dat ik toch wel door de beautiful zou lopen gewoon omdat als ik met hen ben ik ook automatisch een beter gevoel over mezelf heb :).