Wat maakt vrouwen gelukkig?

 

Waar worden vrouwen gelukkig van? Winkelen? Nieuwe schoenen? Een mooi uiterlijk, slank figuur en gladde huid? Een knappe man aan de arm en een mooi huis? Of is dit vooral wat we in films en op tv te zien krijgen en gaat geluk van de vrouw veel verder dan dat? Ik weet het wel zeker, want ik ben er zelf eentje. Maar waar word ik dan echt gelukkig van?

Een goede vraag die ik niet in één enkele zin zou kunnen beantwoorden. Ik weet namelijk een heleboel dingen op te noemen die mij gelukkig maken. Liefde van familie, partner en vriendinnen, een leuke baan, goede gezondheid, de natuur, lekker eten en gezellige momenten. Vrouwen van over de hele wereld zijn het meest bezig met werk. Toch is hun baan niet wat het grote geluk in hun leven brengt. Uit een onderzoek van Elle dat zij deden onder 24.000 vrouwen wereldwijd komt dat vrouwen vooral gelukkig worden van vrienden, familie en liefde.

Dat vrouwen vandaag de dag veel tijd besteden aan hun carrière, betekent niet dat ze daar hun geluk vinden. Sommige vrouwen zijn wel op zoek naar hun geluk in hun werk, maar ze zouden het eigenlijk moeten zoeken in relaties met vrienden en familie om zich heen, als we dit onderzoek moeten geloven.

Zo'n 70% van de vrouwen durft zichzelf een gelukkig mens te noemen. Dat vond ik eigenlijk wel mooi om te lezen. Vooral jonge vrouwen hebben een positieve kijk op hun toekomst. Er is een deel van 25%, dat vooral uit Griekenland, Turkije en het Midden-Oosten komt, dat het gevoel heeft dat geluk niet voor haar is bestemd. 

Bijna de helft van de vrouwen zegt dat hun carrière de op nummer één staat. Ze piekeren er meer over dan over hun uiterlijk of liefdesleven. Geluk halen we echter vooral uit de mensen om wie we geven. Zo staat familie met 32%, ons sociale leven met 29% en liefde met 21% bovenaan de lijst als het gaat om dingen die ons gelukkig maken.

Vrouwen vinden hun carrière erg belangrijk, maar halen daar duidelijk niet al hun geluk uit. Vrouwen die een gezin hebben vinden de combinatie van werk en gezin haalbaar. Enkel 16% van de vrouwen ziet dit niet zitten en laat carrière schieten voor hun gezin. De meeste vinden het haalbaar, maar zien het wel als uitdaging. 

happy

Volgens Elle is de druk om een goede carrière van de grond te krijgen erg groot bij vrouwen. Toch kunnen de meeste vrouwen niet alleen daarvan gelukkig worden. In het onderzoekje komt heel duidelijk terug dat vrouwen weldegelijk die liefde, familie en vrienden nodig hebben om gelukkig te zijn.

Ikzelf vind gelukkig zijn iets dat komt en gaat. Over het algemeen gezien durf ik te zeggen dat ik momenteel heel gelukkig ben in mijn leven. Dit heeft voor mij vooral te maken met de combinatie van werk, liefde, vrienden en familie en ook gezondheid speelt daarbij een rol.

Wat maakt jou gelukkig?

Bron: Telegraaf

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

N - Maandag 27 oktober 2014 19:47
Dingen die mij op dit moment gelukkig maken zijn: reizen, mijn stage, yoga :)
marleen - Maandag 27 oktober 2014 22:21
kinderen. rust. de natuur. afspreken met vrienden. zingen. dansen. iets doen waardoor je de tijd even uit het oog kan verliezen. iets nieuws leren. iemand horen die begeesterd ergens over praat. dankbaarheid om wat er is (geweest). een omhelzing. een dagje vrij. een mooie zonsondergang. een uur langer kunnen slapen omdat t winteruur wordt. iets winnen bij een loting. humor.
*** - Dinsdag 28 oktober 2014 07:51
Mijn kat, een knuffel krijgen, een goed boek, iets kunnen betekenen voor iemand anders, de geur van vers brood, mijn lenzen zonder te prutsen inkrijgen, een vriendelijke conducteur op de trein, ... Ondanks een depressie, kunnen die dingen me toch oprecht even gelukkig maken.
N. - Dinsdag 28 oktober 2014 12:07
geur van koffie , naast mijn man in slaap vallen , de kat die op je schoot komt liggen en spint..zonnige wandeling in de herfst , zwemmen in zee , een goeie dag op je werk. rennen en voelen dat mijn lichaam sterk genoeg is om dat te kunnen.
c - Dinsdag 28 oktober 2014 12:34
De natuur zoals een boswandeling of in een park de de herfst en de winter
Mijn hond knuffelen en met hem spelen en met mijn hamster spelen kerst gevoel en sinterklaas vieren van al die dingen kon\ kan ik genieten maar meestal word dat dan verpest en met meestal s het bijna altijd ik kon genieten van sporten de zorg boerderij paardrijden spelletjes spelen bakken van alle kleine dingen maar nu is alleen maar nu weet ik nietb meer wat me gelukkig maakt
Ingrid - Dinsdag 28 oktober 2014 16:48
Mijn kindjes Ashley en Tommie, Julian, mijn vriend Tom, knuffelen met mijn katjes, de natuur, koffie, chocolade, yoga, dansen en muziek!
Fijn zo een blog, het gaat om de kleine dingen die er altijd zijn.
Paulien - Dinsdag 28 oktober 2014 22:24
Onze tweeling, zon, de natuur en met name een boswandeling maken in de sneeuw en door de herfst bladeren lopen. Yoga, chocolade, familie. Spontane uitstapjes maken met mijn vriend en kindjes!