NER: Heb jij al meegedaan?

 

Begin juli zijn we van start gegaan met het Nederlands Eetstoornissen Register (NER), en verscheen ook de eerste blog hierover op Proud2Bme. Inmiddels zijn we bijna 3 maanden verder en hebben 661 mensen zich aangemeld om mee te doen. Het merendeel (652 deelnemers) zijn meisjes/vrouwen van 16 jaar en ouder. Ook hebben 496 mensen de eerste vragenlijst al helemaal ingevuld. Van deze groep mensen heeft ongeveer 85% een behandeling gevolgd voor hun eetstoornis of eetproblematiek. De NER website is in de afgelopen maanden meer dan 3200 keer bekeken. We zijn ontzettend blij met alle reacties en aanmeldingen, en hopen dat er nog meer mensen mee willen doen met dit onderzoek!

Via de website www.nederlandseetstoornisregister.nl kun je meer informatie vinden over deelname en kun je je aanmelden.

NER

Heb jij al meegedaan aan dit onderzoek?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

S. - Woensdag 30 september 2015 17:25
Ik verbaas mij hier nog steeds over. Ik zal mij zelf dus nooit in zo'n register laten registreren, zeker niet indien iemand nog minderjarig is. Wat gebeurt er met je gegevens? Hoe veilig zijn die databanks ivm privacy? Dat zijn zorgen die ik bij dit soort projecten zeker heb.
@ S. - Woensdag 30 september 2015 19:33
Op de website zelf staat bij de FAQ hoe er met je gegevens om wordt gegaan. Ik begrijp eerlijk gezegd jouw reactie niet, zulke onderzoeken kunnen heel waardevol zijn en er staat duidelijk dat er goed met je gegevens om wordt gegaan.
Sindy - Woensdag 30 september 2015 20:17
Juist gaan deze goed om met privacy. Wat betreft de zorgverzekeraars, die zijn totaal niet te vertrouwen, zie verschillende uitzendingen van zembla.
AnaMan - Woensdag 30 september 2015 21:26
Ik kan me niet meer herinneren of de NER überhaupt mijn geslacht heeft gevraagd. Ik meen namelijk van niet, vroeg me tijdens het invullen steeds af wanneer dat zou gebeuren...

Ben een van die (toch niet zo zeldzame) mannen met Anorexia.
Yup, we bestaan (helaas ook)! :(
d - Donderdag 1 oktober 2015 00:22
Nee, ik kan me nog vaag herinneren: volgens mij gaan heel veel vragen vooral over je lichaamsbeeld en beleving, dat trekt me absoluut niet aan om daarop te reageren. Voor mij spelen veel meer sociale aspecten een rol. In vind het te 'simplistisch' en kinderachtig overkomen; de vragen.
Rita - Donderdag 1 oktober 2015 09:11
De gegevens die door het NER worden verzameld zijn voor ons heel waardevol. En worden dus ook ten alle tijde vertrouwelijk behandeld.
Persoonlijke gegevens zoals naam, adres, geboortedatum en geslacht, worden alleen bij de aanmelding gevraagd en worden in een apart beveiligd computersysteem opgeslagen. Deze gegevens worden alleen gebruikt om een nieuwe uitnodiging of herinnering te sturen.

De gegevens die worden uitgevraagd in de vragenlijst worden op een ander beveiligd systeem opgeslagen. Deze gegevens zijn gecodeerd met een nummer, en de vragenlijst zelf bevat geen op de persoon herleidbare vragen (zoals geboortedatum, naam of geslacht).
priscillaaaaax - Donderdag 1 oktober 2015 09:21
ik heb hem gisteren uitgebreid ingevuld, ik vind het goed dat er zoiets is, want zo kan onderzocht worden hoe mensen met een eetstoornis het beste geholpen kunnen worden!
Anoniempjee - Donderdag 1 oktober 2015 20:56
Ik zit op het moment nog midden in mijn eetstoornis en ben op weg naar de genezing, ik ga denk ik wel even meedoen. X