Vel over probleem gaat tot op het bot

Als het antwoord 'gewoon gaan eten' was, had ik dat zelf wel kunnen bedenken. Er zit zoveel meer achter en het wordt tijd dat de rest van Nederland dat ook in gaat zien, zegt Josje die meedoet aan de Documentaire "vel over probleem".

Woensdag 15 juli vertoonde de KRO om 20.30 uur op Nederland 3 deze 60-minuten durende documentaire. Hierin volgt maakster en ervaringsdeskundige Jessica Villerius een aantal meiden in hun strijd tegen deze dodelijke ziekte.

Niet alleen het verdriet van de meiden zelf komt aan bod, ook de machteloosheid en pijn van ouders en vrienden.

Melanie

John (vader van de 11-jarige Tessa, foto onderaan): "In het begin was ik machteloos en werd ik boos op haar. Nu vind ik het heel erg als ik zie dat ze huilt bij een bepaalt gerecht. Ze wil zo graag beter worden, maar het is zo moeilijk voor haar. Dat doet mij pijn.

Deze documentaire steekt met kop en schouders uit boven de standaard programma's die vertellen over anorexia.


JoyceMelanie (rechts): " Ik ben er zelf mee begonnen en het is mijn eigen stomme schuld dat ik ben gaan rommelen met eten... maar ik had nooit verwacht dat het zover kon komen. Het gevecht lijkt oneindig."


Met een trieste lach wordt pijnlijk duidelijk hoe ingewikkeld deze psychische ziekte in elkaar zit.


De 15-jarige Joyce (links) zegt met een vrolijke blik op haar gezicht: "Mijn grootste angst is om de controle los te laten..mijn droom is om dun te zijn zonder alle gevolgen..."

Marieke

 

Marieke (prachtig meisje met felrood haar, rechts) was actief op pro-ana sites: "Ik wil wel beter worden...maar ook weer niet. Alles is zwart en wit bij deze ziekte."

De mensen achter Proud2Bme hebben ook (voor en achter de schermen) meegewerkt aan deze docu.


Gaat "Vel over probleem" tot op het bot? Oordeelt u zelf en kijk 15 juli om 20:30 uur naar Ned 3!


Proud2Bme is PROUD of Jessica Villerius!

 

Bekijk HIER de documentaire

Tessa
Tessa

 
content