Informatie

Ervaringsdeskundigen Proud2Bme

Op het forum en in de chat van Proud2Bme kun je vragen stellen aan een ervaringsdeskundige: iemand die ervaring heeft met een eetstoornis, deze heeft verwerkt en zijn/haar verworven deskundigheid kan inzetten voor anderen, jou dus! Proud2Bme heeft een aantal sterke vrouwen bereid gevonden zich hiermee bezig houden.

♥ Danique
Ik weet nog goed het moment dat Proud2Bme online ging. In die tijd ging het helemaal niet goed met mij en had ik zelf een eetstoornis. Mijn eetstoornis is ontstaan in de eerste klas van de middelbare school. Ik zat niet lekker in mijn vel, was enorm onzeker, legde de lat voor mezelf heel hoog en was extreem bang om te falen. Ik begon met afvallen, omdat ik dacht dat ik me daardoor beter zou gaan voelen. Jammer genoeg sloeg ik daar gigantisch in door en ontwikkelde ik een eetstoornis. Mijn diagnose toen ik in behandeling ging, was eetstoornis NAO met vooral anorectische trekken. Ik heb diverse behandelingen gehad. Toen ik weer begon met eten, veranderde de eetstoornis naar boulimia nervosa.

Danique

Een aantal jaar heb ik geworsteld met deze stoornis. Ik heb diverse hulpvormen gehad, maar uiteindelijk ben ik naar het buitenland geweest voor therapie. Dit heeft mij enorm geholpen. Ik kreeg veel meer inzicht in mijn eetstoornis en kwam erachter dat de eetstoornis helemaal niet over eten gaat. Er zit zoveel meer achter dan dat. Als ik nu terugkijk op die periode word ik verdrietig. Ik vind het rot wat ik mezelf allemaal heb aangedaan. Tegelijkertijd voel ik me ook trots. Ik heb toch maar mooi die eetstoornis overwonnen en voel me nu sterker dan ooit. Ik ben er dan ook zeer dankbaar voor dat ik nu mijn ervaringen sinds januari 2017 in mag zetten voor Proud2Bme. Kom gerust een keer langs op de woensdagavond tijdens mijn chat. Ik kijk er naar uit om jullie vragen te beantwoorden en jullie te steunen in jullie strijd.

Lees meer over Danique in de blog waarin zij zich voorstelde. 

♥ Jasmijn
Ik werk sinds april 2017 als ervaringsdeskundige en redactrice bij Proud2Bme. Je kan mij vinden op het forum en nu ook op de chats. Ik hoop veel van jullie dan ook te spreken. Ik heb zelf tussen mijn 15e tot ongeveer mijn 18e eetstoornis NAO ontwikkeld. Ik zag gelukkig tijdig in dat ik destructief bezig was en zocht ook hulp voor mijn eetstoornis. De hulp is echter niet meteen goed aangeslagen waardoor de eetstoornis is gaan doorsluimeren. Na mijn examens heeft de eetstoornis zich door ontwikkeld naar een angststoornis. Dat was voor mij ook het moment dat ik voor de tweede keer hulp zocht. Deze behandeling was gelukkig wél succesvol.

Jasmijn

Daarnaast heeft Proud2Bme, maar ook mijn studie mij gesterkt en gezorgd dat ik veel over mijzelf heb geleerd. Ik hoop dat ik jullie met mijn ervaring maar ook kennis kan helpen en steun en herkenning kan bieden. Ik kijk ernaar uit om in de chat jullie vragen te beantwoorden en jullie weg naar herstel te kunnen volgen en ondersteunen. 

Lees meer over Jasmijn in de blog waarin zij zich voorstelde. 

♥ Irene
Ik ben Irene en ik ben 25 jaar. Ik heb beeldende kunst gestudeerd in Den Haag en een basisopleiding tot ervaringsdeskundige gedaan aan de Parnassia Academie. Naast mijn werk als ervaringsdeskundige en redactiemedewerker bij Proud2bme ben ik ook beeldend kunstenaar. In mijn vrije tijd houd ik van rolschaatsen, in de zee zwemmen, lekker buiten zijn en door de kamer of op een festival dansen. 

Mijn eetstoornis is begonnen rond mijn 14e en duurde tot ongeveer mijn 20e. Het is lastig te zeggen wanneer het precies begon en eindigde, omdat het allemaal zo geleidelijk is gegaan. Mijn eetstoornis is begonnen met anorexia. Tijdens mijn herstel kreeg ik last van eetbuien en heb ik uiteindelijk boulimia gekregen. Eigenlijk is mijn eetstoornis al eerder begonnen, maar dat kon ik pas achteraf zien. Voordat ik begon met lijnen wat uiteindelijk tot anorexia leidde had ik al eetbuien. Hier heb ik alleen niet meer zo veel zicht op wat betreft mijn herinneringen daar aan. Gelukkig gaat het nu al een hele tijd goed met mij en heb ik mijn eetstoornis om weten te zetten tot mijn kracht.

irene

Herstellen van een eetstoornis... Het kan echt. Ik ben er uiteindelijk sterker uit gekomen en wil nu heel graag andere mensen helpen met de ervaring die ik heb opgedaan. Niemand verdient een eetstoornis. Ik ben heel dankbaar dat ik bij Proud2bme de kans heb gekregen om dit te doen.

Lees meer over Irene in de blog waarin zij zich voorstelde. 


Stel je vragen HIER of kom eens chatten!

 
content