Basislijst III voor een gezond voedingspatroon

Dit is een basislijst waarin gevarieerd mag worden. Onder de linkjes Ontbijt, Tussendoor, Lunch en Avondeten vind je diverse variaties.

voeding
bron foto

Ontbijt:
2 sneden (volkoren) brood
besmeren met margarine of halvarine
beleg: 1x hartig en 1x zoet beleg
1 beker zuivel
koffie/thee/water

Tussendoor:
1 cracker met margarine of halvarine en  beleg
1 stuk fruit
1 beker zuivel

Warme maaltijd:
1 kop soep (indien op menu)
1 portie aardappelen
1 portie vlees, vis, kip of vervanging
1 portie jus
1 portie groente
eventueel met schaaltje rauwkost
1 schaaltje zuivelnagerecht

Tussendoor:
Drinken naar keuze
1 tussendoortje, zie variatielijst tussendoortjes

Tussendoor II:
Drinken naar keuze
1 snee roggebrood met margarine of halvarine en beleg

Broodmaaltijd:
2 sneden (volkoren) brood
1 cracker
besmeerd met margarine of halvarine
beleg: 1x kaas, 1x (vegetarische) vleeswaren, 1x zoet beleg
thee/water

Tussendoor:
1 glas koffie, evt. met suiker en melk
1 portie fruit of 1 glas vruchtensap

Tussendoor II: 
koffie/thee/water
1 portie fruit of 1 glas vruchtensap

 
content